Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Vesala aikoo tuoda keikoilleen lisättyä todellisuutta – Virtuaaliteknologia mullistaa musiikkikokemukset tulevaisuudessa

Uudesta teknologiasta kiinnostunut Vesala aikoo tuoda omille keikoilleen esimerkiksi lisättyä todellisuutta.

Senaatintorin ympäristössä suljetaan katuja

Helsingin uudenvuoden juhliin Senaatintorille odotetaan kymmeniä tuhansia juhlijoita.

Teenagers put in their two cents at Youth Parliamentary Day

Youth Parliament day brings 400 students into the ranks of MPs. Some will dip their toes in the role of a cabinet minister while others test journalistic waters.

Thursday's papers: Metro fun and games, religious education, and unpaid bills for holiday ham

Thursday's newspapers look at the Helsinki metro extension's painstaking progress towards completion, proposals to integrate religious education classes in schools, and a good deed from a motorcycle gang that turned out not to be so good after all.

Yhdenvertaisuusvaltuutettu teki Suomi ensin -mielenosoituksen kommenteista tutkintapyynnön valtakunnansyyttäjälle

Yhdenvertaisuusvaltuutettu pyytää valtakunnansyyttäjää arvioimaan, ovatko jotkin mielenosoittajat kommenteillaan syyllistyneet kiihottamiseen kansanryhmää vastaan, kunnianloukkaukseen tai muuhun rikokseen.

Poliisi rauhoittelee Vesalan yläasteen läheisyydessä pidetystä mielenosoituksesta noussutta some-kohua

Vesalan yläasteen läheisyydessä Helsingissä keskiviikkona pidetty Suomi Ensin -ryhmän mielenosoitus on herättänyt kuohuntaa ja ihmetystä sosiaalisessa mediassa.

"Usein viittaan menneisiin lauluihin" – kulkurisieluinen Paula Vesala sanoittaa huomista

Paula Vesalasta on tullut vuosikymmenen aikana nainen, joka muuttaa arkipäiväiset tuntemukset riipaisevankin kauniiksi lyriikoiksi. Vesalan sanoitukset saivat ansaitsemansa arvostuksen, Juha Vainio -sanoittajapalkinnon.

Valtava korjausurakka – Helsingin kouluja pitäisi korjata puolella miljardilla eurolla

Suomen koulurakennusten korjausvelka kasvaa koko ajan ja on esimerkiksi Helsingissä jo puoli miljardia euroa. Itähelsinkiläisen koulun vanhemmat saavat pian tietää, että myös heidän lapsensa joutuvat väistämään remontin tieltä.

Kaupunginvaltuusto: Vesalan koulut yhdistetään

Helsingin kaupunginvaltuusto siunasi Vesalan ala- ja yläasteen yhdistämisen

Elokuvan päärooliin paneutuva Paula Vesala: En halua tuottaa pettymystä

Paula Vesala näyttelee pääosaa parhaillaan kuvattavassa Tyttö nimeltä Varpu -elokuvassa. Rooliin valmistautuminen on ollut Vesalalle tutkimusmatka näyttelemiseen. Samaan aikaan monialainen taiteilija tekee soololevyä ja valmistautuu kirjoittamaan seuraavaa näytelmää.

Pesetkö autosi kotipihassa? Muista pesuaine ilman liuotinta

Auton peseminen itse tuottaa putipuhdasta jälkeä ja säästöjä, mutta kiellettyjen liuottimien välttäminen voi kuitenkin olla työlästä.

HIFK-sankari hehkutti: Kruununjalokiviä

Jalkapallon Veikkausliigan Helsingin paikalliskamppailun, Stadin derbyn, tunnelma keräsi ylisanoja pelaajilta.

Mikä siinä pysäköinnissä on niin vaikeaa?

"Hämeenlinnan ei kannata yrittää leikkiä Helsinkiä", totesi eräs pysäköijä Hämeenlinnassa. Kaupunki puolestaan muistuttaa, että maksuton tai kiekollinen pysäköinti loisi kassavajetta johonkin toisaalle.

Pikkuveljen sotakokemukset kimmoke Paula Vesalan Afganistan-näytelmään

Rauhanturvaajana olleen pikkuveljen kokemukset sodan runtelemassa Afganistanissa saivat taiteilija Paula Vesalan pohtimaan syvällisesti sotaa. Hän kirjoitti näytelmän, jolla haluaa saada suomalaiset ymmärtämään, että maammekin on todellisuudessa mukana sodassa.

Kolme muusikkoa jättää Lappeenrannan kaupunginorkesterin

Ykkösviulun varaäänenjohtaja, käyrätorven äänenjohtaja ja kontrabasson äänenjohtaja ovat irtisanoutuneet.

Yksi henkilö kiinni Vesalan tulipalosta – epäillään murhan yrityksestä

Poliisin mukaan kiinniotettu on palaneen kerrostalon asukas.

Samassa rappukäytävässä leimahti jälleen Helsingissä – palo todennäköisesti tahallaan sytytetty

Helsingissä syttyi keskiviikkona aamupaivällä uhkaava tulipalo. Helsingin pelastuslaitos sai hälytyksen Vesalassa sijaitsevaan kerrostaloon, jonka rappukäytävä oli tulessa.

Packalén: Ei slummi vaan muita parempi alue

HS:n artikkeli, jossa perussuomalaisten kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Tom Packalén kertoi ajatuksistaan kaupungin asunnoissa asuvien pisteytysmallista ja huonoiten käyttäytyvien sijoittamisesta samalla alueelle, on herättänyt laajaa keskustelua mm. sosiaalisessa mediassa. Packalén kertoi Ylelle antamassaan haastattelussa tarkemmin, miksi näin pitäisi toimia.

PMMP vetää övereillä loppuun asti - video

Suomen suosituimpiin yhtyeisiin kuuluvalla PMMP:llä on enää jäljellä viimeiset jäähyväiskeikat. Kymmenen vuoden aikana yhtyeestä tuli keikkalavojen suosikki ja yhtyeen kappaleista monille faneille elämän merkkipaalujen tunnuskappaleita.

Moni aloittaa koulun viipalerakennuksessa

Moni helsinkiläinen koululainen aloittaa kouluvuoden viipalerakennuksessa koulun pihalla. Monissa oppilaitoksissa on meneillään erilaisia perusparannuksia. Viimeisetkin koululaiset aloittavat koulutyönsä tällä viikolla.

Kerjäämisen häpeä vähenee ihmispatsaana

Mustat ja kullan tai hopean väriset ihmispatsaat saavat välillä kadunkulkijan säpsähtämään. Osa kerjäläisistä on alkanut hankkia roponsa mieluummin katutaiteilijana kuin vain ojentamalla rahakuppia ohikulkevia kohti.

Sähkökatkos pimensi Itä-Helsingin tunniksi

Sähkökatkos alkoi hieman klo 19 jälkeen. Enimmillään noin 5 200 taloutta oli ilman sähköä.

JOPO-opetus tavoittaa nuoren ennen syrjäytymistä

Yhä useampi nuori kokee normaalin pulpettiopetuksen ongelmalliseksi ja peruskoulu jää helposti kesken. Apua uhkaavaan syrjäytymiseen haetaan esimerkiksi Helsingissä joustavista opetusmuodoista.

Helsingin Kontulasta tulee haluttu sadassa vuodessa

Useita suomalaisia lähiöitä odottaa arvonnousu. Esimerkiksi Suomen suurimman kaupunginosan, Helsingin Mellunkylän huippuajat ovat vielä edessäpäin. Tutkijan mukaan Kontula voi olla kova brändi vuonna 2072.

Mellunkylänpuro muuttui kuravelliksi

Maarakentaminen on saostanut Helsingin Mellunkylän taimenpuron latvavedet kuravelliksi. Vesalan puiston pengertyömaan haitta kalastolle arvioidaan kuitenkin väliaikaiseksi.

Sähköt tunteja poikki Itä-Helsingissä

Tuhannet taloudet olivat ilman sähköä Itä-Helsingissä tiistaina. Enimmillään sähköttä oli noin 5000 Helen Sähköverkon asiakasta.

Mellunkylästä sorvataan Helsingin parasta kaupunginosaa

Tutkimusryhmä muovaa Mellunkylästä asukkaiden kannalta parasta lähiötä. Tammikuussa Aalto-yliopiston opiskelijajoukko muutti Mellunkylään tavoitteenaan tutustua kaupunginosaan ja kehittää paikallisten kanssa tulevaisuuden kaupunginosaa.

Pysyvä leiri arveluttaa romanien kanssa työskentelevää

Helsinkiläispoliitikkojen ajatus romanikerjäläisille perustettavasta leiriytymispaikasta arveluttaa romanien käyttämän päiväkeskuksen työntekijää. Marjatta Vesalaisen mukaan ongelma ei ole yksin Helsingin, joten ratkaisunkin pitäisi olla laajempi. Hän ei myöskään usko leirin parantavan romanien tilannetta pitkällä tähtäimellä.

Vesalan ampuja oli uhrin aviomies

Vesalan aamuisen ampumisen taustalla on poliisin alustavien selvityksen perusteella aviopuolisoiden välinen riita, jonka päätteeksi mies ampui käsiaseella vaimoaan. Uhrin tila on vakaa eikä välitöntä hengenvaaraa pitäisi olla.

Naista ammuttiin Helsingin Vesalassa

Nainen vietiin sairaalahoitoon ammuskelun seurauksena torstaiaamuna Itä-Helsingissä. Poliisi sai hälytyksen Vesalassa sijaitsevaan yksityisasuntoon aamulla heti kuuden jälkeen.

Itä-Uudenmaan pikkukunnissa palaa rahaa markkinointiin

Itsenäisyyttään kiivaasti varjelevat Itä-Uudenmaan pikkukunnat ovat aloittaneet aktiivisen markkinointityön. Esimerkiksi Pukkilaan on perustettu uusi markkinoijan virka ja Askola teettää kunnasta tv-mainoksen.

Viisi loukkaantui kerrostalopalossa Helsingissä

Viisi ihmistä on loukkaantunut lievästi aamulla Helsingin Vesalassa riehuneessa kerrostalon tulipalossa. Kaikkia hoidetaan savumyrkytyksen takia, yksi heistä sai lisäksi ruhjeita ja murtumia paetessaan liekkejä kolmannen kerroksen ikkunasta.

Kuopio palkittiin Femma-palkinnolla

Vaihtoehtoisia musiikkipalkintoja jakava Femma-gaala on palkinnut Kuopion kaupungin Kehittyvien maakuntien -Femmalla. Palkinto myönnettiin Kuopiolle perjantai-iltana Helsingin Nosturissa pidetyssä gaalassa.

Vapaaehtoistyön suosio on ennätyslukemissa

Vanhalla ylioppilastalolla Helsingissä kävi tiistaina kova kuhina. Vapaaehtoistoiminnan messujen yleisösuosio kuvastaa todellisuutta: hyväntekeväisyys ja toisten auttaminen on nyt ennätyksellisen suosittua.

Kalasataman häädetyt kerjäläiset tilapäismajoituksessa

Helsingin Kalastamassa eilen tuhotun Romanian romanien leirin asukkaat ovat saaneet muutaman päivän tilapäismajoituksen. Kymmenen hengen ryhmä pyrkii jatkamaan oleskeluaan kaupungissa.

Helsinki antaa lisärahaa ongelmakouluille

Helsingissä kolmisenkymmentä koulua saa erityistä tukea syrjäytymisen ehkäisyyn. Lisärahan perusteena on huoltajien alhainen koulutus ja tulotaso sekä oppilaiden maahanmuuttotaustaisuus. Rahaa jaetaan kymmenestä sataan tuhanteen euroon koulua kohti, ja käytännössä sillä palkataan esimerkiksi kouluavustajia.

Jyväskylässä kadonnut mies on löytynyt

Tiistai-iltana Jyväskylän Vesangasta kadonnut 76-vuotias mies on löytynyt tänä aamuna Nyrölästä. Löydettäessä mies oli hyvässä kunnossa.

Naamiomies ryösti huoltoaseman aseella uhaten

Kommandopipoinen mies ryösti huoltoaseman Helsingissä myöhään torstai-iltana. Saalis jäi vähäiseksi. Poliisi kaipaa havaintoja ryöstäjästä.

Kolmesta Siwan ryöstöstä etsitään yhtä miestä

Naamioitunutta miestä epäillään kolmesta aseistetusta myymäläryöstöstä Itä-Helsingissä.