Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kaatunut kynttilä sytytti huoneistopalon Oulussa

Huoneiston asukas kuljetettiin jatkohoitoon.

Kesähuone, varasto vai pelkkää tyhjää tilaa? Parvekkeesta on moneksi, katso lukijoiden lähettämät kuvat

Rakennusyhtiö YIT:n teettämän kyselyn mukaan lasitettu parveke on kaupunkiasujalle mieluisampi kuin oma sauna.

Kouvolalainen Lumon sai kaikkien aikojen suurimman tilauksensa – toimittaa parvekelasit Kanadaan 600 asuntoon

Parvekelaseja valmistetaan myös kesällä valmistuvassa uudessa tehtaassa.

Piileekö sinussakin pieni parvekeviljelijä? Näillä vinkeillä teet parvekkeestasi ihanan viherkeitaan

Parvekkeilla kannattaa kasvattaa muutakin kuin kesäkukkia. Asiantuntija kannustaa viljelemään myös hyötykasveja ja kokeilemaan rohkeasti, millaiset kasvit omalla parvekkeella parhaiten viihtyvät.

Ukonilmaa ei tarvitse odotella tumput suorina – Kotikonsteillakin voi varautua rajuilmaan

Luonnonilmiöiden kohdalle sattumista ei voi estää, mutta niihin voi varautua. Tässä Ilmatieteen laitoksen ohjeita siitä, miten kannattaa toimia ukonilman lähestyessä.

Poliisi etsii Kuusaalla kerrostalon ikkunoihin ampunutta

Maunukselantie 8:ssa oli viime lauantain ja sunnuntain välisenä yönä ammuttu rikki kerrostalon asunnon parvekelasi sekä asunnon ikkunan lasit.

Kevätkukat tulevat vuosi vuodelta aikaisemmin: lasitetuilla parvekkeilla kukkii jo

Innokkaat puutarhurit ovat jo hankkineet parvekeruukkuihin kevään ensimmäiset kukkaset. Puutarhayrittäjät tietävät, että kevään ja kesän kukkasesonkeja on jo neljä: narsissit, orvokit, kesäkukat ja syyskasvit.

Parvekelasittaja kasvattaa vientiään – "Suomen kilpailukyky on hyvä"

Kouvolalaisen Lumonin vienti kasvoi viime vuonna yli 30 prosenttia ja tänä vuonna se tavoittelee samaa kasvua. Markkinointijohtajan mukaan suomalaistuotteiden kilpailukyky ulkomailla on hyvä, kunhan yhtiö tuntee asiakkaansa ja sen tuotekehittely on ajan tasalla.

Kerrostalokissakin voi elää kuin leijona savannilla – näillä keinoilla teet kissan elämästä kiinnostavaa

Kissoja ajatellaan usein passiivisina takkapenkin lämmittäjinä, jotka viihtyvät omissa oloissaan. Kuitenkin kissa kaipaa virikkeitä. Liikunta ja aktivointi parantavat kissan hyvinvointia. Tässä vinkkejä kissojen aktivoimiseen.

Kukkapurkkiin kuoriutui kymmenen sorsanpoikasta – video muuttomatkasta Aurajokeen

Sini Kulmalalla on joka kevät parvekkeellaan kutsumaton, mutta siisti siipiveikko. Sorsa on ottanut tavaksi pesiä tutussa paikassa jo vuosien ajan.

Emännän takapuoli tuntee sopivan perunanistutusajan

Perinteinen peräpohjalainen tapa arvioida oikeaa perunanistutusaikaa on istuttaa talon emäntä pottupenkkiin paljain takapuolin. Jos peppu kestää istumisen, voi perunat panna maahan.

Puutarhakauppa käy kuumana taantumasta huolimatta

Ihmiset haluavat iloa ja väriä koteihinsa, parvekkeelle ja puutarhaan, oli lama tai ei. Puutarha-alan uusimmat trendit ovat hyötykasvit ja lisääntynyt kaupunkiviljely.

Parvekelasit pesemättä? Näillä ohjeilla onnistut

Jääkö ikkunaan pesun jälkeen aina ikäviä raitoja? Katso, miten ammatikseen ikkunoita pesevä Anu Sarapuu välttää raidat.

Naapuri pelasti iäkkään naisen parvekepalosta Mikkelissä

Pelastuslaitos kehuu naapurin toimintaa. Uudenvuodenpäivänä Mikkelissä sattui kaksi tulipaloa.

Oravanpoikanen oli villieläinhoitolan ensimmäinen potilas

Pohjanmaan villieläinhoitola on Markku Harjulle elämäntapa. Vuositasolla hoidettavana on parisataa eläintä, joista suuri osa toipuu ja pääsee takaisin luontoon. Harjulle ihmisten luonnosta vieraantuminen on ihmetys ja jokainen luontoon vapautettava eläin ihastus.

Laiton rakentaminen pannaan kuriin kenttätarkastuksilla

Kunnat laittavat kiinteistörekistereitään ajantasalle kenttätarkastuksilla. Tarkastuksissa päivitetään tiedot muun muassa kiinteistöverotusta varten.

Vinkki parvekeviljelijöille: tomaatti voi juoda kolme litraa päivässä

Parvekeviljely ja kasvien tuominen muihinkin pieniin tiloihin kasvattaa suosiotaan. Enää ei tarvitse omistaa puutarhaa ryhtyäkseen viljelijäksi. Lasitettu parveke on kuitenkin melko kuuma kasvupaikka. Kasvit vaativat ahkeraa kastelua.

Lämpö houkuttelee puutarhatöihin - nyt on hyvä aika hoitaa ikivihreitä kasveja balsamilla

Ylen aamu-tv:n puutarhuri Norah Thibault antaa jälleen vinkkejä kotipuutarhureille läpi kesän.

Maaliskuinen puhuri repi kattopeltejä, kaatoi puita ja vei sähköt tuhansilta Pohjois-Karjalassa

Kovaksi ja puuskittaiseksi perjantaina yltynyt tuuli kaatoi puita, repi kattopeltejä ja vei sähköt tuhansilta pohjoiskarjalaisilta. Pohjois-Karjalan Sähkön asiakkaista yli 11 000 oli ilman sähköä alkuillasta.

Puutarhoilla tohina päällä - taimien istuttamista kannattaa vielä viivyttää

Jos haluaa esimaistiaisia keväästä ja lämmöstä, kannattaa suunnata jonkun puutarhan isoon kasvihuoneeseen. Kasvihuoneen ovella vastaan lehahtaa lämmin kosteus, mullan ja kukkien tuoksu, kun kesäkukan taimia istutetaan puutarhoilla kiivaalla tahdilla.

Voimakas asuntopalo Helsingissä – yksi loukkaantui vakavasti

Lähistön asukkaat kuvailevat palon syttymistä räjähdykseksi. Palokunta sai erittäin voimakkaan palon sammutettua puoli tuntia hälytyksestä.

Lasitettu parveke voi olla lämpöloukku koiralle

Koiria jätetään autoihin liian pitkäksi aikaa yhtä ajattelemattomasti kuin aiemminkin, mutta ongelmaksi ovat muodostuneet myös lasitetut parvekkeet. Suljetulla parvekkeella lämpötila voi nousta yhtä kovaksi kuin suljetussa autossa.

Ukkosmyrsky rikkoi laseja ja auton Lauritsalassa

Salama sytytti maastopalon Vainikkalassa.

Opas auttaa nuoria selviytymään itsenäisessä elämässä

Kun nuori lentää pois kotipesästä, hän kohtaa monia uusia asioita. Miten esimerkiksi omaa taloutta hallitaan ja miten asuntoa haetaan? Itsenäistyvän opas vastaa nuorten kysymyksiin nuorten omalla kielellä.

Vanha sanonta kesäkukista ei pidä enää paikkaansa

Kesäiset ilmat ovat saaneet pihojen ja parvekkeiden koristajat kukkaostoksille. Tänä vuonna puutarhojen asiakkaat ovat aikaisin lämmenneiden ilmojen ansiosta viime vuotta varhaisemmin liikkeellä.

Iiro Viinaselle 9 000 euron hyvitys asunnon vavahtelusta

Kuluttajariitalautakunta on antanut ratkaisunsa ministeri Iiro Viinasen asuntoriidassa rakentajaa vastaan. Viinanen kommentoi asiaa sanomalla, että on "hyvä, että vähän tulee näpeille rakentajalle".

Parvekelasi hajosi laukauksista Lopella

Parvekelasi hajosi kun mies tulitti käsiaseella ravintolaa ja kerrostaloa Lopen keskustassa uudenvuodenyönä.

Espoolaisella louhintatyömaalla räjähti

Piispankylässä sijaitsevalla louhintatyömaalla on sattunut räjähdysonnettomuus. Kivenmurikoita lenteli jopa 30 metrin päähän sijaitsevaan asuinrakennukseen.

Raaoista tomaateista makea lisuke

Näyttääkö siltä, että parvekkeella tai kasvihuoneessa kasvavat tomaatit eivät saa väriä pintaan? Uhkaako kesä loppua kesken? Ei hätää, raa’at tomaatit voi mainiosti säilöä esimerkiksi lihan lisukkeeksi.

Kesäpiha: parvekkeet ovat kaupunkikeitaita

Parvekeviljely ja parvekkeiden kaupunkikeitaat ovat tulleet viime vuosina erittäin suosituiksi. Norah Thibaultin mukaan lasitettua parveketta voi käytännössä käyttää melkeinpä kasvihuoneena, mutta myös ilmojen armoilla olevilla avoparvekkeilla ja kattoterasseilla taivas on rajana mahdollisuuksille.

60- ja 70-luvunkin rakennuksia pitää säästää

Museovirasto haluaa herätellä suomalaisia arvostamaan myös sodanjälkeistä rakennuskantaa. Suomen kerrosneliöistä lähes 90 prosenttia on rakennettu sotien jälkeen.

Haukka jäi kiipeliin parvekelasien väliin Lahdessa

Lahden keskustassa maanantaina aamulla kulkeneet saattoivat hieraista silmiään, sillä erään kerrostalon parvekelasien väliin oli jäänyt jumiin suurikokoinen haukka. Lintu oli jäänyt lasien väliin kiinni jalastaan ja roikkui pinteessä pää alaspäin.

Katti latvassa on pelastamisen arvoinen

Pelastuslaitos joutuu yhä useammin ratkomaan erilaisia eläimiin liittyviä ongelmia. Tehtävät vaihtelevat asuntoon lentäneen harakan vapauttamisesta lietteeseen uponneen sonnin avustamiseen. Palomiesyksikön liikkeellelähtö ei ole halpaa huvia, mutta eläintenkään kohdalla pelastuslaitos ei laske hengenpelastuksen hintaa.

Kukkakauppa käy kiivaimmillaan

Kukkakaupoilla ja puutarhoilla on parhaillaan menossa vuoden kiivain sesonki. Keskipohjalaisten puutarhojen koko vuoden myynnistä yli puolet tehdään huhti-toukokuun aikana.

Eduskunnan tupakointikielto laajenee tuntuvasti

Eduskunnassa saa tupakoida entistä harvemmassa paikassa. Kansliatoimikunta päätti torstaisessa kokouksessaan, että tupakointi kielletään kaikissa eduskunnan tiloissa paitsi tupakointiasemilla ja Pikkuparlamentin lasitetuilla parvekkeilla. Päätös astui voimaan välittömästi.

Itärannan konepajaan asuntoja

Turun asemakaavatoimisto sijoittaisi Wärtsilän entiseen konepajahalliin asuntoja sekä liike-, toimisto- ja palvelutiloja. Aurajoen Itärannalla sijaitseva alue on ollut pitkään suunnittelun alla. Maanomistajien ristiriitaiset intressit ovat vaikeuttaneet yhteisen linjan löytymistä.

Pottu kasvaa parvekkeellakin

Kaupunkilaisten puutarhainnostus on lisääntynyt ja moni kasvattaa parvekkeellaan jopa perunoita. Pienilläkin palstoilla pystyy viljelemään vaikka mitä. Esimerkiksi salaatti on hyvä kasvi aloittajalle.

Kurkku kasvaa nyt amppelissa

Keväinen kuhina valtaa puutarhaliikkeet ja innokkaimmat istuttavat jo kesäkukkia lämpimille terasseille ja lasitetuille parvekkeille. Vanhat suosikit pitävät pintansa, mutta joka kevät tuotevalikoimasta löytyy myös uusia tuttavuuksia.

Ämpäriperuna tuottaa sadon juhannukseksi

Perunanviljelyyn ei tarvita peltoa eikä pihamaata. Peruna kasvaa kätevästi myös ämpärissä. Esimerkiksi jääkaappiin unohtuneet, itämään päässeet perunat voi upottaa mullalla täytettyyn ämpäriin ja juhannuksena ämpäri tarjoaa nipullisen uusia perunoita.

Parvekelasit vaikka pakolla

Taloyhtiön hallitus voi enemmistön päätöksellä määrätä lasituksen kaikille parvekkeille. Lasitusta voidaan perustella parvekkeiden kunnossapidolla. Lasiterassit puolestaan yleistyvät omakotitaloissa.

Tupakantumpit olivat polttaa asunnon

Kerrostaloasunnon lasitetulla parvekkeella tuhkakuppi aiheutti vaaratilanteen Liipolassa varhain perjantaiaamuna. Tupakantumpit sytyttivät astian palamaan, mistä tuli savua myös asuntoon sisälle.

Hellekesä vauhditti ilmalämpöpumppujen myyntiä

Erityisesti omakotiasujat ovat löytäneet ilmalämpöpumput, mutta koneen asentaminen on mahdollista myös kerrostaloon, kunhan lupa on hankittu.

Nakkilaan nousee uusi kerrostalo

Lomakauden jälkeen aloitettavat rakennustyöt valmistuvat ensi vuoden kesään mennessä. Hanke työllistää n. 25 rakentajaa.

Parveke paloi Kuopiossa

Kuopion Itkonniemellä sijaitsevan kerrostalon parvekkeella oli aamuyöllä tulipalo. Palossa vältyttiin suurilta vahingoilta.

Siivous on sydämen asia

Kesä on jo ihan ovella ja monella on varmasti vielä kevätsiivous täysin aloittamatta. Talven jäljiltä ikkunat ovat pesemättä ja aurinko paljastaa armottamasti jäljet. Suunvuorossa Pirjo Pasuri pohtii siivouksen saloja.

Rovaniemellä kaksi uhkaavaa paloa parvekkeella

Rovaniemellä syttyi uhkaava tulipalo kerrostalossa lauantaina aamulla kello kahdeksan maissa. Kolpeneentiellä paloi kerrostalossa irtaimistoa toisen kerroksen parvekeella muutaman neliömetrin alalla.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle