Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Vinot otsatukat ja kotivärjäämöjen koronasävyt ilmaantuivat kampaamoihin – ammattilaisilla riittää korjattavaa kotiparturoinnin jäljiltä

Kampaamojen asiakasmäärät ovat kasvaneet toukokuussa. Usea yrittäjä pohtii kesäloman siirtoa, kun asiakkaita on jopa jonoksi asti.

Rehottaako koronatukka? Parturoi se kotona terävillä saksilla ja kaverin avustuksella, neuvoo ammattilainen vinkkivideoilla

Hiukset eivät välitä koronasta, vaan kasvavat niin kuin ennenkin. Jotain pitäisi tehdä, mutta mitä?

Muistisairas mies katosi Muhoksella - poliisi pyytää havaintoja

Mies on nähty viimeksi maanantaina 16. joulukuuta kotinsa lähettyvillä, josta hän on lähtenyt liikkeelle henkilöautollaan.

"Irti korsetista": Tiukkaan naisihanteeseen tympääntyneet eteläkorealaiset leikkaavat hiukset lyhyiksi ja tuhoavat meikkinsä

Protesti on osa naisten eteläkorealaisten laajempaa liikehdintää patriarkaalisen yhteiskunnan muuttamiseksi.

Ombudsman: Barber shops must also serve women

Finland's equality ombudsman says barber shops must serve women and charge a price based on services provided, not the customer's gender.

Ikänsä pitkätukkaisena elänyt Sanni Nieminen leikkasi kutrinsa syöpäsairaille – hiuslahjoitukset räjähtivät kasvuun

Suomalaislettejä on lähetetty Englantiin jo yli 100 kiloa. Moni lahjoittaja harmittelee, etteivät hiukset päädy peruukeiksi kotimaahan.

Barber student cuts across Finland, styling the needy

Jouko Näivä, or Jouko the Street Barber can often be seen in the streets of Helsinki, snipping away. Now he's taking his mobile salon around Finland to help more people.

Sari Eskelinen perusti liikkuvan kampaamon vanhaan ambulanssiin – "Olen luova hullu"

Yritysidea syttyi, kun Eskelinen leikki Legoilla tyttärensä kanssa.

Puolalainen 80-vuotias viettelijätär huumasi ja ryösti useita ikämiehiä

Poliisin mukaan eläkeläismiehiä saalistanut nainen on jo aiemmin tuomittu useista varkauksista ja petoksista.

Nuoret miehet peruvat roolejaan Tuntemattoman sotilaan joukkokohtauksissa – naisilta leikataan jo hiuksia

Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas -elokuvan joukkokohtauksiin kaivataan kipeästi nuoria miehiä, sillä suuri osa avustajiksi ilmoittautuneista on estynyt tulemasta. Heitä paikkaamaan on saatu kymmeniä naisia, jotka ovat suostuneet leikkauttamaan hiuksensa.

Tehdäänkö pensselit vai pujo? Parturin kosketus herättää partasi henkiin

Parturi taikoo kasvoista parhaat piirteet esiin niin kuin puutarhuri pensaasta. Parta saa käänteisesti parturin tuolissa lisää tuuheutta.

52-vuotias nainen on kadonnut Imatralla – poliisi pyytää havaintoja

Naisesta tehtiin katoamisilmoitus sunnuntaina. Poliisi ei epäile tapaukseen liittyvän rikosta.

Korvalääkäri pitää kampaajan pumpulikikkaa tarpeettomana: "Hiuksista ei vaaraa korvassa"

Moni on istunut kampaajan tuolissa pumpulitupot korvissaan. Korvatautien ylilääkäri Kirsi Ylitalo ei pidä tällaista korvien suojaamista tarpeellisena.

Lappilainen kampaamoyrittäjä puolustaa halpoja hintoja

Suomen Hiusyrittäjien mukaan kymmenen euron hiustenleikkuu voi merkitä veronkiertoa.

Kampaamoiden pulma: Säästeliäät asiakkaat tulevat vasta kun "näyttävät peikoilta"

Kampaamoiden asiakkaat tinkivät kauneudenhoitokuluistaan. Kuopiolaiskampaamossa tarjotaan vastaiskuna ilmiölle kuukausipohjaista klubimaksua.

"Tervetuloa Keniaan ja kun tulette, voitatte kenialaiset"

Estejuoksun MM-kultaa juhlinut Ezekiel Kemboi toivotti kaikkien muidenkin maiden urheilijat tervetulleiksi Keniaan. Maailman parhaat estejuoksijat kehittyvät siellä.

Sivulliset estäneet kaksi raiskausta Oulussa – Poliisi kaipaa heidän havaintojaan

Oulussa on tapahtunut perättäisinä viikonloppuina kaksi raiskauksen yritystä. Oulun poliisi selvittää tapauksia ja kaipaa etenkin apuun tulleiden sivullisten tietoja.

Soini: Vielä ei ole aika kommentoida Kreikan ehdotusta

Ulkoministeri Timo Soini (ps.) haluaa perehtyä rauhassa siihen, mikä Kreikan ehdottaman kokonaispaketin sisältö on. Hänen mielestään Syriza-puolueen toiminnan seurauksena tilanne vain pitkittynyt ja mutkistunut.

Suomalainen mies saavutti luottamuksen Pohjois-Koreassa – pääsee ulkomaalaisilta kiellettyihin paikkoihin

Markku Toimela lähtee jo 26. kertaa Pohjois-Koreaan avustustyöntekijäksi. Tällä kertaa viemisinä on suomalaisia hammaslääkärituoleja. Äärimmäisen niukoissa oloissa elävillä pohjoiskorealaisilla on Toimelan mielestä erittäin kova elämisen taito.

Itsepalvelusolariumit katoavat, yrittäjä suree: "Suuri katkeruus lainsäätäjää kohtaan"

Monet itsepalvelusolariumit ovat sulkeneet ovensa koska laki kieltää solariumin käytön alaikäisiltä ja vaatii, että sitä myös valvotaan. Vain suurimmissa kaupungeissa valvojan palkkaaminen on kannattavaa.

Vuosijäsenyys voi helpottaa elämää – omalla riskillä

Liiketalouden asiantuntijan mukaan kuukausi- tai vuosijäsenyyden riskinä on, että jäsenyys jää vähälle käytölle tai yritys menee nurin.

Haircut nostattaa taas hiuksia – Kreikka pyrkii takaisin markkinoille

Euroalueen velkakriisin käynnistänyt Kreikka suunnittelee irtautumista pelastusohjelmasta ja paluuta kansainvälisille rahamarkkinoille. Asiantuntijat tyrmäävät Kreikan haaveet, mutta Kreikan velkojen ei enää uskota horjuttavan koko euroaluetta.

Näkökulma: Kiitos, kun kiusasitte!

Muistoja tulvii mieleeni nyt, kun olen mukana valmistelemassa A2 Koulukiusaamis-iltaa. Mietin, sainko kiusaamisesta niin kamalat traumat, etten edes tajua niiden olemassaoloa? Huomaan pohtivani, mikä nykynuoria vaivaa – eikö kiusaaminen ole osa rajojen rikkomista ja oman paikkansa hakemista, kasvamista ihmisenä, kirjoittaa Ajankohtaisen kakkosen toimittaja Ami Assulin.

Palvelupirssi kaipaa kehujen lisäksi myös tilauksia

Pohjois-Satakunnan Palvelupirssi on kiertänyt sivukyliä vajaan vuoden ajan. Pirssistä voi tilata kotiin vaikka jalkahoidon tai saunan pesun.

Mikael Saari löysi Kauko Röyhkän karisman

Kauko Röyhkän esittäminen Oulun kaupunginteatterin Poika Mancini -näytelmässä on ollut Mikael Saarelle jo nyt huikea kokemus. Hän myöntää jännittäneensä arvioita ja helpottuneensa, kun ne ovat olleet myönteisiä.

"Onks mun nyt pakko leikata tukka lyhyeksi, kun täytän 50?"

Suomalaisten naisten hiukset lyhenevät sitä mukaa, kun ikää tulee lisää. Lyhyet hiukset naisilla on muualla Euroopassa harvinaista. Usein ajatellaan, että pitkät hiukset tekevät vanhan näköiseksi. Keskustelupalstoilla lyhythiuksiset naiset saavat kuulla olevansa muun muassa epänaisellisia.

Kampaajan vaaleanruskea voi olla asiakkaan musta

Kampaajat mokaavat harvoin, mutta niinkin käy joskus. Useimmat yritykset pitävät kiinni työtakuustaan, jos asiakas on tyytymätön lopputulokseen.

Naisia sorsitaan parturissa, miehiä kuntosalilla – näin ihmiset kokevat hintasyrjintää

Hiustenleikkuusta laskutetaan edelleen vähemmän miehiltä kuin naisilta. Laki kieltää hinnoittelun sukupuolen perusteella yksiselitteisesti, mutta tasa-arvovaltuutetulle tulee tasaisesti ilmoituksia syrjinnästä. Miehet ottavat hieman enemmän yhteyttä kuin naiset.

Hiustrendeissä on nyt vaikutteita usealta vuosikymmeneltä

Tänä keväänä ja kesällä hiuksiin haetaan punkkia, rokkia, 80-lukua ja sivujakauksia. Uutta on se, että miesten hiukset ovat nyt selvästi trendikkäämmät kuin naisten.

Onko työpaikkasi vaarallinen?

Monessa ammatissa piilee yllättäviä varjopuolia. Esimerkiksi kampaajan työn voi ajatella olevan vain hiusten leikkaamista ja värjäämistä, mutta väriaineiden sisältämät myrkylliset kemikaalit ovat uhka terveydelle. Minkälaisiin vaaroihin sinä törmäät työssäsi? Riittääkö työsuojelutarkastaja takaamaan turvallisen työpaikan?

Valioliigassa 6-0-murskajaiset

Täksi kaudeksi Valioliigaan noussut Hull möyhensi Fulhamin 6-0-lukemin. Joukkue oli ennen viikonlopun kierrosta tehnyt 18 liigaottelussa yhteensä 16 osumaa.

Mourinho leikkasi itse hiuksensa - "Se on halpaa"

Chelsean luotsi Jose Mourinho lainasi kärkipelaaja Fernando Torresin hiustenleikkuukonetta ja leikkasi itse hiuksensa.

Äiti pakotti kesätukan - moni mies ajaa vapaaehtoisesti millin siilin

”Mä muistan sen kirkkaan päivän, sen kesän ja sen valonhäivän. Heinä haisi, puut tuoksui, linnut lauloi vaan..” Näin maalailee Aknestik Suomirokkia kappaleessaan suomalaista kesämaisemaa. Suomalaiseen kesämaisemaan kuuluu myös kesätukka. Miehellä se on erittäin lyhyt.

Onko sinun päässäsi intialaisen uhraamia hiuksia?

Onko sinulla hiustenpidennykset? Tiesitkö, että pidennyshiukset ovat todenäköisesti peräisin intialaisnaiselta, joka on uhrannut hiuksensa temppelissä.

Kostoksi hiuksia ja partoja leikanneet amish-lahkolaiset oikeuteen

Amish-lahkosta on eronnut viime vuosina useita ryhmiä. Eroamisten taustalla on erimielisyyksiä esimerkiksi amishien elämäntyylistä.

Vähäosaisten parturiin yli kahden tunnin jono

Suomessa järjestettiin lukuisia vähäosaisten ystävänpäiväntapahtumia. Turussa Mikaelinseurakunnan tilaisuudessa oli tarjolla ilmaista hiustenleikkuuta, hierontaa ja ruokaa. Väkeä oli niin paljon, että ruokailuun jouduttiin jakamaan vuoronumeroita.

Kajaanilainen 12-vuotias poika kateissa

Kajaanilainen Joona Kehusmaa katosi maanantaina aamupäivällä Kajaanissa. Kehusmaan oletetaan liikkuvan Oulun seudulla. Katoamiseen ei epäillä liittyvän rikosta.

Nainen maksaa samasta hiustenleikkauksesta jopa tuplaten

Naiset maksavat hiusten leikkauksesta huomattavasti enemmän kuin miehet. YLE Turun mies- ja naistoimittaja soittivat turkulaisiin parturi-kampaamoihin ja kysyivät leikkauksen hintaa. Toimittajien hiuksissa on sukupuolesta huolimatta hyvin samanlainen leikkaus.

Hiustenleikkuu kallistui

Parturi-kampaamot ovat nostaneet hintoja arvonlisäveroa vastaavasti. Verokannan nousu on yhdeksästä prosentista 23:een. Esimerkiksi naisten hiustenleikkuussa korotus on noin kolmesta viiteen euroa.

Alv-korotus nostaa hiukset pystyyn

Hiusalan yrittäjät pelkäävät arvonlisäveron nousun vievän asiakkaita. Parturi- ja kampaamopalveluiden hinnat nousevat ensi vuonna, kun alan arvonlisävero nousee yhdeksästä prosentista 23 prosenttiin. Tamperelainen parturiyrittäjä Jussi Paakkari kertoo asiakkaidensa suhtautuneen melko ymmärtäväisesti hintojen nousuun.

Hinnannousu haastaa hiusammattilaiset

Parturi- ja kampaamopalveluiden hinnat nousevat ensi vuonna, kun hiusalan arvonlisävero nousee kokeilun päätyttyä yhdeksästä prosentista 23 prosenttiin.

Aktivistin pidätyksestä massiiviset mielenosoitukset Intiassa

Intiassa korruptiota vastaan taistelevan aktivistin pidätys horjuttaa koko maata. Tuhannet ihmiset ovat lähteneet kadulle ja osoittaneet tukeaan pidätetylle Anna Hazarelle. Intian pääministerin mielestä aktivistin toiminta uhkaa demokratiaa.

Jämsässä etsitään kadonnutta miestä

Jämsän poliisi kaipaa tietoja alkuviikosta kadonneesta jämsäläismiehestä. Omaiset eivät ole saaneet maanantain jälkeen yhteyttä 24-vuotiaaseen nuoreen mieheen.

Otto Kanervasta tulee Juice Leskinen

Hämeenlinnalaistunut näyttelijä Otto Kanerva saa ensi syksynä leikata hiuksensa, sillä hän on saanut pääroolin Tampereella esitettävässä Juice-musikaalissa.

Lindgrenin takatukka lähti - tehot palasivat

Jääkiekon SM-liigassa tiistaina makean 5-2-kotivoiton länsirannikon paikkallisvastustaja Porin Ässistä ottaneen Rauman Lukon Perttu Lindgren teki viiden ottelun tehottoman putken jälkeen näyttävän paluun parrasvaloihin. Keskushyökkääjä myönsi tehottomuuden pistäneen miettimään niin paljon, että mies päätti leikata hiuksensa lyhyeksi.

Parturin ammatti voi piillä jo äidinmaidossa

50 vuotta Rovaniemen Koskikadulla toiminut Parturi Anne on toiminut koko olemassa olonsa ajan perheenjäsenten voimin. Anneli Moilasen mukaan on ollut ihan päivänselvää, että perheessä kaikki ovat ryhtyneet partureiksi.

Kuhmosta löytyi tuntematon vainaja

Poliisin mukaan vainaja on todennäköisesti mies, joka on kuollut kuluneena kesänä. Poliisi on käynnistänyt vainajan kuolemansyyn tutkinnan eikä asiassa epäillä rikosta.

Kymmenen vuotta odotettu kärsimysnäytelmä vetää väkeä Oberammergaun pikkukylään

Eteläsaksalainen Oberammergaun rauhallinen pikkukylä on ollut poikkeustilasta viime toukokuusta lähtien. Viiden tuhannen asukkaan kylään virtaa tuhansia ja taas tuhansia turisteja katsomaan maailmankuulua, kymmenen vuoden välein esitettävää kärsimysnäytelmää.

Salomäki etsi pettyneenä hiustenleikkuusaksia

Seiväshyppääjä Eemeli Salomäki lupasi EM-karsinnan alla, että mikäli finaalipaikka jää haaveeksi, lähtee hyppääjältä hiukset. Torstaina lupaus konkretisoitui karmealla tavalla, kun omasta ennätyksestään huolimatta Salomäki oli ensimmäinen seiväsfinaalista karsiutunut.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle