Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Aiempaa puhtaammat polttoaineet tekevät tuloa Hämeenlinnan ja Riihimäen paikallisliikenteeseen

Riihimäellä liikennöi tällä hetkellä jo kolme hybridi- eli sähkö- ja polttomoottoria käyttävää bussia.

Lahden seudun joukkoliikenteessä ei vielä kuljeta sähköllä – muutos vaatisi perusteellista suunnittelua

Lahdessa on selvitetty sähkö- ja hybridibussien käyttöä seudulla. Jos niitä haluttaisiin liikenteeseen lähivuosina, se vaatii poliittista sitoutumista, lisäselvityksiä ja huolellista teknistä suunnittelua.

Moni ratikan kannattajakin puolusti tuumaustaukoa – lisää tietoa kaivataan sähköbusseista

Tampereen kaupunginvaltuusto päätti maanantain kokouksessaan jättää ratikkapäätöksen vielä kahdeksi viikoksi kypsymään.

Retrohybridibussi pyritään saamaan liikenteeseen tänä vuonna

Vanhasta bussista hybridiksi muutettua linja-autoa odotetaan mielenkiinnolla, sillä Lappeenrannassa kehitetty tekniikka voisi antaa vanhoille bussinrungoille uuden elämän.

Hybridibussi voi tulla Lappeenrannan paikallisliikenteeseen vuoden kuluttua

Lappeenrannan hybridibussiin on pyritty rakentamaan mahdollisimman pieni dieselmoottori. Bussi kykenee toimimaan myös sähköllä.

Uuden ajan hybridibussi edistyy

Uuden sukupolven hybridibussi rakentuu Lappeenrannassa hyvässä yhteistyössä. Liikkeelle autolla päästään kesälomien jälkeen.

Uudenlainen hybridibussi vähentää joukkoliikenteen päästöjä

Lappeenrannassa rakennetaan kolmen oppilaitoksen voimin hybridibussi, jossa on nykyisiä kaupallisia versioita energiatehokkaampi hybridijärjestelmä. Kaupunkiliikenteen päästöjen uskotaan jopa puolittuvan uudenlaisen järjestelmän avulla.

Hybridibusseista ongelma Tromssassa

Uudet bussit aiheuttavat ongelmia Pohjois-Norjan Tromssassa, kertoo Norjan yleisradioyhtiö NRK. Hybridibusseille on sattunut useita onnettomuuksia, kuten ulosajoja.

Hybridibusseilla on ollut ongelmia

Kokemukset Turun kaupunkireiteillä liikennöivistä hybridibusseista ovat olleet ristiriitaisia. Mukaviksi ja hiljaisiksi koetuissa menopeleissä on ollut runsaasti vikoja. Myös polttoaineen kulutus on luvattua suurempaa.

Helsingin hybridibussit viimein liikenteeseen

Pääkaupunkiseudun kaksi ensimmäistä sähköä ja dieseliä käyttävää hybridibussia lähtee liikenteeseen vuodenvaihteessa. Ympäristöystävällisemmän bussin kyytiin pääsee Erottajalta Seurasaareen kulkevalla linjalla 24.

Hybridibussi aloittaa liikenteessä ensimmäisenä Turussa

Suomen ensimmäiset hybridibussit tulevat Turun kaupunkiliikenteeseen toukokuun loppupuolella. Bussiuutuudet sijoittuvat paikallisliikenteen linjoille 3 ja 30.

Maakaasubussien suosio laskussa Helsingissä

Maakaasubussien käyttö pääkaupunkiseudun joukkoliikenteessä on vaakalaudalla. Liikennöitsijöitä maakaasukaluston hankkiminen arveluttaa muun muassa maakaasun veronkorotuksen takia.

Hybridibussit seutuliikenteeseen parin vuoden päästä

Parhaillaan hybridiä koeajetaan Helsingissä linjalla 55. HSL ottaa hybridibussit mukaan uuden kaluston kilpailutukseen jo ensi syksynä.

Hybridibusseja ehkä jo pian sarjatuotantoon

Hybridilinja-autojen kokeilu etenee Lahden seudulla. Koiviston Auto-yhtymän autotehdas Kabus valmistelee parhaillaan toista prototyyppiä, joka valmistuu maalis-huhtikuussa.

Helsinkiläiset pääsevät hybridin kyytiin

Helsinkiläiset pääsevät tällä viikolla hybridibussin kyytiin. Hybridi käyttää liikkeellelähdössä ja kiihdytyksessä sähkömoottoria.

HKL testaa hybridibusseja

Melua ja päästöjä vähentävät hybridibussit saattavat ilmestyä Helsingin joukkoliikenteeseen. HKL testaa useiden eri valmistajien prototyyppejä ja saattaa muuttaa bussiliikenteen kilpailutussäännöt hybridejä suosiviksi jo ensi vuonna.

Trollikat tekevät paluuta Helsinkiin

Helsinki tutkii johdinautojen tuomista kaupunkiliikenteeseen. Trollikoiden puolesta puhuvat päästöttömyys ja raitioteitä halvemmat perustamiskustannukset.

Helsingissä kokeillaan hybridibussia

HKL kokeilee hybridibussia, joka käyttää kolmanneksen vähemmän polttoainetta normaaliin bussiin verrattuna.

Hybridibussista hyviä kokemuksia

Koiviston Auto jatkaa sähkö- ja polttomoottorivoimalla liikkuvan linja-auton kehittämistä. Koeajoissa hybridibussista on saatu lupaavia tuloksia, mutta sarjatuotanto edellyttää parannettua kehitysversiota prototyypistä.

Hybridimoottorit myös busseihin ja takseihin

Hybridimoottorit ovat tulossa myös busseihin ja takseihin. Hybridimoottoreilla tavoitellaan pienempää kulutusta ja pienempiä hiilidioksidipäästöjä.