Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ylen aamu tänään: Koirasusien myynti ja kasvattaminen on kielletty – miksi niitä silti halutaan lemmikeiksi? Katso lähetys tästä

Ulkoministeri Pekka Haavisto kommentoi saamiaan vakavia moitteita. Suosittu komediaryhmä Justimus jatkaa seikkailujaan.

Aluksi oli vain pieni hirsimökki, joka rakennettiin pikaisesti Eleanor Rooseveltin vierailua varten – nyt mökin ympärillä pyörii miljoonabisnes

Unicefin edeltäjän UNNR:n lähettiläs halusi käydä Napapiirillä. Ongelma oli, että siellä ei ollut muuta kuin jänkää ja puita.

Joulupukin Kammari sulkee ovensa ja siirtää toimintansa nettiin

Tähän asti Joulupukin Kammari on ollut avoinna yhtäjaksoisesti yli neljännesvuosisadan ajan.

APN Christmas special: How Santa became Finnish

All Points North went to Lapland to find out how one man helped make Santa Claus one of Finland's biggest brands.

Lapin matkailun kausityöntekijät revitään käsistä – rekrytointi kiivaampaa kuin koskaan

Lapin matkailun keskimääräiset kasvuprosentit olivat viime talvena jo parinkymmenen paremmalla puolen. Se tuo mukanaan myös ongelmia, sillä hyvät kausityöntekijät uhkaavat loppua heti kättelyssä. Sen jälkeen on vielä paikoitellen pulaa asunnoista.

Postin säästöt näkyvät täälläkin: kaikki eivät saa joulupukilta vastauskirjettä

Joulupukki muisti tänä vuonna kirjeellään yli 10 000 ihmistä, kun muutama vuosi sitten kirjeitä lähetettiin 40 000. Pukin pääpostissa toivotaan, että kirjepalvelulle löytyisi ulkopuolinen rahoittaja.

Youtube-joulupukki kiinnostaa etenkin espanjankielisiä katsojia – videoita katsottu yli 50 miljoonaa kertaa

Eniten katsojia ovat saaneet joulupukin videotervehdykset sekä poroista kertovat tarinat.

Rovaniemen Joulupukin Pajakylän uusittu valaistus saa kiitosta

Uuden valaistuksen on saanut Napapiirillä kuusi rakennusta ja Pajakylän jouluinen keskusaukio.

Kiina rynnistää Lappiin maailman suurimman verkkokaupan kautta – diginatiivit kiinalaiset etsivät suurta seikkailua

Maailman suurin verkkokauppa ja sen omistama matkatoimisto AliTrip markkinoivat Lappia konsertissa Rovaniemellä. Voice of China tähtien lisäksi paikalla on kiinalaista ja eurooppalaista mediaa. Lappiin matkustaa jatkossa erityisesti nuoria kiinalaisia, jotka hakevat elämää suurempia luontoelämyksiä.

Napapiirille rakennetaan kymmeniä lasi-igluja lisää

Santa's Hotels laajentaa rakenteilla olevaa iglukyläänsä Rovaniemen napapiirillä 30:sta 71 igluun. Lisäksi rakennetaan vastaanottotilat.

Defence Forces face the music over entertainment budget

Hospitality and entertainment budgets face a squeeze at the Defence Forces after an internal audit found excessive spending on wining and dining. Three units at the ministry were criticised by auditors, who among other line items uncovered a trip to the Santa Claus village in Lapland and a bill for a 13,000 euro night out.

Puolustusvoimien asiakirja paljastaa edustuskulujen ylilyönnit: Illanviettoon kului 13 364 euroa

Moitteita tuli myös mm. suunnitellulle kahden päivän koulutustilaisuudelle, jonka ohjelmassa oli 50 minuuttia koulutusta ja vierailu Joulupukin pajakylässä.

Lapin kesä houkutteli aiempaa enemmän autoilevia turisteja

Kesä-heinäkuun liikennetilaston mukaan autoliikenne Lapin pääteillä on kasvanut selvästi viime vuodesta. Kasvu selittyy turistiliikenteen lisääntymisellä.

Miljoonatuki Santa Parkin mökkikylään ja Ritavaaran investointiin

Lapin ely-keskus on myöntänyt yhteensä runsaat 15 miljoonaa euroa tukea eri hankkeisiin ja teki hankintoja lähes 12 miljoonalla eurolla tammi-maaliskuussa. Suurimmat tuet saivat Santa Parkin mökkikylä Rovaniemellä ja Ritavaaran matkailuinvestointi Pellossa.

Ainakin täällä kirje pitää pintansa: Joulupukki vastannut yli miljoonaan kirjeeseen

Perinteinen, oikea kirje pitää joulupukille edelleen pintansa. Joulupukin pääpostista Rovaniemeltä kerrotaan, että vanha valkoparta on vuosien saatossa vastannut yli miljoonaan kirjeeseen. Pukki ei ole ehtinyt vastata kaikille, sillä hän on saanut yli 17 miljoonaa kirjettä 1930-luvulta lähtien.

Kiinalaisturistien suosima maksukortti kelpaa aniharvoissa kaupoissa

Kiinalaisten käyttämä UnionPay on maailman kolmanneksi käytetyin maksukortti ostosmäärillä mitattuna. Suomessa ensimmäiset yritykset hyväksyivät kiinalaisen maksukortin marraskuussa. Tällä hetkellä kiinalaiset voivat maksaa omalla kortillaan muutamassa kymmenessä yrityksessä.

Napapiirille rakennetaan iglukylä – Santa's Hotel investoi neljä miljoonaa

Santa's Hotel -ketju rakentaa lasi-igluja Rovaniemelle Joulupukin Pajakylään. Yhteensä 30 iglun kylä valmistuu ensi vuoden talvisesongille ja rakentaminen maksaa noin neljä miljoonaa euroa.

Napapiirin info kiinalaisomistukseen

Joulupukin Pajakylässä sijaitsevan Napapiirin infon (Arctic Circle Information) toiminta on siirtynyt 15.1.2016 tehdyllä yrityskaupalla Arctic Circle Information Ky:ltä Arctic China Oy:lle. Arctic China Oy:n omistavat Tang Chao ja Yan Bixue.

Joulupukin pääpostissa on joulu joka päivä

Voisiko kuvitella mitään mikä olisi niin last season kuin joulu heti loppiaisen jäkeen? Ehkä ei, mutta heti kun menee Joulupukin pääpostille Rovaniemen Napapiirillä, mielen valtaa tunnelma, jonka oitis tunnistaa jouluksi. Siellä on joulu joka päivä.

Kiinalaisturistit löysivät Lapin raikkaan ilman

Lappiin matkustavien kiinalaisturistien määrä on kolminkertaistunut muutamassa vuodessa. Matkailun esimerkkiä keskiluokkaistuville kiinalaisille ovat näyttäneet monet Kiinan poliittiseen johtoon kuuluvat. Muiden muassa presidentti Xi Jingping kävi varapresidenttinä toimiessaan tapaamassa joulupukkia Rovaniemellä.

Joulupukki keräsi 30 miljoonaa katsojaa Youtube-kanavalleen

Lapin joulupukin Youtube-kanava keräsi ennätysmäärän katsojia viime vuonna. Kanavan katsojamäärä nousi vuodessa 70 prosenttia. Erityisen suosittu vanha valkoparta on latinalaisessa Amerikassa, josta tulee jo lähes 40 prosenttia katsojista.

Santamus siirtyi uusille omistajille

Rovaniemellä Joulupukin Pajakylässä toimiva ravintola Santamus on siirtynyt uudelle omistajalle. Santamuksen liiketoiminnan on ostanut uusi matkailuyritys A.C. Shine.

Venäläisiä tosiostajia ikävöidään kauppakeskuksessa

Aasialaiset ovat korvanneet venäläiset Rovaniemen hotelleissa ja Joulupukin Pajakylässä. Kauppakeskuksessa sen sijaan kaivataan venäläisiä ostosmatkaajia, jotka pakkasivat takakontin täyteen vaatekaupan ja urheilukaupan kasseja.

Joulupukin Pajakylän kävijämäärä hyvässä nousussa

Joulupukin Pajakylän kävijämäärä on noussut selvästi viime joulusta. Samalla myös suomalaisesta joulusta raportoivia ulkomaalaisia toimittajia on näkynyt entistä enemmän. Tekeillä on jopa pitkää dokumenttia.

Suomen pisin Joulupukin kirje lähti Tampereelta kohti pohjoista

Joulupukille kirjoitettiin metrikaupalla toiveita ja viestejä parin kuukauden aikana.

Pyhäinpäivän muistio – Osa kaupoista kiinni

Pyhäinpäivä vaikuttaa useiden liikkeiden aukioloon ja julkisen liikenteen aikatauluihin.

EU auttaa lappilaisia yrityksiä turvaamaan immateriaalisia oikeuksiaan

Rovaniemeläiset yrittäjät pääsivät tiistaina keskustelemaan haasteistaan Euroopan unionin sisämarkkinoista vastaavan johtajan Kerstin Jornan kanssa. Keskusteluissa nousi esille erityisesti lappilaisten yritysten mahdollisuus turvata omat tuoteideansa ulkomaanmarkkinoilla.

Joulupukin Pajakylään ilmainen nettiyhteys

Joulupukin Pajakylään Rovaniemellä tulee ilmainen langaton nettiyhteys. Matkailijoiden käytössä nettiyhteys on marraskuun puoliväliin mennessä.

Santa Parkin vuokravalitus jäi pöydälle Rovaniemellä

Santa Parkin tontinvuokra-asia on jäänyt maanantaina pöydälle Rovaniemen kaupunginhallituksessa. Santa Park vaati sopimusehtojen muuttamista tontista, jonka se on vuokraamassa leirintäaluetta varten.

Early Christmas: Santa Claus Office out of bankruptcy

The Santa Claus-themed business which faced bankruptcy due to more than 200,000 euros in unpaid back taxes was saved by a new business partner.

Joulupukin kammari asetettu konkurssiin

Joulupukin kammari Rovaniemen Napapiirillä on asetettu konkurssiin maksamattomien verojen vuoksi.

Postinumeroon on kätketty tukku tietoa – tämä kaikki siitä selviää

Postinumerossa jokainen numero kertoo jotain paikasta, johon se postin ohjaa. Numerosta voi päätellä esimerkiksi, onko postiosoite keskustassa ja kuinka kaukana siitä se on.

Juhannusmuistio

Juhannus vaikuttaa muun muassa kauppojen aukioloaikoihin. Myös juna- ja bussiliikenteessä on muutoksia juhannuksena.

Postin alueellinen pääluottamusmies ei ymmärrä jäljelle jääneiden myymälöiden listaa

Postialan toimihenkilöiden alueellinen pääluottamusmies Erja Hakkola ei ymmärrä työnantajaansa lainkaan. Ihmetystä herättää lista jäljelle jääneistä myymälöistä. Perusteita säilytettävistä posteista ei annettu.

Puolisen miljoonaa muisti joulupukkia kirjeellä – kiinalaiset kirjoittivat eniten

Lasten ja aikuisten lähettämiä kirjeitä saapui joulupukin pääpostiin viime vuonna noin 500 000 kappaletta.

Lapsille oma tapahtuma uudenvuoden aattona Rovaniemellä

Joulupukin Pajakylän Lumiukkomaailmassa Rovaniemellä järjestetään uudenvuoden aattona maksuton ja kaikille avoin tapahtuma.

Joulupukin pajakylään pääsee virtuaalikierrokselle

Google-yhtiö on kuvannut Rovaniemellä sijaitsevan Joulupukin kammarin, pajakylän ja pääpostin maailmanlaajuiseen Street View Special Collects -kokoelmaansa. Googlen kokoelman avulla ihmiset pääsevät virtuaalikierrokselle napapiirille.

Last-minute rush for holiday mail

Friday is the last day to send cards for delivery by Christmas in Finland – and post offices are bracing for the annual last-minute rush and long queues.

Rovaniemelle Puolan kunniakonsulaatti

Rovaniemellä avattiin tiistaina Puolan kunniakonsulaatti. Kunniakonsuliksi on nimitetty Rovaniemen Hirsitalot Oy:n toimitusjohtaja Timo Kähkönen ja konsulaatti toimii yrityksen yhteydessä Joulupukin pajakylässä.

Itsenäisyyspäivän muistio

Launtaina juhlitaan Suomen itsenäisyyttä. Juhlapäivä tuo muutoksia kauppojen aukioloaikoihin ja joukkoliikenteen aikatauluihin.

Joulupukin Youtube-kanava odottaa yli 10 miljoonaa katselukertaa jouluksi

Lapin joulupukin virallinen Youtube-kanava Santatelevision odottaa katsojamäärän nousevan edelleen. Joulupukki TV:n toimitusjohtaja Tommi Lappalainen odottaa, että kanavalla katsotaan tällä joulukaudella videoita noin kymmenen miljoonaa kertaa.

Rovaniemi avaa joulukauden lauantaina Pajakylässä

Rovaniemen matkailu ja markkinointi Oy järjestää ensi lauantaina joulukauden avajaiset Joulupukin Pajakylässä. Tapahtuma on perinteiseen tapaan keskusaukiolla ja luvassa on laulu- ja tanssiesityksiä.

Joulupukin lomakylästä menestystarina

Muutamassa vuodessa Joulupukin pajakylään Rovaniemelle noussut lomakylä vetää turisteja kuin kärpäspaperi moskiittoja. Ja turistit ovat myös tyytyväisiä, Trip Advisor –matkailusivustolla Santa Claus holiday village on arvostettu Rovaniemen parhaaksi majoituspaikaksi ohi keskustan hienojen hotellien.

Pyhäinpäivän muistio

Lauantaina vietettävä pyhäinpäivä vaikuttaa useiden liikkeiden aukioloon ja julkisen liikenteen aikatauluihin.

Indian President visits Finland

During his visit, the President of India Pranab Mukherjee is meeting with his Finnish counterpart Sauli Niinistö, Prime Minister Alexander Stubb, Speaker of the Parliament Eero Heinäluoma, as well as Finnish entrepreneurs and Indians resident in Finland. Mukherjee believes in strong trade growth between India and Finland.

Joulupukki ihastelee Rovaniemeä postimerkissään

Joulupukki on saanut omakuvapostimerkin, jossa hän katselee kotikaupunkiaan Rovaniemeä Ounasvaaran laelta. Kuvan on ottanut valokuvaaja Antti Kurola.

Rovaniemeläisyritykset rakentavat joulupuistoa Kiinaan

Kiinaan nyt rakennettava Santa Park tulee markkinoimaan Rovaniemeä joulupukin kotikaupunkina.

Juhannusmuistio

Juhannus sulkee Alkot ja suuret kaupat. Liikenteessä mennään poikkeusaikataulussa.

Joulupukin lentojoukot Rovaniemen kesäpassin uutuus

Rovaniemi ja Ranua markkinoivat yhteistä kesäpassia, jolla koko perhe pääsee seitsemään kohteeseen. Uutuus on kuljetuspalvelu eli kesäpassibussi.

Mystinen savuhavainto Joulupukin pajakylässä

Rovaniemellä Joulupukin pajakylän päärakennuksessa oli mystinen savuhavainto tiistaina.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle