Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ylen kaksikielistä matkailuohjelmaa kuvataan taas Kainuussa

Nyt kohteena on yleisöäänestyksen voittanut Ärjänsaari.

Kajaanin ammattikorkeakoulu järjestää valtavat verkkopäättäjäiset – puhujavieraina Riku ja Tunna

KAMK:n Päättäjäisissä on yleensä reilut 300 henkilöä, mutta nyt juhlimaan havitellaan yli tuhatta vierasta.

Oletko katsonut sarjat puhki televisiosta ja suoratoistopalveluista? Testaa tietosi kiperässä tv-visassa

Missä dokumenttisarjassa seurataan Joe Exoticin elämää? Entä missä maassa Madventures-kaksikko seikkailee kuluvalla kaudella?

Maakuntaan tulee 200 kiinalaisen koululaisen ryhmä

Kiinalaiset yläkoululaiset osallistuvat elokuussa muun muassa Joensuun ja Kontiolahden koulun oppitunneille.

Eksoottiset junamatkat – brittitoimittaja reissaa Lapin maisemissa

Junaseikkailija Chris Tarrant saapuu Suomen Lappiin.

Egenland-matkaohjelmaa kuvataan Oulussa – kuvauskohteina ainakin Hailuoto ja Martinniemi

Ohjelman kuvauskohteet valikoidaan katsojien vinkkien perusteella.

Lappi kelpaa kuvausyhtiöille mustanakin – kiinalaisyhtiö tuo Rovaniemelle sadan hengen kuvausryhmän

Rovaniemellä kuvataan myös venäläistä ja eteläkorealaista tosi-tv:tä.

Hamina haluaa edelleen Unescon maailmanperintökohteeksi – hakemus vireillä

Suomen tavoitteena on päivittää oma aieluettelonsa tämän vuoden aikana.

Maailmankuulu tv-kokki Anthony Bourdain on kuollut – "Lepää rauhassa mestari"

Maailmankuulu kirjailija ja kokki on kuollut 61-vuotiaana.

Riku Rantala teurasti pässin ja teki samalla maailmasta vähän paremman paikan elää

Yksilö ei ole vastuussa isoista muutoksista, mutta kehitysaskelten takana on yksittäisten ihmisten päätös muuttaa käyttäytymistään, sanoo kulttuurivieras Riku Rantala.

Madventures-Rantala ja -Milonoff: Suomalainen yhteiskunta jotain todella hienoa

Riku Rantala ja Tuomas Milonoff ovat perustaneet verkoston, jonka tarkoituksena on turvapaikanhakijoiden integroiminen suomalaiseen yhteiskuntaan.

Onko tämä Suomen villein liukumäki? Pellehyppääjä toteutti japanilaisten unelman

Japanilaisen matkailuohjelman tekijät ottivat yhteyttä espoolaiseen pellehyppääjään Markku Eklundiin toiveenaan jäämäki, jossa mennään kuin vuoristoradassa. Eklund mietti hetken ja päätti kokeilla. Muutamassa päivässä kavereiden avustuksella omakotitalon pihalle syntyi jäämäki, jollaista ei ole ennen nähty. Laskiaisesta innostuneena kävimme kokeilemassa millainen on kotitekoinen "jääluuppi".

"Suomessa ihmisiä voi kusettaa yhden kerran, ensimmäisen ja viimeisen"

Palkitut Madventures- ja Docventures-tekijät Riku Rantala ja Tuomas "Tunna" Milonoff sanovat, että heidän menestyksensä salaisuus on rehellisyydessä ja kovassa työnteossa.

Joukkovoima saa alkunsa yksilöstä – "Some vahvistaa kaikkia omituisia ääripäitä"

Palkitut Madventures- ja Docventures-tekijät Riku Rantala ja Tuomas "Tunna" Milonoff sanovat, että yleistäminen on luonnollista, mutta epäreilua.

Docventures-kaksikko: "Puntti on tutissut maailmalla monta kertaa"

Riku Rantala ja Tuomas "Tunna" Milonoff luottavat työssään intuitioon ja intohimoon. Rohkeasti asioita tekevä kaksikko myöntää kuitenkin myös pelkäävänsä.

Ankoista tuli ammattikorkean markkinointimaskotti – nyt ne seikkailevat Duckventures-hahmoina

Keski-Pohjanmaalla toimiva Centria-ammattikorkeakoulu kampanjoi yhteishaussa keulakuvanaan ankkakaksikko Duckventures. Se on pääosassa karttasovelluksessa, joka esittelee Centriaa ja sen toiminta-aluetta. Kampanjan hyväksyneet Madventures-miehet saavat omat näköisankkansa kesällä.

"Tietää kyllä, että kirjat ovat lainassa, kun lento lähtee" – matkakirjat reissaavat ympäri maailmaa

Kirjastojen matkakirjat reissaavat lainaajiensa mukana ympäri maailmaa. Suosioon vaikuttavat muun muassa television matkailuohjelmat.

Docventures-Rikusta piti tulla ammattisotilas: "Nakutin tuvassa surkeaa runoa menemään"

Madventures- ja Docventures -ohjelmista tuttu tietokirjailija ja toimittaja Riku Rantala teki lukuisia huteja ennen kuin löysi oman paikkansa.

Madventures-matkailijat tienasivat yli 40 000 euroa

Ristiin rastiin maailmaa reissanneet Riku Rantala ja Tuomas "Tunna" Milonoff tienasivat molemmat viime vuonna hieman yli 43 000 euroa.

Tuomas Milonoff ja Riku Rantala: "Ikinuoruus ohi, keskiluokkaisuus iskenyt"

Rajoja rikkoneesta matkailuohjelmastaan pinnalle ponnahtaneet Tuomas Milonoff ja Riku Rantala heittäytyvät dokumentti-isänniksi Yle TV2:n uudessa Docventures-sarjassa ja paljastavat epäkohtia maailmalta. Omassa elämässään herrat myöntävät jo seestyneensä ja keskiluokkaistuneensa.

Madventuresin Rantala: Matkailijan pärjättävä myös omillaan

Ulkoministeriöön tulee matkailijoilta vuodessa 40 000 yhteydenottoa. Vain alle puolella ulkomaille matkustavista suomalaisista on matkavakuutus. Varsinkin kehittyvissä maissa pitää pärjätä myös omillaan, muistuttaa Madventures-ohjelmasta tuttu Riku Rantala.

BBC esittelee Kolia suositussa matkailuohjelmassaan

Talvinen Kolin kansallismaisema Lieksassa on mykistävä maisemaltaan ja aktiviteeteiltaan. Tämän ovat huomanneet myös brittiläiset.

Kulttuurivaikuttajat vetoavat hyvien käännösten puolesta

Yhdeksän kulttuurivaikuttajaa peräänkuuluttaa laadukkaita käännöksiä ja ilmaisee huolensa äidinkielen puolesta. He muistuttavat kahdessa YouTube-tietoiskussa, että televisiokäännöksellä on väliä.

Näin voit nolata itsesi ja loukata muita maailmalla

Madventures-tv-sarjan reissaajat Riku Rantala ja Tuomas Milonoff opastavat uudessa kirjassaan, miten selvitä nolostumatta kättelystä Uudessa-Guineassa, kuinka saada seuraa ja ilmaista alkoholia Venäjällä, sekä mitä vasen kämmen ja jalkapohjat merkitsevät Aasiassa.

Matkailusarjassa piipahdetaan Savonlinnassa 70-luvun hengessä

Realitysarjaa 'Lomamatka 70-luvulle' kuvattiin eilen Savonlinnassa. Yle TV1:lle toteutettavassa ohjelmasarjassa seurataan kolmen ryhmän kesälomanviettoa Suomessa ilman nykyteknologian helpotuksia.

Julkkiskokki Anthony Bourdain vierailee Suomessa ja etsii tekemistä

Suosittu amerikkalainen julkkiskokki Anthony Bourdain vierailee parhaillaan Suomessa. Ohjelmansa facebook-sivulla Bourdain kertoo olevansa Helsingissä ja kyselee torstaiksi jotain hauskaa tekemistä.

Meduusa-festivaali käsittelee pelkoa eri näkökulmista

KyAmkin oppilaiden järjestämässä joka keväisessä tapahtumassa pääesiintyjinä ovat Madventures-ohjelmasta tutut Riku Rantala ja Tunna Milonoff.

Dawn Jani Birley seurasi Slovakian katastrofia paikan päällä

Slovakian kuurojen talviolympialaisten peruuntumisen raportoinnissa on parrasvaloihin noussut kanadalainen H3-mediakanava. Toimittaja Dawn Jani Birley lähti Slovakiaan tekemään matkailuohjelmaa, mutta päätyikin tekemään tutkivaa journalismia.

Madventures kokkaa ötököitä ja neuvoo oksennuksen pidätystä

Hulvattoman matkailuohjelman, Madventuren kokkauksista on valmistunut keittokirja. Riku Rantala ja Tuomas Milonoff esittelivät Aamu-tv:ssä keittokirjaan koottuja maailman oksettavimpia ruokalajeja.

Rankkaa kauneutta Madventures-kuvagalleriassa

Kohua herättäneiden Madventures-reppumatkailijoiden valokuvanäyttely saapuu Kotkaan torstaina.

Matkaoppaat-sarjassa ruotsalaiset sekoilevat suomalaisia enemmän

Suositusta Matkaoppaat -sarjasta tehdään toinen tuotantokausi. Tammikuussa Nelosella alkanut tosi-tv-ohjelma on kerännyt viikottain yli 400 000 katsojaa. Sarjassa ruotsalaiset matkustajat ovat sekoilleet enemmän kuin suomalaiset.

Tornbergin kohtalo selvillä jo ennen joulua

Iin kunnanvaltuusto on asettanut valiokunnan selvittämään pitäisikö kunnanjohtaja Kyösti Tornberg irtisanoa tai siirtää muihin tehtäviin. Valiokunnan on määrä saada työnsä valmiiksi vielä ennen joulua.

Madventures pian laajimmalle levinnyt suomalaissarja

Madventures-seikkailumatkailusarjasta on tulossa laajimmalle levinnyt kotimainen televisiosarja. Viimeisimpänä ohjelman tv-oikeudet on ostanut laatukanava National Geographic.

Golfkenttä hiertää Iin kunnanvaltuustoa

Iin golfkenttää suunniteltiin ilman, että kunnan päättäjät pääsivät näkemään sopimuksen sisältöjä. Kunnanjohtajalle ei esitetä asiassa vastuuvapautta.

Madventuresin Rantala luennoi videokuvaamisesta

Palkitun Madventures-ohjelman palkittu esiintyjä luennoi lauantaina erityisesti matkailusta ja valokuvaamisesta kiinnostuneille Kotkassa.

Ii jätti golf-hankkeen matkailuohjelmasta

Iin kunnanhallitus on poistanut kunnan matkailuohjelmasta kiistellyn Iin Karhu Merikarhu golf-hankkeen. Golf-hankkeen poistoa ohjelmasta perustellaan mm. kunnan taloudellisella tilanteella.

Madventures myytiin amerikkalaiselle tv-kanavalle

Suosittu kotimainen matkailuohjelma Madventures on myyty esitettäväksi Yhdysvalloissa. Sarjan kolmannen tuotantokauden kymmenen uutta jaksoa esitetään Travel Channelilla. Discovery Networksin levittämä matkailukanava näkyy yli 90 miljoonassa amerikkalaistaloudessa.