Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Laukaan seurakunta joutui keskeyttämään rippileirin flunssaoireilun takia

Rippileiri Laukaan Äijälässä keskeytyi tartuntatautilääkärin suosituksesta, kun osanottajilla ilmeni flunssaoireita.

Kahdeksan hiehoa yhä karkuteillä Laukaassa – emäntä kaipaa kuumeisesti havaintoja

58 hiehoa lähti lauantain ja sunnuntain välisenä yöllä karkuteille Laukaan Äijälässä. Maanantaiaamuna kahdeksan oli yhä kateissa.

Finland considers restrictions on dual citizens in official posts

According to a recent report on the possible implications of Nato membership, Russia might try to politically activate Russians living in Finland to pressure the government. The Finnish government is already working on a legislative framework for dual citizens in official positions, and the proposal is due to come before parliament in the autumn.

Varovasti virtapaikoissa – jäät paikoin ohentumassa

Suomen ympäristökeskuksesta muistutetaan jäällä liikkuvia virtapaikkojen vaarallisuudesta. Vaikka jäätilanne on hiihtolomien alkaessa hyvä, jäät ovat paikoin alkaneet ohentua.

Prosenttitaide laajenee prosenttikulttuuriksi – Jyväskylä näyttää mallia

Julkisen taiteen hankinta prosenttiperiaatteella on nousussa taantumasta huolimatta. Prosentti rakennuskustannuksista käytetään taidehankintoihin jo muun muassa Oulussa, Helsingissä ja Hämeenlinnassa. Jyväskylässä prosenttitaide nähdään jo laajemmin: uusi kaupunginosa Kangas toteuttaa prosenttikulttuuria.

Arkkitehtuurin Finlandia-palkinto Puukuokalle – kohtuuhintainen uuden tekniikan puukerrostalo voitti

Kahdeksankerroksinen puinen asuinkerrostalo Puukuokka Jyväskylässä on voittanut toisen Arkkitehtuurin Finlandia –palkinnon. Säveltäjä Kaija Saariaho valitsi voittajan viiden ehdokkaan joukosta. Arkkitehti Anssi Lassilan suunnittelemassa talossa yhdistyvät uudet puurakentamisen tekniikat ja kohtuuhintainen asuminen.

Väinölänrannan kerrostalosuunnitelmia vastustetaan adressilla

Väinölänrannan asukkaat ovat keränneet adressin Jyväskylän kaupungille, jossa vaaditaan alueen kaavamuutosehdotuksen keskeyttämistä. Asukkaat hyväksyisivät kerrostalojen sijaan matalien asuintalojen rakentamisen.

One of world’s largest geo-bio-energy facilities slated for Sipoo

A new world record is being set in the Helsinki suburb of Sipoo, where a 300,000-square-metre logistics centre to be completed in 2016 will be one of the world's largest geo-energy and bio-power hybrid facilities.

Kansainvälisellä työleirillä ainoa yhteinen kieli on hiljaisuus

Kansainväliset työleirit tuovat joka kesä Keski-Suomeen kymmeniä nuoria ympäri maailmaa. Leirit ovat yleensä muutaman viikon mittaisia työrupeamia. Jyväskylässä Äijälän perhekodissa menossa on 36. leirikesä.

Hikeä, vaan ei kyyneleitä

Kansainväliset vapaaehtoistyöleirit tuovat joka kesä Keski-Suomeen kymmeniä nuoria ympäri maailmaa. Leirit ovat yleensä muutaman viikon mittaisia työrupeamia, joissa nuoret vaihtavat työpanoksensa kyläyhdistyksen tai jonkin muun porukan antamaa täysihoitoa ja oheisohjelmaa vastaan.

Jyväskylä kaavailee asuntoja Väinölään

Jyväskylän Äijälänsalmen rannalla sijaitseva alue on yhteensä yhdeksän hehtaaria. Alueelle suunnitellaan tiiviistä asuntorakentamista.

Sananen – Punkkivaroitus

Harkintakyky on pettänyt täydellisesti. Näinhän meille usein sanotaan. Vaan punkkarillepa ei sanota. Hän elää omaa elämäänsä ja venyttää rajojaan. Punk-aate voi kotimaassamme nyt paremmin kuin koskaan!

Seikkailupuisto lopettaa toimintansa Jyväskylässä

Peukkula on ilmoittanut puiston sulkeutumisesta ja toiminnan lakkauttamisesta Facebook-sivuillaan.

Irtisanomisia ja jättiyllätys katiskassa – mistä vuosi 2014 muistetaan?

Keski-Suomessa vuoden suurimmat uutiset ovat olleet pääosin synkkiä talousuutisia. Luetuimmat nettijutut ja vuoden aikana kuvatut videot antavat maakunnan menosta kuitenkin toisenlaisen kuvan: Keski-Suomessa nostetaan katiskasta kerralla sata kiloa särkeä ja rakennetaan oma minitalo, kun elo kerrostalossa alkaa nyppiä.

Jyväskylän asuntomessut toiseksi parhaat

Viime kesän Jyväskylän asuntomessujen vieraat pitivät tapahtumaa onnistuneena, ja he antoivat Jyväskylälle kymmenen viime vuoden aikana järjestettyjen messujen toiseksi korkeimman arvosanan. Tarkistuslaskennan mukaan kävijöitä oli kaikkiaan 115 000.

Rantaraitti kiertää vihdoin koko Jyväsjärven

Jyväsjärven kiertävän rantaraitin viimeinenkin osuus on saatu valmiiksi. Reitin rakentaminen otti lähes 25 vuotta.

Poliisi ja ELY: Äijälänrannassa ei luonnonsuojelurikosta

Sisä-Suomen poliisi esittää, että Äijälänrannan viime vuotisia raivauksia koskeva tutkinta lopetetaan. Poliisin mielestä Äijälänrannassa ei ole tapahtunut luonnonsuojelurikosta.

Pyykkiteline saattaa pysäyttää messuvieraan

Asuntomessut Jyväskylän Äijälänrannassa ovat olleet auki kaksi viikkoa. Messuille on tähän mennessä löytänyt tiensä noin 50 000 kävijää. Monet hakevat tapahtumasta taloelämysten lisäksi arkisia vinkkejä asumiseen.

Asuntomessut avautuivat - testaa, oletko jyvällä Jyväskylästä

Asuntomessut pidetään tänä kesänä Jyväskylän Äijälänrannassa. Nyt onkin hyvä aika testata riittävätkö rahkeet aidoksi jyväskyläläiseksi, vai tarvitseeko kaupunkiin liittyvää yleistietoa vielä petrata. Alla on Jyväskylän alueelta kymmenen kuvaa, joihin liittyy kysymys. Vastaa kysymyksiin ja testaa, kuinka jyvällä olet!

Asuntomessut käyntiin - Yle Radio Keski-Suomi seuraa suorana koko päivän

Asuntomessut järjestetään tänä kesänä Jyväskylän Äijälänrannassa 11.7.-10.8. Yle Radio Keski-Suomi tekee messuilta avajaispäivänä perjantaina suoraa lähetystä koko päivän ajan.

Opasteet ohjaavat messuvieraiden pysäköintiä

Tänään avautuvien Jyväskylän asuntomessujen pysäköinti on järjestetty Seppälään, mistä on järjestetty bussikuljetus messualueelle. Äijälänrannan läheisyyteen ei kannata yrittää mennä omalla autolla, vaan autoilijoiden on seurattava pysäköintialueelle ohjaavia opasteita.

Äijälänrannassa kaikki valmista messuvieraita varten

Messujen portit aukeavat yleisölle perjantaina 11.7. klo 10. Asuntomessujen viimeinen aukiolopäivä on 10.8.

Ulkomaiset toimittajat vierastavat asuntomessuja

Suomalainen asuntomessukulttuuri ei ole vielä tuttu ulkomailla asti. Toimittajat saapuvat asuntomessuille pääosin kotimaasta. Asuntomessujen markkinointi on muuttunut, nyt panostetaan perinteisen median lisäksi sosiaaliseen mediaan.

Messutalo on aina aikansa lapsi

Perjantaina yleisölle avautuvat Äijälänrannan asuntomessut ovat kolmannet Jyväskylän seudulla. Aikaisemmin messut on järjestetty Kuokkalassa vuonna 1985 ja Laukaassa vuonna 2003. Ajan myötä myös messualueet ovat muuttuneet. Kävimme katsomassa miltä Laukaassa ja Kuokkalassa näyttää nyt.

Viikko aikaa asuntomessuihin – kurkista miltä Jyväskylän Äijälänrannassa näyttää

Tänä kesänä asuntomessut järjestetään Jyväskylän Äijälänrannassa. Messuvieraille alueen portit avautuvat viikon kuluttua.

Soutuveneet saivat luvan pyyhältää ylinopeutta - kesätapahtumien lupaviidakko hämmentää

Jyväskylä-soutu kokoaa huippusoutajia mittelöimään paremmuuksista lauantaina. Soutukilpailunkin järjestämiseen tarvitaan tukku erilaisia lupia.

Asuntomessujen pysäköinti pääasiassa Seppälässä

Jyväskylän asuntomessujen virallinen parkkipaikka sijaitsee Seppälässä, nykyisen Prisman takaa purettujen rakennusten paikalla.

Jyväskylän asuntomessuille myyty ennätysmäärä lippuja

Jyväskylän asuntomessuille on myyty ennakkolippuja odotettua enemmän. Ennakkomyynnin odotetaan vielä vilkastuvan, kun messujen avautuminen lähestyy.

Maailmanmestarin koti kohta kurkisteltavissa

Huippu-urheilijan arki on usein tarkkaan aikataulutettua, kurinalaista ja jatkuvaa matkustamista. Hiihtäjä Matti Heikkiselle reissuvuorokausia kertyy jopa parisataa vuodessa. Heikkisen mukaan onkin todella tärkeää, että kotona voi olla urheilusta irti.

Jättiporkkana juurtui järven rantaan – katso kuvat

Jyväskylässä Jyväsjärven rantaan on noussut uusi maamerkki. Kuvanveistäjä Pekka Jylhän suuri ja värikäs veistos Puutarhurin taivas tervehtii katsojaansa jo kaukaa.

Roskispolttaja vangittiin Jyväskylässä

Keski-Suomen käräjäoikeus on tänään vanginnut 20-vuotiaan jyväskyläläismiehen epäiltynä neljän roskakatoksen poltosta. Tuhopoltoista viimeisin tuhosi kauppakeskuksen seinää Jyväskylän Väinönkadulla lauantaina.

Avannosta löytyi crossimopo Jyväskylässä

Ohikulkija ilmoitti oudosta avannosta, jonka ääreltä löytyi yksi käsine. Sukeltaja löysi jään alta crossimopon ja kaksi pulkkaa.

Äijälänrannan hakkuista tutkintapyyntö

Äijälänrannan ranta-alueen viimevuotisista raivaustöistä on tehty poliisille tutkintapyyntö. Keski-Suomen lintutieteellinen yhdistys ja Jyväskylän seudun luonnonsuojeluyhdistys pyytävät poliisia selvittämään, onko Äijälänrannan hakkuissa rikottu luonnonsuojelulakia tai maankäyttö- ja rakennuslakia.

Asuntomessuperhe kääntää katseensa jo sisustukseen

Jyväskylän Äijälänrannassa asuntomessuperheellä riittää talossa vielä töitä. Jyväskyläläinen Emilia Pesonen ja Jarkko Niemi ovat aloittaneet loppusuoran omakotitalonsa rakennuksessa messualueen ympyräkorttelin kulmauksessa.

Äijälänrannan taloista enemmistö jo harjakorkeudessa

Jyväskylän asuntomessualue nousee kovaa vauhtia. Kiusaa Äijälänrannassa ovat aiheuttaneet uteliaat kulkijat.

YIT pyrkii laskemaan asuntojen hintoja

YIT tuo markkinoille  edullisempaa sumista, jossa asunnon hinta on noin 15 prosenttia edullisempi kuin saman alueen uudisasuntojen hintataso yleensä

"Asuntomessuista tulee menestys"

Jyväskylän asuntomessurakennukset nousevat parasta aikaa Äijälänrantaan. Markkinointi- ja viestintäjohtajan mukaan Jyväskylän messuilla aiotaan lyödä kahden viime vuoden asuntomessujen kävijämäärät.

Kuokkalan Kehäväylä aukeaa tänään

Kehäväylällä pääsee tänään ajamaan kello 10.00 alkaen. Väylän uusi osuus on pituudeltaan 2,7 kilometriä, ja se ulottuu Keljosta, Ristonmaan eritasoliittymästä Hämeenpohjantielle Kuokkalaan.

Asuntomessukansa pannaan busseihin Jyväskylässä

Jyväskylän ensi kesän asuntomessujen pysäköinti järjestetään Seppälään. Messuvieraille järjestetään non-stop -bussikuljetus pysäköintialueelta Äijälänrannan messualueelle.

Jyväsjärvi-vanhus on kokenut monta kauneusleikkausta

Ilman Jyväsjärveä ei olisi Jyväskylän kaupunkiakaan. Kaupunkilaiset eivät aina ole arvostaneet emojärveään: järvi on toiminut yhteisenä jäteastiana, ja rantaviivaa on muokattu kulloistenkin tarpeiden mukaan. Viimeiset kauneusleikkaukset ovat kuitenkin tehneet järvelle hyvää.

Jyväskylän asuntomessut aikoo näkyä netissä ja oppia edeltäjiltään

Ensi kesänä Jyväskylässä järjestettävät asuntomessut tavoittelee 150 000 kävijää. Äijälänrannassa aiotaankin panna Hyvinkään tämänkesäisiä messuja paremmaksi.

Jyväskylän uudet tontit etelässä ja pohjoisessa

Tulevina vuosina uusia omakotitaloja nousee Jyväskylässä kaupungin pohjois- ja eteläosiin. Jyväskylän kaupunginhallitus pitää lähivuosien tarjontaa alueellisesti monipuolisena ja laadukkaana.

Jyväskylä houkuttelee Hyvinkään asuntomessuvieraita

Tämän kesän asuntomessujen portit avataan yleisölle perjantaina Hyvinkäällä. Paikalla on myös ensi kesän messukaupunki Jyväskylä omalla osastollaan.

Asuntomessut pusikon takana

Jyväskylään on viime vuosina noussut useita asuinalueita kauniisiin rantamaisemiin. Äijälänrannan asuntomessualueen useimmista taloista rantamaisemaa on kuitenkin turha hakea. Näkymän järvelle peittää pusikkoinen suojeluvyöhyke.

Vanhat akut kelpaavat varkaille

Laukaan 4H-yhdistys kerää alkavan viikon ajan metalliromua. Varat käytetään yhdistyksen toimintaan. Viime vuosina osa romusta on kadonnut varkaiden matkaan.

Jarkon ja Emilian unelmatalo nousee hartiapankilla

Jyväskylän Äijälänrannassa on täysi tohina päällä. Vuoden kuluttua alueella järjestetään asuntomessut ja omakotitalojen perustuksia tehdään parhaillaan monella tontilla.

Valon kaupunki on vuoden kuntatekniikan saavutus

Näyttävät ja ekotehokkaat valaistuskohteet takasivat voiton Jyväskylän kaupungin Valon kaupunki -hankkeelle.

Valon kaupunki on vuoden 2013 kuntatekniikan saavutus

perusteluissa todettiin, että Jyväskylän Valon kaupunki on vuosia kestänyt pitkäjänteinen projekti, joka on toteutettu uutta teknologiaa hyödyntäen. Katujen, siltojen, julkisten rakennusten ja ulkoalueiden valaistusta uusimalla ja kehittämällä on luotuenergiatehokas kaupunkivalaistus.

Rakennustyöt käyntiin Jyväskylän asuntomessualueella

Rakennustyöt Äijälänrannan asuntomessualueella Jyväskylässä ovat päässeet vapun jälkeen täyteen vauhtiin.

Jyväskylän asuntomessuille wau-taloja ja tavallista

Jyväskylän asuntomessualue alkaa hahmottua. Suurin osa Äijälänrannan rakentajista on valittu ja alueen infra on valmistunut. Ensi viikolla alkaa ensimmäisten pientalojen pohjan paalutus.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle