Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

tuskan yleisöä

Festarilippujen jälleenmyynti on kiellettyä, mutta silti sitä tapahtuu – lippukauppa käy kuumana Jodelissa, koska keinoja puuttumiseen ei ole

Lippujen jälleenmyynti on usein käyttöehdoissa kiellettyä, mutta se ei ole Suomessa laitonta. Sosiaalinen media on edelleen suosittu kauppapaikka tapahtumalipuille.

Kajaanin kaupunginteatteri

Teatterivieraat jäivät ilman ostamiaan lippuja – liput oli ostettu kansainvälisen lipputrokarin kautta

Kuluttajavirasto kehottaa varovaisuuteen pääsylippujen jälleenmyyjän Viagogon kanssa. Pelkkä lippujen jälleenmyynti ei ole Suomessa rikos.

Henkilö käyttää älypuhelinta.

Viisi vinkkiä netin lippuhuijareiden välttämiseen

Kuluttajavirasto on kehottanut varovaisuuteen pääsylippuja jälleenmyyvän nettisivuston kanssa.

Ruisrock 2014

Ruisrock myytiin loppuun jo huhtikuussa – nyt loppuunmyydyn festarin lippuja kaupataan jopa tuplahinnalla

Maailmantähtien isoja konsertteja järjestetään kesällä Suomessa poikkeuksellisen vähän. Se on tehnyt festarilipuista entistä halutumpia.

Cheek

Kaksi Cheek-konserttia myyty loppuun – promoottori: "Kysyntää olisi ollut yli 100 000 lipulle"

Lahtelaisräppärin kaksi jäähyväiskonserttia myytiin loppuun ennätysnopeasti. Faneille on luvassa lisäkeikkoja mahdollisesti keväälle.

Kerkko Koskinen

Kerkko Koskinen Ultra Bra -lippujen kiskurihinnoista: "Artisti ei hyödy tästä yhtään mitään"

Kun trokari myy loppuunmyydylle Ultra Bran keikalle lippuja yli 400 euron kiskurihinnalla, saa virallinen lippumyyjä tästä muhkean siivun.

Taylor Swift

Ryövääkö Taylor Swift fanejaan? Keikkalipun saa helpommin oheistuotteita hamstraamalla

Netin lippukaupat tekevät kaikkensa, jotta konserttiliput eivät päädy lipputrokareille. Swiftin epäillään käyttävän Ticketmasterin faniohjelmaa väärin.

Usain Bolt

Boltin jäähyväisiä kaupataan ryöstöhinnoin, vaikka trokarit puuttuvat katukuvasta

Lipputrokarit loistavat poissaolollaan Lontoon MM-kisoissa, mutta netin uudelleenmyyntipalveluista lippuja saa vielä tupla- tai triplahintaan.

Festivaaliyleisöä.

Ruisrock varoittaa väärennetyistä lipuista – kielsi jo villin lippukaupan Facebook-sivuillaan

Ruisrock on ollut loppuunmyyty jo parin viikon ajan, ja yksityishenkilöiden välisessä lippukaupassa hinnat nousevat pilviin.

Katsojia KalPan ottelussa.

KalPan menestys poiki lippujen trokausilmiön – huijauksista kirjattu rikosilmoituksia

Trokaajat pyytävät lipuista kalliimpaa hintaa ja myyvät jopa samoja lippuja moneen kertaan.

Pääsylippu.

Keikkaliput katoavat hetkessä mustaan pörssiin – Suomessa vielä pienimuotoista

New Yorkissa lippujen trokaamisesta on tullut niin iso ongelma, että osavaltion lainsäätäjät ovat kiristäneet laittomasta jälleenmyynnistä langetettavia rangaistuksia. Suomessa pääsylippujen trokaaminen ei ole laitonta, mutta lippuyritykset ovat tehneet ammattimaisesta lippujen jälleenmyynnistä ilmoituksia verottajalle.

Lipputrokarit

Lipputrokareilla hurjat hintapyynnöt Leijonien peliin – "Ostakaa liput heti!"

Suomalaisseurueelta yritettiin nyhtää jopa 500 euroa per lippu, kun he kyselivät tikettejä Suomen ja Tshekin kamppailuun.

Brasilian MM-kisalippujen trokauksesta epäilty Ray Whelan pidätettiin.

MM-lippuhuijauksesta etsintäkuulutettu brittipomo antautui Brasiliassa

Jalkapallon MM-kisojen lippuhuijauskohu sai uuden käänteen, kun VIP-lippujen trokaamisesta etsintäkuulutettu brittimies antautui itse poliisille.

Hakametsä lippujono

Tunteet kuumenivat lipputrokarien takia: "Olisi kirveelle töitä"

Ihmiset jonottivat Hakametsän lipunmyyntipisteessä peruutuslippuja loppuunmyytyyn kuudenteen finaaliin. Osa sai lipun ja osa jäi nuolemaan näppejään.

tappara fanit

Tappara varoittaa fanejaan lipputrokareista

Tapparan kaksi ensimmäistä kotifinaalia myytiin loppuun lähes ennätysajassa, ja moni halukas jäi ilman lippua. Netissä lippuja kaupataan nyt erinäisillä foorumeilla, mutta trokarilta ostettu lippu voi osoittautua kopioksi verkkokaupan lipusta.

Keane haluaa faneilla olevan varaa keikkoihin – vastustaa lippujen trokausta

Brittiyhtyeen solisti ja kosketinsoittaja eivät pidä siitä, että bändin keikkalippuja ostetaan ja myydään eteenpäin korkeammalla hinnalla. Lisäksi bändin mielestä keikkalippujen tulee olla järkevästi hinnoiteltuja.

Lontoolaispoliiseja partioimassa.

Lontoon poliisi jahtaa lipputrokareita: Kahdeksan saanut syytteen

Sakko pimeästä lippukaupasta voi olla jopa 20 000 puntaa.

Englanti_fanit

Ukrainan kentillä tikku-ukkoja

Ukrainassa pelattavissa jalkapallon EM-kisoissa poliisit ja vapaaehtoiset takaavat kisaturistien turvallisuuden. Loppuunmyytyjä finaalilippujakin voi paikan päältä vielä löytää huikeaan 800 euron hintaan.

Katsomo oli turkoosi.

Pelicans yrittää hillitä lippujen trokausta

Myyntipisteet avattiin Lahdessa tuntia ennen nettikauppaa ja ensi maanantain finaaliin ei otettu lippuvarauksia. Järjestely suututti etäfanit netissä.

Lipputrokaus-skandaali ravistelee Britanniaa - syytettynä Euroopan suurin jälleenmyyntisivusto

Myös osa konserttijärjestäjistä on linkitetty osaksi lippujen jälleenmyyntiketjua.

Näin paljon lipputrokari tienaa Suomessa

Lipputrokarit aiheuttavat faneille ja keikkajärjestäjille harmaita hiuksia. YleX:n haastatteleman trokarin mielestä hänen toiminnassaan ei ole mitään väärää.

Kuvassa konserttilippu.

Lippupiste haluaa stopin lipputrokaukselle

Suomessakin on tullut tutuksi ilmiö, jossa suurten tähtien liput myydään loppuun muutamassa minuutissa. Sen jälkeen erilaisissa nettihuutokaupoissa saman tapahtuman lippuja myydään moninkertaisin hinnoin. Esimerkiksi Madonnan Suomen-konsertin liput maksoivat noin 120 euroa, mutta nettihuutokaupassa hinnat kipusivat jopa 600 euroon.

Supersuosittu tähti ilmoitti areenakiertueesta – fanit raivostuivat

Suosionsa huipulla oleva Adele buuattiin yllättäen lavalta.

Lipputrokarit vetävät huimia summia brittilaulajan keikoista

Kaikki haluavat nähdä Adelen nyt. Tähti jätti isot keikat väliin ja fanit himoitsevat pienille klubikeikoille.

Martin Mustonen.

Supersuosittuun Summer upiin kaupiteltiin väärennettyjä rannekkeita

Sekä lipputrokarit, että -väärentäjät olivat hoksanneet lahtelaisen Summer up -festivaalin suosion. Festivaalialueen ulkopuolella liikkui lauantaina tavallisten lipputrokareiden lisäksi väärennöksiä kaupitelleita henkilöitä. Alueella liikkui huhu jopa 500:sta väärennetystä festarirannekkeesta.

Metallica-yhtye esiintymässä Chilessä

Konserttilippujen trokaus puhuttaa Ruotsia

Ruotsissa on puhjennut mediakeskustelu mustan pörssin konserttilipuista televisio-ohjelman paljastusten jälkeen. Ruotsin television mukaan konserttijärjestäjä Live Nationin työntekijät osallistuvat lippujen trokaukseen.

Verottaja ei pysy lipputrokareiden perässä

Rockyhtye U2:n ensi kesän Suomen konsertin liput myytiin loppuun myynnin alettua maanantaiaamupäivän aikana. Lippuja aamulla jonottaneet näkivät taas paikan päällä trokareita, jotka ostivat maksimimäärän lippuja. Röyhkeimmät kauppasivat lippujaan heti ilman jääneille, kun myyntitiskiltä ilmoitettiin lippujen loppuneen.

Ilosaarirockin yleisöä vuodelta 2008.

Viikonlopun molemmat rokit loppuunmyytyjä

Joensuun viikonlopun suuret yleisötapahtumat Ilosaarirock ja Ilovaarirock ovat loppuunmyytyjä. Ilovaarirockin 5000 lippua myytiin loppuun jo ensimmäisenä lipunmyyntipäivänä ja Ilosaarirockin 21 000 ennakkolipun myynti päättyi eilen iltapäivällä.

KalPan jatkopaikka katkolla tänään

KalPa on tehnyt jälleen muutoksia kentällisiinsä, kun se kohtaa HPK:n jääkiekon SM-liigan puolivälierissä Kuopiossa. Sami Kapanen pelaa jälleen Kalle Salhlstedtin kanssa ykköskentässä Tuomas Kiiskisen kanssa.