Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Time-lehti valitsi keskustakirjasto Oodin sadan kiinnostavimman kohteen joukkoon maailmassa

Oodi on myös yksi finalisteista maailman parhaaksi julkiseksi kirjastoksi. Voittaja julkaistaan ensi tiistaina.

Kotkan säästölistaan muutoksia: Teatterin leikkausta pienennettiin selvästi, Satamakadun harrastustoiminta voi jatkua

Kaupunginteatterin avustusta piti pienentää 150 000 eurolla tänä vuonna.

Kotiäänitykset yleistyvät, mutta vaasalaismies investoi silti äänitysstudioon – "Bändit tuntuvat arvostavan ulkopuolisen mielipidettä"

Laadukas äänityskalusto vaatii suuren alkuinvestoinnin. Sivutoimisen yrittäjyyden on mahdollistanut Petri Nakkilan oma harrastuneisuus.

Muiden tuki auttoi Steve 'n' Seagullsin Tomi Tajakan bändiuralle – nyt hän haluaa tehdä saman kotikaupunkinsa nuorille: "Olen ikuisesti kiitollinen"

Miljoonayleisön saanut muusikko Tomi Tajakka oli joskus nuori, jolle julkisesti esiintyminen oli iso kynnys. Hän haluaa auttaa samassa asemassa olevia nuoria eteenpäin bändiuralle.

Soundbreaking

Soundbreaking-uutuussarja Yle Teemalla

Cannesin menestys toi työtarjouksia – Oona Airolan elämässä sija myös teatterille ja musiikille

Cannesin elokuvajuhlilla toukokuussa sarjansa voittanut Hymyilevä mies alkoi nopeasti poikia työtarjouksia elokuvan päätähdille. Naispääosaa näyttelevä Oona Airola aikoo silti jatkossakin tehdä myös teatteria ja musiikkia.

"Me ei suostuttu ottamaan syrjäytymisen leimaa" – nuoret vääntävät musiikkivideoita ykkösartisteille

Bussimatkalla se syntyi, nimittäin ajatus omasta äänitysstudiosta. Idea kasvoi, kun mukaan tuli lisää työttömyyteen turhautuneita nuoria. Nyt syrjäytymisvaarassa olleet tamperelaisnuoret tekevät musiikkivideoita muun muassa Palefacelle.

Entisen kyläkoulun veistosalista löytyi yllättävä akustiikkamaailma – "Paras luomusoundi"

Kotimuusikoilla on kissanpäivät, kun netistä löytyy monenlaisia miksausohjelmia omaan käyttöön. Kaikki eivät kuitenkaan ole innostuneet digitaalitekniikasta, vaan osa studioiden omistajista on palannut analogiseen tallennusmaailmaan.

Rap-artisti sai surmansa ammuskelussa Atlantassa

Yhdysvaltalainen rap-artisti Bankroll Fresh on ammuttu omalle studiolleen Atlantassa, kertoo paikallinen poliisi.

Heidi Pakarinen lennähti hiekkarannoilta liikuttamaan urheilukansaa Salppurin monotansseissa

Vuoden 2013 tangokuningatar Heidi Pakarinen lähtee maanantaina levytysstudioon, mutta ensin hän tanssittaa kotikonnuille kokoontunutta urheiluväkeä.

Ylen legendaariset äänitysstudiot pantiin pakettiin

Yleisradion perinteisten äänitysstudioiden toiminta loppui tänä iltana. M1- ja M2-studiot sijaitsevat rakennuksessa, joka puretaan asuntojen tieltä.

Rauli Baddingiä äänitettiin salaa, Nightwishin levyä hiottiin loputtomiin – legendaarinen äänitysstudio 50 vuotta

Vuonna 1965 perustettu Finnvoxin äänitysstudio on oleellinen osa kotimaista musiikihistoriaa. Studiolla ovat vierailleet niin Dingo kuin kotimaisen metallimusiikin suuret nimet.

"Tanssilavalle tullaan liikunnan, ei alkoholin takia"

Lähes 50 vuotta lavoja kiertäneen Eija Sinikan iskelmälaulajan ura alkoi hieman vahingossa. 16-vuotias teinityttö pääsi tuuraamaan sairastunutta ystäväänsä. Parin vuoden päästä hän jo asteli levytysstudioon. Syntyi muun muassa kappale "Kanssasi sun", josta on vuosien saatossa tullut Eija Sinikan tunnuslaulu.

Nyt se on virallista: Miljoonasade palaa keikkalavoille ja studioon

Syksyllä nähdyssä We want more -ohjelmassa Miljoonasade jo lupaili paluuta keikkalavoille. Nyt bändi kuitenkin tulee julki ja kertoo palaavansa keikkalavojen lisäksi myös levytysstudioon. Yle Keski-Suomi seuraa, miten vuonna 80-luvulla perustettu bändi pääsee nykyaikaiseen musabisnekseen mukaan.

Yle rakentaa uudet kuunnelmastudiot Pasilaan

Uudet studiotilat on tarkoitus ottaa käyttöön syksyllä 2016.

Miia Nuutila tekee nyt musiikkia yhdessä entisen hevimuusikon kanssa

Uuden musiikillisen avauksen tekee vähän yllätyksellinen parivaljakko. Näyttelijä-juontaja Miia Nuutila esittäytyy nyt laulujen sanoittajana. Muun muassa Embraze ja Charon -metallibändeissä aiemmin mukana ollut kiiminkiläinen Lauri Tuohimaa säveltää musiikin. Yhteistyö on edennyt levytysstudioon saakka.

Pohjois-Karjalan musiikkialalla pyörii vuosittain 40 miljoonaa euroa – markkinointi ja managerointi lapsenkengissä?

Pohjois-Karjalassa on aktiivisesti toimivia yhtyeitä liki 500, joissa on muusikkoja liki 2 000. Vieläkin olisi mahdollista petrata, uskovat musiikkitietäjät.

Brittitähti Ellie Goulding otti rennosti ja valokuvasi Pohjois-Karjalassa

Brittitähti Ellie Goulding vieraili Ilosaarirockin aikaan ampumahiihtostadionilla ja levytysstudiolla. Supertähteyttä lähestyvä laulaja julkaisi vierailunsa aikana useita kuvia sosiaalisessa mediassa. Otokset herättivät hilpeyttä ja ihastelua.

Aika kypsytti hevosmiehestä tangolaulajan

Vojakkalalainen Alpo Posti aloitti lauluharrastuksen tosissaan vasta myöhemmällä iällä. Vuosikymmeniä hevosia harrastanut mies on päättänyt järjestää aikaa laulamiselle, vielä kun siihen riittää intoa ja jaksamista.

Jokainen nuotti on voitto, sanoo halvaantunut heavykitaristi

Kahdeksan  vuotta sitten halvaantunut Turisas-kitaristi Georg ”Jori” Laakso ei luovuta, vaikka kivut pakottavat keskeyttämään päivän työt musiikkistudiossa. Neliraajahalvaus vei lähes kaiken toimintakyvyn, mutta ei intohimoa musiikkiin. Uutta musiikkia syntyy päivittäin, klikkaamalla hiirtä tai verisesti kitaralla.

Huuliharpun mestari Toots Thielemans, 91, jää eläkkeelle

Thielemans teki kiertueen vielä 90-vuotisjuhliensa kunniaksi mutta vetäytyy nyt lavoilta ja levytysstudiosta, koska katsoo, ettei kykene enää täyttämään faniensa odotuksia.

Oikea äänitysstudio on muusikon pyhä työmaa

Nopeasti yleistyneet kotistudiot ovat tehneet musiikin äänittämisestä helppoa ja halpaa. Kuitenkin monet muusikot hakevat studioista ammattitaitoa, laadukkaita työkaluja ja työrauhaa.

Bye bye baby -hitin tekijä vaihtoi musiikin metalliin

Kokkolalainen Kari Salli on ollut mukana loihtimassa satoja suomalaisen kevyen musiikin kappaleita. Kotikaupunki onkin nyt päättänyt palkita Sallin, vaikka mies on omien sanojensa mukaan musiikinteosta jo eläkkeellä. Parhaiten hänet tunnetaan CatCatin Euroviisuissa esittämästä Bye bye baby -kappaleesta, joka syntyi puhelimessa.

Media-alan opetus ja yritykset aloittavat yhteistyön Riihimäellä

Hyria koulutus on solminut yhteistyösopimuksen tv- ja äänitysstudiotilojensa käytöstä kolmen riihimäkeläisen media-alan yhtiön Hihhihhiin, Pixoin ja Pop Servicen kanssa.

Jazztoimittaja Matti Konttinen on kuollut

Konttinen nosti jazzohjelmat kiinteäksi osaksi Yleisradion ohjelmatoimintaa.

Turisas vaihtoi äänitysstudion vanhaan taloon

Uuden levyn tekemistä varten voi varata hienon studion kaikilla mausteilla. Tai sitten voi vuokrata ränsistyneen talon meren rannalta vuoden pimeimmäksi ajaksi. Hämeenlinnan metalliylpeys Turisas valitsi jälkimmäisen - ja puolitti levyntekoon tarvitsemansa ajan.

Kotkalaistehtaan uumeniin syntyi levytysstudio

Kotkaan on tänä keväänä perustettu uusi levytysstudio. Hanke on melko harvinainen, sillä vuosia laskeneen levymyynnin aikana levyjen tekemiseen käytettävä raha on tiukoilla ja uusi tekniikka mahdollistaa hyvin kevyet ja liikkuvat studiot.

"Ihan järetöntä" – räppäävä karjatilallinen hämmästyi musavideon suosiosta

Suursuosion netissä saanut Böndeboogie-video vei Jyri-Pekka Lemettisen ensin musiikkistudioon Helsinkiin, sitten kuvausryhmän eteen traktorin pukille ja lopuksi vielä netin videopalveluun satojentuhansien katsojien kehuttavaksi ja haukuttavaksi. Miksi ihmeessä keiteleläinen karjatilallinen lähti sellaiseen pyöritykseen?

Yleisradion toiminta alkoi Kainuussa 70 vuotta sitten teatteritalon äänistudiossa

Nykyisen teatteritalon vuonna 1943 valmistunesta äänistudiosta on alkanut Yleisradion toiminta Kainuussa. Sittemmin studio rakennettiin nykyiseen Keskuskouluun ja vuonna 1961 silloisen Kajaanin Seudun Osuuskassan taloon, mistä Yle Kainuu muutti nykyisiin tiloihinsa vuonna 1998.

Kari Kuuva palasi studioon

Daada-daadan isä, hittimestari Kari Kuuva palasi vuosien tauon jälkeen äänitysstudioon ja tuli käymään myös Aamu-tv:n studiolla.

Kotka myy Mussalon vanhan puukoulun

Koulu myydään yrittäjäpariskunnalle, joka suunnittelee tiloihin bänditiloja ja musiikkistudiota.

Teddy & The Tigers palasi levytysstudioon

Keravalaisella Teddy & The Tigers -yhtyeellä oli tassunsa vahvasti pelissä, kun Suomeen syntyi 70-luvun lopulla nuorison villinnyt 50-lukuhuuma. Nyt suomalaisen rockabillyn tunnetuin nimi on palannut levytysstudioon.

Kari Mäkistä kohta taas levyllä

Kokkolalaismuusikko Kari Mäkinen bändeineen on viihtynyt viime aikoina levytysstudiossa siihen malliin, että tämän tai ensi kuun aikana ilmestyy uusi levy. Joulumarkkinoille ei nyt kiirehditä, sillä hiottavana on muusikoiden käyntikortti innokasta keikkayleisöä varten.

Mervi Ala keikkailee laajalla ohjelmistolla

Lieksalainen laulaja Mervi Ala on ottanut ohjelmistoonsa nyt myös englanninkieliset laulut. Keikkasettiin kuuluu noin 1300 eri laulua taustanauhojen säestyksellä. Myös keikkailualue laajenee Pohjois-Karjalasta Etelä-Suomeen.

Kimen studio soi Kemissä

Keminmaalainen muusikko Kimmo "Kime" Klemettinen uskoo vankasti musiikin voimaan. Kime on työskennellyt osapäiväisenä soittajana jo vuosikaudet, mutta tänä syksynä paikka Itellan palveluksessa sai jäädä - ainakin vuodeksi.

Osmot myyvät äänitysstudionsa

Imatralainen musiikin monitoimiyritys Music Bros on myymässä äänitysstudiokiinteistöään Imatran Saareksiinmäessä. Yritys keskittyy baariin ja bändin toimintaan.

Dj-mummo valloittaa nyt Yhdysvaltoja

Euroopassa tanssiklubien suosikiksi noussut dj-mummo Ruth Flowers valloittaa nyt myös Yhdysvaltoja. 69-vuotias Mamy Rock -nimeä käyttävä artisti on aloittanut myös uusien kappaleidensa nauhoittamisen.

Suikki Jääskä iloitsee kaksikymppisen Rytmi-Instituutin suosiosta

Musiikkimies Suikki Jääskä oli mukana perustamassa populaarimusiikin keskusta Seinäjoelle. Kuningasajatuksena ollut työ ihmisten luovuuden kehittämiseksi ei kuitenkaan valmistu koskaan.

Runoilijoita valittiin Sysmän kirjailijataloon

Sysmän kirjailijatalon ensimmäiset asukkaat on valittu. Elokuun alussa Villa Sarkiaksi nimetty entinen päiväkoti täyttyy erityisesti runoudella. Nimekkäin uuden kirjailijaresidenssin asukkaista on Harry Salmenniemi, joka aikoo tehdä talossa runolevyä.

Lukiolaiset: "Hyvä, että home ei enää haise"

Kiteen lukion opiskelijat pääsivät uusiin tiloihin maaliskuun alussa. Kiitosta saavat erityisesti lukion uusi musiikkistudio, valokuvauspimiö sekä kahvila. Ja tietenkin se, ettei home enää haise.

Raumalaista kiekkokulttuuria levytysstudiossa

Mm. Matti "Mölli" Keinonen, Inga Helimo ja Rauno Mokka ovat mukana Lukolle levytettävän kannatusbiisin taustakuorossa. Lukko voittoon - kappaleen on säveltänyt Lukon perustajana tunnetun Oiva Helimon pojanpoika.

Abbey Roadin studiot suojelun piiriin

Britannian kulttuuriministeri Margaret Hodge on antanut kuuluisille Abbey Roadin levytysstudioille toisen asteen suojelumääräyksen. Ministeri hyväksyi suojeluesityksen yleisön ilmaistua huolensa studioitten kohtalosta sen jälkeen, kun levy-yhtiö EMI oli ilmoittanut olevansa valmis myymään studiorakennuksen.

Karhu ja tähti ajautui konkurssiin

Kannuksessa ja Lapualla muun muassa elokuvateatterit omistanut Karhu ja Tähti -osakeyhtiö on ajautunut konkurssiin. Yhtiön käytännön toiminta on lakannut jo aiemmin, mutta lopullisesti Karhu ja Tähti päätyi konkurssiin muutama viikko sitten.

Chisu esiintyy YleX:n Studio Big B:ssä

YleX toteuttaa lokakuussa Studio B -livesession normaalia suuremmassa mittakaavassa. Studio Big B järjestetään 14. lokakuuta YLEn legendaarisessa M1-musiikkistudiossa, jossa faneilleen esiintyy Chisu.

The Beatles soi jälleen kuin äänitysstudiolla

The Beatles -yhtyeen koko tuotanto julkaistaan huomenna digitaalisesti äänikäsiteltynä. Remasterointi on kestänyt yhteensä neljä vuotta. Keskiviikkona julkaistavien Beatles-albumien odotetaan nousevan maailmalla välittömästi albumilistojen kärkeen.

Korsuorkesteri Abbey Roadilla

Puoliksi eteläkarjalainen Korsuorkesteri käväisi kuuluisalla Abbey Roadilla tallentamassa uuden levynsä. Korsuorkesteri Abbey Roadilla levy julkaistiin torstaina.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle