Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Roope Konttila, 19, ei juuri puhu, mutta Discordissa hän avautuu – vasta korona opetti löytämään opiskelijat, jotka haluavat jutella

Kun nuorisotyö meni keväällä rysäyksellä verkkoon, huomattiin, että moni on jäänyt siitä paitsi.

Linda Liukkaan kolumni: Digitaalinen aikakausi pakottaa meidät pohtimaan, mitä haluamme muistaa ja mitä unohtaa

Uskon, että yksi digitaalisen ajan tärkeimmistä ratkaistavista kysymyksistä on muistin, muistojen ja teknologian välinen suhde, kirjoittaa Linda Liukas.

Sateistit odottavat uutta Miljoonasadetta

Miljoonasade ja 90-luvun IRC-kanava yhdisti kaksi keskisuomalaista naista. Naiset kutsuvat itseään sateisteiksi ja merkkaavat jokaisen näkemänsä Miljoonasateen keikan Excel-taulukkoon.

Rattoradiossa kuka tahansa voi olla radiojuontaja

Oululaisten opiskelijoiden pyörittämä vappuradio tulvii radioaalloille nyt kolmatta kertaa. Lähetystä voi kuunnella tänä vappuna 23.-30.4. kellon ympäri.

Facebook sen tekee – netissä on nykyajan kyläpoliisi

Ennen poliiseja näki liikkumassa ihmisten kotikulmilla. Nykyään kyläpoliisin "huudit" eli raitit ovat virtuaalisia ja nimikekin on vaihtunut nettipoliisiksi. Poliisin mukaan tarkoitus on olla siellä, missä ihmisetkin, joten myös poliisi on somessa. Suomalaisen poliisin some-elämä alkoi vuonna 2008 IRC-galleriasta. Nyt Facebook on pääalusta ja alustoja on useita.

Oulussa epäillään useita lasten hyväksikäyttöjä

Oululaismiehen epäillään syyllistyneen useisiin lasten seksuaalisiin hyväksikäyttöihin. Vuonna -78 syntyneen miehen epäillään esimerkiksi käyttäneen hyväkseen 11- ja 15-vuotiaita tyttöjä.

Olenko nätti vai ruma? Sitä kysyvät tuhannet lapset netissä

Lapset ja nuoret hakevat vahvistusta minäkuvalleen yhä enemmän internetistä. He julkaisevat kuvia itsestään Facebookissa, Irc-Galleriassa, Kuvake.netissä, Instagramissa. Kuvia kommentoidaan, ja kommentit voivat joskus olla hyvinkin härskejä. Yhdysvalloissa nuoret tytöt lataavat videoitaan Youtubeen ja kysyvät: Olenko nätti vai ruma?

Aika ajoi chatin ohi - Oulun poliisi lähti IRC-galleriasta

Oulun poliisin viiden vuoden ajan ylläpitämä Jepari-chat oli aikansa edelläkävijä, joka palkittiin muun muassa vuoden 2012 Eurocities-innovaatiopalkinnolla. Palvelun kohtaloksi tuli jäädä nopeasti muuttuvan some-maailman jalkoihin.

Oulun koulupuukotusta puitiin vilkkaasti chatissa

Sosiaalinen media on muuttanut kriisiavun hakemista. Nuoret turvautuivat esimerkiksi Oulun Myllytullin koulupuukotuksen jälkeen voimakkaasti chatiin, jossa asiantuntijat auttoivat heitä purkamaan tunteitaan.

Etsivän nettityön tekijä: "Korostuu, kuinka yksinäisiä jotkut nuoret ovat"

Kolmisen vuotta sitten Kuopiossa käynnistetty keskusteluapu netissä tavoittaa vuosittain satoja nuoria ympäri Suomen. Ensimmäinen kysymys on usein "ketä te ootte ja mistä täällä voi puhua?"

Mitä sosiaalisen median palvelua käytät?

Facebookissa on noin kaksi miljoonaa yli 13-vuotiasta suomalaista. Twitterin suosio kasvaa koko ajan ja sadat tuhannet suomalaiset ovat jo löytäneet palvelun. Mitä sosiaalisen median palvelua käytät?

Täällä somelaiset elävät - katso lista historiallisesta Facebookista juuri avattuun Pheediin

Yle Uutiset kertoi helmikuussa ensimmäisiä tarkkoja lukuja suomalaisten määrästä Twitterissä. Vaikka palvelun suosio kasvaa, se on Suomen mittakaavassa vielä pieni tekijä. Selvitimme, kuinka suosittuja muut sosiaalisen median palvelut Suomessa ovat.

Poliisin nuorisochatille merkittävä kansainvälinen tunnustus

IRC-Galleriassa toimiva nuorille suunnattu Jepari Chat palkittiin ykkössijalla keskiviikkoiltana Eurocities 2012 -innovaatiokilpailussa. Ranskan Nantesissa järjestettyyn kilpailuun osallistui 40 eri hanketta eri puolilta Eurooppaa.

Facebookissa poliisi on kaikkien kaveri

Pohjanmaan poliisilaitoksen tiedottaja ja konstaapeli Mikael Appel on keskiviikkona perustanut työprofiilin Facebookkiin. Kyseessä on yksi keino välittää tietoa ajankohtaisista asioista ja vastata ihmisten kysymyksiin. Mikael Appel lupaa hyväksyä kaikki henkilöt kavereikseen sosiaalisessa mediassa.

Nettipoliisi levittäytyy entistä useampiin yhteisöpalveluihin

Helsingin nettipoliisi laajentaa toimintaansa verkossa yhä usemmille yhteisösivustoille. Nettipolisiin profiili löytyy nyt myös YouTube-, Suomi 24- ja Kuvake-palveluista. Jo aiemmin virtuaalipoliisin on tavoittanut muun muassa Facebookista, Hommaforumilta ja IRC-Galleriasta.

Nettipoliisi Forss uhattiin heittää ulos Facebookista

Sosiaalisessa media toimiva ylikonstaapeli ”Fobba” lähettää Facebookin mukaan liikaa viestejä.

Nuori uskaltaa pyytää apua netissä

Oululaisnuorille tarjotaan apua arjen ongelmiin netin yhteisöpalvelu IRC-Galleriassa. Nettipalvelulla pyritään alentaman nuorten avun pyytämisen kynnystä.

Batman film marketing campaign scaled down in Finland

Almost the entire marketing campaign of the new Batman film has been suspended in Finland following the deadly shooting incident in Denver, USA. F-S Film, which distributes the movie in Finland, said it had cancelled its entire internet campaign.

Mediakasvattajat: Facebook ei sovi pienille lapsille

Viidennes suomalaislapsista valehtelee ikänsä päästäkseen Facebookiin. Pienten on kuitenkin vaikea ymmärtää sosiaalisen median palveluiden pelisääntöjä.

Vaalit saivat nuoret innostumaan politiikasta

Nuorten kiinnostus politiikkaan on kasvanut parissa vuodessa huimasti, selviää tuoreesta kyselystä. Suomen Nuorisoyhteistyö - Allianssi ry:n kyselyssä 80 prosenttia nuorista ilmoitti olevansa ainakin jossain määrin kiinnostunut politiikasta ja yhteiskunnallisista aiheista. Kaksi vuotta sitten kiinnostuneiden osuus oli hieman alle 65 prosenttia.

Nettipoliisi kuuli kymmenistä seksuaalirikoksista

Nettipoliisi työllistyi viime vuonna Facebookissa, kun taas IRC-Galleria hiljeni. Eniten nettipoliisia työllistivät seksuaalirikokset. Niistä kirjattiin vuoden aikana 51 rikosilmoitusta.

Hamina päättää sosiaalisen median käyttöpolitiikasta

Haminan kaupunginhallitus päättää tänään kaupungin sosiaalisen median käyttöpolitiikan hyväksymisestä. Ehdotuksessa sosiaalisen median palveluiden käytön tavoitteiksi mainitaan ajankohtaisista asioista tiedottaminen ja asiakasryhmien tavoittaminen.

Nuoria neuvova nettipoliisi aloittaa Joensuussa

Ensimmäinen nettipoliisi aloittaa toimintansa Joensuussa ensi syksynä. Nettipoliisi tekee töitä netissä oman perustyönsä ohella.

Tunnekuohussa ei kannata raivota verkossakaan

Nettipoliisi Ville Lahti kehottaa nettikirjoittajia lisäämään harkintaansa. Viikonloppuna tapahtunut suden tappo on johtanut osittain rajuunkin kommentointiin internetissä. Myös YLE Turun nettisivuille ja Facebookiin tuli susikeskustelusta lukuisia asiattomia kommentteja.

Moni lapsi uskoo isän tai äidin urkkivan nettikeskusteluja

Runsas kolmannes 13 – 15 – vuotiaista tytöistä arvelee jonkun lukeneen salaa heidän nettikeskusteluitaan tai sähköpostiviestejä. Asia tulee ilmi Pelastakaa Lapset ry:n tekemässä Lapsen ääni -kyselyssä. Lapset sanovat, että useimmiten viestejä luvatta lukenut on oman perheenjäsen ja usein syyttävä sormi osoittaa isään tai äitiin.

Nettietsivä auttaa, kun muut nukkuvat

Nuorten palvelu on tehnyt netissä etsivää nuorisotyötä runsaan vuoden. Nuoret voivat kertoa ongelmistaan Messenger-ohjelmalla tai IRC-galleriassa kolmena arki-iltana päivystävälle ohjaajalle. Tarvittaessa apua autetaan löytämään lähempää.

Jepari-chat jatkuu IRC -galleriassa

Nuorille suunnattu Jepari-chat jatkuu lokakuun alussa IRC -galleriassa. Nuorten ja poliisin keskusteluaiheet kumpuavat harrastuksista tai lakiuudistuksista.

Virokin palkkasi nettipoliisin

Viron poliisikin on ryhtynyt partioimaan netissä. Viron ensimmäinen nettipoliisi aloitti kesäkuussa, ja on tutuksi tultuaan saanut päivittäin parikymmentä yhteydenottoa sosiaalisten verkkopalvelujen kautta. Viro palkkasi nettikonstaapelin lähinnä Suomen mallia seuraten.

SS: Uusia nettipoliiseja Suomeen

Suomeen on tullut yhdeksän uutta virtuaalipoliisia, jotka työskentelevät osan ajastaan netissä, kertoo tiistain Savon Sanomat. Helsingissä on jo ennestään kolme päätoimista virtuaalipoliisia.

Alkaisitko nettipoliisin kaveriksi?

Poliisien määrä sosiaalisessa mediassa kasvaa. Lähipoliisi on kaveri myös virtuaalisesti: poliisin kanssa voi keskustella esimerkiksi Facebookissa, Messengerissä ja IRC-galleriassa.

Poliisi lisää näkyvyyttään sosiaalisessa mediassa

Poliisi vahvistaa läsnäoloaan sosiaalisessa mediassa. Aiemmin vain Helsingin poliisilaitoksessa toimineen virtuaaliseen lähipoliisitoimintaan tulee mukaan poliiseja kahdeksasta muusta maakunnasta. Jalkautumalla verkkoyhteisöihin poliisi haluaa lisätä vuorovaikutusta yleisön kanssa.

Mitä mahtoi lähipoliisi miettiä tänään?

Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren poliisilaitos lähtee mukaan sosiaaliseen mediaan. Uudet virtuaaliset lähipoliisit vastaavat kysymyksiin muun muassa IRC-galleriassa ja facebookissa. Nettikeskustelujen avulla on tarkoitus tehdä poliisin toimintaa tutuksi etenkin nuorille.

Poliisi entistä vahvemmin sosiaalisessa mediassa

Poliisi lisää seurantaansa sosiaalisessa mediassa. Aiemmin Helsingin poliisilaitoksessa toimineen virtuaalipoliisin lisäksi nettiläsnäoloa lisätään poliisilaitoksissa kymmenessä maakunnassa.

Päijät-Hämeen poliisi päivystää sosiaalisissa medioissa

Päijät-Hämeen poliisi alkaa päivystää myös verkossa. Virkavalta haluaa tavoittaa sosiaalisen median avulla erityisesti nuoria.

Sulake myy IRC-Gallerian

Internetissä yhteisöpalveluja tarjoava Sulake myy IRC-Gallerian. Sulake myy neljä vuotta sitten ostamansa IRC-Gallerian Sulakkeen toimivan johdon perustamalle yhtiölle.

Vapaaehtoisia nuorison avuksi nettiin

Joensuussa aletaan kouluttaa vapaaehtoisia aikuisia nuorten tueksi nettiin. Etsivä nettityö on Nuorten Palvelu -yhdistyksen sosiaalisessa mediassa pyörittämäa toimintaa.

Erektiokuvia IRC-galleriassa esitellyt mies sai sakkoja

Internetissä tapahtunut sukupuolisiveellisyyden loukkaus on johtanut ensimmäistä kertaa rangaistukseen Suomessa. Kolmekymppinen perheellinen mies oli julkaissut lähikuvia erektiossa olevasta peniksestään IRC-galleriassa.

Kokoomusnaiset ehdottavat netti- ja kännykkä-äänestystä

Pohjanmaan Kokoomusnaiset ry patistaa suomalaisia ottamaan tosissaan nuorten äänestyshalukkuuden. Kokoomusnaisten mukaan nuorten on saatava äänestää heille tutussa ympäristössä.

Kysely: Tytöt jopa väkivaltaisempia kuin pojat

Uudet tutkimukset paljastavat, että tytöt ovat kiilaamassa pojista jopa ohi väkivaltaisuudessa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle