Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Rahitunlammin alue Janakkalassa sopii monimuotoisuudellaan hyvin luonnonsuojelualueeksi

Hämeen ely-keskuksen mukaan Rahitussa kangasmetsää, pienvesiä sekä puustoista suota.

Ajokortin poikkeusluvalla saaneet kuljettajat hurjastelivat Humppilassa ja Hämeenlinnassa

Hämeen poliisi sai liikenteestä kiinni myös rattijuoppoja heinäkuun viimeisenä viikonloppuna.

Mies kuoli ulosajossa Janakkalassa

Onnettomuus tapahtui sunnuntaina aamuyöllä.

11-vuotias Miika Kesti tuulettaa montussa, kun maineikas hyppyrimäki on taas kunnossa – maaseudulla paiskitaan helteessä töitä mäkihypyn vuoksi

Kukonnokan hyppytornit Janakkalassa muovitetaan junioreiden ympärivuotiseen käyttöön. Pieniä harjoittelumäkiä on maaseudulla enää harvassa.

Palokunta kävi sammuttamassa samaa taloa kahdesti samana päivänä Janakkalassa

Syttymissyyt ovat epäselviä, kerrotaan Kanta-Hämeen pelastuslaitokselta.

Leppäkosken eskarit Turenkiin tai Tervakoskelle

Leppäkoskella ei järjestetä ensi lukuvuonna omaa eskaria.

Naisen kiukku kipinöi voimaa ja antaa energiaa: "Jos kasvatamme tytöistä liian kilttejä, kasvatamme heistä voimattomia"

Jos tytöstä kasvaa liian kiltti, voi hänestä kasvaa myös voimaton nainen.

Pääradalla junissa odotteluja pitkin päivää

Poikkeuksellinen päivä Riihimäki Tampere radalla - kaksi turmaa muutaman tunnin välein.

Junaliikenne takkuaa Tampere–Riihimäki-välillä

Syynä viivästyksiin on se, että ihminen jäi junan alle Janakkalassa.

Janakkalassa keskustellaan kouluverkosta

Kouluverkkoesitykseen voi tutustua jo myös verkossa.

Mies jäänyt junan alle Janakkalassa

Mieshenkilö menehtyi.

Nuori kuski pyöritteli autonsa katolleen – viisi sairaalaan

Henkilöautoa kuljettanut 18-vuotias mies suistui tieltä Janakkalan Leppäkoskella perjantai-iltana. Kyydissä olleet viisi henkilöä kuljetettiin sairaalaan.

Ladaharrastus alkoi naapurinokittelusta – "Kinattiin kummat on parempia: neuvostoliittolaiset vai amerikkalaiset autot"

Museoautorekisteriin kirjataan nyt myös 1980-luvun käyttöautoja. Viidessä vuodessa museorekisteriin on tullut lähes 5000 henkilöautoa lisää.

Taidepelätit Herra Hauki ja Rouva Rapu yhdistivät kyläläisiä

Taidetta kylille toi taiteen ihmisten lähelle. Kuka tahansa voi toimia taidetyöpajan ohjaajana ideavihkosen avulla.

Kioski kuin silloin ennen – lipan alta löytyi jäätelömonttu ja elämän kestävä rakkaus

Keltainen puukioski on uhmannut aikaa ja säätä jo 60 vuotta pienessä maalaiskylässä, Janakkalan Leppäkoskella. Kioski oli lähes 25 vuotta kylmilläänkin, mutta kyläläiset eivät antaneet kioskinsa homehtua. Nyt kioski on herätetty henkiin – ainakin kesäpäivien ajaksi.

Rattijuoppo ruttasi autonsa – myös kyydissä ollut loukkaantui

Janakkalan Leppäkoskentiellä tapahtuneen ulosajon molemmat uhrit vietiin Helsinkiin Töölön sairaalaan. Kuskia epäillään muun muassa rattijuopumuksesta.

Äänetysalueet uusiksi – jatkossa Janakkalassa vain kaksi äänestysaluetta

Janakkalan kunnanhallituksen mukaan äänestysalueiden yhdistäminen on järkevää, koska pienillä äänestysalueilla käy vaalipäivänä vähän äänestäjiä.

Missä on pikavuoropysäkiltä kadonnut Saku? Kadonneen etsijät eivät luovuta

Saku Inomaa katosi toukokuussa Janakkalan Tervakoskella. Vapaaehtoisjärjestö Kadonneen Etsintä aloitti etsinnät Tervakoskella kadonneen omaisten pyynnöstä. Etsintöjä maastossa on tehty pitkin kesää ja syksyä ja niitä jatketaan jälleen tänä viikonloppuna.

Kaksi sutta jolkutteli alkuviikosta Janakkalan Leppäkosken kylän liepeillä

Kaksi sutta on suurella todennäköisyydellä pyörinyt Janakkalan Leppäkoskella maanantaina ja tiistaina. Silminnäkijähavaintojen lisäksi jälkiasiantuntija kävi maastossa varmistamassa, ettei kyse ollut ainakaan koirista tai ilveksestä.

Janakkalassa tonttiale: osta yksi, maksa puolet

Janakkalan kunta yrittää vauhdittaa hiljaista tonttikauppaa myymällä rakentamattomia omakotitontteja puoleen hintaan.

Tekstiviesti tiedottaa nopeasti vedenjakelun ongelmista – laaja jakelu tehostaa myös puskaradiota

Keskiviikkona Janakkalan Kuumolan vedenottamon ongelmista lähti tekstiviesti kaikille niille asiakkaille, joille viesti oli lupa lähettää. Myöhemmin jakelua rajattiin niihin asiakkaisiin, jotka saavat vetensä Kuumolasta. Tekstiviestitiedottaminen on nopea ja tehokas tapa saada tärkeä tieto sitä tarvitseville.

Luontoon karanneiden villisikojen nyrkinkokoiset jälkeläiset seikkailevat Janakkalassa

Viime keväänä lauma villisikoja ilmestyi mystisesti Janakkalan maisemiin. Lauma määrätiin lopetettavaksi, koska niitä pidettiin kesyinä ja ne saivat aikaan melkoista tuhoa janakkalalaisissa pihoissa. Nyt Janakkalan Hallakorvessa on havaittu pieniä villisian porsaita. Porsaat ovat todennäköisesti viime kesän karkulaisten jälkeläisiä ja jo aivan villejä.

Rail damage to cause train delays

Stress fractures detected in tracks on the main rail line last week are expected to cause schedule delays into next week. Officials report that repair work on the line won’t begin until next week.

Säröilevät kiskot hidastavat pääradan junia vielä ainakin tämän viikon

Junien hidastelu pääradalla jatkuu ainakin tämän viikon. Radalla havaittiin viikko sitten kiskoissa harvinaisia vierintäväsymissäröjä, jotka voivat johtaa kiskon murtumiseen. Kiskoja päästään vaihtamaan vasta viikon päästä.

Matkailuvaunuille tarkoitettu Hämeenhelmi rakentuu vauhdilla

Etelä-Suomi saa uuden matkailuvaunualueen Janakkalaan. SF-Caravan Ydin-Hämeen tavoitteena on saada Hämeenhelmen matkailualue Janakkalassa käyttöön jo keväällä.

Selvitys tukee pikkukoulujen lakkauttamista – Janakkalassa tulossa tuskien taival

Talouden tasapainottamiseksi Janakkalassa on jouduttu pohtimaan kaksiopettajaisten koulujen lakkauttamista. Ennen päätöksiä kunnassa haluttiin tehdä kouluverkkoselvitys, ja nyt se on valmistunut.

Karavaanareille uusi alue kolmostien kupeeseen

Häme saa ensi keväänä uuden karavaanarialueen Tervakoskelle. Hämäläisen maalaismaiseman keskelle rakentuva alue sopii myös isoille ajoneuvoille, koska paikka sijaitsee kolmostien välittömässä läheisyydessä.

Leppäkosken vesijohtoveden hajun syy varmistui

Janakkalan Leppäkosken vesijohtoveden hajun lähteeksi on varmistunut Rahitun vedenottamon pohjavesipumppu, jonka sähkömoottori paloi. Vedenjakelu Leppäkosken koululla lopetetaan torstaina kello 16:00.

Vedenjakelu Leppäkosken koululla jatkuu

Janakkalan Vesi jatkaa toistaiseksi veden jakelua Leppäkosken koululla. Vedestä löytyi loppuviikosta liuotinaineita, jotka aiheuttivat hajuhaittoja vesijohtoverkostossa. Vesijohtovettä voi käyttää normaalisti, mikäli vedessä ei havaitse poikkeavaa hajua tai makua.

Janakkalassa ihmetellään mistä Leppäkoskella pääsi veteen liuottimia

Janakkalan Leppäkosken vesijohtovedestä on löydetty bentseeniä ja tolueenia. Näitä aineita esiintyy liuottimissa ja polttoaineissa. Saastumisen lähde on yhä hämärän peitossa. Pitoisuudet ovat laskeneet kuitenkin jo niin paljon, että vettä voi käyttää. Vesilaitos jatkaa talousveden jakelua Leppäkosken koulun pihalla koko viikonlopun ajan.

Leppäkosken vesijohtovettä voi taas juoda

Janakkalan Leppäkosken talousvesi on juomakelpoista. Vesinäytteistä saatujen tulosten perusteella kunnan terveysvalvonta on päättänyt poistaa käyttökiellon. Vedessä esiintyneen hajun alkuperää ei ole pystytty selvittämään.

Leppäkoskella juomavesijakelu - älä juo vesijohtovettä

Janakkalan Leppäkosken alueella havaittiin torstaina pistävä haju yksittäisten kiinteistöjen vesijohtovedessä. Juomavesijakelu on järjestetty Leppäkosken koulun pihalle.

Vesijohtoveden käyttö juomavetenä kielletty Leppäkoskella

Janakkalan Leppäkosken alueen vesijohtoverkostossa on havaittu hajua yksittäisissä kiinteistöissä aamupäivän aikaan. Vedestä on otettu vesinäytteet, jotka on toimitettu laboratorioon analysoitavaksi. Torstaina Iltapäivällä on saatu muutamia lisähavaintoja poikkeavasta hajusta.

Kyläkirja tehtaanpiipun varjosta

Janakkalassa Leppäkosken kylä on saanut oman kyläkirjan. Leppäkosken historiasta kertova kirja paisui lähes kuusi sataa sivuiseksi historiaopukseksi.

Poliisi haistoi kevätyössä rikoksen -kannabisviljelmä lemusi autoon asti

Kannabiksen voimakas tuoksu raikkaassa kevätsäässä poliisiauton sisälle paljasti huumekasvattamon Janakkalan Leppäkoskella viime yönä.

Hämeenlinna haastaa Porin jättikonserteissa

Porin ei pidä tuudittautua yksinomaan Kirjurinluoto Arenan varaan musiikkitapahtumakilpailussa. Tätä mieltä on Pori Jazzin toimitusjohtaja Katja Leppäkoski aamun Satakunnan Kansassa. Tapahtumakilpailu voi koventua lähivuosina, jos Hämeenlinnaan puuhattava jättitapahtumapuisto toteutuu.

Janakkala investoi ruokapalveluun

Janakkalan kunta investoi ensi vuonna kaikkiaan lähes seitsemällä miljoonalla eurolla. Suurin menoerä on Turengin Tapailakortteliin tuleva ruokapalvelukeskus.

Kevyen liikenteen väylä Leppäkoskelle aikaisintaan ensi vuonna

Leppäkosken kevyen liikenteen väylän rakentaminen Janakkalassa siirtyy vähintään vuodella. Janakkalan tekninen lautakunta esittää kunnanhallitukselle ja valtuustolle, että väylän rakentamiseen varattu määräraha siirretään tulevaisuuteen.

Takapenkin räpätys kuuluu koulukyydissä

Koulutaksi tuo ja vie kyliltä kouluille turvallisesti. Koulutaksin kuljettaja Harri Latvala saattelee pikku koululaisen vaikka luokkaan asti, jos tarve vaatii. Koulun alkamista Latvala odotteli yhtä innokkaasti kuin ekaluokkalaiset - vaikka aamuisin koulukuljetuslenkin pituus on pitkälti toistasataa kilometriä.

Janakkalan Röyhynsuo turvepalo on saatu hallintaan

Janakkalan Röyhynsuon turvetuotantoalueen palo on saatu rajattua ja hallintaan. Vapon turvesuota paloi 20 hehtaaria ja muutama hehtaari metsää. Lähialueen asukkaita jouduttiin savun takia evakoimaan.Ilmoituksia savuhaitoista tuli myös Keski- ja Itä-Uudeltamaalta.

Pyöräilijä kuoli koulubussin törmäyksessä Tervakoskella

Koululaisia kuljettanut pikkubussi törmäsi keskiviikkoaamuna polkupyöräilijään Tervakoskella. Poliisin mukaan iäkäs nainen menehtyi saamiinsa vammoin heti. Koululaiset olivat matkalla Leppäkosken koululle. Koululle järjestettiin nopeasti paikalle kriisiapua.

Janakkalan vesihuoltotyö tuli valmiiksi

Turengin ja Leppäkosken välinen yhdysvesijohto on saatu valmiiksi Janakkalassa. Yhdeksän kilometrin mittainen yhdysvesijohto varmistaa Turengissa 7000 ihmisen vedensaantia.

Janakkalaisten vessat tyhjenevät syyskuusta Turenkiin

Kaikkien Janakkalan veden asiakkaiden jätevedet puhdistetaan syyskuusta alkaen Turengin keskuspuhdistamolla. Puhdistamon pitäisi aueta syyskuun aikana. Janakkalan kirkonkylän puhdistamo on jo poistettu käytöstä, Leppäkosken ja Tervakosken puhdistamot lopettavat myöhemmin.

Janakkalan tilinpäätös jäi pakkaselle

Janakkalan kunta selvisi viime vuodesta paremmin kuin mitä se vielä viime keväänä pelkäsi. Silti viime tilikausi jäi 2,7 miljoonaa euroa miinukselle.

Siirtojohdon rakentaminen viivästyy hieman Janakkalassa

Yhdysvesijohto ja siirtoviemäri Tervakoskelta Leppäkosken kautta Turenkiin valmistuu elokuun loppuun mennessä, kertoo Janakkalan Vesi-yhtiön toimitusjohtaja Seppo Palmanto.

Yhdysvesijohdon rakentaminen Janakkalassa käynnistyi

Vesijohdon rakentamisen yhteydessä tehdään myös siirtoviemäri, jota pitkin Tervakosken ja Leppäkosken jätevedet johdetaan puhdistettavaksi Turenkiin.

Tuli tuhosi tallin

Janakkalan Leppäkoskella, Sipiläntiellä tuhoutui noin 200 m2 suuruinen autotallirakennus tulipalossa irtaimistoineen täysin.

Siirtoviemäri Tervakoskelle

Yhdysvesijohdon ja siirtoviemärin rakentaminen Tervakosken ja Turengin välille alkaa loppuvuodesta.

Hiisi vie melojia elokuussa

Yhdeksättä kertaa järjestettävä Hiisi vieköön –melontatapahtuma kokoaa melonnan ystäviä yhteen elokuun alussa. Janakkalan ja Hämeenlinnan vesillä järjestettävästä tapahtumasta löytyy reittejä niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin melojille.

Janakkalan tonttikauppa piristynyt

Janakkalassa on havaittu, että omakotirakentajien pahin pelästys näyttää menneen ohi. Tontteja on kyselty pirteästi.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle