Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

John Mcafee istuu tuolilla televisiokuvasas. Hänet kuvattiin videokuulemisessaan kesäkuun 15. päivä.

Virustorjuntaohjelmastaan tunnettu John McAfee löydettiin kuolleena sellistään Espanjassa

McAfeen kerrotaan tehneen itsemurhan vain tunteja sen jälkeen, kun hänen karkotuksensa Yhdysvaltoihin oli hyväksytty. McAfeeta olisi voinut odottaa jopa 30 vuoden vankilatuomio verorikoksista.

John McAfee

Virustorjuntaohjelman luoja John McAfee pidätettiin epäiltynä veronkierrosta

Yhdysvalloissa syytteessä oleva McAfee pidätettiin Barcelonan lentokentällä.

Ranskassa "kyber-jihad": 1 000 sivua hakkeroitu

Tekijöiksi ilmoittautuneet uhkaavat laajemmalla hyökkäysten aallolla torstaina.

Tietoturvayhtiö McAfeen pääkonttori Kalifornian Santa Clarassa.

Anti-virus firm McAfee buys Stonesoft

The American IT security firm McAfee is to acquire Finnish company Stonesoft in a deal worth around 300 million euros.

Tietoturvayhtiö McAfee ostamassa Stonesoftin

Stonesoftista yhteensä yli kolmanneksen omistavat keskeiset osakkeenomistajat ovat sitoutuneet peruuttamattomasti ja ehdoitta hyväksymään McAfeen ostotarjouksen.

Guatemala pidätti tietoturvayhtiö McAfeen perustajan

Guatemala sanoo, että se aikoo karkoittaa virustorjuntaohjelmalla omaisuutensa luoneen John McAfeen takaisin Belizeen. McAfee sanoo, että Belizen viranomaiset haluavat tappaa hänet. Taustalla on epämääräinen tapahtumavyyhti Belizessä.

Kuvassa johtoja ja lasin kautta heijastuvat henkilön kädet näppäimistöllä.

Suomi menestyy tietoturvallisuudessa

Suomi on saanut hyvän arvosanan kansainvälistä tietoturvallisuutta koskeneessa tutkimuksessa. Amerikkalaisen McAfee-tietotekniikkayhtiön tutkimuksessa Suomi kuuluu parhaiten turvattuihin maihin Ruotsin ja Israelin ohella.

Cameron Diaz menetti kruununsa - tässä netin vaarallisin henkilö 2011

Tietoturvayhtiö McAfee on taas listannut vaarallisimmat hakusanat. Henkilöistä vaarallisin on tänäkin vuonna nainen.

Heidi Klum netin vaarallisin henkilö

Huippumalli ja tv-juontaja Heidi Klum on internetin vaarallisin henkilö. Tietoturvallisuusyritys McAfee on listannut henkilöitä, joiden nimiä käytetään useimmiten virusten ja haittaohjelmien levittämiseksi tietokoneille.

Taiwanin oppositio syyttää Kiinaa verkkovakoilusta

Taiwanin pääoppositiopuolue väittää, että sen pääkonttori on joutunut Kiinan verkkovakoilun kohteeksi. Puolueen mukaan myös Taipein hallitus olisi yrittänyt urkkia tietoja oppositiopuolueelta.

Kiina kiistää väitteet hakkeroinnista

Kiinan valtiollinen media on perjantaina tuominnut vastuuttomina väitteet, joiden mukaan maa on syyllinen keskiviikkona paljastuneeseen valtavaan tietomurtovyyhtiin.

Tietomurrot voivat lamauttaa yhteiskunnalle tärkeitä toimintoja

Hakkereiden tekemät tietomurtoiskut voivat olla kohtalokkaita, mikäli ne kohdistuvat yhteiskunnalle tärkeisiin laitoksiin. Tietoturva-asiantuntijat luettelevat iskujen mahdollisiksi kohteiksi muun muassa ydinvoimalat ja energialaitokset, jotka toimivat pitkälti automaatiolla.

Naisen käsi tietokoneen hiirellä.

Scale of hacking no surprise to Finnish officials

The large-scale cyber attacks that came to light on Wednesday are new only because they have been discovered, says an expert from the state data security unit. Security company McAfee detected a series of hacking attempts that have intruded on the networks of 72 organisations, including the UN and several governments.

Naisen käsi tietokoneen hiirellä.

Hakkeroinnin laajuus ei yllättänyt Suomen viranomaisia

Tänään julki tulleessa laajassa hakkerointitapauksessa on uutta lähinnä sen paljastumistapa, sanoo valtion tietoturvayksikön asiantuntija. Tietoturvayhtiö McAfee löysi verkkourkinnassa käytetyn palvelimen, jonka avulla toiminnan laajuus paljastui tarkasti. Vastaavia laajoja urkintatapauksia sen sijaan on tapahtunut lähivuosina useitakin.

Tietoturvayhtiö McAfeen pääkonttori Kalifornian Santa Clarassa.

Kaikkien aikojen laajin verkkovakoilutapaus paljastui

Tietoturvayhtiö McAfee kertoo havainneensa kaikkien aikojen laajimman verkkovakoilutapauksen. Yhtiön mukaan hakkerit ovat viiden vuoden aikana tunkeutuneet 72 järjestön ja hallituksen tietojärjestelmiin urkkiakseen tietoja. Uhrien joukossa ovat muun muassa YK, Kansainvälinen olympiakomitea sekä Yhdysvaltain, Kanadan, Intian ja Taiwanin hallitukset.

Valtioiden ja yritysten liittouma taistelee verkkorikollisuutta vastaan

Valtiot, yritykset ja poliisijärjestöt ovat yhdistäneet voimansa maailmanlaajuista verkkorikollisuutta vastaan. Kansainvälisen verkkoturvallisuusliittouma ICSPA aikoo asiantuntemusta ja tietoja jakamalla auttaa verkkorikollisuutta tutkivia poliiseja eri puolilla maailmaa. Liittouma ohjaa myös rahoitusta verkkorikollisuuden vastaiseen taisteluun.

Intel ostaa tietoturvajätti McAfeen

Yhdysvaltalainen siruvalmistaja Intel ostaa tietoturvayhtiö McAfeen. Intel maksaa McAfeen koko osakekannasta 7,7 miljardia dollaria eli liki 6 miljardia euroa. McAfee kuuluu maailman suurimpiin yrityksiin alallaan.

Miehen kädet tietokoneen näppäimistöllä

Virustorjunta kaatoi tietokoneita

Väärin toimiva viruksentorjuntaohjelma on kaatanut tietokoneita ympäri maailman. Tietoturvayhtiö McAfeen ohjelma luulee Windows XP -käyttöjärjestelmän tiedostoa virukseksi ja on aiheuttanut vakavia häiriöitä lukuisille tietokoneille.

Kriittinen infrastruktuuri yhä useammin tietomurtojen kohde

Voimalaitokset, öljyjalostamot ja vesivarat ovat entistä useammin verkkohyökkäysten kohteina. Tietoturvayhtiö McAfeen tutkimuksen mukaan verkkohyökkäysten kustannukset voivat nousta miljooniin.