Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

PKO palkkaa kymmeniä erityisnuoria kesätöihin

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa palkkaa kesätöihin yli 30 erityisnuorta. PKO:n noin 1 500 työntekijästä kaikkiaan nelisenkymmentä tarvitsee työssään erityistä tukea. Henkilöt työskentelevät muun muassa vähittäiskaupassa, hotelleissa ja ravintoloissa. Tyypillinen työllistymispolku alkaa harjoittelusta ja jatkuu palkkatuetulla työllä, jonka jälkeen on mahdollisuus pysyvään työsuhteeseen.

Etsivään nuorisotyöhön lähes 300 000 euroa – etsivää nuorisotyötä tehdään kaikissa Etelä-Karjalan kunnissa

Etsivä nuorisotyö on alle 29-vuotiaille suunnattua erityisnuorisotyötä, joka perustuu nuoren puolelta vapaaehtoisuuteen.

Koronaan liittyviä rajoitukset ja sulkutoimet jatkuvat Riihimäellä vappuun saakka

Päätöksen takana on kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä.

PKO:lla on noin 50 kesätyöpaikkaa erityisnuorille

Erityisnuorten lisäksi osuuskauppa palkkaa kesätöihin nuorten tarvitsemia avustajia.

Pieksämäellä nuorisotila muuttaa Poleenista Veturitalleille

Nuorisotila muuttaa sinne, missä nuoret hengaavat jo valmiiksi.

Ihme ja Kumma -kahvila laajeni Salosta Turkuun – palkallinen leipominen ja asiakaspalvelu ovat erityisnuorille onnenpotku

Useimmilla Turun kahvilassa aloittavilla erityisnuorilla on ammattitutkinto, mutta ei yhtään työkokemusta.

Nuoret halveerasivat kuollutta nuorta somessa – poliisi pyytää lopettamaan: "Jos se ei ole kiellettyä, voi se silti olla vahvasti väärin"

Itä-Suomen poliisin julkaisemassa kirjoituksessa nuorten toivotaan ajattelevan sanojensa seurauksia.

Erityisnuoret pääsevät pian valitsemaan laajemmin ammattiopintoja Keski-Pohjanmaalla

Jos uudenlainen koulutushanke saa EU-tukea, pian nuorilla on valinnanvaraa enemmän ammattiopinnoissa.

Erityistukea tarvitsevien oppilaiden koulusta hyviä tuloksia Pietarsaaressa

Valtion tukirahan turvin koulu palkkaa lisää työntekijöitä ja kouluttaa henkilökuntaa.

"Hyvällä fiiliksellä mä sitä teen" – Samuli Kivinen ei saa työstään palkkaa, niin kuin ei moni muukaan kehitysvammainen

Monesta kunnasta puuttuu työhönvalmentaja, joka etsisi kehitysvammaisille palkkatyötä. Jossain heitä on, mutta työtä ei.

Sama palkka samasta työstä – Vaasan kaupunki työllisti viime kesänä 20 erityisnuorta

Erityistä tukea vaativien nuorten tehtävät räätälöitiin kullekin sopiviksi. Kokeiluun olivat tyytyväisiä sekä kesätyöntekijät että kaupunki.

Pohjois-Pohjanmaalla satojen erityislapsien koulumatka kestää yli tunnin, parilla jopa yli lain salliman ajan

Erityislapsia, joiden koulumatka kestää alle tunnin, on Pohjois-Pohjanmaalla reilut 600.

Henrin erilainen yläkoulu päättyy riemujuhlaan – Matematiikka nousee ysiin, jarruremontti ja öljynvaihto sujuvat jouhevasti

Seiskaluokan "hölmöilijästä" kuoriutui koulun ja työharjoittelun yhdistelmässä matematiikan taitaja ja autoremonttien tekijä.

Vaasa työllistää tänä kesänä 16 erityisnuorta

Kaupunki järjesti erityisnuorille oman kesätyöhaun ensimmäistä kertaa.

Salon Ihme ja Kummalle Kehitysvammaliiton palkinto

Kehitysvammaliiton Aino Miettinen -tunnustuspalkinnon sai tänä vuonna myös Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kehitysvammahuollon kuntoutusyksikkö.

Mikko oli koulukiusaaja, joka ajoi uhrinsa talvipakkaseen ilman kenkiä – nyt hän työskentelee nuorten kanssa ja pyytää uhreiltaan anteeksi

Opettajan tekemä päällekarkaus ala-asteella aiheutti Mikko Leskiselle vihan koulua kohtaan. Viha, koulukiusaaminen ja häiriköinti olivat läsnä hänen elämässään koko peruskoulun ajan.

"Supergolffarit" onnistuvat aina – pallo saa kyytiä kehitysvammaisten nuorten golfkurssilla

Menossa on Imatran Golfin kaikkien aikojen hyväntuulisin golfkurssi.

Kirkko: Valtaosa erityislapsista pärjää tavallisella rippileirillä

Erityisnuoret, esimerkiksi lievästi kehitysvammaiset, pyritään ensisijaisesti sijoittamaan samoille rippileireille muiden nuorten kanssa. Kasvatusjohtaja myöntää, että kirkon on kuitenkin pystyttävä tarjoamaan erityistä tukea sitä tarvitseville riparilaisille.

Pakolaisen tai muslimin voi lainata kirjastosta Kouvolassa – laina-aika 20 minuuttia

Elävä kirjasto tarjoaa lainaajalle juttukaveriksi esimerkiksi pakolaisen, muslimin tai ADHD-ihmisen. Tanskasta vuonna 2000 alkunsa saaneen menetelmän toivotaan hälventävän ihmisten ennakkoluuloja ja edistävän yhdenvertaisuutta.

Huumeiden ja ilkeyksien tilalle harrastuksia – "Pitäisi saada vaan enemmän tekemistä"

Spartakin joukkueenjohtaja Harri Leinosen mielestä harrastukset ovat yksi lääke nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi.

Valokuvia Kaiholasta - Vesa Rannan töitä värittää melankolia

Valokuvaaja Vesa Rannalla on tällä hetkellä meneillään kaksi näyttelyä Oulun Kulttuuritalo Valveella. Toinen on Haave, joka on näyttely oululaisten erityisnuorten toteutuvista haaveista. Toinen, Kaihola on yhteisnäyttely kuvataiteilija Kaisu Nissin Joutsenen laulu- näyttelyn kanssa.

Huumevieroitus voi olla huumekäyttäjän oppikoulu – lääkkeet päätyvät katukauppaan

Moraali rappeutuu huumepiireissä entisestään, sillä vanhemmat käyttäjät opastavat yhä nuorempia suonensisäisiin huumeisiin. Hoitopaikkakaan ei aina tarjoa apua huumepiiristä ulos rimpuilevalle.

Kirkkoherrasta Turun positiivisin – pakolaiset, mopopojat ja dancemessuilijat sydäntä lähellä

Kirkkoherra Jouni Lehikoinen on persoonallaan lisännyt myönteistä suhtautumista kirkkoa kohtaan. Hän on tehnyt turkulaisesta Mikaelinseurakunnasta valtakunnallisestikin tunnetun.

Asiantuntija 16-vuotiaan alkoholinkäytöstä: “Ei siitä mitään hyvää ole odotettavissa – ja kyllä ne tekevät sitä silti”

Täysi-ikäisyyden kynnyksellä oleva nuori saattaa haluta seurustella, maistella alkoholia vanhempien seurassa ja päättää itse omasta pukeutumisestaan. Mihin asiantuntija vastaa kyllä ja mihin ei?

Mitä 16-vuotias saa tehdä? Vertaa kasvatusoppejasi asiantuntijoiden ajatuksiin

Täysi-ikäisyyden kynnyksellä oleva nuori haluaa itsenäisyyttä ja vastuuta, miten paljon sinä olet valmis antamaan sitä hänelle? Vertaa vastauksiasi asiantuntijoiden ajatuksiin eri tilanteissa.

Nuorisotyöntekijät teinien kannabiksen käytöstä: "Se on monelle arkipäivää, eikä millään tavalla mystistä"

Nuoret usein vähättelevät kannabiksen käytön vaaroja ja teini-ikäisten asenteet kannabista kohtaan ovat muuttuneet sallivampaan suuntaan. Monet alaikäiset nuoret ajattelevat, että he tietävät paljon kannabiksesta. Todellisuudessa tieto voi olla väärää.

Humalaisia teinejä koteihinsa kuljettavalla autolla pitää tänään kiirettä

Päihteistä juopuneet tai muuten vain kesän alusta sekaisin menneet nuoret työllistävät tänään poliisia, vapaaehtoisia ja Nuortenpalvelua.

Mäntylä nousee ministeriksi

Lappi saa oman ministerin, kun perussuomalaisten Hanna Mäntylästä tulee uuden hallituksen sosiaali- ja terveysministeri.

Saappaan toiminta ei ole säästä kiinni: "Pahin julkijuopottelu on vähentynyt katukuvasta"

Nuorten juomatavat ovat erityisnuorisotyöntekijän arvion mukaan muuttuneet viime vuosikymmeninä. Vapaaehtoiset saivat toimintaansa paikallista kannustusta, kun he saivat lahjoituksena uudet "työtakit".

"Jos tietäisin kuinka moni nuori käyttää huumeita, voittaisin Nobelin"

Poliisi on epäillyt syksyn aikana, että kymmenet nuoret ovat käyttäneet kannabista Turussa, Raisiossa ja Liedossa. Asiasta järjestettiin kaikille avoin keskustelutilaisuus Liedon kunnantalolla.

Aurinkorannikon Saapas-toiminta ei erottele autettavia kansallisuuden perusteella

Ensi viikolla koulutetaan ensimmäiset ulkomailla Saapas-ohjaajat, kun Aurinkorannikolla toimiva suomalainen seurakunta on aloittamassa etsivän nuorisotyön toimintaa. Paikallista nuorisopoliisia ja nuorisotyötä työmuoto kiinnostaa.

Erityisen pehmeää sadetta Kainuun ylle

Elokuussa Sotkamon Jymyn kotipelissä heiteltiin pesäpallon lisäksi pehmoleluja. Perinteikkäässä hyväntekeväisyysottelussa kainuulaiset lahjoittivat 800 pehmolelua, jotka saavat pian uudet omistajat.

Nuoret vinkkaavat Saappaalle missä ja milloin kannattaa olla

Yli 30 vuotta sitten perustettu Kajaanin Seurakunnan Saapas-ryhmä on edelleen voimissaan. Toiminta kiinnostaa yhä uusia vapaaehtosia, ja sopivia rooleja löytyy kaikille.

Pesiskentällä odotettavissa runsasta sadetta – pehmolelusadetta

SuperJymy ja kainuulaiset yritykset tarjoavat ilmaisen pesäpallo-ottelun Sotkamossa Hiukan pesäpallostadionilla torstaina. Ottelun ensimmäinen juoksu aloittaa pehmeän ja hyvää mieltä tuottavan sateen.

Nuorison juhlinta lipsahti yli Helsingissä – osaa alaikäisistä makuutettiin useita tunteja

Useat alaikäiset ovat joutuneet vaikeuksiin kovan juhlimisen seurauksena.

Suomalaista nuorisotyötä viedään Espanjaan

Espanjassa Fuengirolan suomalaisessa seurakunnassa koulutetaan syksyllä Saapas-ohjaajia, koska siellä halutaan aloittaa etsivä nuorisotyö suomalaisten nuorten parissa.

Saapas kohtaa päihtyneet nuoret vappuaattonakin

Vappu ja lukiolaisten vanhojen päivä ovat vapaaehtoisten Saapas-ryhmälle vuoden kiireellisimmät ajankohdat. Suurin muutos vapaaehtoistoiminnassa on se, että tappelussa saatujen vammojen paikkaaminen on vähentynyt.

Nuorisorikoksiin puututaan uudella tavalla Porissa

Poliisi aloittaa uudenlaisen yhteistyön kaupungin kanssa. Tavoitteena on kitkeä nuorisorikoksia.

"Kun laitoshoito päättyy 18 vuoden iässä, on aika paljon elämää vielä edessä"

Lastensuojelu-uutisointi on monesti negatiivista, vaikka positiivisiakin asioita alalla tapahtuu, sanoo kasvatusjohtaja Ville Nisonen Kurikasta. Hän pelkää uutisten sävyn nostavan uusien asiakkaiden yhteydenottokynnystä. Alueelliset lastensuojelupäivät järjestetään Seinäjoella tiistaina ja keskiviikkona.

Harrastus on kultaa kalliimpi erityiselle nuorelle

Erityisnuorille on tarjolla vähän harrastusmahdollisuuksia. Tavallisissa harrastusryhmissä tahti ja vaatimukset ovat kehitysvammaiselle liian kovia. Lievästi kehitysvammainen nuori on kuitenkin yhtä lailla toimintaa ja seuraa kaipaava teini-ikäinen.

Kesälomalle valvovien silmien alla

Sadat nuoret kokoontuvat tänään lauantaina juhlimaan koulujen päättymistä Lappeenrannassa. Illanviettoa seuraavat poliisin ohella vapaaehtoiset päivystäjät.

Eetu harjoittelee muuttamista monta vuotta

Lapissa tarvitaan kipeästi lisää kehitysvammaisille ja muille erityisryhmille suunnattuja asuntoja. Muutama vuosi sitten pelkästään Rovaniemellä 70 kehitysvammaista tai erityisnuorta jonotti asuntoa ja tarve kasvaa edelleen. Uusia asuntoyksiköitä rakennetaan, muun muassa Rovaniemellä 15 paikkaisen asuntoyksikön rakentaminen on tarkoitus aloittaa jo tänä kesänä.

KRIS antaa nuorille otteen elämästä

KRIS erityisnuorisotyö on ennaltaehkäisevää ja korjaavaa kriminaalityötä päihde- ja rikoskierteessä oleville nuorille. Tarkoitus on auttaa yhteiskunnan ulkopuolelle ajautuneet nuoret takaisin normaaliin elämään.

Oppisopimuspaikkojen karsintaesitys hirvittää

Pienyrittäjien elinehto, työntekijöiden koulutus, hupenee. Oppisopimustoimiston rahoitus rapautuu ja erityisnuorten koulutusmahdollisuudet muuttuvat heikommiksi.

Joensuulaisnuoret saavat nopeaa apua Nuorisoasemalta

Joensuussa on saatu hyviä kokemuksia Nuorisoasemasta, joka tarjoaa matalan kynnyksen nopeaa apua teini-ikäisille ja heidän perheilleen sekä pienissä että suurissa ongelmissa. Nuorisoasemalla ei vain seulota avun tarvetta, vaan apu myös järjestyy samasta paikasta.

Nuorten ongelmat näkyvät rippikoulussa

Nuorten moninaiset ongelmat näkyvät myös rippikouluissa. Tutkimustietoa aiheesta ei ole, mutta työntekijät ovat huomanneet ongelmien lisääntyneen.

Vapun vietto vauhdissa Tampereella

Lämmin kevätsää on houkutellut ihmisiä runsaasti Tampereen keskustaan. Yövuoron väki jalkautuu illaksi ja yöksi auttamaan nuoria juhlijoita tarvittaessa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle