Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Juthbackan markkinat siirtyvät odotetusti ensi kesään

Koronavarotoimenpiteet ovat liian vaativat massiiviselle tapahtumalle.

Museoauto tuhoutui tulipalossa Kouvolassa

Museoautoa oltiin hitsattu autotallissa, jossa tuli pääsi irti vartioinnista huolimatta. 

Jari Sillanpään vanha, haalistunut fanipaita myytiin hetkessä – Jos ysärissä oli sietämistä, miten olisi 2000-luvun muoti?

Vanhoja vaatteita ostetaan yhä enemmän ja ennakkoluulottomammin. Vintagelta ei haeta enää retromekkoja tai laadukkaita kankaita, vaan kulahtanut t-paitakin on metsästetty aarre.

Moni toteuttaa ruuhkavuosien jälkeen nuoruutensa unelman: nelikymppiset miehet himoitsevat 70–90-lukujen moottorikelkkoja

Moni haluaa ruuhkavuosien jälkeen palata nuoruusvuosien tunnelmaan. Kajaanilainen harrasteporukka tekee sen vintage-kelkkojen avulla. Psykologi pohtii ilmiötä: "Onko tämä 2000-luku niin helvetin tylsä?"

Titan ja Jannen koti on kuin suoraan Onnen päivistä – "50-luvussa kiehtoo muotokieli ja kestävyys"

Autoja harrastava pari on hurahtanut 50-lukuun, josta he noukkivat sitä elämäänsä sopivaa nostalgiaa. Nykyhetkessä heidät pitää nopea nettiyhteys.

Skyscrapers to beauty queens: Helsinki Art Museum hails Finland's first half-century

A lavish exhibition that opened at the Helsinki Art Museum (HAM) in the 1938-built Tennis Palace on Friday celebrates the designs and lifestyles of the first decades of Finnish independence, from 1917 to 1968.

"Kelloon voidaan laittaa jopa useita tuhansia euroja" – Perinteinen rannekello taas yhä useamman ranteessa

Laadun lisäksi kellon hankinnassa panostetaan nyt myös määrään. Yhdellä ihmisellä voi olla useita kelloja eri käyttötarkoituksiin.

Maksaisitko 1000 euroa kengistä, joita voisi käyttää vielä 50 vuoden päästä? – Sini tekee sellaisia

Mittatilauskengät maksavat kymmeniä kertoja enemmän kuin halpistennarit. Sulokas on savonlinnalainen kenkä- ja laukkumerkki, jonka jokainen pisto tehdään yrittäjän verstaassa.

Klassikkoautojen raiskaus vai neronleimaus? – suomalaisfirma muuttaa vanhoja autoja sähköautoiksi

Ikivanhan brittiauton MG:n voi lokakuun alusta tilata suomalaisella sähkömoottorilla. Klassikkoautoharrastajat ovat jo pahoittaneet mielensä ennen kuin ensimmäistäkään autoa on saatu valmiiksi.

Kaiverrus saattaa laskea kellon arvoa – "Se on vähän kuin pitäisi toisen housuja jalassa"

Romuläjästä löytyi kultakuorinen Omega-merkkinen rannekello. Kelloon oli kaiverrettu tunnetun poliitikon nimi. Kyseisen kellon hinta nousi, mutta usein kaiverrus laskee kellon arvoa.

Museoauto voi niellä ajan ja rahat – "Auton peseminen silloin tällöin ei riitä"

Vain harva 30 vuoden iän saavuttanut auto kelpaa sellaisenaan museoajoneuvoksi. Aika usein auto joudutaan purkamaan palasiksi ja kokoamaan uudelleen. Ensikertalaiselle työmäärä voi olla iso yllätys.

Kuvagalleria: Sadat klassikkoautot komistavat Haaparannan keskustaa viikonloppuna

Classic Motormeet Wheels Nationals Haparanda 2016 on alkanut perjantaina. Ensimmäiset autot saapuivat Haaparannan keskustaan Tornionjoen rannalle, keskipäivällä. Tapahtumaan odotetaan jälleen satoja autoja. Viime vuonna tapahtumassa kävi noin 9000 ihmistä ja siihen osallistui noin 900 autoa.

Tanssikansa ja pin up -naiset nostivat pienen muotiliikkeen Somerolta ilmiöksi

Pieni liiketila Somerolla on täynnä värikkäitä mekkoja, takkeja ja kenkiä, jotka henkivät 50- ja 60-luvun tyyliä. Tänne tullaan ostoksille jopa bussilasteittain eri puolilta Suomea. Omistaja hurahti lavatansseihin viisi vuotta sitten ja siitä alkoi uusi elämä.

Potkuriparkin Martan uuteen leninkiin meni 50 metriä kangasta

Potkuriparkin Martta on saanut uuden lookin ja uudet vaatteet, komean liiviasun. Ja kun Martta ei ole mikään pikkutyttö, niin yksinkertaiseen leninkiin tarvittiin 50 metriä kangasta, beigeä ja viininpunaista tylliä. Kyllä Martan passaa nyt potkuroida siellä nelostien varressa Raudanjoella Sodankylässä.

Autoko ei muka sijoitus? Tämän auton arvo on neljässä vuodessa vähintään kaksinkertaistunut

Arvioitutimme Italiasta uitetun vuoden 1986 Ferrarin ammattilaisella. Paljastui, että hinta on neljässä vuodessa vähintään tuplaantunut. Joo, onhan se Ferrari, mutta sama voi tapahtua hyvinkin yleisten automerkkien kohdalla – pitää vain osata hiukan ennustaa.

Kaksinkertainen F1-mestari rahapulassa – ulosottomies vei palkinnot ja museoautot

Emerson Fittipaldin mukaan rahavaikeudet johtuvat Brasilian epävakaasta taloudellisesta ja poliittisesta tilanteesta.

Työkkärikoulutusta nykyisin: kaulaliina kaupunginjohtajalle, kiertävä kultatuoli, kanoja vanhuksille

Luovien alojen työvoimapoliittinen täydennyskoulutus on yhä enemmän itsensä brändäystä ja yhteistyöverkostojen aktiivista hakemista. Joensuussa 15 alan ammattilaista pitää kotipesäänsä ostoskeskuksessa ihmishyörinän keskellä.

Anna kelloharrastukselle ranne, se vie koko käden

Kun mieheen iskee kellotauti, muuttuvat kauluspaitojen kalvosimetkin. Kellokokoelmaan ja oheistuotteisiin saa helposti uppoamaan tuhansia euroja, mutta ajannäyttäjiä voi keräilijän mukaan ajatella myös sijoituskohteina.

Museorekisteri imee yhä enemmän autovanhuksia

Suomen teillä tuntuu näkyvän entistä useammin museorekisterissä olevia vanhoja autoja. Se ei ole näköharha. Museoajoneuvojen määrä lisääntyy jatkuvasti.

Kuvagalleria: Autofaneille tarjolla runsaasti silmäkarkkia Haaparannalla

Haaparannalle on kokoontunut viikonlopuksi runsaasti klassikkoautoja, joita voi käydä ihastelemassa sekä kuuntelemassa, kuinka klassikot hyrräävät.

Mikä klassikkoajoneuvoista on tyylikkäin? Katso suora lähetys Vääksyn mobilisti-illasta

Jos pidät kromin kiillosta, muhkeista muodoista tai pienistä 1970-luvun perheautoista, Vääksyn kanavan puistossa riittää nähtävää. Suora lähetys klassikkoajoneuvojen kokoontumisesta vain Yle Areenassa kello 16:30–16:50.

Hesperian puiston maanantaitansseissa voi jorata verkkareissa tai vintagemekossa

Hesperian puistossa pääsee 1920-luvun tunnelmiin lindy hop -tanssin muodossa. Puistolavalla pyörähtelevät kokeneiden harrastajien lisäksi satunnaiset ohikulkijatkin.

Naiskehoa halutaan ymmärtää – "Median luoma kuva naisesta tuntuu välillä aika suppealta"

Kajaanissa nähdään erityislaatuinen yhdistelmä esitystaidetta ja tankotanssia, kun kolme naista tutkivat naiskehoa.

Kromi kiiltää ja moottorit mouruavat – Vintage Drags kunnioittaa kiihdytysajojen historiaa

Kun Vintage-autojen harrastajat kokoontuvat kisaansa, kentällä raikaa rockabilly, moottorit murisevat matalasti ja naisväki on tälläytynyt fiftarityyliin.

Kuvagalleria: Veteraaniauto kuljetti sodassa haavoittuneita – vanhus sai arvoisensa entisöinnin

Sisun linja-auto palveli Karjalankannaksella ambulanssina. Se tuhoutui sodassa ohjaamoa lukuunottamatta kokonaan. Nyt autoveteraani odottaa enää museorekisterikilpiä ja sitten se on valmis uuteen elämään.

Vaasan hovioikeus: "Kavaltajan vaimo tietämätön rahanpesusta"

Pietarsaaren veteraaniautoyhdistyksen valitus kaatui Vaasan hovioikeuden käsittelyssä. Yhdistys valitti niin sanotussa Juthbackan kavallusjutussa, jossa rahastonhoitajan vaimo jätettiin ilman tuomiota. Yhdistyksen mielestä vaimo syyllistyi törkeään rahanpesuun.

Kumia, kromia ja vinyyliä – hyppää mukaan vanhojen autojen kulkueeseen suorassa nettilähetyksessä

Videon lisäksi voit seurata perinteisen Wappuajo-kulkueen etenemistä reaaliaikaisesti artikkeliin upotetusta kartasta. Osallistu somessa aihetunnisteella #wappuajo. Lähetys alkaa kello 12.00.

Vapunpäivän vanhojen autojen kulkueesta suora netti-tv-lähetys

Yle Oulu tekee suoran netti-tv-lähetyksen perinteisestä vanhojen autojen Wappuajosta. Kahden toimittajan iskuryhmä seuraa moottoripyörällä autokulkuetta Linnanmaalta Automuseolle kameran kanssa. Kuva välitetään suorana lähetyksenä nettiyleisölle.

Lahden kaupunginteatteri kauppaa peltisen pääosan esittäjän – "Pikku vikoja, heleppo korjata"

Hillman-auto huutokaupataan Katsastus-näytelmän viimeisenä esityspäivänä teatterin etupihalla. Vaihto- tai palautusoikeutta autolla ei ole.

Taulut ja tummat sävyt tekevät paluuta sisustukseen

Sisustustrendeissä palataan 1970-80 -luvuille, ennakoi sisustussuunnittelija Leila Rajala. Valkoiset kodit ovat olleet osin median tekemä ilmiö, mutta tulevaisuudessa valkoinen saa väistyä värien tieltä. Myös tehosteseinät saattavat jäädä takaisin seinille nostettavien taulujen alle.

Retroilu ei tunne ikärajoja

Yleisimmin retro-käsitettä käytetään 60- ja 70-luvun tuotteista. Retrobuumi alkoi vajaa kymmenen vuotta sitten, eikä se näytä hiipuvan.

Ylen myyntiin tulevat rekvisiitta-autot kaikkien nähtäville – video

Autoja esitellään lauantaina Pasilassa. Aivan kaikista vanhoista autoista Yle ei luovu.

Vanhanmallinen puku tuo hyvän tunnelman eikä päällystakkiakaan tarvitse

Vintage-harrastaja ympäröi itsensä nostalgialla.

Taantuma ei pelota uusia yrittäjiä – halal-liha ja jenkkivaatteet käyvät kaupaksi

Kaksi tuoretta yrittäjää on uhmannut talouden taantumaa ja perustanut kivijalkaliikkeen Lappeenrantaan. Intohimolla, rohkeudella ja yrittäjähengellä pääsee pitkälle.

Haukio luotti asuvalinnassaan Vatikaanin laatuun

Pieni porilainen Sataneuleen vintage-myymälä nousi viikonloppuna muodin keskiöön. Tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio kertoi, että Linnan juhlissa ihastuttaneen puvun kankaat löytyivät kyseisen liikkeen varastosta. Sataneuleen toimitusjohtajan Eija Pöystin mukaan Haukio luotti valinnassaan samaan valmistajaan kuin Vatikaani aikoinaan.

Vintage-harrastus on lisännyt vanhojen rannekellojen myyntiä

Vielä kymmenen vuotta sitten menneiden vuosikymmenten rannekelloja ei ostettu juuri lainkaan. Nykyään 20–30-vuotiaista on tullut merkittävä kellojen ostajaryhmä. 

Käytetty merkkimekko on kierrättämisen arvoinen

Käytettyjen vaatteiden myyntiä arastellaan turhaan. Nuori naisyrittäjä haistoi laadukkaissa käyttövaatteissa bisnesraon.

Finnish youth opening up to 2nd hand shopping

A new survey shows that young people in Finland are becoming more positive about recycling and buying clothes and other items second hand. More than half of 15-30-year-olds have purchased used goods online.

Amerikanrautoja, kellohelmoja ja rock and rollia – Nurmeksessa syntymässä uusi tapahtumaperinne

Drive-In & Rock -tapahtuma kokoaa elokuisena viikonloppuna Nurmekseen komeita autoja, kellohelmaisia hameita ja tötterötukkakampauksia. Rock and roll -musiikkia ja elokuvia yhdistävä tapahtuma on hyvää vauhtia vakiinnuttamassa asemansa osana Nurmeksen loppukesää.

Kuka naarmutti keräilyautoja? Poliisi kaipaa vihjeitä

Keräilyautoja runneltiin perinteisessä harrasteautotapahtumassa Hämeenlinnassa. Ainakin viittä harvinaista autoa ja yhtä moottoripyörää naarmutettiin. Poliisi kaipaa vihjeitä tuhotyön selvittämiseksi.

Pohjoiskarjalaisen mobilistin savolainen vastaus: "Se valmistuu vappuajoihin - en vaan tiijä, minä vuonna"

Vanhoihin autoihin ja niiden entisöintiin vihkiytyneitä mobilisteja löytyy Suomesta tuhansia. Alan harrastajien yhdistyksiä ja kerhojakin on kymmenittäin. Liperiläinen Lauri Pietarinen on yksi vannoutunut vanhojen autojen ystävä.

Museoajoneuvojen määrä kasvaa tasaisesti - Tätä Mersua entisöitiin seitsemän vuotta

Museoajoneuvojen määrä kasvaa maassamme noin parilla tuhannella vuodessa. Trafin tilastojen mukaan kasvu on ollut viime vuosina tasaista. Vuoden 2013 lopussa oli museoajoneuvorekisterissä 38 591 kulkupeliä, joiden keski-ikä pyöri 47 vuoden paikkeilla.

Veteraaniautoyhdistys valitti oikeuden päätöksestä – rahastonhoitajan vaimolle halutaan tuomio

Uudenkaarlepyyn Juthbackan markkinoita pyörittävä yhdistys on valittanut käräjäoikeuden päätöksestä kavallusjutussa. Yhdistys valitti käräjäoikeuden päätöksestä jättää varoja kavaltaneen rahastonhoitajan vaimo tuomitsematta.

Aika entinen ei koskaan enää palaa, mutta henkiin sen voi hetkeksi herättää - Suvi-Vintage sukelsi entisaikain trendeihin

Kyllä ennen oli! Miehet rautaa, laivat puuta, vaatteet laadukkaita ja kampauksetkin kauniita. Tallipiha oli tämän viikonlopun vintage -harrastajan satumaa, kun pöydät notkuivat muotiaarteita vuosikymmenten takaa, mallit keikistelivät lavalla loma-asuissa ja itsensä sopi kuvauttaa oikeassa atelierissa. Nykypäivän vaatteissakin sopi paikalle tulla, ja moni etsikin asua kesän juhlatilaisuuksiin. Jos taas kampausinspiraatio on hukassa, laita video pyörimään ja opettele tekemään victory rolls -kampaus. Voiton kiehkurat -niillä ei voi mennä vikaan. Kuvagalleria tarjoilee lisää vintage -kampausideoita.

Veteraaniautoyhdistys on tyytymätön rahastonhoitajansa kavallustuomioon

Uudenkaarlepyyn Juthbackan markkinoita pyörittävä Veteraaniautoyhdistys on tyytymätön rahastonhoitajansa saamaan kavallustuomioon. Yhdistys on tyytymätön myös käräjäoikeuden päätökseen jättää vaimo tuomitsematta näytön puutteellisuuden vuoksi.

Veteraanikuorma-autot vaelsivat pohjoiseen - katso kuvat

Veteraanikuorma-autojen kokoontuminen toi kymmeniä harvinaisia museoautoja Tornion ja Rovaniemen teille.

Veteraanikuorma-autot piipahtivat Seinäjoella – katso kuvat

Veteraanikuorma-autojen Seuran vanhat ajokit piipahtivat Seinäjoella matkallaan Napapiirille. Kyseessä on harrastajien kesäkeikka, johon osallistuu noin 80 vanhaa ajopeliä ympäri Suomea. Mukana matkalla on myös pohjalaista väriä.

Vintage on "valikoitua vanhaa" trendikkäille kierrättäjille

Vintage-liikkeeseen ei tarvitse pujahtaa – sinne astellaan viivytellen. Käytetty on nyt in ja niinpä myös second hand -liikkeet hivuttautuvat vähitellen pienempiin kaupunkeihin. Ilmiönä "valikoitu vanha" on mitä trendikkäin tapa osallistua kierrätykseen.

Museoautopäivä tuo autotallien aarteet esiin - "Autot tykkää, että niillä ajetaan"

Kansallinen museoajoneuvopäivä järjestetään kahdeksannen kerran tulevana lauantaina. Päivä on vakiintunut veteraaniautoharrastajien keskuudessa vuoden vilkkaimmaksi.

Törkeästä kavalluksesta syytetty paikkasi talouttaan yhdistyksen rahoilla – "Otin tilapäisen lainan"

Veteraaniautoyhdistyksen entistä rahastonhoitajaa syytetään törkeästä kavalluksesta. Mies myöntää teon ja sanoo aikoneensa maksaa takaisin saatuaan optiokaupat poikimaan. Rahanpesusta syytetty vaimo sen sijaan sanoo olleensa tietämätön suurista siirroista omalla tilillään.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle