Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kaarlo Viheriävaara, 17, haluaa tv-tähdeksi tuhansien suomalaisten tavoin – heille avautui uusia ovia, kun suoratoisto paisutti sarjojen kysynnän

Helsinkiläisen roolitustoimiston arkistoissa on jo 17 000 esiintymisestä kiinnostuneen suomalaisen tiedot.

Henkka ja Kivimutka -elokuvan roolitukset julki

Lapsinäyttelijät valittiin elokuvaan koekuvauksissa.

Jasper Pääkkönen täyttää 40 ja bodaa itseään toimintasankariksi: "Katsooko ne parikymppiset, että on toi aika vanha ukko?"

Kulttuurivieras Pääkköseltä meni yksi huippurooli sivu suun. Se olisi voinut tehdä hänestä kansainvälisen supertähden.

"Supersankaritöitä tehdään iltaisin ja öisin" – Rendel kakkosen kuvauksen käynnistyivät Kainuussa

Supersankarielokuva Rendelin jatko-osaa kuvataan Kainuussa lokakuun puoliväliin saakka.

Kengityssepästä tuli tähti mainoksiin – nelikymppiset miehet ovat kuumaa kamaa mallimarkkinoilla

Kun Janne Jalonen vei tyttärensä mallikouluun, sen omistaja iski silmänsä isään. Työkseen hevosia kengittävä Jalonen tekee nyt sivutyönään televisiomainoksia.

Suosikkipojat tekevät paluun valkokankaalle – Takavuosien lempisarjasta tulee vauhdikas seikkailuelokuva

Uuden Pertsa ja Kilu -elokuvan kuvaukset alkavat Kotkassa ensi kesänä.

"Elisabethin kasvoilta näkee, että hahmon pään sisällä tapahtuu jotain" – Cannes-voittaja kertoo, miksi Elisabeth Moss on tv-draaman kuningatar

Ruotsalainen Ruben Östlund ohjasi Mossia palkitussa The Square -elokuvassa. Tavoitimme Östlundin Mallorcalta.

Pääkkönen, Milonoff ja Suotamo – suomalaistähdet valloittivat Cannesin elokuvajuhlat

Cannesin elokuvajuhlilla on nähty tänä vuonna ennätysmäärä suomalaisia kansainvälisissä rooleissa.

Laura Birn pitää kiinni yksityisyydestään, eikä usko yhdenkään roolin menneen sivu suun sen takia – "Ainoa, joka voi minua suojella, olen minä"

Näyttelijä Laura Birn haluaa tehdä rooleja, jotka ovat kokonaisia ihmisiä. Yhä useammin sellaisia on onneksi tarjolla.

Los Angelesissa asuva Samuli Vauramo koekuvauksistaan Hollywoodissa: "Välillä ihan oikeasti hämmästelen, että halutaanko minut tuollaiseen rooliin"

Hollywood-elokuvissakin jo uraa tehnyt Samuli Vauramo näyttelee yhtä pääroolia kotimaisessa jännitysdraamassa Kääntöpiste.

Samojen näyttelijöiden pyöriminen elokuvasta toiseen harmittaa roolittajia – moni potentiaalinen lahjakkuus ei selviä edes koekuvauksiin

Roolittajat tekevät paljon suurelle yleisölle näkymätöntä työtä elokuvien ja tv-sarjojen näyttelijöiden löytämiseksi.

Pertsa ja Kilu 1950-luvulta seikkailevat uudessa elokuvassa – rooleihin etsitään kahta poikaa

Ohjaaja ja käsikirjoittaja Taavi Vartia on tekemässä uutta elokuvaversiota 1950-luvulla syntyneestä nuortenkirjasarjasta Pertsa ja Kilu. Muiden töiden jalkoihin jäänyt elokuva etenee nyt Kotkassa.

Ensikertalainen pääsi näyttelemään idolinsa kanssa – Ella Jäppinen muuttuu elokuvassa supertytöksi

Supermarsusta odotetaan seuraavaa kotimaisen elokuvan suurmenestystä. Pääosassa nähdään ensimmäisen elokuvaroolinsa tekevä lahtelainen Ella Jäppinen.

Sivuosarooliin Cheek-leffaan? Tuotantoyhtiö järjestää koekuvaukset Lahdessa

Koekuvauksissa kuvataan puolentoista minuutin videopätkä, jossa hakija pääsee näyttämään myös omaa osaamistaan.

Tyttö nimeltä Varpu pyrkii Golden Globe ehdokkaaksi

Elokuvan tekijät markkinoivat elokuvaansa Los Angelesissä naisenergialla. Elokuvasta järjestetään näytöksiä Golden Globe -raadille.

8-luokkalainen helsinkiläispoika vilahti Ylen tv-uutisissa – haettiin päätähdeksi elokuvaan

Nuorten syrjäytymisestä kertovan Pahan kukat -elokuvan nuori pääosanesittäjä teki vaikutuksen ohjaaja Antti J. Jokiseen oppilaskunta-aktiivina.

Kaikki haluavat nyt Vesalan Paulan – vakava elokuvarooli uusin aluevaltaus

Tyttö nimeltä Varpu on elokuva äidin ja tyttären vaikeasta suhteesta. Äidin roolin näyttelee muusikko Paula Vesala, jolle kokemus oli uusi ja jännittävä.

Korpimaakunnan kuvausbuumi jatkuu – elokuussa vuorossa ranskalainen lyhytelokuva

Kainuussa on tehty ja tehdään jatkossakin runsaasti elokuvatuotantoja. Maakunta houkuttaa elokuvan tekijöitä, sillä sieltä löytyvät niin maisemat kuin tarvittavia työntekijöitäkin.

"Oon mie ruumistakin esittänyt" – Jonas Kanto, 16, sai puheroolin näyttämöllä

Torniolainen Jonas Kanto oli vasta kolmasluokkalainen koulupoika, kun pääsi mukaan musikaaliin Kemin kaupunginteatterissa. Nyt useita rooleja jälkeenpäin nuori mies pääsee kertojan osaan syksyn suuressa ensi-illassa.

Murteella puhuvan kameleontin toivotaan löytyvän pohjoisesta

Näyttelijä-kirjailija-ohjaaja Peter Franzénin "Samoilla silmillä" -uutuuselokuvan valmistelut ovat edenneet koekuvausvaiheeseen. Rovaniemeltä ja Kemistä haettiin aitoja, pohjoisen murretta taitavia näyttelijän alkuja.  

Peteä ja Tupua haetaan Peter Franzénin kirjasta tehtävään elokuvaan

Näyttelijä-kirjailija Peter Franzénin Samoilla silmillä -kirjan filmatisoinnit alkavat alkuvuonna 2016 Pohjois-Suomessa. Pääosan esittäjiksi etsitään nyt teini-ikäistä poikaa ja tyttöä. Aiempi kokemus näyttelemisestä ei ole välttämätön.

Peter Franzén treenasi jenkkirooliin maailman kovimpien eliittisotilaiden opissa

Suomalaisia näyttelijöitä nähdään yhä useammin rooleissa Hollywood-tähtien rinnalla. Peter Franzén näyttelee perjantaina ensi-iltansa saavassa The Gunman elokuvassa Sean Pennin kanssa. Tähän mennessä suomalaisille on ollut käyttöä vain toimintaelokuvissa.

Peter Franzén – maalaisheppu Hollywoodissa

Suomalaisten kovasti janoama Hollywood-menestys ottaa taas askeleen kun näyttelijä Peter Franzén nähdään roiston roolissa isossa toimintaelokuvassa The Gunman. Ulkomailla asuva näyttelijä tekee koko ajan töitä myös Suomessa, sekä näyttelijänä että ohjaajana.

Viidesluokkalainen Vili Vadelmavenepakolainen-leffaroolistaan: "Jännitti aika paljon"

– Semmoinen epävarma kiusaaja, joka kiusaa nuorena sitä päähenkilöä, analysoi viidesluokkalainen Vili Alitalo rooliaan Vadelmavenepakolainen-elokuvassa.

Suomalaistähti lähti Viikingit-sarjan kuvauksiin viiden päivän varoituksella

Voimamies Jouko Aholan näyttelijänura saa komean jatkon eeppisessä Viikingit-sarjassa. TV-spektaakkelin tekeminen Irlannissa oli Aholalle iso, mutta kuluttava urakka. Vahvaan ja veriseen tarinaan kuuluva kirveiden ja miekkojen kalisuttelu vaati kovaa harjoittelua. Elokuvaan ei silti menty lihaksilla, vaan pärställä.

Pihla Viitala tiellä Hollywood-menestykseen

Näyttelijä on saanut ison roolin amerikkalaisesta tv-sarjasta ja pian hänet nähdään myös Hollywood-elokuvassa.

Sivurooli Domen elokuvassa vei karvat

Dome Karukosken Kotkassa kuvattuun elokuvaan pyydettiin paikallisia ihmisiä avustajiksi ja sivurooleihin. Teppo Suolanen pääsi mukaan ja hämmästyi leppoisasta meiningistä ja useista otoista.

Löytyykö koekuvauksista pieni Petekin?

Peter Franzénin ohjaamaan Tumman veden päällä -elokuvaan koekuvataan lapsia Keminmaassa.

Kemijärvellä etsitään näyttelijöitä

Kemijärven lukiolaiset tekevät lyhytelokuvaa Kari Väänäsen johdolla. Näyttelijät ja avustajat valitaan koekuvauksen kautta. Paikallisilta pyydetään apua myös vanhan esineistön, vaatetuksen ja lavastuksen hankinnassa. Lyhytelokuvan tapahtumat sijoittuvat osittain 1940-luvulle.

Lappilaisia lapsia haetaan elokuvaan

Lapin elokuvakomissio ja elokuvayhtiö Aamu etsivät lappilaisia lapsinäyttelijöitä ensi keväänä kuvattavaan draamakomediaan. Matti Ijäksen ohjaamaa Kaikella Rakkaudella-elokuvaa kuvataan Lapissa keväällä ja kesällä 2012. Tuotantoyhtiö etsii näyttelijöiksi yläkouluikäistä poikaa ja alakouluikäistä tyttöä. Koekuvaukset järjestetään viikolla 40.

Suomen kesä on Irina Björklundin henkireikä

Suomeen Hollywoodista kesäksi palanneen Irina Björklundin työntäyteinen kesä koostuu musiikista ja elokuvanteosta. Suomen kesä on näyttelijättärelle elintärkeä henkireikä. - Se on kaiken a ja o. Jos en pääse tänne kesällä, niin mun vuosi on rikki, Björklund kertoo.

Suomen kesä on Irina Björklundin henkireikä

Suomeen Hollywoodista kesäksi palanneen Irina Björklundin työntäyteinen kesä koostuu musiikista ja elokuvanteosta. Suomen kesä on näyttelijättärelle elintärkeä henkireikä. - Se on kaiken a ja o. Jos en pääse tänne kesällä, niin mun vuosi on rikki, Björklund kertoo.

Sisällissodasta elokuva: Harri Havia pääsi punakaartiin

Taistelu Näsilinnasta 1918 -elokuvan ohjaajalle Claes Olssonille oli heti Harri Havian nähtyään selvää, että tämä päätyy seitsemän punakaartilaisen joukkoon. Ohjaajaan teki vaikutuksen paitsi kokelaan sopiva ruumiinrakenne, myös se, että avustajakandidaatti oli paikalla heti ensimmäisenä koekuvausten alkaessa.

Hollywood rahastaa unelmalla lapsitähteydestä

Hollywoodin lapsitähtien työura on usein kaukana ruusuisesta glamourista. Syynä on ylimitoitettu työtaakka ja tuotantoyhtiöiden antamat, usein katteettomat lupaukset. Lasten vanhempia edustava yhdistys sanoo, että kyse on jo lapsityövoiman hyväksikäytöstä.

Rosa Hautala tähdittää Ylen uutta päivittäisdraamaa

Ensi syksynä alkavan TV2:n päivittäisdraaman nimi ja ensimmäiset näyttelijävalinnat on julkistettu. Uusi päivä -nimisessä sarjassa näyttelee muiden muassa kangasalalainen Rosa Hautala ja YleX:n aamulähetysten juontaja Juuso Pekkinen.

Nicholas Northin kuvaukset alkavat syksyllä

Lappilainen suurelokuvahanke Nicholas North etenee suunnitelmien mukaan, kertoo tuotantoyhtiö Estar Studiosin toimitusjohtaja Samuli Huuhtanen. Huuhtanen kummeksuu Lapin Kansan uutisointia, jonka mukaan elokuvahanke olisi pysähdyksissä rahanpuutteen vuoksi.

Käräjävuorentie-elokuva etsii näyttelijöitä

Nuoret elokuvantekijät ryhtyvät tekemään Etelä-Pohjanmaalle sijoittuvaa sukutarinaa, johon etsitään parhaillaan näyttelijöitä. Koekuvauksia on Seinäjoella ja Kurikassa helmikuussa.

YLEn uusi päivittäisdraama etsii tuoreita kykyjä

YLE aloittaa uuden päivittäisdraaman ensi syksynä. Uusi sarja tarjoaa tekijöidensä mukaan sekä draamaa, komediaa että musiikkia.

Elokuvatähtiä etsitään jälleen Pohjois-Karjalassa

Amatöörinäyttelijöitä etsitään elokuvarooleihin Pohjois-Karjalassa. Ensi viikolla järjestetään kaksi koekuvausta kahteen eri elokuvaan.

HS: Mannerheim-elokuva etenee

Mannerheim elokuvaa viedään jälleen eteenpäin. Helsingin Sanomien mukaan Solar Films aikoo tiedottaa elokuvahankkeesta ensi viikolla.

Elokuvarooli houkuttaa poikia

Oulun Myllytullin koululla koekuvataan parhaillaan lapsia Supermän -elokuvan pääosaan. Haussa on 6-9-vuotias poika. Roolia havittelee kaikkiaan 82 oululaispoikaa.

Lapsia etsitään lyhytelokuvaan

Oululaisia lapsia etsitään Supermän-lyhytelokuvaan. Muun muassa pääosaan haetaan 6-9 vuotiasta poikaa.

Mannerheimin koekuvaukset käynnistyivät

Mannerheim-elokuvan avustajien koekuvaukset pidetään nyt viikonloppuna Joensuussa. Itä-Suomen Filmikomission avustajarekisteriin on ilmoittautunut yli 1 300 Renny Harlinin ohjaamaan elokuvaan mielivää avustajaehdokasta.

Mma Ramotswen luoja vierailee Suomessa

Suositun Mma Ramotswe –kirjasarjan luoja Alexander McCall Smith vierailee Suomessa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle