Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Matti Mörttisen kolumni: Vallanjaon kiistoihin on ratkaisu – jos vain joku uskaltaa sanoa sen ääneen

Suomi voisi pärjätä jatkossa ihan hyvin ilman nykyisenkaltaista valtionpään tehtävää, kirjoittaa Matti Mörttinen.

Presidenttiparin vierailu Vaasassa: robottiteknologiaa, nuorten tapaamisia ja sinfoniakonsertti – katso video

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio tapasivat päivän aikana nuoria ja tutustuivat muun muassa robottiteknologiaan. Yksi päivän puheenaiheista oli ilmastonmuutoksen torjumisen tärkeys.

Presidenttipari tänään Vaasassa – kansalaistapaaminen suorana Yle Areenassa

Presidenttiparin vierailukohteita ovat Yrityskylä, Technobotnia ja Vaasan sekä Seinäjoen kaupunginorkesterien konsertti.

Presidenttipari vierailee Vaasassa ensi viikolla

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio vierailevat Vaasassa ensi viikon torstaina. Ohjelmassa on yritysten, korkeakoulujen ja nuorisovaltuuston tapaamiset sekä kaupunginorkesterin konsertti.

Vakoilututkija Airistosta: Oli vakava virhe sallia venäläisten maanomistus tärkeiden kohteiden lähellä

Ulkoasiainvaliokunta pyytää suojelupoliisia ja puolustusvoimien sotilastiedustelua kuultavaksi Turun saariston rahanpesututkinnasta.

Mitä haluaisit kysyä tasavallan presidentiltä? – A-studio haastattelee Sauli Niinistöä suorassa lähetyksessä

Onko mahtimaiden keskinäinen vääntö korvaamassa laajoja kansainvälisiä sopimuksia? Tätä pohditaan tänään maanantaina jatkuvissa Kultaranta-keskusteluissa presidentin kesäasunnolla Naantalissa.

Yle sai presidentin tuoreimman terveysselvityksen – Presidentti joutuu kesällä pieneen leikkaukseen

Lausunnon mukaan Niinistöllä ei ole oireita tai sairauksia, jotka vaikuttaisivat hänen kykyynsä toimia presidenttinä.

Nuoren pojan taistelu mopoilijoiden puolesta paransi kuntalaisten tulehtuneet välit – presidentti kiitti kutsulla Linnaan: "Äiti ja isä olivat erittäin yllättyneitä"

Ilkivalta loppui Pyhtäällä, kun nuorille perustettiin oma mopotalli. Julius Renlund on ollut Pyhtään nuorten äänitorvi.

Presidenttiehdokas Merja Kyllönen avasi kampanjansa: "Kohta eletään todellisuudessa, missä mummo hoitaa toista mummoa"

Vasemmistoliiton Merja Kyllönen pitää Suomen maahanmuuttovastaista ilmapiiriä käsittämättömänä ja eriarvoistumista turvallisuusriskinä.

Presidentti Sauli Niinistölle ja rouva Jenni Haukiolle syntyy vauva

Presidenttiparin mukaan lasta on odotettu ja toivottu useiden vuosien ajan. Lapsen laskettu aika on helmikuussa 2018.

Kampanjarahaa puolueelta? Ei kiitos, sanoo Sauli Niinistön kampanjapäällikkö

Presidentti Niinistön kaksi edellistä vaalikampanjaa maksoivat yli kaksi miljoonaa euroa kappale. Hänen seuraavan kampanjansa rahoittajista tiedetään vain, että ne vaihtuvat.

Presidentti Niinistö: Järkyttävä ja raukkamainen teko

Viranomaiset ja valtiojohto tekevät kaikkensa, jotta jokainen suomalainen voi olla ja voi tuntea olevansa turvassa, Niinistö sanoo.

Jari Ehrnroothin kolumni: Emme tarvitse arvojohtajan päiväkäskyjä

Meidän tulisi ottaa mallia muista pohjoismaista ja poistaa valtionpäältä kaikki valtaoikeudet, kirjoittaa Jari Ehrnrooth.

Laihialla soppaa, Ilmajoella oopperaa – presidenttipari vierailee Pohjanmaalla ja Etelä-Pohjanmaalla

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio vierailevat tänään Pohjanmaalla ja Etelä-Pohjanmaalla. Vierailukohteita ovat Laihia, Isokyrö, Seinäjoki ja Ilmajoki.

Posti kunnioittaa presidentti Mauno Koiviston muistoa surumerkillä

Viimeksi Suomessa julkaistiin surumerkki presidentti Urho Kekkosen muistoksi vuonna 1986.

Poliisi: Kuninkaallisia vieraita uhkaa Suomessa vain kaatosade

Pohjoismaiden valtionpäämiesten ja kuninkaallisten vierailu torstaina työllistää ajoittain jopa satoja poliiseja.

Sauli Niinistö hakee jatkokautta presidenttinä – mittauttaa suosionsa yhdistyksen avulla

Sauli Niinistö kertoi, että harkitsi ratkaisua kauan. Hän pohti muun muassa ikäänsä.

Sukupolvet kohtasivat: Sadat kävivät jättämässä jäähyväiset Koiviston haudalla

Ihmiset tulivat kunnioittamaan presidentti Mauno Koiviston muistoa heti, kun poliisi antoi siihen luvan.

Perustuslakivaliokunta: Päätökset sotilaallisesta avusta tekee jatkossakin aina hallitus

Eduskunnan perustuslakivaliokunta linjasi, että päätös sotilaallisen avun antamisesta tai vastaanottamisesta ei saa muuttaa hallituksen, eduskunnan ja presidentin valtatasapainoa.

Näin presidentti Niinistö kiertää kesällä Suomea – Ohjelmassa pesäpalloa ja Mannerheim-oopperaa

Tasavallan presidentti on tavattavissa kesä-heinäkuussa useilla eri paikkakunnilla.

Katso suora lähetys 12.25: Niinistö kertoo tapaamisestaan Putinin kanssa

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö pitää tiedotustilaisuuden Presidentinlinnassa.

Presidenttipari Pirkanmaalla: hyppää mukaan maakuntamatkalle

Yle Tampere seuraa Sauli Niinistön ja Jenni Haukion maakuntavierailua Tampereella ja Mänttä-Vilppulassa. Näet tunnelmat tästä artikkelista pitkin päivää.

Presidenttipari Pirkanmaalla – katso, missä voit bongata Niinistön ja Haukion

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vierailee puolisonsa Jenni Haukion kanssa tänään keskiviikkona mm. Rekrymessuilla, Vapriikissa ja.Serlachius-museo Göstassa.

Kunniamerkkien saajat julki – kunniamerkkikoneesta löydät kaikki nimet

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö myöntää itsenäisyyspäivänä yhteensä 3 771 kunniamerkkiä. Ylen kunniamerkkikoneesta voi hakea merkin saaneita muun muassa nimen perusteella.

Presidentti - kulissien takaa

Katso video, jossa näyttelijät ja tekijät kertovat sarjasta!

Presidentti vaihtui - tapahtumat hetki hetkeltä

Tasavalta on saanut uuden presidentin. Juhlallisuuksien jälkeen tuore tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja hänen puolisonsa rouva Jenni Haukio vierailivat presidentin virka-asunnolla Mäntyniemessä henkilökuntaa tervehtimässä. YLE uutiset seurasi liki neljä tuntia jatkuneita virkaanastujaisjuhlallisuuksia hetki hetkeltä.

Tasavallan uusi presidentti virkaan

Tasavallan uusi presidentti Sauli Niinistö astui virkaansa torstaina. Juhlallisuudet alkoivat aamupäivällä, kun tasavallan presidentti Tarja Halonen ja virkaan astuva Sauli Niinistö saapuivat yhdessä Eduskuntatalon edustalle, jossa Halonen tarkasti kunniakomppanian.

Presidentti on tarina

Politiikan tutkija Mari K. Niemi muistuttaa kolumnissaan, etteivät presidentinvaalin tulosta ratkaisseet Pekka Haaviston vaan Sauli Niinistön ominaisuudet:

Niinistö ei ota vielä kantaa puolustusvoimauudistukseen

Tuleva presidentti Sauli Niinistö ei halunnut ottaa omalta osaltaan kantaa tulevaan puolustusvoimauudistukseen. Hän sanoi, että nyt tehdään niitä ratkaisuja, jotka hallitus ja istuva presidentti näkevät hyväksi tehdä.

Niinistön ja Haaviston presidenttikoitoksista kirjat

Menneet presidentinvaalit ovat poikimassa kaksi kirjaa. Luvassa on kirja sekä Sauli Niinistön tiestä presidentiksi että niin kutsutusta Haavisto-ilmiöstä.

Timo Soini: Vaalit osoitus kahtiajaosta

Sauli Niinistö voitti presidentinvaalit pystyyn, kirjoittaa perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini Plokissaan. Soini kuitenkin muistuttaa, että vaalit antavat kuvan maamme kahtiajakautumisesta.

Presidentti-instituutio neljällä eurolla

Tuleva tasavallan presidentti aloittaa työnsä hieman suuremmalla palkalla kuin edeltäjänsä. Presidentin veroton vuosipalkkio on jo aiemmin päätetty nostaa maaliskuun alussa 160 000 euroon aiemmasta 126 000 eurosta.

Politiikan konkarit jaksavat vaalista toiseen

Sauli Niinistön kannatus oli maan vankinta Vaasan vaalipiirissä. Tuleva presidentti äänestettiin ykköseksi kaikissa Vaasan vaalipiirin kunnissa. Vaalityötä hänen puolestaan tekivät muun muassa pitkän linjan kunnallispoliitikot Osmo Metsä-Ketelä Jalasjärveltä ja Raimo Ristilä Seinäjoelta.

Niinistö: Syyrian tilanne kaipaa ratkaisua

Tuleva tasavallan presidentti Sauli Niinistö kaipaa ratkaisua Syyrian tilanteeseen. Hän ei kuitenkaan halunnut ottaa vielä kantaa Suomen asemaan tilanteen ratkaisemiseksi. Niinistö piti melko niukkasanaisen tiedotustilaisuuden Kalastajatorpalla Helsingissä maanantaina iltapäivällä.

"Oikeistopresidentti" Niinistö kelpaa monelle

Päijäthämäläiset kansanedustajat uskovat Sauli Niinistön lunastavan paikkansa koko kansan presidenttinä. Vaikka äänestysprosentti jäi harmittavan alhaiseksi, on Niinistön kannatusluku kansanedustajien mielestä selkeä viesti kansalta.

Niinistö vieraili Mäntyniemessä

Suomen seuraava presidentti Sauli Niinistö on vieraillut Mäntyniemessä presidentti Halosen ja tohtori Arajärven kutsusta. Niinistön vaimo Jenni Haukio osallistui vierailuun.

Niinistön ystävät: Jäyhä mutta jämpti tolkun mies

Sauli Niinistön ystävät ja tuttavat vuosikymmenten ajalta kerääntyivät yhteen jännittämään vaalin tulosta Salossa sunnuntai-iltana. Hämmästyttävää on, kuinka samoin sanoin pitkäaikaiset Saulin läheiset häntä kuvaavat. Tuleva Suomen presidentti on ystävien mukaan oikeudenmukainen kaveri, joka tekee sen minkä lupaa.

Sauli Niinistö - isä, isoisä ja aviomies

Seuraavaksi tasavallan presidentiksi valitun Sauli Niinistön yksityiselämä on ollut median kiinnostuksen kohteena viime vuosina hänen avioiduttuaan kokoomuksen viestintäpäällikön Jenni Haukion kanssa. Jo sitä ennen Niinistö on saanut tuntea lööppijulkisuuden monet kasvot.

Luonnonkatastrofi jätti jälkensä

Thaimaan hyökyaaltokatastrofi jouluna 2004 kosketti Sauli Niinistöä läheisesti. Niinistö oli Indonesian maanjäristyksen ja sitä seuranneen tsunamin sattuessa lomailemassa Thaimaassa Khao Lakin lomakohteessa ja selvisi täpärästi hengissä.

Presidentin puoliso Jenni Haukio

Tulevan tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio on kuuden seuraavan vuoden ajan tiedotusvälineiden kiinnostuksen kohteena edustaessaan Sauli Niinistön rinnalla. 34-vuotias Haukio on tähän saakka nuorin Suomen presidentin puoliso.

Tutkijat Niinistön suosiosta: Porvarilliselle presidentille oli tilausta

Ennen valintaansa Sauli Niinistö ehti pitkään olla suosituin ehdokas tasavallan presidentiksi. Hän on ollut ennakkosuosikki jo vuoden 2006 presidentinvaalien toisen kierroksen täpärän häviön jälkeen.

Näin Niinistön ura on edennyt

Sauli Niinistöstä tuli presidentti toisella yrittämällä. Ennen nousemistaan tasavallan ykkösvirkaan hän on tehnyt pitkän ja monipuolisen uran politiikassa. Katso välähdyksiä Niinistön uran varrelta.

Sauli Niinistö - Oman tiensä kulkija

Sauli Niinistö lähti presidentinvaaliin aivan ylivoimaisena ennakkosuosikkina ja täytti kannattajiensa odotukset. Jo kuusi vuotta sitten kokoomuslaiset juhlivat Niinistöä kuin vaalien voittajaa, vaikka hän Tarja Haloselle hävisikin. Nyt valitsematta jääminen olisi ollut Niinistölle suoranainen katastrofi.

Salossa jännitettiin Sauli Niinistön puolesta

Sauli Niinistön synnyinkaupungissa Salossa sunnuntai-illan presidentinvaaleja seurattiin erityisellä tarkkuudella. Keskustan Cafe Niinistöön oli kerääntynyt kosolti Niinistön lapsuudenystäviä, entisiä naapureita ja perhetuttuja.

Sauli Niinistön tie presidentiksi

Katso kuvia Sauli Niinistön nuoruuden ja poliittisen uran varrelta.

Sauli Niinistö on maamme 12. presidentti

Kaikki äänet on laskettu ja vaalien tulos on mitä virallisin: Suomi on äänestänyt seuraavaksi presidentiksi kokoomuksen ehdokkaan Sauli Niinistön. 62,6 prosenttia äänestäneistä valitsi Niinistön, vaikkakin äänestysvilkkaus itsessään jäi poikkeuksellisen alhaiseksi.

Poika, alainen, ex-kollega ja puoluetoveri - tällainen on tuleva tasavallan presidentti Niinistö

Suomi on saanut uuden tasavallan presidentin Sauli Niinistöstä. Millaisena henkilönä tulevan presidentti Niinistön näkee neljä erilaista ihmistä hänen elämänsä varrelta?