Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Hakaniemen kauppahallin remontti etenee, valmista ensi vuoden keväällä – Tältä siellä näyttää nyt

Yksi hallin suurimmista muutoksista on sisääntulokerroksen osittainen muutos liiketiloista avaraksi ravintolatilaksi.

Kivijärven kirkko saanut uuden maalipinnan

Ehostustöiden aikana kirkkoa ja kellotapulia ei ole käytetty, vaan kaikki jumalanpalvelukset ja muut tilaisuudet on järjestetty joko Kivijärven seurakuntatalolla tai Juurikkaharjun kappelissa.

Karhu runteli turistien auton Kuusamossa – käveli konepellin päällä ja repi puskuria

Karhu mylläsi ulkomaalaisten turistien vuokraaman auton keulan uuteen uskoon.

Vanha kaunis talo unohtui keskelle kaupunkia – nyt ihmiset pelastavat sitä rapsutustreffeillä

Lähes sata vuotta vanha talo Rauman keskustassa saa talkoilla uuden maalipinnan. Myös yritykset ovat lähteneet mukaan talkoohengellä.

Matilda liimasi autoonsa 3000 tarraa – "Ajattelin ensiksi vain testata lokasuojan"

Matilda Strömman päätyi erikoiseen ratkaisuun halutessaan peittää viallista maalipintaa. Auto sai maalin sijaan pinnoitteen värikkäillä tarroilla.

Kemin ja Keminmaan kirkkojen seinäpinnoissa ongelmia – Kemissä iso remontti tulossa

Kemin kirkon seinien rappaus on uudistettu viitisentoista vuotta sitten. Silloin remontoinnissa tehtiin suuri virhe, minkä jäljet näkyvät tänä päivänä. Myös Keminmaassa kirkon maalipinnassa on ilmennyt ongelmia.

Täytetty eläin syntyy luovalla sorminäppäryydellä – arvokas saalis halutaan edelleen metsästysmuistoksi

Monen metsästäjän kodissa tai vapaa-ajan asunnossa voi edelleen seistä nurkissa täytettyjä eläimiä tai seinää koristaa hirvensarvet.

Poliisi pyytää havaintoja vahingonteoista Meri-Lapissa

Kesä- ja heinäkuun aikana Kemissä ja Torniossa on vahingoitettu useita pysäköintialueilla olevia henkilöautoja.

Maalatuille ulkopinnoille kasvaa helposti hometta – Pese varovasti!

Rakennusten puu- ja kivipinnoille saattaa ilmestyä tummia homepilkkuja etenkin varjoisilla seinillä. Ne voi pestä pois miedolla yleispuhdistusaineella tai jopa pelkällä vedellä, mikäli taloa ei aiota maalata.

Torniolaismiestä epäillään Putaan roskakatospalon sytyttämisestä

Poliisi on ottanut Putaan palopaikan läheisyydestä kiinni epäillyn tekijän, 52- vuotiaan torniolaisen miehen. Kyseisessä pihapiirissä on palanut roskakatoksia aiemminkin, viimeksi tammikuussa 2016.

Saitko perinnöksi arvotaulun? Vältä nämä mokat, ja säilytä teoksesi arvo

Älä sijoita teosta aurinkoon, patterin yläpuolelle tai kahvinkeittimen viereen. Puhdistamisessa "vanha hyvä ranskanleipä" on ehdottomasti kielletty.

Auton maalipinta kestää vaikka tinneripesun, mutta viisas pääsee vähemmällä

Pesemällä ei ihan helpolla pysty pilaamaan auton maalipintaa, jos nyt ei hiekalla hankaa. Jos autonpesujen välit tuppaavat venähtämään, kannattaa harkita maalipinnan suojaamista pesuja helpottavalla kestovahalla.

Ikkunan kunnostajan syntilista: "Moni tekee turhaa työtä"

Vanhojen ikkunoiden yksinkertaisella kunnostamisella voi säästää niin lämmitys- kuin remonttikustannuksissakin. Kotinikkari saattaa kuitenkin tietämättään syyllistyä perusvirheisiin, jotka pahimmassa tapauksessa lahottavat koko ikkunan.

Ripeä toiminta esti suurpalon Lempäälässä

Pelastuslaitoksen nopea toiminta esti Lempäälässä lauantaina puoliltapäivin syttyneen piharakennuksen palon leviämisen päärakennukseen. Varastona toiminut puinen piharakennus oli vain kymmenen metrin päässä pihapiirin päärakennuksesta. Varasto tuhoutui palossa täysin, mutta päärakennuksen vauriot jäivät vain lämmön aiheuttamiin kupruihin maalipinnassa.

Rapainen auto edustuskuntoon – autotekniikan opiskelu alkaa korin huollosta

Auton pesu on monitahoinen juttu. Keväisten kurakelien jälkeen pitäisi saada siistiksi niin maalipinta, ikkunat kuin sisätilat tekstiileineen. Autotekniikan opiskelussa oppiaineen nimi on korin huolto.

Sotkuiset autot vaaraksi liikenteessä: "Vierivä pullo voi jumittaa polkimet"

Katsastusmiehet ja autonpesijät näkevät työssään suomalaisten autojen pimeimmät puolet. Menopelit saattavat muistuttaa pahimmillaan kaatopaikkoja, jonne kuskin pitää raivata tiensä.

Älä maalaa märkää pintaa! – Surkein maalauskesä vuosikymmeniin

Ulkomaalaushommat ovat kuluneena kesänä olleet varsinaista hartauden harjoitusta. Kokonaan sateettomat päivät saa laskea miltei yhden käden sormin, ja märkää pintaa taas ei kannata maalata. Monella pihalla maalaussavotat seisovat: sääennusteita tutkivat niin kohteiden omistajat kuin maalausfirmatkin.

Oulun tuomiokirkon ehostus valmistui – kellolasit olivat jo vaarassa tippua

Remonttihuppu on riisuttu Oulun tuomiokirkon yltä, ja lopputulos on viimein kaiken kansan ihailtavana. Kunnostus oli tarpeen, sillä vanha maali ja kellotornin lasit olivat jo varisemassa alas. Ikivanhan tornikellon viisareita ja koneistoa saadaan odottaa paikoilleen vielä viikkokausia.

Puurtajat hunnun alla – kirkon kellotorni ehostuu käsityönä

Oulun tuomiokirkon puuosien vanha maalipinta uusitaan käsityönä. Noin 800 neliömetrin seinäpinta-ala on jouduttu puhdistamaan käsityönä ja maalauskin tehdään perinteisesti käsityönä. Kaikelle kansalle Oulun maamerkki paljastetaan elokuussa.

Pilasitko sinäkin talosi ulkomaalauksen – maalari katso ensin taivaalle!

"Loma. Nyt on aikaa maalata talon ulkoverhous. Pakko hoitaa se pois päiväjärjestyksestä, oli sää mikä hyvänsä." Näin ajattelee moni kotimaalari ja pilaa talonsa maalipinnan.

Joku maalaa kiviä punaisiksi E18-tien varrella – Liikennevirasto voimaton: "Niitä vain tulee lisää ja lisää"

E18-tien varteen Helsingin ja Kotkan välille on alkanut ilmestyä punaiseksi maalattuja kiviä. Kiviä oli aluksi yksi, nyt niitä on kuusi. Liikennevirasto on poistanut osan kivistä. Kivien maalaajasta ei ole tietoa.

Mökki palaa Muuratjärvellä

Runsaan 30 neliön mökki on syttynyt Muuratjärven Kostionlahdella Muuramessa. Tuli sai todennäköisesti alkunsa hyttyskierukasta.

Talkooväki sen teki – kylätalo valmistuu Ylämaalla

Talkooväki otti aktiivisesti osaa Ylämaan urheilu- ja nuorisotalon remontointiin. Kaupungin avustuksella saatiin kunnostettua välttämättömimmät kohdat.

Tornion vanhat rakennukset kesäkuntoon

Raatihuoneelle vaihdetaan uusi vesikatto ja useammat vanhat rakennukset, muun muassa Säipän ja Avelan talo saavat uuden maalipinnan.

Irkkutunnelmaa entiseen taidemuseoon

Lönnströmin taidemuseon entiseen rakennukseen tulee liike- ja toimistotilaa. Yli 100 vuotta vanhan arvokiinteistön nykyinen omistaja lupaa, että taloon tehtävät muutokset toteutetaan vanhaa kunnioittaen.

Huonokuntoisille ikkunoille uusi elämä perinteisin keinoin

Moni yllättyy siitä, kuinka huonokuntoisenkin ikkunaraamin saa kunnostamalla kestämään vielä useita vuosia. Porissa järjestetyt ikkunakorjauskurssit ovat olleet todella suosittuja.

Autonpesun ammattilainen tyrmää netin monenkirjavat pesuvinkit - missä on maalaisjärki?

Savetus vai pienpoisto, kahden ämpärin tekniikka vai painepesu? Naarmuttaako harjapesu maalipintaa vai ei? Autonhoitoon tarkoitettujen aineiden kirjo alkaa olla käsittämätön. Mutta mitä sanoo ammattilainen, mitä kannattaa ostaa, ja mitä uskoa. Miten autoa kannattaa hoitaa, lue vinkit tästä.

Seitsemän vinkkiä autonpesuun – numero yksi: ”Auto kannattaa pestä heti, kun se on likainen”

Autoilijan yksi tyypillisimpiä virheitä on pestä auto huoltoaseman pihassa tuulilasinpesuun tarkoitetuilla välineillä.

Aidoksi varmistunut Monet'n maalaus esille kesällä Mäntässä – tutustu teokseen jo nyt videolla

Ensi syksynä Serlachius-museon Monet lähtee näyttelyyn Tanskaan. Tähän mennessä museo on joutunut olemaan teoksen kanssa vähän varovainen, koska lopullista varmuutta aitoudesta ei ole ollut.

Tiesitkö, kuka on suunnitellut postilaatikot?

Tiesitkö, että Postin kirjelaatikon luukku kolahtaa kiinni juuri oikealla taajuudella tai että laatikoihin suunniteltiin ensin ilmajousitusta? Kirjelaatikon suunnitelleen astrokuvaaja J-P Metsävainion mukaan luomistyö oli melkoinen episodi.

Harjapesuria syytetään usein turhaan – moni naarmuttaa autonsa itse lumiharjalla

Harjapesulaitteisiin liittyviä riitatapauksia ratkotaan toistuvasti kuluttajariitalautakunnassa. Useimmiten kyse on kuitenkin auton omistajan omasta virheellisestä toiminnasta.

Vaasassa autojen naarmutuksista jopa yli sadan tuhannen vahingot

Vaasan kaupungin alueella on vaurioitettu tahallisesti kymmeniä henkilöautoja naarmuttamalla niiden maalipintoja ja ikkunoita. Viimeisen kuukauden aikana poliisin tietoon on tullut peräti kuutisenkymmentä tapausta. Poliisi epäilee, että tapauksissa on kyse samoista tekijöistä.

Video: Kiiltävää maalipintaa, pyöreitä muotoja ja ärhäkkää pärinää

Jenkkiautonäyttely kokoaa kruisailukansan Lahteen. Menopelejä on esillä 1950-luvun dollarihymyistä huippuviritettyihin kiitäjiin ja Batmobilen näköisversioon.

Haaveissa käytetty auto? Käytä kaikkia aistejasi

Autoliiton kenttäpäällikkö Tero Hartikainen kertoo parhaat vinkit käytetyn auton hankintaan.

Torniossa rakennetaan rumpuja käsityönä

Rumpujen rakentaminen on Suomessa vielä suhteellisen harvinaista. Oululaiset Ali ja Suvi Buckman aloittivat rumpujen rakentamisen noin neljä vuotta sitten. AMB-merkkisiä rumpusettejä on myyty kymmenkunta, lähinnä ammattirumpaleille.

Autot vahingontekojen kohteena Kajaanissa

Kajaanin alueella on kuluneen kesän ja alkaneen syksyn aikana vahingoitettu kymmeniä autoja. Poliisin mukaan vahingoitetun omaisuuden arvo on huomattava.

Karjatilan rahtaajasta pihan kaunistukseksi – maitokärryllä on kysyntää edelleen

Maitokärrystä on tullut haluttu esine. Kaupoista saa nykyään uusiakin kärryjä, mutta aidossa, vanhassa karjatilan rahtaajassa on tunnelmaa, jota ei saa rahallakaan.

Tornion paraatipaikan talovanhus saa uuden ilmeen

Tornion Vapaaehtoinen Palokunta ry remontoi Tornion Suensaaressa sijaitsevaa vanhaa taloa. VPK aloitti ulkovuoren remontoinnin katosta toissa kesänä ja tämän kesän loppuun mennessä ulkosivu maalataan ja ehostetaan loppuun.

Suolamakasiinista maataloksi – hirret kuljetettiin joen yli

Vanha hirsirakennus kantaa monta tarinaa ja paljon historiaa. Vanhaa rakennuskantaa on innostuttu korjaamaan Lapissa yhä enemmän ja ELY-keskuksen kuntoarvioinneille riittää tilauksia. Kemin Sotisaaressa Britta Sotisaaren vanha talo on ollut ennen suolamakasiini.

Kaivattu Cessna lensi takaisin kotiin entistä ehompana – hyppää videolla koneen kyytiin

Kun Kainuun Moottorilentäjien silmäterän sydän alkoi tulla elämänsä ehtoopuolelle, apukin oli valmiina. Pitkä säästöurakka mahdollisti koneen kunnostamisen, ja tänä kesänä Cessna on jälleen valmis kohoamaan Kainuun taivaalle.

Tornion kirkko saa uuden peitteen

Tornion vanha puukirkko maalataan kesällä. Urakassa kirkon seinäpinnat huoltomaalataan valkoiseksi.

Lohtajan pappilan erikoisuus on historialuukku

Yli kaksi sataa vuotta vanha pappila on pian taas lohtajalaisten käytössä. Syksyllä alkanut remontti on toukokuussa ohi. Ison kunnostuksen jäljiltä historia on jäänyt pappilaan elämään, kun vanhoja pinnoitteita voi tutkia historialuukun kautta. Myös oviin on jätetty esille satoja vuosia vanhoja maalipintoja.

Sarjatöhrijä riehuu Porissa

Graffitit ovat tulleet suurissa kaupungeissa tutuiksi, mutta Porissa niitä ei ole erityisemmin katukuvassa näkynyt. Viimeisen viikon aikana kaupungin keskustassa on kuitenkin töhritty ainakin kymmenen talon julkisivua.

Elintarvikkeista on moneksi - myös puhdistusaineiksi

Moni ruoka-aine on käyttökelpoinen myös erilaisiin puhdistuksiin. Ainakin etikan, kivennäisveden, piimän, suolan ja ruokasoodan tiedetään olevan myös oivia puhdistusaineita.

Ränsistynyt olympiapuisto pesee kasvonsa

Ahveniston olympiapuistoa remontoidaan kuntoon kesäksi. Paitsi että Apparalla on käynnissä vuoden 1952 olympiamaauimalan peruskorjaus, laitetaan aluetta myös muuten kuntoon.

Kajaanin kartano ei rapistu – remontti valmis ensi kesäksi

Karolineburgin kunnostyöt Kajaanissa alkavat olla loppusuoralla. Kainuun ainoa kartano on saanut niin sanotun kasvojen kohotuksen. Kartano on pyritty palauttamaan siihen loistoon, mikä oli edellisen ison saneerauksen jälkeen vuonna 1990.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle