Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Adelain

Adelain on Suomen musiikkiscenen uusi tulokas, joka yhdistelee suomirokkia, amerikan saundeilla varustettua post hardcorea sekä perinteistä poppia, jossa on kuultavissa myös elektronisia sävyjä.

Roan

Roan on Indie poppia / Indie rockia iloisesti soittava (yhden miehen) bändi Vantaalta . Kuin tarttuva tuulahdus nuoruuden huolettomuutta jalkaa vipattavalla tavalla !

Apus

Apus on vaasalainen, vuonna 2010 perustettu popmetal-yhtye, joka jakaa musiikkiaan ilmaiseksi keikoillaan.

Flophouse Phonics

Sirkus määrittelee musiikkinsa aurinko-rockiksi.

Samson

Samson on hämeenlinnalaistunut, vuonna 1992 syntynyt muusikko. Kokonaan itsetuotettu materiaali pyrkii olemaan uuden kuuloista, ja artisti pyrkii tuomaan uutta maailmaa rytmi/puhemusiikkiin.

Viikon kellaribändin treenitilat paloivat: Suurin osa tulevan levyn materiaalista tuhoutui

YleX:n Uuden musiikin iltavuoro esittelee radiossa ja netissä demoasteella olevia bändejä ja artisteja maanantaista torstaihin. Joka viikko valitaan myös Viikon Kellaribändi, joka tällä viikolla on tamperelainen Weirdship.

Peter Quin

Tamperelainen lauluntekijä Peter Quin säveltää omintakeista, melankolista vaihtoehtopoppia, jossa painoarvoa vahvojen melodioiden ohella annetaan myös sanoituksille. Uusi biisi Chrysalis edustaa monipuolisen paletin elektronisempaa dream pop -osastoa.

Viikon kellaribändi Feels: Teemme tätä täydestä sydämestä ja niin pitkälle kuin mahdollista

YleX:n musiikkitoimittajat ovat valinneet Viikon kellaribändiksi Feelsin. YleX:n Uuden musiikin iltavuoro esittelee radiossa demoasteella olevia bändejä ja artisteja maanantaista torstaihin.

Weirdship

KYLLÄ! Olemme olemassa! -Dr. El

Lifeline Lost

Lifeline Lost soittaa energistä 2000-luvun melodista punkrockia, jonka vaikutteet ovat 90-luvun skeittipunkissa ja 2000-luvun melodisessa hardcoressa.Jos tykkäät näistä, tsekkaa meidät: Rise Against, Bad Religion, The Offspring, Green Day, The Ataris, AFI, Raised Fist, Comeback Kid, Fall Out Boy...

Luopiot

Halsualla vuonna 2002 perustettu ja sittemmin Jyväskylä-Turku -akselille sijoittunut Luopiot on kansanmusiikin rajaseutuja ja sydänmaita kiertävä yhtye, jonka akustisesta ilmaisusta kumpuaa omaehtoisuus, into ja hulluus.

Viikon kellaribändi: Meitä on kehuttu Etelä-Koreassa

YleX:n Uuden musiikin iltavuoro esittelee radiossa ja netissä demoasteella olevia bändejä ja artisteja maanantaista torstaihin. Joka viikko valitaan myös Viikon Kellaribändi, joka tällä viikolla on Art Effects.

Feels

Feels on vuonna 2012 perustettu helsinkiläinen elektropop-trio, johon kuuluvat laulaja Sofi Meronen, kosketinsoittaja Mikael Myrskog sekä rumpali Jooel Jons. Feelsin musiikki on eeppistä ja tarttuvaa, melankolisella pohjavireellä. Ensimmäinen sinkku Weightless julkaistiin marraskuussa.

Läpä

Lauri "Läpä" Koivusalon sooloprojekti, suomenkielistä poppia taikka rokkia.

Matias Haavisto

Matias Haavisto on biisintekijä/muusikko, joka tuottaa musiikkiaan riippumattomissa olosuhteissa, metsän keskellä, autotallissa tai vaikka junan raiteilla. Banjonkatkuinen ihmissuhdelaulu Paratiisin puu on viime syksyn tuotantoa – ensimmäinen raita joskus tulevaisuudessa ilmestyvältä albumilta! Aallotar on Haaviston toinen tulevaa levyä esittelevä kappale. Tällä kertaa on tarjolla merellistä lyriikkaa kaihoisan banjon säestyksellä.

Viikon kellaribändi StayRats: Mimmejä tulvii ovista ja ikkunoista

YleX:n Uuden musiikin iltavuoro esittelee radiossa ja netissä demoasteella olevia bändejä ja artisteja maanantaista torstaihin. Joka viikko valitaan myös Viikon Kellaribändi, joka tällä viikolla on StayRats.

Ihmeauto

Ihmeauto syntyi virallisesti vuoden 2010 syksyllä kahden serkun ydinkokoonpanona. Idea bändille oli selkeä alusta asti: tehdä tummanpuhuvaa ja tunnelmallista elektronishenkistä musiikkia suomen kielellä. Lisäväriä ovat tuoneet alati vaihtuvat vierailevat laulajat. Keikkoja emme ole vielä soittaneet, mutta suunnitelmissa on jo tuoda ja laajentaa Ihmeauto nelihenkiseksi keikkabändiksi vuonna 2015.

Art Effects

Art Effects on oululainen indieduo.

Vanamo

Seinäjoki-Kihniö / skandinaavinen rock / 2006

Viikon kellaribändi White Balance: Meitä kuunnellaan eniten Ranskassa

YleX:n Uuden musiikin iltavuoro esittelee radiossa ja netissä demoasteella olevia bändejä ja artisteja maanantaista torstaihin. Joka viikko valitaan myös Viikon Kellaribändi, joka tällä viikolla on White Balance.

StayRats

Heinola / pop-rock / 2011

Viikon kellaribändi Erakossa: Tein kaiken yksin – videollanikin olen useissa rooleissa

YleX:n Uuden musiikin iltavuoro esittelee radiossa ja netissä demoasteella olevia bändejä ja artisteja maanantaista torstaihin. Joka viikko valitaan myös Viikon Kellaribändi, joka tällä viikolla on Erakossa.

Viikon kellaribändi: Popeda, Eput ja Haloo Helsinki! ovat kovia

YleX:n Uuden musiikin iltavuoro esittelee radiossa ja netissä demoasteella olevia bändejä ja artisteja maanantaista torstaihin. Joka viikko valitaan myös Viikon Kellaribändi, joka tällä viikolla on R3bels.

Viikon Kellaribändi Fat Rabbits: Yhtye syntyi tarpeesta saada loistava nimi käyttöön

YleX:n Uuden musiikin iltavuoro esittelee radiossa ja netissä demoasteella olevia bändejä ja artisteja maanantaista torstaihin. Joka viikko valitaan myös Viikon Kellaribändi, joka tällä viikolla on Fat Rabbits.

Hevikorolla

PunkRokkia Hämptonista!

Fat Rabbit

Fat Rabbits sai alkunsa toukokuussa 2014, kun Jay kertoi nähneensä unta, jossa hän ohjasi elokuvaa nimeltä "Fat Rabbits". Pyryn mielestä nimi oli liian hyvä käyttämättä jätettäväksi. Jo pitkään turkulaisessa Gp in Flesh -yhtyeessä sekoheviä soittaneet velikullat alkoivat tehdä Fat Rabbits -biisejä niinä treenikertoina, kun muut Gp-miehet jättivät tulematta treeneihin.

The Humberts

The Humberts on helsinkiläinen keväällä 2012 perustettu indie-/garagebändi. Tarkoitus oli jättää musiikkipiireissä vallitseva turha hifistely sikseen ja keskittyä populäärimusiikin perimmäiseen tarkoitukseen, ihmisten yhdistämiseen ja hauskanpitoon.

Viikon Kellaribändi Blue Vertigo: Parhaimmillaan sanoitukset tekevät lähtemättömän vaikutuksen

YleX:n Uuden musiikin iltavuoro esittelee radiossa ja netissä demoasteella olevia bändejä ja artisteja maanantaista torstaihin. Joka viikko valitaan myös Viikon Kellaribändi, joka tällä viikolla on Blue Vertigo -niminen yhtye.

Viikon Kellaribändi Noisewood: Tämä on uran suurin saavutus

YleX:n Uuden musiikin iltavuoro esittelee radiossa ja netissä demoasteella olevia bändejä ja artisteja maanantaista torstaihin. Joka viikko valitaan myös Viikon Kellaribändi, joka tällä viikolla Noisewood.

Saturn III

Saturn III on helsinkiläinen yhtye, joka on toiminut nykyisellä kokoonpanolla puolisen vuotta. Tänä syksynä aiomme julkaista kolmen sinkun sarjan ja katsoa mitä niistä poikisi. Toivottavasti paljon keikkoja!

Noisewood

Noisewood perustettiin 2013 keväällä Helsingissä. Mikael ja Hannu olivat jättäneet taakseen When Salvation Dies - metalliprojektin ja päättivät perustaa tilalle perinteisemmän rock-pumpun. Heikki otti poikiin yhteyttä muusikoiden.net sivustolla olleeseen ilmoitukseen. Bändi aloitti soittamaan triona Queens Of The Stone Age ja Biffy Clyro -covereita. Lisäksi treeneissä päädyttiin jamittelemaan, ja esimerkiksi Crown-biisin avausriffi on syntynyt treeneissä. Myöhemmin syksyllä Heikin koulukaveri Erno kertoi muuttavansa Helsinkiin, ja häntä pyydettiin bändiin toiseksi kitaristiksi. Bändi aloitti äänittämään ensimmäistä demoansa 2014 keväällä. Demo District Unknown julkaistiin juuri, ja seuraavaksi bändi yrittää saada itsensä keikkakuntoon.

Viikon Kellaribändi The Shangri Blahs: Turha kuvitella menestystä näillä kilometreillä

YleX:n Uuden musiikin iltavuoro esittelee radiossa ja netissä demoasteella olevia bändejä ja artisteja maanantaista torstaihin. Joka viikko valitaan myös Viikon Kellaribändi, joka tällä viikolla on The Shangri Blahs.

IncineratuZ

Uusi nouseva sooloartisti, Juho Huhtanen eli IncineratuZ räjähti elektronisen musiikin skeneen sisälle 2014 vuonna, kun hän sijoittui ammattikoulujen välisissä kulttuurikisoissa Sakustarssissa ensimmäiseksi konemusiikki kategoriassa. Monien genrejen yhdistely ja kokeilu elektronisen musiikin kanssa tuottaa tulosta diskografian puolesta ja mahdollisuuksia on monipuolisesti. Tulevaisuus alkoi näyttää vielä kirkkaammalta kun kesän alkupuolella Juho nappasi Ehtraxx/Coldwave Recordsin remix kilpailusta ensimmäisen paikan. Mitä odottaa Juholta? Orkestraalisia -, rock - ja elektronisia elementtejä? Todennäköisesti, mutta tämä on vasta alkua!

Viikon Kellaribändi Smokin' Aces: Haluamme kansainvälistä huomiota

YleX:n Uuden musiikin iltavuoro esittelee radiossa ja netissä demoasteella olevia bändejä ja artisteja maanantaista torstaihin. Joka viikko valitaan myös Viikon Kellaribändi, joka tällä viikolla on Helsingistä tuleva Smokin 'Aces.

Dirty Frank

DIRTY FRANK on nuori yhtye, joka sekoittelee soitossaan progressiivista sekä stoner rockia. Vajaa kahden vuoden yhdessäolon jälkeen on nyt tämän vuoden puolella otettu hieman keikkatuntumaa ja ensimmäinen EP julkaistaan piakkoin.

The Shangri Blahs

Pari vuotta on pyöritty eikä mitään oo opittu. Martti muutti Tampereelle, varmaan helvetin kiva ajella sieltä treeneihin. Rankka päivä -EP ilmestyy lokakuussa.

Smokin' Aces

Smokin' Aces on 2009 perustettu helsinkiläinen rock-yhtye. 2012 bändi julkaisi ensimmäiset demo-biisinsä nettiin, ja aloitti keikkailun. Kahden vuoden keikkojen, treenejen ja biisejen teon jälkeen Smokin' Aces julkaisi ensimmäisen EP:nsä elokuussa 2014. Smokin' Aces keikkailee pääkaupunkiseudulla aktiivisesti, ja toivoo saavansa tuoreella '24/7' EP:llä näkyvyyttä ja kuuluvuutta.

Blind Channel

Tuore, energinen oululaisviisikko Blind Channel käänsi jo viime syksynä musiikkimailman päät omalaatuisella "violent pop" -musiikillaan. Vajaan vuoden aktiivisena toiminut yhtye on rohmunnut lyhyessä ajassa sekä kuulijoiden, että medioiden huomion. Lokakuussa yhtye julkaisee tuoreen "Foreshadow" -nimeä kantavan EP:n ja lähtee sen myötä kattavalle Suomen rundille.

Viikon Kellaribändi: Rakastuimme ja aloimme tehdä toisillemme musiikkia

YleX:n Uuden musiikin iltavuoro esittelee radiossa ja netissä demoasteella olevia bändejä ja artisteja maanantaista torstaihin. Joka viikko valitaan myös Viikon Kellaribändi, joka tällä viikolla on varsinainen rakkauden hedelmä.

Kellarin konstaapelit kohoavat pinnalle hopeakannusten avulla

Constablesin Silver Spurs soi Juhani Kenttämaan Viikon tehona.

Four-Bar System

Four-Bar System on Savonlinnan Taidelukiossa vuonna 2012 perustettu nelihenkinen yhtye, joka yhdistelee musiikissaan sulavasti rockin eri osa-alueita. Tuloksena syntyy moderniksi rockiksi/alternative rockiksi luokiteltavia tarttuvia ja mukaansatempaavia kappaleita. Toinen, Glowing Roads nimeä kantava EP on juuri julkaistu ja sen myötä tavoittelemme uusia kuulijoita, keikkoja ja yhteistyökumppaneita. Tulevaisuudessa Four-Bar Systemiä toivottavasti siis näkee ja kuulee useamminkin keikoilla ympäri Suomen.

Dead Hands

Dead Hands on tuore Lahtelainen rock bändi. Vaikutteita musiikkiin on haettu porukoiden levyhyllyiltä, nostalgian tunteesta ja pitkän talven aiheuttamasta kesän kaipuusta.

Viikon Kellaribändi: Pahat kielet väittävät, että toinen meistä on täysin soittotaidoton

YleX:n Uuden musiikin iltavuoro esittelee radiossa ja netissä demoasteella olevia bändejä ja artisteja maanantaista torstaihin. Viikon parhaaksi Kellaribändiksi YleX:n musiikkitoimittajat valitsivat 62Degreesin.

Ääripisteet

Ääripisteet on perustettu vuonna 2013. Soundissa kuuluu vaikutteet punkrockista ja grungesta, mutta biiseissä on kuultavissa myös Ääripisteitä edeltäneiden yhteisten bändiprojektien vuodet, joita yhtyeen perustajajäsenet ovat jo teinivuosista lähtien paiskoneet ulos sieluistaan. Matkan varrella on soitettu hc punkista, rockin kautta metalliin, joten aallot voivat liikuttaa yhtyettä suuntaan jos toiseenkin, mutta pääpointtina vahva tunnelataus, äärimmäinen energia ja vi**n hyvät kertsit!

Old & Romance

Old & Romance on folkista, popista, bluesista sekä laulaja- / lauluntekijäperinteestä ammentava yhtye, jonka musiikissa akustinen äänimaailma ja herkät tarinat kohtaavat. Musiikin eurooppalaisella sielulla on ranskalaisia vivahteita kun trumpetti ja perkussiot lisätään nykyajan popsynteesiin. Old & Romancen ytimen muodostaa avopari muusikko Alina Lehti ja runoilija, laulaja/lauluntekijä Jussi Sutinen. Taustabändissä soivat perkussiot, soolokitara ja trumpetti.

Syke & Väri feat. Cabaret

Helsinkiläistä kotiräppiä, tällä kertaa kivalla akustisella menolla. Musaa tehty nyt pari, kolme vuotta tällä genrellä, melkein 8 vuotta kokonaisuudessaan.

Whale And the Village

Whale And The Village on kolmihenkinen turkulainen folkpop -yhtye. Aikaisemmin kellarissa on soinut yhtyeen Song For The Old Oak -kappale.

62Degrees

62Degrees on uusi brittiläis-suomalainen yhtye, joka julkaisee ensimmäisen kokopitkän omakustanne-CD:n nimeltä Dusty Days syksyllä 2014.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle