Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Sampo Terho jätti politiikan, mutta mitä hän tekee nyt? Entinen kulttuuriministeri ja sinisten puheenjohtaja pyörittää tuotantoyhtiötä

Sampo Terhon yhtiökumppani on Pohjalaisen entinen päätoimittaja Toni Viljanmaa, jonka ajatus yhtiö alkujaan on.

Mikko Nousiainen kasvoi näyttelijäksi kriisin kautta: "Yhtäkkiä tajusin, että olen tosi huono ja arka enkä osaa mitään"

Nyt Nousiainen näyttelee ensimmäisen kerran poikansa Niila Nousiaisen, 12, kanssa.

Mannerheim-fiasko vei Mikko Nousiaiselta vuosien työt: "Selvisin hengissä"

2 yötä aamuun -elokuvan ohjaaja Mikko Kuparinen voitti parhaan ohjaajan palkinnon tällä viikolla Montrealin elokuvajuhlilla. Elokuvan pääosanesittäjälle Mikko Nousiaiselle kansainvälistä nostetta saanut elokuva merkitsee nousua Mannerheim-katastrofista.

Solar Films 20 vuotta – kosteita juhlia ja kovaa työtä

Tuotantoyhtiö Solar Films juhlii tällä viikolla 20-vuotista taivaltaan. Yhtiö siivitti suomalaisten elokuvien katsojalukuja uuteen nousuun vuosituhannen vaihteessa, mutta on kokenut myös takaiskuja esimerkiksi Mannerheim-projektissa.

Jörn Donner teki elokuvan Marimekon perustajasta – "Tositarina on vielä synkempi"

Armi elää! sai maailmanensi-iltansa lauantaina Göteborgin elokuvajuhlilla. Donner kertoo Yle Uutisten haastattelussa, ettei hän halunnut tehdä perinteistä elämäkertaelokuvaa. Hän kertoo myös, ettei hän ole enää tuottajana Lauri Törhösen kaavaillussa Mannerheim-elokuvassa.

Pitäisikö Mannerheim-suurelokuva unohtaa lopullisesti?

Ylen MOT-ohjelma kertoi, miten Mannerheim-elokuva haudattiin. Uskotko, että suurelokuvahanke kuitenkin nousee kuopastaan? Onko siihen syytä enää?

Director pocketed €700k from bankrupt Mannerheim biopic

An investigation by Yle’s MOT programme has found that film director Renny Harlin was paid €700,000 for the ill-fated Mannerheim feature film which ran up debts of €7 million and left many small companies who contributed to the project unpaid.

MOT: Harlin sai satoja tuhansia kesken jääneestä Mannerheim-elokuvasta

Elokuvaohjaaja Renny Harlin sai MOT-ohjelman mukaan 700 000 euroa palkkioina Mannerheim-elokuvasta, joka ei koskaan valmistunut. Sen sijaan monen pienyrittäjän rahat jäivät saamatta.

MOT: Näin Mannerheim-elokuva kaatui

Viisitoista vuotta ja seitsemän miljoonaa euroa kului, mutta sekuntiakaan valmista elokuvaa ei tullut valmiiksi.

Mannerheim film’s losses in the millions

The beleaguered Finnish mega-production Mannerheim has incurred debts of nearly seven million euros, as revealed by the bankrupt’s estate administration. Dozens of creditors await money from Liberty Production, the company set up for the film.

Mannerheim-elokuvasta miljoonatappiot

Kotimaisen Mannerheim-suurelokuvahankkeen konkurssipesän pesänselvitys on valmistunut. Elokuvan tekoa varten perustettu Liberty Production –tuotantoyhtiön velkojen määrä nousee lähes seitsemään miljoonaan euroon. Velkojia on kymmeniä.

Katso Mannerheim Yle Areenassa - sana on vapaa!

Ennakolta paljon kohua herättänyt Mannerheim-elokuva sai ensi-iltansa perjantaina.

Aiotko katsoa Ylen Mannerheim-elokuvan?

Perjantaina ensi-iltansa saava kohuttu Mannerheim-elokuva on alle tunnin mittainen kenialaistarina, jonka löyhänä kehyksenä on Suomen marsalkka Mannerheimin yksityiselämän käänteet. Mitä odotat elokuvalta? Mitä ajatuksia elokuva sinussa herättää? Aiotko katsoa elokuvan?

Reality-sarja selventää kohua Mannerheim-elokuvasta

Ylen kohuttu Mannerheim-elokuva on noin 40 minuuttia pitkä kenialainen ihmissuhdedraama. Elokuva on vain osa projektia nimeltään Operaatio Mannerheim, johon kuuluu myös reality-sarja.

Suomen suurin elokuvafestivaali tarjoaa dopingia ja Mannerheimia

Rakkautta ja anarkiaa -elokuvafestivaali alkaa tänään. 25 vuotta täyttävä festivaali on vuosien aikana kasvanut pienten yleisöjen marginaalista Suomen suurimmaksi elokuvafestivaaliksi. Tänä vuonna maailman elokuvan kerma kohtaa ohjelmistossa suomalaiset skandaalit.

Ostoryntäys jumitti Rakkautta ja Anarkiaa -lipunmyynnin

Aamulla alkanut Rakkautta ja Anarkiaa -elokuvafestivaalin lipunmyynti ruuhkautti verkkokaupat aluksi täysin. Sivustot on kuitenkin saatu päivän aikana toimimaan.

Jukka Linkola sävelsi musikaalin Aleksis Kivestä

Tämän viikon lauantaina Kouvolan teatterissa tehdään historiaa - siellä saa ensi-iltansa ensimmäinen Aleksis Kiven elämästä kertova musikaali Sydämeni laulu.

Jari Tervo: Neekerheim

Kun Yleisradio pukkaa tuuttiin kohta kenialaisvoimin tehdyn elokuvan marsalkka Mannerheimista ja viisi kertaa laajemman dokumenttisarjan elokuvan tekemisestä, alkaa olla selvä, että Mannerheim voi olla tuleville sukupolville monenlaisia asioita, mutta ei ainakaan valkoinen kenraali.

Yle julkisti kohutun Mannerheim-elokuvan

Tänään torstaina virallisesti julkistettu The Marshal of Finland, Suomen Marsalkka, on uudenlainen kansainvälinen yhteistyöhanke.

Mannerheimista revitään netissä mustaa huumoria

Kohu Ylen Mannerheim-elokuvan päänäyttelijästä on saanut kuvanikkarit liikkeelle. Mannerheimin pilakuvista on tullut päivän mittaan meemi eli verkossa leviävä ilmiö. Kuvissa marsalkan iho on tummennettu ja kuviin on liitetty sarkastisia tekstejä.

Yle tuottaa tarinallisen Mannerheim-elokuvan

Yle tuottaa fiktiivisen elokuvan C. G. E. Mannerheimin elämästä. Suomen Marsalkka -työnimellä kulkeva tarinallinen projekti keskittyy tunnetun kosmopoliitin persoonaan ja on tulkinta hänen elämästään. Elokuvan tilaaja Ritva Leino ei voi antaa tarkempia tietoja elokuvan muodosta, koska sopimuksia ei ole vielä tehty.

Karukoski Mannerheim-elokuvan ohjaajaksi

Mannerheimista kertovan elokuvan ohjaajaksi on valittu Dome Karukoski. Mannerheim-elokuvan alkuperäinen ohjaaja Renny Harlin sanoutui irti hankkeesta loppukeväästä. Hanke on kärsinyt pitkittyneistä rahoitusongelmista.

Elokuvasäätiö tukee edelleen Mannerheim-elokuvaa

Renny Harlinin jättämän Mannerheim-elokuvan rahoitus pysyy muuttumattomana.

Renny Harlin jättää Mannerheim-elokuvan

Elokuvaohjaaja Renny Harlin jättää Mannerheim-elokuvaprojektin, kertoo Ilta-Sanomat. Tuottaja Markus Selin ei vahvista tietoa.

Mannerheim-elokuvan kuvaukset siirtyvät jälleen

Mannerheim-elokuvan kuvausten alku siirtyy jälleen. Vielä alkuviikosta elokuvan tuottaja Markus Selin ennakoi kuvausten Unkarissa käynnistyvän 9. syyskuuta, mutta torstaina hän ilmoitti kuvausten siirtyneen eikä antanut uutta aikataulua.

Mannerheim-elokuvan kuvaukset käyntiin syyskuussa

Mannerheim-elokuvan kuvaukset pääsevät käyntiin 9. syyskuuta, arvioi elokuvan tuottaja Markus Selin. Kuvausten oli määrä alkaa alunperin kuukautta aiemmin, mutta elokuvan lavasteiden valmistuminen on vaatinut odotettua pidemmän ajan.

Äveriäistä toivotaan taiteen mesenaatteja

Kulttuurin toimijat etsivät yksityishenkilöiltä sponsorirahaa uusin keinoin. Hämeenlinnassa kuka tahansa voi tukea teatterin toimintaa ostamalla itselleen teatterisalista nimikkotuolin. Talousahdinkoon joutuneen Mannerheim-elokuvan yllätyssponsoriksi puolestaan ilmoittautui vastikään 27-vuotias nettipokerin ammattilainen.

Mannerheim kuvataan joko Pohjois-Karjalassa tai Etelä-Savossa

Mannerheim-elokuvan kuvauspaikkaa mietitään edelleen. Elokuvatuottaja Markus Selin kertoo, että vaihtoehtoina pääkuvauspaikaksi on Kontiolahden Jaamankangas tai Mikkeli.

Mannerheim-elokuvan rahoitus kasassa

Suurelokuva Mannerheimin rahoitus on nyt koossa. TV1:n Arto Nyberg -ohjelmassa vieraillut elokuvatuottaja Markus Selin kertoi, että rahoitusapua on saatu muun muassa suomalaisilta yksityishenkilöiltä ja useista eri maista. Elokuvan budjetti on tällä hetkellä 12,7 miljoonaa euroa.

Mannerheim-elokuvan kuvausaikataulu tarkentuu

Mannerheim-elokuvan kuvaukset aloitetaan näillä näkymin 9. elokuuta. Elokuvan 12,7 miljoonan euron budjetin kaikkia sopimuksia ei ole vielä allekirjoitettu, mutta elokuvatuottaja Markus Selinin mukaan nyt silti varmaa, että elokuva tehdään.

Mannerheim-elokuvaa tarjotaan Mikkeliin

Mikkeli on Joensuun rinnalla tyrkyllä Mannerheim-elokuvan kuvauspaikaksi. Elokuvan tuottaja Markus Selin on tarjonnut kuvauksia myös Mikkelille.

Lehti: Mannerheim-elokuvaa ehdotetaan kuvattavaksi Mikkelissä

Mannerheim-elokuvaa halutaan ehkä sittenkin kuvata myös Mikkelissä. Sanomalehti Länsi-Savo kertoo, että elokuvan tuottaja Markus Selin on kysellyt Mikkelin halukkuutta kuvauspaikkakunnaksi kaupunginvaltuuston puheenjohtajalta (kansanedustaja) Olli Nepposelta.

Mannerheim-elokuvaan on palanut jo 4 miljoonaa

Mannerheim-elokuva on maksanut tähän mennessä neljä miljoonaa euroa, vaikka kuvauksia ei ole vielä edes aloitettu. Asiasta kertoo tuottaja Markus Selin illan A-studiossa. Neljällä miljoonalla olisi kuvattu vaikka kaksi uutta Täällä Pohjantähden alla -elokuvaa.

Selin: Mannerheimin kuvaukset vauhtiin aikaisintaan syksyllä

Pohjois-Karjala on edelleen keskeisin Suomen kuvauspaikka suunnitellussa Mannerheim-suurelokuvassa. Tuottaja Markus Selin Solar Filmistä arvioi, että elokuvan kuvaukset alkavat aikaisintaan ensi syksynä.

Mannerheim Feature Film Project Revived

Shooting is to resume on the long-planned feature film Mannerheim, to be directed by Renny Harlin. The newspaper Helsingin Sanomat reported Monday that a financing deal with a German production company has put the project back on track.

Mannerheimin kuvaukset alkanevat syksyllä

Pitkään kaavailtu suurelokuva Mannerheim on löytänyt rahoittajan ja kuvaukset pyritään aloittamaan syyskuussa. Sopimus saksalaisen rahoittajan ja osatuottajan kanssa allekirjoitettiin sunnuntai-iltana Berliinissä.

Mannerheim-elokuvayhtiö konkurssiin

Verottaja hakee Mannerheim-elokuvan tuotantoyhtiötä konkurssiin. Helsingin Sanomien mukaan verohallinto jätti konkurssihakemuksen Helsingin käräjäoikeudelle tiistaina. Yhtiöllä on maksamattomien verojen lisäksi muita maksuhäiriöitä yli 50 000 euron edestä.

Konkurssi uhkaa Mannerheim-elokuvan tuotantoyhtiötä

Helsingin Sanomat kertoo verkkosivuillaan, että verottaja hakee Mannerheim-elokuvan tuotantoyhtiötä konkurssiin. Konkurssihakemuksessa verottaja perää yhtiöltä lähes 37000 euron verovelkoja. HS:n mukaan yhtiöllä olisi lisäksi yli 50 000 euron edestä muita maksuhäiriöitä.

Mannerheim-elokuva on edelleen rahoitusvaikeuksissa

Suomen kallein elokuvaprojekti hakee edelleen rahoitusta. Mannerheim-elokuva jäi ilman eurooppalaista Eurimages-tukea. Elokuvaa ei kuitenkaan aiota tehdä halvemmalla.

Mannerheim-elokuva lykkääntyy edelleen

Mannerheim-elokuvan aloitus siirtyy edelleen. Kuvausten piti alkaa kahden viikon päästä, mutta kameroita ei voidakaan käynnistää rahoitusongelmien vuoksi. Jotain lykkääntymisen kestosta kertoo se, että ohjaaja Renny Harlin ja nimirooliin palkattu Mikko Nousiainen alkavat tässä välissä tehdä toista elokuvaa.

Mannerheim lykkääntyy edelleen – ohjaaja ja päätähti toisen elokuvan pariin

Mannerheim-elokuvan aloitus siirtyy edelleen. Kuvausten piti alkaa kahden viikon päästä, mutta kameroita ei voidakaan käynnistää rahoitusongelmien vuoksi. Jotain lykkääntymisen kestosta kertoo se, että ohjaaja Renny Harlin ja nimirooliin palkattu Mikko Nousiainen alkavat tässä välissä tehdä toista elokuvaa.

Mannerheim-elokuvaa päästään kuvaamaan

Mannerheim-elokuva on saanut uuden rahoittajan ja elokuvan kuvaukset alkavat elokussa. Elokuvan uudeksi päätukijaksi on tullut kansainvälinen vedonlyöntiyhtiö Unibet Group.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle