Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ruohonleikkajaa kuoli jäätyään kaatuvan leikkurin alle Puolangalla

Pelastuslaitoksen mukaan ruohonleikkaaja oli ollut ajamassa leikkurilla törmän reunaa, kun leikkuri ajautui jyrkkään rinteeseen ja kaatui.

Humalainen mies syöksyi ruohonleikkurilla ajotieltä ojaan Kyyjärvellä

Yleisellä tiellä humalassa ajellut mies suistui ojaan ja jäi ruohonleikkurinsa alle.

Mies kuoli jäätyään ruohonleikkurin alle hautausmaalla Ikaalisissa

Mies oli ollut ajamassa ruohonleikkurilla, johon oli liitetty peräkärry, kun ne kaatuivat.

Ruohonleikkuri keikahti ympäri – kuljettaja selvisi lievin vammoin

Onnettomuus sattui omakotitalon pihassa Honkajoella.

Tiesitkö tästä lajista? Päältäajettavilla ruohonleikkureilla on kisattu Suomessa jo 10 vuotta

Kilpailuissa testiin joutuvat niin ajajien takapuolet kuin ruohonleikkureiden moottorit ja taka-akselit.

Päältäajettavilla ruohonleikkureilla surmansa saavat keski-ikäiset ja iäkkäät – "nuori ja vetreä saattaa ehtiä hypätä pois"

Kattavaa tutkimusta päältäajettavien ruohonleikkureiden vapaa-ajan tapaturmista ei ole tehty.

Ryöstö, rattijuoppoja ja ylinopeuksia – poliisin juhannus oli kiireinen

Poliisin juhannus oli perinteisen kiireinen. Tehtäviin kuului muun muassa yhden ryöstön, kymmenien rattijuopumustapausten ja ylinopeusjuttujen selvittely. Yhtä miestä epäillään rattijuopumuksesta miehen ajeltua päältä ajettavalla ruohonleikkurilla yleisellä tiealueella. Myös erilaisiin nahisteluihin piti puuttua.

Pienisorkkainen ruohonleikkuri ajaa näppärästi jyrkät vallit – lampaat palasivat kesätöihin Hämeen linnaan

Kesälampaat rouskuttavat taas tottuneesti Hämeen keskiaikaisen linnan valleilla kasvavia voikukkia, horsmia ja ruohoja. Pienisorkkaiset lampaat ovat arvokkaan museoalueen jyrkillä rinteillä paras ja ekologisin vaihtoehto vallien hoitamiseen. Lampaat työskentelivät Hämeen linnassa ensimmäistä kertaa viime kesänä.

Pitkän iän salaisuus – "Kaikkea voi syyä, mutta kohtuuella"

Elli Ikosen kiikkutuoli keinahtelee edestakaisin väliin rauhallisempaan tahtiin ja välillä nopeampaan. Liike mukailee kerronnan tahtia ja kun virkataan oikein tarkkaan on liike miltei kokonaan lakannut. Elli on virkeä ja virkku, taitava ja puuhakas. Kesällä tulee 93 täyteen, mutta vasta kesällä.

Poliisin verkot kiristyvät – julkaisee epäiltyjen kuvia somessa

Poliisi hyödyntää sosiaalista mediaa epäiltyjen etsinnässä yhä enemmän. Esimerkiksi kuvan julkaiseminen epäillyistä voi auttaa rikoksen selvittelyssä. Kuvia on kuitenkin julkaistava harkiten, ettei tule hutiosumia.

Ruohonleikkuristakin saa aika menopelin

Päältäajettavan ruohonleikkurin saa pienellä virityksellä kulkemaan jopa reilusti yli 100 km/h. Nurmikon leikkaaminen näin kovassa vauhdissa onnistuu huonosti, mutta toinen vaihtoehto on ottaa osaa leikkurien nopeuskilpailuun. Kisakoneita voi viritellä melkein mielin määrin.

Tervolan kunnan varastosta viety muun muassa pakettiauto

Tervolan kunnan keskusvarastoon on murtauduttu viime viikonloppuna. Tiloista vietiin muun muassa Frd Transit -pakettiauto, työkaluja, jäädytyskone ja päältä ajettava ruohonleikkuri.

Emeritusylipuutarhurin neuvo: Älä leikkaa nurmikkoa turhan lyhyeksi

Nurmikon leikkaaminen erittäin lyhyeksi on varmin tapa hankkia palanut kellertävä nurmikko, joka pysyy sellaisena syksyyn asti, kertoo Arno Kasvi.

Ruohonleikkuri valitaan nurmialueen ja lompakon koon mukaan

Ruohonleikkurin valintaan vaikuttavat monet seikat, kuten nurmialueen ja oman lompakon koko. Kierrettävät esteet ja kukkapenkit tuovat omat vaatimuksensa leikkurille.

Rikkaruohon kimppuun on käytävä rautaisin ottein

Rikkaruohoista sitkeimpiä ovat voikukat. Voikukan kimppuun on turha käydä vain pintapuolisesti, sillä sen syvälle maahan ulottuvat juuret pitävät sen pihamaalla pitkään. Kukka onkin syytä joko myrkyttää tai kitkeä juuria myöten maasta.

Törkeä rattijuopumus ajettiin ruohonleikkurilla

Joensuulainen mies ajeli ruohonleikkurilla Noljakan kaupunginosassa lähes neljän promillen humalassa. Päältäajettavalla ruohonleikkurilla kulkeneen miehen liikkeistä ilmoitettiin hätäkeskukseen.

Maaseudun varasporukka jäi kiinni Kuopiossa

Kahden naisen ja kahden miehen porukan epäillään varastaneen päältäajettavan ruohonleikkurin omakotitalon pihalta Maaningalta. Poliisi löysi autosta myös muuta varastettua tavaraa.

Ollin ihan oma traktori

Kahdeksanvuotias Olli Arponen on suunnitellut itse traktorinsa. Päältä ajettavan ruohonleikkurin pohjalta rakennetun menopelin Olli on toteuttanut yhdessä isänsä Karin kanssa.

Omistaja yllätti mökkivarkaat Laviassa

Mökin omistaja yllätti murtautujat Laviassa Karhijärven rannalla sijaitsevalta mökiltään joulukuun lopussa. Omistaja esti tuttaviensa kanssa murtautujakaksikon poistumisen paikalta ennen poliisin saapumista. Noin 30-vuotiaat murtautujat vangittiin tutkinnan ajaksi.

Minni, Sigi ja Retu ovat sankarikoiria

Kolme kaakkoissuomalaista koiraa saa sankarikoiran arvon tänä vuonna. Palkittavat koirat ovat merkittävästi vaikuttaneet siihen, että yksi tai useampi ihmishenki on pelastunut.

Ruohonleikkuurobotti on puutarhurin väsymätön apuri

Vaikka robottiruohonleikkurin hankintakustannukset ovat melko korkeat, on laitteella myös kistaattomat etunsa. Varsinkin suuren nurmikon kunnossapidossa robotti on helppo ratkaisu.

Ruohonleikkuri kannattaa vakuuttaa

Vakuutus ei korvaa päältäajettavan ruohonleikkurin kanssa tapahtunutta onnettomuutta, jos sitä ei ole liikennevakuutettu. Ruohonleikkuri on ajoneuvo, joten sitä ei myöskään saa ajaa juopuneena.

Etelä-Pohjanmaalla useita asuntomurtoja

Poliisin tietoon on tullut tällä viikolla useita asuntomurtoja eri puolilla Etelä-Pohjanmaata. Varkaiden mukaan on lähtenyt muun muassa päältä ajettava ruohonleikkuri, työkaluja ja muuta irtainta tavaraa.

Rattijuopot huristelivat varastetulla ruohonleikkurilla

Humalaisten nuorukaisten retki varastetulla ruohonleikkurilla Vetelissä päättyi bensan loppumiseen. Poliisi sai ulkopaikkakuntalaisen joukkion kiinni, yksi miehistä määrättiin ajokieltoon.

Trendikäs ruohonleikkaaja ostaa robotin

Hienoa leikkuujälkeä kaipaavien ei kannata haikailla päältä ajettavien ruohonleikkureiden perään. Paras jälki tulee perinteisellä kelaleikkurilla, sanoo pienkonekaupan yrittäjä. Nouseva trendi taas on robottileikkurit.

"Väki ei tajua roskaamisen hintaa"

Roskaamisesta ja ilkivallasta aiheutuu Joensuussa vuosittain satojen tuhansien eurojen lasku. Kaupungin puistoissa ja viheralueilla roskaaminen yltyy kevään edetessä ja etenkin koulujen päättyessä.

Kärkölän ruohonleikkurit varkaiden matkaan

Päältä ajettavat ruohonleikkurit lähtivät varkaiden matkaan viime keväänä. Asialla oli kolme miestä, joiden sormenjälkiä löytyi keskusrikospoliisin lausunnon mukaan varaston ovesta. Syyttäjä vaatii tekijöille rangaistusta törkeästä varkaudesta.

Useita peräkärryjä varkaille Porissa

Poliisi tutkii viime viikon lopulla Porin seudulla tapahtunutta anastussarjaa, jonka kohteena olivat mm. lukuisat peräkärryt. Poliisi toivoo vihjeitä tekijöistä.

Vain oikea vakuutus kattaa vahingon

Vakuutusasiakkailla on vääriä käsityksiä vakuutustensa kattavuudesta. Esimerkiksi tapaturmavakuutus ei korvaa päältä ajettavien ruohonleikkurien tai lasten mönkijöiden aiheuttamia henkilövahinkoja - ei edes kotipihalla.

Kuka vei arvotraktorin Viialasta?

Akaan Viialasta Ruusutarhankadulta anastettiin tiistai-illan ja keskiviikkoaamun välillä arvokas matalapainopistetraktori Reform Metrac H6X.

Tyttö jäi ruohonleikkurin alle puristuksiin

13-14-vuotias tyttö jäi puristuksiin ajettavan ruohonleikkurin alle perjantaina puolenpäin aikaan Länsi-Turunmaan Paraisilla.

Tulipalo Salon Moision koulussa

Salossa Moision koulun teknisen työn luokassa syttyi alkuiltapäivästä tulipalo. Tulipalo on sammutettu, ja paikalla on savutuuletus käynnissä. Palo ei aiheuttanut henkilövahinkoja.

Poliisi selvitti laajan omaisuusrikossarjan

Peräpohjolan poliisi on selvittänyt laajan omaisuusrikossarjan. Kolmen noin 20-30 -vuotiaan torniolaisen miehen epäillään syyllistyneen noin 35 - 40 eri varkausrikokseen Kemin, Tornion ja Ylitornion alueilla viime kevään ja kesän aikana.

Varkaat mellastivat omakotitalossa

Tornion Putaankadulla murtauduttiin omakotitaloon torstain ja perjantain välisenä yönä. Poliisin mukaan ryöstön lisäksi asuntoa oli sotkettu.