Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

3Simoa on lupauksia antava tuttavuus

Lasse ja Simo ovat parikymppisiä elämänsä läpi ajelehtijoita. Asuntoa kaksikolla ei ole, sen sijaan he asuvat Sörnäisten kulmilta, milloin milläkin keinoin löytämissään tyhjissä asunnoissa.

Hulluna Saraan on kotimaiseksi elokuvaksi poikkeuksellisen leikittelevä

Ohjaus: Samuli Valkama Alkuperämaa: Suomi 2012 Pääosissa: Jussi Nikkilä, Emilie de Ravin, Ville Virtanen, Tiina Lymi, Jessica Grabowski K-7

Kirkko diggaa Pussikaljaelokuvaa Saksassa

Ville Jankerin esikoisohjaus Pussikaljaelokuva on palkittu Lübeckin pohjoismaisten elokuvien festivaalilla kirkollisen tuomariston palkinnolla. Elokuvalla on lämmin sydän, joka pakottaa tarkastelemaan katsojan omia ennakkoluuloja, kirkonmiehet hehkuttivat.

Pussikaljoittelu houkuttelee porukkaa lehtereille

Viime perjantaina ensi-iltansa saanut Pussikaljaelokuva on houkutellut runsaasti katsojia teattereihin. Kirjailija Mikko Rimmisen Pussikaljaromaaniin perustuva leffa on kerännyt maanantaihin mennessä lähes 15 500 katsojaa sekä 150 000 euron lippupotin.

Pussikaljaelokuva tuo romaanin lihaksi ja vereksi

Kolme kaverusta, pussikaljaa, helteinen Kallio ja valinta elämäntavasta vain olla - tarina yhdestä päivästä avaa ikkunan osaan suomalaista yhteiskuntaan.

Tähtihetki arvosteli elokuvat Illusionisti, Win Win ja Pussikaljaelokuva

Esko Rautakorven vieraana Tähtihetkessä oli tällä viikolla Pussikaljaromaaniin perustuvan elokuvan ohjaaja Ville Jankeri. Muina esiteltävinä elokuvina olivat Illusionisti ja Win Win.

Pussikaljaelokuva leikittelee nasevalla dialogilla

Ohjaus: Ville Jankeri Alkuperämaa: Suomi 2011 Pääosissa: Eero Milonoff, Jussi Nikkilä ja Ylermi Rajamaa. K- 13

Pussikaljaelokuva tavoittaa Kallion karheuden

Mikko Rimmisen romaaniin perustuva Pussikaljaelokuva saa ensi-iltansa Espoo Ciné -festivaaleilla elokuun lopulla. Kalliossa kuvattu filmi tavoittaa kaupunginosan karhean luonteen.

Iloa ja ivaa Pentinkulman päivillä

Eilen Urjalassa alkaneen kirjallisuustapahtuman Pentinkulman päivien teemana on tänä vuonna Ilo ja iva. Pentinkulman päivät tarjoavat viikon aikana muun muassa kirjailijapuheenvuoroja, keskustelutilaisuuksia ja esikoiskirjailijaseminaarin.

Elokuvajuhlien ohjelmisto muotoutuu

Syyskuussa järjestettävien elokuvajuhlien valmistelu etenee Nurmeksessa. Juhlien ohjelmisto on rakentumassa ja uusitut internet-sivut avautuvat keskiviikkona. Tapahtumassa ensi-iltaelokuvana nähdään Finlandia-palkitun kirjailijan Mikko Rimmisen romaaniin pohjautuva Pussikaljaelokuva.

Pussikaljaelokuva valtasi Kallion kadut

Kallion kaupunginosa on viime viikkoina toiminut suurena lavasteena, kun sen kaduilla ja puistoissa on kuvattu Pussikaljaromaanin elokuvaversiota. Keskellä vilkkainta kaupunkia kuvaaminen on vaatinut paljon varsinkin turvajärjestelyiltä. Tekijöiden mukaan Kallio on kuitenkin ottanut heidät avosylin vastaan.

Pussikaljaromaani siirtyy valkokankaalle

Kolmen syrjäytymisen kynnyksellä olevan nuorenmiehen ystävyydestä kertova elokuva kuvataan ensi kesänä Kalliossa. Elokuvateattereihin Pussikaljaelokuva tulee syyskuussa 2011.