Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Graafinen Aluevaalit 2022 -tunnus.

Ylen vaalikone avautuu tiistaina 4. tammikuuta

Ylen vaalipalvelut pitävät sinut ajan tasalla aluevaaleista.

Graafinen Aluevaalit 2022 -tunnus.

Ylen tulospalvelu avautuu sunnuntaina 23. tammikuuta

Ylen vaalipalvelut pitävät sinut ajan tasalla aluevaaleista.

Graafinen Aluevaalit 2022 -tunnus.

Ylen vaaliteltat - tule kuulolle ja keskustelemaan oman hyvinvointialueesi asioista

Ylen vaalipalvelut pitävät sinut ajan tasalla aluevaaleista.

ihmisiä VR-silmikot päässään

XR – Your ticket to an alternative reality

Witness the world’s first hydrogen bomb test on a Pacific island. See primitive electroshock therapy in an early-1900s insane asylum. Find all of Yle's immersive virtual reality experiences in one convenient spot.

Ivy Mike -ydinkokeen simulaatio gif-animaationa.

Witness the first hydrogen bomb blast in history – Paradise VR transports you to the heart of the Pacific Ocean

Ever wondered what a nuclear explosion would feel like first-hand? Be there on a beach in paradise when Ivy Mike is detonated on Enewetak Atoll.

people wearing protective goggles

See an historic nuclear bomb blast first-hand with the magic of virtual reality: How to get the most out of your VR experience

Use these helpful instructions to get the most out of your Paradise VR experience, as we transport you straight to the heart of the Pacific Ocean.

lapsia syömässä

Journey to a forgotten nuclear waste site in the Pacific Ocean: "A monument to America's great f***-up"

A fear of residual radiation from U.S. nuclear weapons testing during the Cold War carries on in the people of Enewetak Atoll to this day. But the presence of radioactive plutonium waste on the islands is no longer the population’s biggest concern.

Köh köh, atshiu?

Näinä aikoina moni pärskii syystä tai toisesta. Kuka on flunssassa, kuka köhii katupölyn takia. Osa allergisista oireilee jo muualta Euroopasta tulleen siitepölyn takia. Mikä on sinun tilanteesi?

Pikavippimainos valopylväässä

Millainen mainos ärsyttää?

Kouvola kielsi pikavippimainokset mainospylväistä. Mitä muita mainoksia pitäisi mielestäsi kieltää? Millainen mainos saa sinut näkemään punaista?

Ajaako kevätaurinko ulkoilemaan?

Valon lisääntyessä myös ulkoilma alkaa houkuttaa entistä enemmän. Ajaako kevätaurinko sinut ulkoilemaan? Tuleeko lähdettyä aiempaa herkemmin lenkkeilemään, pilkkimään tai vain kävelylle? Houkuttaako kuntosali näin kevään korvalla? Liikutko yleensäkin enemmän keväällä, kuin talvella?

Joko multasormea syyhyttää?

Kevät keikkuen tulevi! Hanki peittää vielä puutarhan, mutta moni odottaa jo pääsevänsä kuopimaan sinne. Joko olet tehnyt suunnitelmia puutarhaa varten tai esimerkiksi istutellut jo siemeniä kesäksi?

Jääpuikkoja rakennustelineessä, taustalla Ratinan stadion.

Kevään parhaat merkit?

Maaliskuu on lähes puolessa välissä ja kevättalvi on parhaimmillaan. Mitkä ovat mukavimmat kevään merkit? Mitä olet jo huomannut, mitä odotat?

Mies, mitä sinulle kuuluu?

Naistenpäivänä kysyimme, mitä naiselle kuuluu. Nyt kysymme miehiltä saman kysymyksen. Millaista arkesi on? Mitä iloja sinulla on, entä miten elämä heittelee? Toki naisetkin voivat kirjoittaa miehistä!

Päivänkakkara

Nainen, mitä sinulle kuuluu?

Naistenpäivän kunniaksi kysymme naisilta, mitä teille kuuluu! Millaista arkesi on? Mitä iloja sinulla on, entä miten elämä heittelee? Toki miehetkin voitte kirjoittaa elämästä naisen kanssa!

Paljonko liikut bussilla?

Kuinka paljon käytät bussia? Millaisiin matkoihin ja kuinka usein? Oletko tyytyväinen reitteihin ja aikataluluihin? Mitä mieltä olet lippujen hinnoista?

Lähikuvassa karaokelaitteen näytöllä kotiviini-kappaleen sanoja.

Laulatko?

Tänään tiistaina voi Lappeenrannassa osallistua Tangomarkkinoiden karsintoihin. Kuinka paljon sinä laulat? Laulatko karaokea vai käytkö kuorossa? Vai rajoittuuko laulaminen esimerkiksi autoon tai suihkuun?

Suomalaisvalmisteinen avovene Venemessuilla 2011.

Käytkö messuilla?

Venemessut, matkamessut, vapaa-ajan messut, ruokamessut, pihamessut... Messutarjontaa riittää! Käytkö messuilla?

Hiihtoreitti kulkee vaihtelevassa maastossa.

Montako hiihtokilometriä takana?

Nyt jos koskaan luonto hellii meitä hyvillä hiihtosäillä. Lunta riittää ja aurinkokin paistelee välillä valkoisille hangille. Montako hiihtokilometriä takana? Vai onko hiihtoharrastus menneen talven lumia?

Sauli Niinistö tervehti Tarja Halosta lämpimästi vieraillessaan Mäntyniemessä helmikuun alussa 2012.

Mitä terveisiä presidenteille?

Torstai on presidentin virkaanastujaispäivä. Millaisia terveisiä haluaisit lähettää Tarja Haloselle, entä Sauli Niinistölle?

Karkauspäivä - teetkö jotain erikoista?

Helmikuun 29. päivä on karkauspäivä, jolloin voi tehdä nurinkurisia asioita. Perinteeksi muodostui aikoinaan naisten mahdollisuus kosia. Jos mies antoi rukkaset, hän joutui antamaan naiselle mekkokankaan. Aiotko tehdä jotain erikoista karkauspäivänä?

Höyryveturi Ukko-Pekka

Millaisia muistoja junamatkoista?

VR viettää 150-vuotisjuhlavuotta. Millaisia muistoja ja kokemuksia sinulla on junamatkoista ennen ja nyt?

Miten vietät hiihtolomaa?

Kymenlaaksossa vietetään ensiviikolla hiihtolomaa. Koululaiset ovat lomalla ja moni vanhempikin on järjestänyt lomansa tälle samalle viikolle. Miten sinä aiot viettää hiihtolomasi?

Milloin lumet sulavat? Ennusta!

Radio Suomen ja YLE Kymenlaakson luontoasiantuntija Urpo Koponen ennusti haastattelussamme, että lumet sulavat viime vuotta aiemmin. Mikä on sinun ennustuksesi? Milloin Kymenlaakson lumet sulavat?

Paasto päättyi pääsiäispäivän juhla-ateriaan. Pöydässä oli mm. lihaa ja rasvaista kalaa. Pääruokana oli luonnollisesti lammasta tai karitsaa.

Aiotko paastota?

Laskiainen on takana ja tuhkakeskiviikkona alkaa perinteisesti paasto. Aiotko paastota?

Kuvassa auton takalasin läpi kuvattu takaa tuleva auto. Lumi pöllyää.

Mikä talviautoilussa ärsyttää?

Lunta sataa ja pöllyää, näkyvyys on huono ja kanssa-autoilijat eivät osaa liikennesääntöjä. Mikä talviautoilussa ärsyttää?

Homekoiria lumessa.

Pitäisikö lemmikeistä luopua?

Korkeasaaren eläintarhan entisen johtajan ja Helsingin yliopiston eläinfysiologian dosentin Seppo Turusen mukaan lemmikkieläimistä tulisi luopua. Mitä mieltä olet? Onko lemmikeistä enemmän haittaa kuin hyötyä?

Liukuri tuntuu luistavan hyvin mäessä.

Miten vietät laskiaista?

Liu lau laskiaista... Tulossa on laskiaissunnuntai ja laskiaistiistai. Menetkö pulkkamäkeen, herkutteletko laskiaispullilla ja hernekeitolla? Miten vietät laskiaista?

Mitä muistoja kouluajoista?

Tänään vietetään penkkareita, jotka ovat lukiolaisille yksi tärkeistä ja mieleenpainuvista tapahtumista. Minkälaisia asioita, tapahtumia tai hetkiä sinulle on kouluajoista jäänyt parhaiten mieleen - niin hyvässä kuin pahassa?

Millaisena mieluiten luet päivän lehden?

Päivän sanomalehden lukeminen on monelle yksi aamun tärkeistä toimista.

Kuvassa pensasruusu punaisessa loistossaan.

Mistä tunnet sä ystävän...?

Tänään vietetään Ystävänpäivää? Mitä sinä saat ystävältä, millainen ystävä itse olet?

Kuka laulaja on vienyt sydämesi?

Tieto yhdysvaltalaisen laulajan, Whitney Houstonin, kuolemasta saavutti viikonloppuna fanit ympäri maailman. Suuri järkytys faneille oli myös mm. Michael Jacksonin kuolema vuonna 2009. Kenen maailmantähden tai yhtyeen musiikki on jäänyt eritoten sydämeesi vuosien ja vuosikymmenten varrella.

aurinkoranta

Lähdetkö reissuun?

Näin talvella moni piristää itseään matkalla. Se voi olla vaikka kotimainen talviurheilu- tai kylpyläkohde. Joku taas pakkaa kapsäkkinsä ja lähtee etelän lämpöön. Kerro, lähdetkö matkalle!

Kerro miten hyödynnät kirjastoa

Kirjastoa voi hyödyntää nykyään hyvin monella eri tavalla. Miten sinä hyödynnät kirjastoa?

Kerro miten hyödynnät pakkasta

Hyödynnätkö pakkasta jotenkin?

Kommenti jääkysymystä ja lue kommentteja

Jäälle ei pidä missään nimessä mennä, ellei tiedä varmasti, että se kantaa! Esimerkiksi Pohjois-Kymenlaakson järvien jään päälle satanut lumi heikentää edelleen pakkasen vaikutusta. Järvissä on teräsjäätä edelleen vain 7 - 10 senttiä ja sen päälle on jäätynyt useita kerroksia sohjon ja lumen sekoituksesta muodostunutta kohvajäätä. Suomenlahdella jää on hyvin epäluotettava. Esimerkiksi Kotkan edustalla jään laatu voi muuttua lyhyelläkin matkalla 15 sentistä hyvinkin hauraaseen. Monin paikoin lumisohka jääkannen alla ja tuulen mukana liikkuvat jäälautat tekevät jään epäluotettavaksi. Silloin kun jää varmasti tarpeeksi paksua, siitä voi nauttia monin eri tavoin.

Syötkö vitamiinejä purkista?

A-, D-, E-, K-, C- ja B-vitamiini. Kaikki ovat ihmiselle tärkeitä. Monipuolinen ruokavalio takaa riittävän vitamiinien saannin, mutta moni syö myös vitamiinipillereitä.

Millainen pakkaslukema on sinun mieleesi?

Kymenlaaksossakin saadaan tällä viikolla pukea päälle tuhti kerros vaatetta, kun elohopea laskee paikoin reippaastikin. Etelä-Kymelaaksossa pakkaslukemat liikkuvat 15 ja 20 asteen välillä, Pohjois-Kymenlaaksossa pakkasta on jopa yli 20 astetta.

Kommentoi missikysymystä ja lue kommentteja

Sunnuntaina kruunataan uusi Miss Suomi. Kymenlaaksolaisittain tämän vuoden finaali on mielenkiintoinen, onhan mukana kotkalainen Anni Griinari.

Kommentoi kysymystä ja lue kommentteja

Sohvalta käsin pääsee seuraamaan talvisia urheilulajeja. Mikä laji sinua eniten kiinnostaa? Miksi?

Kommentoi äänestyskysymystä ja lue kommentteja

Presidentinvaalissa toimitetaan toinen kierros, koska ensimmäisellä kierroksella kukaan ehdokkaista ei saanut äänistä yli puolta. Ehdokkaina ovat Pekka Haavisto numerolla 2 ja Sauli Niinistö numerolla 6.

Kommentoi talvikysymystä ja lue kommentteja

Tammikuussa saatiin vihdoinkin lunta ja pakkasta. Luonnossa voi harrastaa talvisia asioita.

Kerro mitä mieltä olet vaalituloksesta!

Presidentinvaalien toiselle kierrokselle pääsivät jännittävän vaalin jälkeen Sauli Niinistö ja Pekka Haavisto. Yllätyitkö, että Haavisto voitti Väyrysen? Joko tiedät kumpaa äänestät? Mihin perustat valintasi? Mitkä asiat painavat vaakakupissa?

Kommentoi kysymystä ja lue kommentteja

Sunnuntaina on presidentinvaalien vaalipäivä. Jos vaalit menevät toiselle kierrokselle, vaalipäivä on 5.2.

Kommentoi kellokysymystä ja lue kommentteja

Aika monella ranteesta puuttuu kello ja aika tarkistetaan jostain muualta. Tietokoneen ääressä puuhailevat tarkistavat ajan koneesta, moni vilkaisee ajan kännykästä. Seinä, ranne, puhelin vai tietokone? Mistä sinä yleensä tarkistat ajan?

Kommenti lumityö -kysymystä ja lue kommentteja

Eilen ja yöllä sateli taas lunta ja eihän se auta kuin ryhtyä lumitöihin.

Kaksi poikaa pelaa jääkiekkoa luistinradalla.

Päivän kysymys 17.1.

Kymenlaakso niitti eilen mainetta Suomen Urheilugaalassa Sami Hyypiän, Teemu Pukin ja Vehkalahden Veikkojen ansiosta. Mutta mikä on sinun oma urheilusaavuksesi kautta aikain, josta olet ylpeä?

Kommentoi suunnitelmaa ja lue kommentteja

Suomen Kuvalehden julkaiseman kuntauudistuskartan mukaan Kymenlaaksoon mahtuisi jatkossa vain kaksi kuntaa, käytännössä Etelä- ja Pohjois-Kymenlaakso. Valtiovarainministeriö kiistää, että Suomen Kuvalehden perjantaina julkistamat kartat kertoisivat Suomen tulevan kuntajaon. - Työryhmän esitys julkaistaan helmikuun alkupuolella, kertoo valtiovarainministeriön ylijohtaja Päivi Laajala. Laajalan mukaan työryhmän keskeneräistä työtä on nyt vuodettu. Kuntakartta piti alunperin julkistaa vuodenvaihteessa, mutta sen julkaisua on lykätty.

Perustele, miksi juuri kyseinen nimi sopisi Kotkan harjalinnulle!

Vanhankylänmaan sotilasalueella Kotkan Haapasaaristossa havaittiin keskiviikkona harvinainen harjalintu. Harjalintua ei ole tätä ennen nähty talviaikaan Kymenlaaksossa koskaan, kesäisinkin erittäin harvoin. Virossa eksoottisen näköinen harjalintu pesii harvinaisena.

Kommentoi turvavyökysymystä ja lue kommentteja

Miten tunnollinen turvavyönkäyttäjä olet? Millaisissa tilanteissa jätät turvavyön kiinnittämättä? Miksi?

Kommentoi äänestyskysymystä ja lue kommentteja

Presidentinvaalien ennakkoäänestys alkaa tänään. Kotimaassa ennakkoäänestys päätty 17. tammikuuta ja ulkomailla 14. tammikuuta. Ennakkoon voi äänestää missä tahansa yleisessä ennakkoäänestyspaikassa, esittämällä kuvallisen henkilöllisyystodistuksen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle