Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Veturiyritykset on valittu – Kääntyykö Suomen suunta näiden panostusten avulla? 5G, jätepolttoaineita, uudenlaisia tekstiilejä

Nokia, Neste, Fortum ja Metsä Group saivat hankkeisiinsa 20 miljoonan euron tuet ja lähtevät nyt rakentamaan innovaatioverkostoa.

Moni asia on vaakalaudalla jos Suomeen ei pääse ulkomaalaisia: Matkailu, rakentaminen, ydinvoima – Ministeri vaatii rajoitusten höllentämistä

Elinkeinoministeri Mika Lintilän mielestä harva yritys saa uusia asiakkaita digitaalisten kanavien kautta.

Noho Partners romahti keväällä, mutta huonomminkin olisi voinut mennä – Uniper varoittaa Nord Stream 2 -kaasuputkihankkeen mahdollisesta epäonnistumisesta

Noho Partnersin tulokseen vaikutti erityisesti se, että ravintolat määrättiin olemaan kiinni huhtikuun alusta toukokuun loppuun.

HMD Global vastaa tietoturvakohuun: Nokia-puhelimista lähetettyjä tietoja ei ole käsitelty

Tiedonlähetys johtui virheestä, joka on korjattu ja rajoittui yhden puhelinmallin tiettyyn erään, valmistaja kertoo.

NRK:n paljastukset jatkuvat – Nokia 2 ja 7 Plus -mallien lisäksi myös kahdessa muussa mallissa on sovellus, joka välittää tietoja Kiinaan

Yksityishenkilön mukaan Nokia 2 -puhelinmalli olisi välittänyt tietoja kiinalaispalvelimelle vähintään yhdeksän kuukauden ajan. NRK testasi kahta muutakin Nokia-puhelinta, ja löysi niistä lähes saman sovelluksen kuin Plus 7 -mallissa.

Tässä se on, hirviökamerapuhelin Suomesta – HMD:n nokialainen ottaa viisi kuvaa kerralla

Älypuhelinten markkina hyytyy, mutta Nokia-luurit uivat viime vuonna vastavirtaan. "Pystyimme kolminkertaistamaan Nokia-älypuhelinkäyttäjien määrän", HMD:n Pekka Rantala sanoo.

HS: Jorma Ollilan luoma pelon ilmapiiri oli yksi syy Nokian puhelinbisneksen romahdukseen, sanoo Risto Siilasmaa

Nokian hallituksen nykyinen puheenjohtaja arvostelee voimakkaasti edeltäjänsä johtamistapaa

Report: Nokia's 2m euro extortion investigation hobbled by secrecy

New details have emerged in the recently-closed and unsolved probe of a decade-old case involving Nokia, a vital encryption code and the extortion of two million euros, according to Finnish news outlet MTV.

Dokumenttiprojekti: Nokia Mobile – suomalaisen matkapuhelimen tarina

Tarina suomalaisen matkapuhelinalan noususta ja tuhosta.

Lukiolaisen näkökulma: Suomi on täydellinen juuri minulle

On helppoa unohtaa, kuinka hyvin asiat täällä ovat. Olen äärimmäisen kiitollinen, että asun juuri Suomessa, kirjoittaa Yle Uutisluokan Iida Pulkkinen.

Ysärillä lama kouraisi ja syvältä - kunnes noustiin taas

90-luku alkoi Suomen putoamisella syvään talouslamaan.

Perjantai 29.9.2017 (radio)

Kiinalaiset voivat nyt ostaa suomalaista ruokaa verkkokaupasta. Aasiassa hukkui Rohingya-pakolaisia. Venäjän oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi on pidätetty. Nokian matkapuhelimien tarinasta on tehty dokumenttielokuva.

Perjantai 29.9.2017 (tv)

Liikunnasta on apua äideille, joilla on ylipainoa raskauden aikana. Helsingin Tokoinrannan puistosta kaadetaan vanhoja ja sairaita puita. Nokian matkapuhelimien tarinasta on tehty dokumenttielokuva. Koulumatka voi olla hyvää liikuntaa. Säätiedot.

Uusi dokumentti Nokian kännyköiden noususta ja tuhosta päästää johtajat pinteestä

Arto Koskisen dokumenttielokuva kokoaa yhteen entisten Nokian matkapuhelimien tekijöiden tarinat menestyksen ja tappion ajoilta.

Nokia – totuus Suomesta?

Karo Hämäläinen vertaa Nokiaa yhtiönä ja kuunnelmasarjana.

Nokia – Suomen suurin tarina

Miksi yhtäkkiä Intiassa kaikilla oli Nokian puhelin?

Mika Ollilan kännykkäkokoelma on kenties maailman suurin – "Venäjällä saattaa olla yksi isompi"

Parikymmentä vuotta kännyköitä kerännyt Mika Ollila ei aio perustaa museota, mutta ovet aukeavat kiinnostuneille pyynnöstä.

DA-Group osti Microsoftin Tampereen testauslaboratorion: "Tämä on iso investointi"

Kauppasummaa ei kerrota. Tavoitteena on, että yksikkö työllistää parin vuoden jälkeen yli 30 henkeä.

Mikä ihmeen HMD? Tällainen on yhtiö, joka alkaa valmistaa Nokian puhelimia

Nokian nimellä kulkevia äly- ja peruspuhelimia alkaa valmistaa HMD-niminen yhtiö, jonka pääkonttori sijaitsee Suomessa. Uuden yhtiön takana on kokeneita Nokia-pomoja.

Microsoft teki miljarditappiot – syynä Nokian puhelinyksiköiden alaskirjaus

Yhtiö ilmoitti heinäkuun alkupuolella vähentävänsä maailmanlaajuisesti 7 800 työntekijää, joista Suomesta jopa 2 300 työntekijää.

Toiveita oli, jos ei lupauksia: Microsoftin ja muiden Suomi-mietteitä viime vuosilta

Vielä viime syksynä Microsoft painotti, että "hyvin tärkeään toimipisteeseen" Saloon investoidaan aina vain enemmän.

Oliko Microsoftin lähtö Salon kuolinisku? – vastaa kyselyyn

Ensin lähti Nokia. Tilalle tuli Microsoft, joka ilmoitti Salon tuotekehitysyksikön sulkemisesta keskiviikkona 8. heinäkuuta. Kännykkätarun loppu kirpaisee syvältä. Vai kirpaiseeko?

Satoja ex-nokialaisia on yhä vailla töitä

Salon seudulta on poistunut viime vuosien aikana noin 6 000 elektroniikkateollisuuden työpaikkaa. Yhä työttömänä on 700 Nokian matkapuhelintehtaan työntekijää. Valtio on tukenut aluetta noin 30 miljoonan euron edestä.

Millaisia puhelinsovelluksia ei olisi koskaan pitänyt keksiä?

Esimerkiksi Yo.-nimisen sovelluksen yksinkertainen idea on moikata kaveria lähettämällä hänelle viesti "Yo". Silti sen ovat ladanneet itselleen miljoonat käyttäjät.

Fortum teki todennäköisesti Suomen historian suurimman yrityskaupan – "Ei tule mieleen toista näin isoa"

Energiayhtiö Fortum on todennäköisesti tehnyt Suomen historian suurimman yrityskaupan. Fortum kertoi perjantaina myyneensä Ruotsin sähkönsiirtoliiketoimintansa 6,6 miljardilla eurolla. Esimerkiksi Nokian puhelinliiketoiminnan hinta oli 5,44 miljardia euroa.

Stubb: Neuvottelut datakeskuksesta jatkuvat

Pääministeri Alexander Stubbin mukaan Microsoftin datakeskushanketta ei ole haudattu, vaan neuvotteluja käydään koko ajan. Microsoft lupaili Suomeen suurta datakeskusta ostaessan Nokian puhelimet syksyllä 2013, mutta valmista ei ole tullut.

Oululainen start-up -yritys osti Microsoftilta Nokian matkapuhelinten entiset testilaboratoriot Oulussa

Oulun Technopoliksessa toimiva yritys osti Microsoftilta noin 800 neliötä laboratoriotilaa ja testilaitteiston.

Microsoft jätti Nokian, uusin puhelin on pelkkä Lumia

Microsoftin uusi älypuhelin on suunnattu nouseville markkinoille. Siitä tehdään versio, jossa on tila kahdelle sim-kortille, jotta käyttäjät voivat helposti vaihtaa palveluntarjoajien välillä.

Microsoftin maajohtajaksi Pekka Horo

Pekka Horo on vastannut aiemmin Lumia-laitteiden liiketoiminnan laajentamisesta.

Microsoftin yt-neuvottelut ohi: Suomesta katoaa 1 050 työpaikkaa

Oulun yksikkö suljetaan. Muiden paikkakuntien osalta vähennykset tarkentuvat myöhemmin.

Microsoftilta odotettua heikompi tulos – Nokian puhelimet tappiollisia

Yhtiön liikevoitto putosi huhti–kesäkuussa 4,6 miljardiin dollariin. Nokialta ostettu puhelinliiketoiminta tuotti lähes 700 miljoonan dollarin tappiot sen jälkeen, kun se siirtyi lopullisesti Microsoftille 25. huhtikuuta.

Ex-nokialainen: Hienosta alusta hankalaan loppuun

Kun Nokian kasvu oli hurjimmillaan, Oulussa töihin tuli yli 30 uutta ihmistä joka viikko. Kun alamäki alkoi, käynnistyi oman paikan petaaminen ja työnteko jäi kakkosasemaan.

Microsoft viime syksynä: "Toiminta Oulussa jatkuu normaalisti"

Kun Nokian matkapuhelintoimintojen myymisestä Microsoftille ilmoitettiin viime syyskuussa, piti nokialaisten työpaikkojen olla turvassa. Toisin kuitenkin kävi: Nyt kilometritehtaalle joutuu puolet Microsoftille huhtkuussa siirtyneistä 25 000 nokialaisesta.

Microsoftin datakeskus aloittaa elokuussa – sijaintipaikkaa ei kerrota

Microsoft kertoi keskuksen perustamisesta, kun se ilmoitti ostavansa Nokian matkapuhelintoiminnot viime syksynä. Investointi useita satoja miljoonia euroja.

1 100 saa lähtöpassit Microsoftilta Suomessa – Oulun toimipiste suljetaan

Laiteliiketoiminnan johtajan Stephen Elopin mukaan matkapuhelinten kehittäminen keskitetään Saloon ja Tampereelle, kun taas Oulun toimipiste aiotaan sulkea kokonaan.

Kun Pyhimys Nokialla soitteli – museo täynnä mobiiliaarteita

– Ai, onko noitakin vielä jossakin säästynyt? Kiva juttu! Ihmiset huokailevat nostalgisina nähdessään vanhoja reikäkorttikoneita tai Nokian ensimmäisen kommunikaattorin.

MTV: Nokia paid several million to extortionists to keep code secret

The commercial broadcaster MTV reports Tuesday that mobile phone company Nokia handed over millions of euros to extortionists to ensure the protection of part of its mobile phone code.

Microsoft-pomo Suomen vierailulla: Datakeskuspäätös lähikuukausina

Nokian puhelinbisneksen ostanut Microsoft on vakuuttunut, että Lumia-puhelinten myynti lähtee vielä kasvuun. Yhtiö aikoo julkistaa tarkempia tietoja lupaamastaan 200 miljoonan datakeskusinvestoinnista lähikuukausina. Amerikkalaisyhtiön johtoporras tapasi tänään muun muassa presidentti Sauli Niinistön.

Tuhannet entiset nokialaiset saavat totutella uuden työnantajansa näkymiin

Nokian matkapuhelimet ovat maanantaina ensimmäistä päivää osa Microsoftia. Se on tarkoittanut muutoksen alkua tuhansille entisille Nokian työntekijöille.

Vuodettu muistio: Nokian matkapuhelinliiketoiminnasta Microsoft Mobile

Nokia vahvistaa, että tällä viikolla toteutuvan Microsoft-kaupan ulkopuolelle jää Nokian Etelä-Korean-tehdas.

Mestaripeli Hopping Penguin sai rahoitusta – julkaisu lähestyy

Kansainvälisessä pelinkehityksen MM-kisoissa voiton vienyt kajaanilainen Hopping Penguin -pelitiimi pääsi mukaan Microsoftin ja Nokian rahoittamaan AppCampus-ohjelmaan. Peli julkaistaan huhtikuussa Windows Phone 8 -puhelimille ja myöhemmin muille käyttöjärjestelmille.

Nokian verokiistassa Intiassa ratkaisun hetket lähestyvät: oikeus vaatii arviota omaisuudesta

Nokian ja Intian verottajan välisessä pitkään jatkuneessa kiistassa on kyse matkapuhelimien ohjelmistojen verotuksesta. Kiista on kulminoitunut Chennaissa sijaitsevaan Nokian matkapuhelintehtaaseen. Nokian pitäisi pystyä siirtämään kyseinen tehdas Microsoftille, kun Nokian matkapuhelinliiketoiminnan myynti Microsoftille sinetöidään.

"Microsoft-alustaan ei enää uskota ollenkaan Nokian leirissä"

Nokiaa pitkään seurannut yritystutkija pitää Android-käyttöjärjestelmää hyödyntävien puhelinten julkistamista hämmentävänä. Ovathan Nokian matkapuhelintoiminnot pian siirtymässä kilpailevaa järjestelmää myyvän Microsoftin omistukseen.

Viestintävirasto tutkii laitteiden tietoturvaa – vuotoväitteitä muun muassa Lumiasta

Viestintävirasto on aloittanut tutkinnat laitteiden turvallisuusominaisuuksista. Helsingin Sanomien mukaan Nokian Lumia-puhelimista vuotaa tietoja Yhdysvaltoihin.

Nokian matkapuhelinbisnes romahti - Lumioiden myyntilukuja ei enää kerrota

Liikevaihto tipahti lähes kolmanneksella. Peruspuhelimia myytiin entistä vähemmän, älypuhelimia enemmän.

NSN:n hallituksen puheenjohtaja jättää tehtävänsä

Päätoimisena puheenjohtajana toiminut Jesper Ovesen luopuu tehtävästään Nokian puhelinyksikön myynnin toteutuessa Microsoftille. Yrityskaupan odotetaan toteutuvan ensi vuoden tammi-maaliskuun aikana.

EU antoi siunauksensa Nokian puhelinyksikön myynnille

Microsoft saa EU:n kilpailuviranomaisten luvan ostaa Nokian matkapuhelintoiminnan. Hankinnalla ei ole Euroopan komission mukaan mitään kilpailua vääristäviä vaikutuksia.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle