Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Lapista tyrmäys turistien pakollisille koronatesteille –matkailuyrittäjä: "Neljän hengen perheelle 600 euron lisämaksu"

Lappilainen matkailuväki toivoo edelleen hallituksen siunaavan matkailun avaamisen valituista maista Lappiin.

Joulupukin luola Rovaniemellä pysyy kiinni talvikaudella - yrittäjä Ilkka Länkinen: "Kotimaisia vieraita ei riitä tarpeeksi"

Santapark on työllistänyt talvikaudella noin sata työntekijää. Kävijöistä neljä viidesosaa on tullut ulkomailta.

Lappilaisyritykset saaneet kustannustukea 7 miljoonaa euroa

Tukea on määräaikaan mennessä hakenut 544 yritystä.

Hallinto-oikeus löysi puutteita Napapiirin kaavan valmistelusta, mutta ei kumonnut kaavapäätöstä

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden mukaan asemakaavan valmistelussa ei täysin onnistuttu yrittäjien kuulemisessa.

Santapark sai matkailutoimittajien palkinnon

Yritysryppäällä on vuosittain 100 000 vierasta yli 70 maasta.

Matkailubuumi jatkuu – yritykset investoivat yli 20 miljoonaa Rovaniemelle

Tänä talvena tarjolla on noin 600 vuodepaikkaa viime vuotista enemmän.

Napapiirin asemakaava hyväksyttiin Rovaniemellä

Alueen liikenneturvallisuus lisääntyy, kun jalankulkijat ja auton ohjataan eri reiteille.

Rallitapahtuma sulkee teitä Napapiirin lähettyvillä

Yleisöalueita on muun muassa Napapiirin pajakylässä.

Lapin yliopiston opettajaopiskelijoilta karhutaan jättivelkoja

Mikäli ainejärjestö Lapikas ajautuu konkurssiin, sen hallituksen jäsenet voivat joutua maksamaan velat henkilökohtaisista varoistaan.

Joulupukkiyrittäjä uskoo, että konkurssi peruuntuu

Joulupukin kammarin yrittäjä Jarmo Kariniemi pitää todennäköisenä, että yrityksen konkurssi peruuntuu.

Kesätyöagentti etsii kesätöitä rovaniemeläisnuorille

Kesätyöagentti auttaa rovaniemeläisnuoria löytämään kesätöitä. Tavoitteena on löytää kesätöitä vähintään 60:lle Rovaniemen kaupungin kesätyösetelin saaneelle 16-17 -vuotiaalle nuorelle. Kesätyöagentti kiertää toukokuun ajan paikallisia yrityksiä jotka voisivat tarjota nuorille töitä kesällä.

Viisi lappilaista yritystä tähyää Moskovaan

Jotkut lappilaisyritykset suunnittelevat liiketoiminnan laajentamista Venäjän Moskovan alueelle. Viisi lappilaisyritystä on perehtynyt alkuvuoden aikana Moskovan markkinoihin.

Sinco -palvelunkehittämispaja joustaa ja säästää

Lapin yliopiston kehittämän palveluiden kehityspajan "Sincon" valttina on nopeus ja edullisuus. Sinco -laboratiossa kehitellään asiakkaille uusia palvelumuotoja joiden testaus ja kehittely on helppoa ja halpaa. Suunnittelun alkuvaiheita varten kehitellyssä hahmomallipajassa voidaan uudet ideat simuloida heti ja palvelukonseptit esittää ja testata helposti.

SantaParkin tulos kaksinkertaistui

Rovaniemen SantaParkin liikevoitto on kaksinkertaistunut viimeisimmällä tilikaudella. Liikevaihto taas on kasvanut yli kymmenen prosenttia, SantaParkin toimitusjohtaja Ilkka Länkinen kertoo.

SantaPark-huhu ei pidä paikkaansa

Huhupuheiden mukaan jouluinen teemaluola SantaPark olisi saanut hotellihankettaan varten Rovaniemen kaupungilta yli 20 hehtaaria maata vain 7 000 eurolla vuodessa. Kaupungin maanmittausasiantuntija Seppo Katainen kertoo, että vuokrasopimus on tehty vain siksi aikaa, että alueelle saadaan asemaakaava.

Santaparkin kesä oli ennätyksellinen

Santaparkin valmistautuu 15. toimintavuoteen ennätyksellisen kesäkauden jälkeen. Santapark Oy:n toimitusjohtajan Ilkka Länkisen mukaan edellinen tilikausi oli voitolliseksi ja mennyt kesä oli ennätyksellisen hyvä. Santaparkin kävijämäärä viime kesäkaudella kasvoi yli 20 prosenttia. Puoluekokousten ja muutaman muun suuremman tapahtuman ansiosta kesäkauden tulos kasvoi peräti 49 prosenttia.

"Sakottaminen osin laitonta" - Yksityinen parkkifirma laajentaa silti

Yksityinen pysäköinninvalvontayritys APV laajentaa toimintaansa Rovaniemellä. Yritys aloittaa SantaParkin parkkipaikan valvonnan. Maksuvaatimusten lähettäminen pysäköintivirheestä on rikosoikeuden professorin mukaan kuitenkin joiltain osin laitonta.

Lordi yksityiskeikalla Rovaniemellä

Hirviöheviyhtye Lordilla on tiistaina yksityiskeikka Rovaniemen joulupukinluolassa Santaparkissa. Lordi esiintyy parille sadalle venäläiselle matkanjärjestäjälle ja median edustajalle.

Santaparkin kesä koheni

Joulupukin luola Santapark lisäsi tänä kesänä kävijöitään Rovaniemellä. Kesän kävijämäärä nousi kahdeksan prosenttia viime vuodesta.

Kesäpasseja myytiin reippaasti alle tavoitteen

Rovaniemen matkailutuote kesäpassi jäi reilusti myyntitavoitteestaan tänä kesänä. Rovaniemellä oli tavoitteena tuplata kesäpassien myynti viime kesän 400 kappaleesta 800 kappaleeseen. Nyt kesäpasseja meni kaupaksi saman verran kuin viime vuonna.

Rovaniemen kesäpassi myynyt alle tavoitteen

Rovaniemen matkailutuote kesäpassi on käynyt kaupaksi hinnan noususta huolimatta. Tähän mennessä 119 euron hintaisia passeja on myyty 240 kappaletta. Kesäpassin myynti näyttäisi kuitenkin jäävän alle tavoitteena olevan 800 kappaleen.

SantaPark panostaa tulevaisuudessa myös kesään

Joulupukin luolaa Santaparkia Rovaniemellä ei kannata pitää kesällä auki seitsemänä päivänä viikossa. SantaParkin toimitusjohtajan Ilkka Länkisen mukaan aukioloaikojen supistamisen syynä ovat kesän vähäiset kävijämäärät. SantaPark on suljettuna koko kesän ajan sunnuntaisin ja maanantaisin. Tilanne pyritään korjaamaan kesään 2014 mennessä.

Lomalaiset viihtyvät Rovaniemellä

Lomanviettäjät ovat tyytyväisiä Rovaniemen kesätarjontaan. Lounais-Hämeestä Rovaniemelle pikalomalle tullut nelihenkinen Laukkasen perhe viihtyi hyvin Rovaniemellä. Kesäpassin ostanut perhe oli tarjontaan tyytyväinen, vaikka kahden päivän visiitillä ei kaikkia paikkoja ehditty katsomaan.

SantaParkin kesäkausi alkaa lauantaina

SantaParkin kesäkausi käynnistyy avajaisjuhlilla lauantaina. Joulupukki on järjestänyt juhlan kunniaksi erityistä ohjelmaa, jonka voi kokea vain avajaispäivänä.

Rovaniemi aikoo tuplata kesäpassin myynnin

Rovaniemen Matkailu ja Markkinointi Oy aikoo kaksinkertaistaa Rovaniemen kesäpassin myynnin. Yhtiön markkinointisuunnittelijan Kaisa Heiskarin mukaan Rovaniemen kesäpasseja aiotaan myydä vähintään 800 tänä kesänä.

Joulupukki lahjoitti rahaa Lapin yliopistolle

SantaParkin joulupukki osallistuu Lapin yliopiston varainkeruuseen. Joulupukki luovutti 5000 euron shekin Lapin yliopiston rehtori Mauri Ylä-Kotolalle keskiviikkona.

Rovaniemen kesäpassin myynti kaksinkertaistui

Kesäpassin myynti kaksinkertaistui Rovaniemellä. Rovaniemen Matkailun ja markkinoinnin toimitusjohtajan Sanna Kortelaisen mukaan toista kesää myynnissä olleen kesäpassin myynnissä on päästy tavoitteeseen. Rovaniemen kesäpasseja on myyty yli 400.

Santapark avaa kesän

Joulupukin luola Santapark Rovaniemellä avaa tänään kesäkautensa. Osin uudistettu luola on markkinoinut kesää muun muassa Napapiirin alittamisella ja uudella Jäämaailmalla.

Matkailijat löytävät Rovaniemelle

Alkukesän viileydestä huolimatta matkailijat ovat löytäneet Rovaniemelle. Rovaniemen Matkailu ja Markkinointi Oy:n toimitusjohtajan Sanna Kortelaisen mukaan Napapiirin ja Rovaniemen kaupungin matkailukesä on lähtenyt käyntiin hyvin.

Rovaniemen kesäpassi myynnissä myös tänä kesänä

Rovaniemen ja Ranuan matkailukohteita markkinoidaan myös tänä kesänä yhdellä pääsylipulla. Rovaniemen kesäpassi sisältää viime vuoden tapaan seitsemän kohdetta.

Vanhalle torille elämyspuisto

Rovaniemen Vanhalle torille rakennetaan jälleen jää- ja lumitaidetta. Toista kertaa torille nousevissa jää- ja lumitaideteoksissa yhdistyvät kiinalaisen ystävyyskaupunki Harbinin ja rovaniemeläisten voimat.

Santa Park avaa ovensa

Joulupukin virallinen kotiluola Santa Park avaa ovensa lauantaina 28. marraskuuta Rovaniemen Joulukauden avajaisten yhteydessä. Santa Parkiin on investoitu tälle joulusesongille yli 200 000 euroa.

Santaparkissa jouluna liki 150 työntekijää

Rovaniemen Santaparkissa työskentelee joulusesonkina lähes puolitoistasataa työntekijää. Yrittäjävetoiseksi siirtyneen luolan jouluilme on lappilaistunut ja samalla yhtiö on luopunut kaikesta alihankinnasta.

Santapark avataan kesäksi

Joulupukin teemaluola Santapark on auki kuusi viikkoa tänä kesänä. Santapark avataan yleisölle ensi lauantaina 27.6. Luola on auki elokuun kahdeksanteen asti joka viikko tiistaista lauantaihin.

Yöttömän yön juhla Napapiirillä

Yöttömän yön julistus kuullaan lauantai-iltana yhdeksältä Joulupukin Pajakylässä Napapiirillä.

Nuoret hurjastelivat kilpaa Rovaniemellä

Poliisi pysäytti kilpaa hurjastelleet nuoret Rovaniemellä tiistaina lähellä puoltayötä. Poliisi oli mittaamassa nopeuksia Nelostiellä Saarenkylän kohdalla, kun tutkaan ajoi henkilöauto 148 kilometriä tunnissa.

Santa Parkin kalliit erikoisvalot voroille

Rovaniemen Santaparkin pihan kalliit erikoisvalaisimet varastettiin tiistain ja keskiviikon välillä. Poliisin mukaan Santaparkin etupihan ulkovalaisimien kupu rikottiin ja lampun sisältä vietiin seitsemän kallista kolmivärivalaisinta.

Lapin uutisvuosi 2008

Lapin vuosi on ollut värikäs ja dramaattinen. Maakunnasta on hävinnyt satoja työpaikkoja ja kansainvälinen finanssikriisikin ulotti vaikutuksensa pohjoisimpaan Suomeen asti. Mutta vuoden aikana on tapahtunut myös paljon positiivista.

SantaParkin talvisesonkin käynnistyy tiistaina

SantaParkiin odotetaan tulevalla talvikaudella kävijöitä kotimaan lisäksi etenkin Venäjältä ja Iso-Britanniasta.

Santapark teki ennätystuloksen

Joulupukin luola Santapark on tehnyt tähänastisen historiansa parhaan tuloksen. Santapark Oy tuotti edellisellä tilikaudella 40 tuhatta euroa voittoa verojen jälkeen. Edellisen 14 kuukauden tilikauden tulos oli vajaat 17 tuhatta euroa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle