Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Nuorten aikuisten ja keski-ikäisten syöpätapaukset hitaassa kasvussa – grafiikat näyttävät syöpätilanteen Suomessa eri ikäryhmissä

Nuorten aikuisten syöpiä todetaan vuosittain edelleen suhteellisen vähän, mutta jotkut syövistä ovat yleistyneet.

Kilpirauhassairauksien tutkimukselle valtava apuraha – Tyksissä tutkitaan sairauden perinnöllisyyttä

Lastentautien tutkimussäätiö antoi kolmevuotisen apurahan turkulaiselle tutkimusryhmälle.

Valvira varoittaa kiisteltyjä hormonihoitoja antanutta lääkäriä

Tapauksessa on kyse kilpirauhasen vajaatoimintaa ja kroonista väsymysoireyhtymää sairastavien potilaiden hoidosta. Aihe on herättänyt lääkärikunnassa kiivasta keskustelua jo vuosien ajan.

Linjaus kilpirauhaspotilaiden hoidosta sai moitteet oikeusasiamieheltä – huonosti valmisteltu ja väärin tulkittu

Tapaus liittyy laajempaan kiistaan T3-hormonin käytöstä kilpirauhaspotilaiden hoidossa.

Valvira tutkii kiisteltyjä hormonihoitoja antaneen lääkärin toimintaa – lääkäri vastasi käymällä mediasotaan Valviraa vastaan

Valviran odotetaan lähiviikkoina päättävän siitä, saako kiistanalaisia hormonihoitoja antanut lääkäri Ville Pöntynen jatkaa. Sitä ennen hän yrittää saada suuren yleisön puolelleen ahkeralla kampanjalla sosiaalisessa mediassa.

Tšernobylin laskeuma puhuttaa 30 vuoden jälkeenkin – Ylen livechatissa kysyttiin syövästä ja sienistä

Marjojen ja sienten syömistä ei Suomessa tarvitse varoa Tšernobylin takia, kertoi Tarja K. Ikäheimonen Säteilyturvakeskuksesta. Halutessaan sienet voi keittää.

Porin johtava lääkäri torppaa syytökset: "Kilpirauhasen vajaatoiminta otetaan vakavasti"

Suomen kilpirauhaspotilaat ry arvostelee kovin sanoin Porin terveydenhuoltoa kilpirauhasen vajaatoiminnan diagnosoinnista ja hoidosta. Johtava lääkäri Esko Karra kuitenkin vakuuttaa, että sairauteen suhtaudutaan sen vaatimalla tavalla.

Äidin kilpirauhashäiriöt saattavat aiheuttaa ADHD:ta

Raskaana olevan naisen lievätkin kilpirauhasen toimintahäiriöt nostavat lapsen riskiä saada tarkkaavaisuushäiriö- eli ADHD-oireita.Tuoreen väitöstutkimuksen mukaan kilpirauhasen vajaa- tai liikatoiminta eivät vaikuttaneet ADHD-riskiin, mutta muut raskauden aikaiset kilpirauhasen toimintahäiriöt hieman lisäsivät nuoren riskiä oppimisvaikeuksille.

Kilpirauhashoidosta Valviran hyllyttämä lääkäri: "En olisi uskonut, että näin voi käydä oikeusvaltiossa"

Valvira on viime vuosina rajoittanut viiden lääkärin ammattioikeuksia kilpirauhaspotilaiden hoidossa. Kruunupyyläinen yksityislääkäri Leena Furubacka sai tiedon oikeuksiensa menetyksestä tällä viikolla. Hän pitää päätöstä hyvin erikoisena.

Valvira on rajoittanut 5 lääkärin oikeuksia hoitaa kilpirauhaspotilaita

Valvira on seurannut noin kymmenen lääkärin toimia kilpirauhashoidossa. Se on päätynyt parin viime vuoden aikana rajoittamaan viiden lääkärin ammattioikeuksia, tuorein päätös tehtiin tällä viikolla.

”Kyse on minun terveydestäni”

Kilpirauhassairaudet vaivaavat yhä useampia suomalaisia.

"Sama Hanna katsoo peilistä kuin aina ennenkin" – 75 kiloa kevyempi Hanna Kaske yllättyi tuntemattomien ihmisten katseista

Hanna Kaske päätti remontoida elämäntapansa neljä vuotta sitten. Vaaka näytti tuolloin 140 kg. Hannan lähipiirissä tapahtui pienen ajan sisällä kaksi suurta menetystä ja sitä kautta hän joutui miettimään omaa elämäänsä ja sitä, mihin se johtaa.

Lääke kansantautiin sytytti oppiriidan: täsmälääke vai vaarallinen hormonihoito?

Kilpirauhasen vajaatoiminnan hoitamisesta on kasvanut lihava riita. Sen keskiössä on kilpirauhasen vajaatoimintaan annettava T3-hormoni, josta ei THL:n uuden selvityksen mukaan ole juuri hyötyä ja joka on päätetty rajata julkisen palveluvalikoiman ulkopuolelle. Osa kilpirauhaspotilaista kuitenkin on kokenut saaneensa lääkkeestä apua ja syyttää viranomaisia lääkärien ajojahdista.

Delhin lentokentällä radioaktiivisen lääkeaineen vuoto

Turkish Airlinesin rahtialueella pääsi vuotamaan natriumjodidia, jota käytetään kilpirauhassairauksien hoitoon.

Potilaat salaavat lääkäreiltä nettilääkkeiden käyttöä – ”Silloin ollaan vaarallisessa tilanteessa”

Nykyään moni etsii vastausta omiin oireisiinsa netistä. Ongelmia voi syntyä, jos ryhtyy nettidiagnoosin lisäksi hoitamaan itse itseään. Toisaalta esimerkiksi nuorena diabetekseen sairastuneet ihmiset älyävät usein tulla ajoissa lääkäriin juuri netin ansiosta.

Kilpirauhaspotilaat vaativat hyvää hoitoa

Potilaiden mukaan pahinta on, että heitä on jäänyt hoitamatta sadoittain viime aikoina. Taustalla on näkemyseroja hoidosta ja lääkityksestä myös asiantuntijoiden kesken.

MOT vuodelta 2014: Kilpirauhanen sytytti lääkärisodan

Lääkärit ilmiantavat toisiaan ja potilaat ovat paniikissa.

Kilpirauhashoito jakaa mielipiteitä ja kuumentaa tunteita Suomessa

Väittely kilpirauhasongelmien hoidosta käy vilkkaana. Valvira selvittää tällä hetkellä muutaman lääkärin epätyypillisiä lääkkeenmääräämiskäytäntöjä. Tutkinnalle löytyy niin puoltajia kuin vastustajia. Kumpikin taho perustelee kantaansa potilaiden hyvällä ja oikeanlaisella hoidolla.

Viisi lääkäriä on Valviran syynissä epätyypillisen kilpirauhashoidon vuoksi

Useat erikoislääkärit ovat huolissaan kilpirauhasongelmien epätyypillisestä hoidosta. Tämän vuoksi Valvira selvittää parhaillaan viiden yksityislääkärin toimia. Yhdelle kirjallinen varoitus tippui postilaatikkoon pari viikkoa sitten. Jo aikaisemmin toisen lääkärin oikeutta ammatinharjoittamiseen on rajoitettu väliaikaisesti. Valviran toiminta herättää voimakasta vastustusta verkossa.

Kilpirauhasvaivat yllättävän yleisiä - Kemiin perustetaan vertaistukiryhmä

Kilpirauhassairaudesta voi kärsiä tietämättäänkin, sillä oirelista on valtavan pitkä ja sairauden tunnistaminen voi olla vaikeaa. Vertaistukiryhmästä etenkin sairauden alkutaipaleella oleva voi saada arvokasta tietoa.

Väsymys voi kieliä monesta sairaudesta – yleisoireet kinkkisiä selvitettäviä

Sairastuneella ihmisellä saattaa olla yleisoireita, jotka sopivat monen sairauden kuvaan. Tämä on haasteellista niin lääkärille kuin diagnoosia kipeästi kaipaavalle potilaallekin. Esimerkiksi väsymys voi kertoa infektiosta, syövästä, masennuksesta, kilpirauhasongelmista tai vaikka diabeteksesta.

Fukushiman saastuttamaa pohjavettä on voinut valua mereen

Kalastus voimalan ympäristössä on ollut pysähdyksissä onnettomuuden jälkeen.

Käsineissä reikä: Laboratoriotyöntekijä altistui radioaktiiviselle aineelle Jyväskylässä

Työntekijän käden iholle aiheutunut jodiannos oli noin viisikymmenkertainen verrattuna annokseen, joka käsille saa aiheutua vuodessa.

Argentiinan presidentillä ei sittenkään syöpää

Argentiinan presidentillä Christina Fernandez de Kirchnerillä ei olekaan syöpää, kertoi presidentin tiedottaja Alfredo Scoccimarro lauantaina. 58-vuotiaalta Fernandezilta poistettiin tammikuun alussa kilpirauhanen, sillä hänellä epäiltiin olevan syöpäkasvain.

Kilpirauhassairautta hoidetaan liian usein masennuksena

Kilpirauhasen vajaatoiminta on vieläkin liian vaikea löydettävä, sanoo Suomen Kilpirauhasliiton puheenjohtaja Kirsti Hänninen. Hännisen mukaan ongelmana on myös se, että sairauden oireet muistuttavat hyvin paljon masennusta. - On tapauksia, joissa potilasta on hoidettu 15 vuotta masennuslääkkeillä, kertoo Hänninen.

Kilpirauhanen voi oireilla oudosti

Yleisin kilpirauhasvaiva on vajaatoiminta.

Saksalaisella ydinjätteen sijoituspaikalla tuplasti leukemiatapauksia

Pohjois-Saksassa on havaittu syöpäsairaustapausten lisääntyneen ydinjätteiden sijoituspaikan lähettyvillä. Ala-Saksin Assen entiseen suolakaivokseen vietiin 60- ja 70-luvulla radioaktiivista jätettä. Viranomaiset valehtelivat pitkään kaivoksen varsinaisesta tarkoitusperästä.

Kilpirauhanen voi olla syy outoihin oireisiin

Eräiden arvioiden mukaan jopa 400-500 000 suomalaista kärsii jonkinlaisista kilpirauhasperäisistä oireista. Moni oireilee tietämättään ja saa syö jopa masennuslääkkeitä vaivoihinsa. Yleisin vaiva on kilpirauhasen vajaatoiminta.

Pituus voi lisätä syöpäriskiä

Pitkät länsimaalaiset saattavat sairastua joihinkin syöpiin lyhyitä todennäköisemmin. Nyt sama yhteys on todettu aasialaisväestössä. Havainnot viittaavat siihen, että lapsuuden elinolot vaikuttavat aikuisiän syöpäriskiin.

Puijon Pesiksen Lahtinen sairastui

Superpesisjoukkue Puijon Pesiksen lukkari Mikko Lahtinen on sairastunut kilpirauhassyöpään. 28 vuotta täyttävä Lahtinen jättää pelikentät tämän viikon jälkeen toistaiseksi.

Tutkija: Tshernobylin aiheuttamia riskejä liioiteltu

Tshernobylin ydinvoimalaonnettomuuden aiheuttamia riskejä on liioiteltu, väittää brittitutkija.

Deprakine-lääkeaine

Lääkkeen sivuvaikutukset

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle