Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Fäbodaan suunnitellut iglut kuumentavat pietarsaarelaisten tunteita

Suosituille rantakallioille suunnitellut majoitusiglut huolestuttavat asukkaita

Leirintämatkailu ei kulje hautaan suurten ikäluokkien mukana – Ruotsalainen jättiketju suunnittelee yrityskauppoja Suomessa

Omatoiminen matkailu puhuttelee suomalaisia. "Kummasta näkee enemmän, asuntoautosta vai lentokoneesta?" juupajokelainen reissaaja kysyy.

Sipoolaiset karavaanarit: Vakiopaikka Puruveden rannalla päihittää Lapin talvenkin

Kuluva kesä on ollut leirintäalueille hyvä. Mukavasti on mennyt esimerkiksi Puruveden rannalla sijaitsevassa Ruokkeen Lomakylässä, jonka vaunupaikoista puolet on vakioasiakkaiden käytössä.

Vuoden paras leirintäalue löytyy Turun Ruissalosta

Palkintoperusteiden mukaan aluetta on kehitetty kaupungin toimijoiden laajalla yhteistyöllä.

Hämeen leirintäalueyrittäjät: Telttailu kiinnostaa taas

Heinolalaisen Heinäsaaren leirintäalueen päällikkö on havainnut selvän kasvun muutamassa vuodessa.

Karavaanarilla loma edessä, mökki takana jo puoli vuosisataa

Kaikkien kaverit kokoontuvat viikonvaihteessa Hämeenlinnaan 50-vuotispäiville. Karavaanarien kattojärjestö näki päivänvalon puoli vuosisataa sitten. Alkujaan kuuden perheen perustaman järjestön jäsenmäärä on kohonnut jo noin 63 500:aan. Vaunumatkailussakin väestön ikääntyminen näkyy muun muassa kausipaikkojen kysynnän kasvuna.

Hyvä taloustilanne on Ruissalon kovin kilpailija

Ruissalon leirintäalue vastaa kotimaisen leirintämatkailun kysyntään satsaamalla mittaviin uudistuksiin. Osa uudistuksista on nähtävillä leirintäalueella jo nyt, loput taas pannaan täytäntöön viimeistään kolmen vuoden sisällä.

Telttayö leirintäalueella innostaa vain harvoja

Matkailijat ovat vieraantuneet telttamajoituksesta. Ympärille vaaditaan mukavuuksia ja toimintaa. Pienten leirintäalueiden pitääkin kehittää toimintaa, jotta selviävät suurten keskusten joukossa.

Leirintäalue elää säiden ja palvelujen tahtiin

Nykyään matkailija odottaa leirintäalueelta hyviä palveluja. Kauppa, ravintola ja hyvät peseytymistilat tarvitaan asiakkaiden houkuttelemiseksi. Kesän matkailijamääriin iso vaikutus on myös säiden haltijalla.

Leirintäalue hankki halimagneetin

Heinolan Heinäsaaren kesä alkaa virallisesti ensi viikon alussa. Tänä vuonna leirintäalueella sulostuttaa Reka-koira, josta kasvatetaan alueelle toinen yövartija. Campingin kahvilaan toivotaan paikallisia kahvittelijoita, mutta itse leirintäalue on tarkoitus pitää rauhallisena paikkana lapsiperheiden retkeilyyn.

Nykyteltta pystyttää itse itsensä

Paino, koko ja vedenpitävyys ovat tärkeimmät kriteerit telttaa ostettaessa. Vaativien olojen asumukset ovat asia erikseen, mutta perusteltta on pysynyt yllättävänkin samannäköisenä vuosikymmeniä. Toki nykyulkoilijalle on tarjolla jopa malleja, jotka pystyttävät itse itsensä tai joissa voi välttää kontaktin maanpinnan kanssa.

Tieliikennemuseo kerää karavaanarimuistoja

Sotien jälkeen Suomen teille ilmestyi uudenlaisia menopelejä. Matkailuvaunut olivat aluksi yläluokan harrastus, josta kehittyi jokamiehen hupia vasta vuosikymmenten mittaan. Tie- ja liikennemuseo Mobilia kerää nyt tarinoita teiden varsilta talteen.

Sadekesä karkottanut telttailijat Keski-Suomesta

Sateinen kesä on vienyt telttailijat leirintäalueilta Keski-Suomessa. Leirintäalueiden taso on huono eikä niihin satsata. Leirintäalueyrittäjän mielestä kysyntää ja tarvetta kuitenkin riittää.

Leirintäalueilla tungosta

Leirintäalueet ovat olleet matkailijoiden suosiossa tänä kesänä. Suomen Leirintäalueyhdistyksestä kerrotaan, että lämmin kesäsää on suosinut leirintämatkailua.

Matkailuautokauppa pelkää veroiskua

Lapin matkailuautokauppiaat pelkäävät hallituksen veronkiristyksen iskevän alaan yhtä kovaa kuin 90-luvun lama aikanaan. Hallitus haluaa matkailuautoille veron, jolla on määrä kerätä 30 miljoonaa euroa vuosittain. Kauppiaat arvioivat, että kymmenen-kahdenkymmen tuhannen euron korotukset hinnassa pysäyttäisivät uusien matkailuautojen kaupan kokonaan.

Aurinko veti leirintäalueet täyteen

Kesän helteet ovat suosineet leirintämatkailua. Erityisesti kuuma heinäkuu sai karavaanit liikkelle. Leirintäalueilla tehdään tänä kesänä ennätystuloksia.

Maailman karavaanarit koolle Poriin?

Pori on saamassa jälleen suurtapahtuman. Maailmanlaajuista leirintämatkailijoiden ja karavaanareiden kokoontumista suunnitellaan pidettäväksi Kirjurinluodon areenan takaisella leirintäalueella kesällä 2014.

Norjalaisturistit jättivät Oulun

Oulu onnistui sinnittelemään matkailukohteena muuta maata paremmin. Matkailijoiden määrä väheni Oulussa muuta maata vähemmän, vaikka norjalaisten leirintälomailu vähenikin selvästi.

Karavaanarit valitsivat Poroholman parhaaksi

Rauman Poroholman leirintäalue on karavaanareiden mielestä Suomen paras yleinen leirintäalue.

Leirintäalueet jäämässä kylpylöiden jalkoihin

Lappeenrannan Huhtiniemessä ja Imatran Ukonniemessä nykyiset leirintäalueet uhkaavat jäädä hotelli- ja kylpylätoiminnan jalkoihin. Karavaanarit ihmettelevät, miksi kunnat haluavat eroon kasvavasta leirintämatkailijoiden joukosta.

Karavaanarit leirintämatkailun selkäranka

Leirintämatkailussa odotetaan kohtuullista kesää. Epävakaa taloudellinen tilanne on paikoin lisännyt leirintämatkailun suosiota. Nykyisellään leirintäalueiden käyttäjistä noin puolet on matkailuajoneuvoilla liikkuvia ja karavaanarit on monen leirintäalueen selkäranka.

Kotkan Santalahden palvelutaso nousemassa

Kotkassa uskotaan leirintämatkailun vahvaan kasvuun. Kaupungissa on myös tiedostettu, kuinka paljon rahaa matkailijat jättävät paikalliselle liike-elämälle

Matkailualalla menee Suomessa hyvin

Hotelli- ja ravintolapalvelujen kysyntä on vireämpää kuin kertaakaan aikaisemmin 2000-luvulla, kertoo Suomen Matkailuelinkeino SME. Aurinkoinen kesä on vauhdittanut myös vuokramökkien kysyntää.