Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Itä-Suomen kesäteattereissa riittää nyt väkeä – useita näytöksiä on loppuunmyyty

Liput kannattaa hankkia ajoissa, jos mielii suosituimpiin näytöksiin.

Tahtien Sodan pahiksena on tangomafia – Imperiumin edustaja, joka pakottaa kuuntelemaan tangoa

Vuonna 85 -musikaalin tekijäkaksikko hyppää uudessa musiikkikomediassa 10 vuotta eteenpäin. Suomi ei ole EU:ssa ja Seinäjoen tangomafia sanelee tahdit.

Eppu Normaali juhlisti tulevaa elokuvaansa yllätyskeikalla Tampereen Hämeenkadulla

Tamperelaisille oli keskiviikkona alku-illasta tarjolla harvinaista herkkua, kun Eppu Normaali esiintyi elävänä yllätyskeikalla Hämeenkadulla. Bändin keikan liikkuvan rekan lavalla voi käydä katsomassa Yle Tampereen Facebook-sivuilta.

There´s no business like...elokuvabisnes ei pyöri ilman tukea

Suomen suosituin kulttuuriharrastus, elokuvissa käynti, on myös varsin vahvasti tuettua. Kympin hintaista leffalippua tuetaan julkisista varoista reilulla vitosella. Suurimmillaan tuki on useita satoja euroja.

Se pyörii vieläkin - Kiviä taskussa 600. esitys tänään

Supersuosittu Kiviä taskussa -komedia rikkoo ennätyksiä. Näytelmän 600. esitys nähdään tänään Helsingissä. Näyttelijäkaksikko Martti Suosalo ja Mika Nuojua on vetänyt irlantilaiskomediaa täysille katsomoille pian 13 vuotta.

Tosifani katsoo saman teatteriesityksen kymmeniä kertoja

Suosituilta näyttelijöiltä pyydetään nimikirjoituksia, kerrotaan tamperelaisteatterista. Parrasvalojen tähdet ovat tärkeitä koko alalle.

Näyttelijä Miina Maasola on kuollut

Maasola menehtyi auto-onnettomuudessa saamiinsa vammoihin. Hän joutui kolariin marraskuun lopulla, vajosi koomaan eikä tullut enää tajuihinsa.

Kotimaiset elokuvat jylläsivät Keski-Suomen teattereissa

21 tapaa pilata avioliitto -elokuva oli koko Suomen ja myös Keski-Suomen suosituin elokuva vuonna 2013. Keski-Suomen seitsemässä teatterissa 21 tapaa oli ykkösenä viidellä paikkakunnalla. Joutsan ykkönen oli animaatio Niko 2 ja Karstulan uudistetun Suojan ykkönen oli manserock -elokuva vuonna 85.

Suomalainen elokuva rikkoi miljoonarajan ennätysajassa

Johanna Vuoksenmaan parisuhdekomedia on alkuvuoden katsotuin elokuva. Myös kolmanneksi ja neljänneksi katsotuimmat elokuvat ovat kotimaista tuotantoa.

Vuonna 85 -elokuva: 100 000 rikki

Timo Koivusalon ja Riku Suokkaan ohjaama Vuonna 85 -elokuva on ylittänyt sadan tuhannen katsojan rajan.  Koivusalo sanoo olevansa iloinen siitä,  että kotimainen elokuva kinnnostaa ja että elokuvavuosi on saanut vauhdikkaan alun.

Ennakkoluulottomat opiskelijat avittivat Manserockin nousuun

Tampere ja vuosi 1985 ovat tapetilla, mutta varsinaisen Manserock-ilmiön juuret ulottuvat 1970-luvulle. Ylen Elävän arkiston kautta pääset sukeltamaan nopeasti aitoon tunnelmaan.

Tähtihetki arvosteli elokuvat Lincoln, Zero Dark Thirty ja Vuonna 85

Tätä elokuvaviikkoa leimaavat Oscarit. Esittelyssä ovat Yhdysvaltain sotaisaa niin lähi kuin kauempaa menneisyyttä kuvaavat, yhteensä 17 Oscar-ehdokkuutta napanneet elokuvat Lincoln ja Zero Dark Thirty. Viikon kevennyksenä on Timo Koivusalon ja Tähtihetken tämän aamuisen vieraan Riku Suokkaan ohjaama musikaali vuonna 85.

Vuonna 85 viljelee kummelismanselaista huumoria

Eppu Normaali, Juice Leskinen ja Popeda, tämän manserockin pyhän kolminaisuuden musiikilta on tuskin kukaan suomalainen voinut välttyä. Juice Leskisestä on kuolemansa myötä kehkeytynyt ihan oma legendansa. Eppu Normaalista ja Popedasta on puolestaan tullut suomirockin ikivatkaajia.

Miina Maasola on kahden elokuvan tähti

Keskiviikkona Miina Maasola astelee punaiselle matolle Vuonna 85 -elokuvan ensi-illassa. Samaan aikaan elokuvateattereissa pyörii romanttinen komedia Rakkauden rasvaprosentti, jossa naisella on pääosa. Näyttelijän jalat pysyvät maassa, kiitos lapsiperheen arjen.

Turkulaiset rynnivät leffaan

Turkulaiset kävivät viime vuonna runsain joukoin elokuvissa. Turun Kinopalatsissa vuosi 2012 oli ennätysvuosi. Elokuvissa kävi liki 670 000 katsojaa, mikä on 13 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna.

Koivusalo: Vuonna 85 on ylistys iloiselle Tampereelle

Timo Koivusalo kuvailee Vuonna 85 -elokuvaa iloiseksi viihdepaketiksi, jota kannattelevat karismaattiset näyttelijäsuoritukset ja osaksi suomalaista mielenmaisemaa vuosien saatossa muuttunut musiikki.

Vuonna 85 -elokuvan voivat katsoa muutkin suomalaiset – siinä ei puhuta mansea

Mansen murre ei kuulu Timo Koivusalon ohjaamassa elokuvassa Vuonna 85. Murre poistettiin, jotta turkulaisetkin ymmärtäisivät mistä elokuvassa on kyse.

Auer-dokumentti loppusuoralla Villilän elokuvastudioilla

Ulvilan surmaa käsittelevä dokumentti Hätäpuhelu pitää Villilä studiot kiireisenä. Hätäpuhelu on toinen Villilä studioiden isoista, viimeistelyssä olevista dokumenttielokuvatapauksista.

Vuonna -85 -musikaalin menestyksekäs matka päättyy kyyneliin

Tampereen työväen teatterissa juhlitaan vuonna 2006 alkaneen urakan päätöstä. Suomen katsotuimman kotimaisen musikaalikantaesityksen on nähnyt 373 näytöksessä noin 280 000 katsojaa.

Vuonna -85 tuo takatukat elokuviin

Vuonna -85 -elokuva on nyt purkissa. Elokuvan ensi-iltagaalaa juhlitaan tammikuussa Tampere-talossa. Gaalaa voi seurata myös elokuvateattereissa 15 eri paikkakunnalla.

"Manserockilla on oltava myös tulevaisuus"

Tampereen kaupungin bändikämpät ovat pian kiven alla. Onkiniemen ja Pohjolankadun tiloista ollaan luopumassa, eikä kaupungilla ole tarjolla uusia bänditiloja. Sulkemissuunnitelmat ovat poikineet verkkoadressin, johon on kertynyt jo yli 2 400 nimeä.

"Hauskan tekeminen on totista puuhaa"

80-luku valloittaa muodissa ja kiehtoo myös teatterikävijöitä. Pian teema levittäytyy valkokankaallekin, kun rock-komedia Vuonna 85-elokuva valmistuu.

Tuotantoyhtiön luovuus palkittiin

Elokuvia, tv-ohjelmia ja mainoksia tuottava Legenda sai tunnustusta työstään. Yhtiön takaa löytyy muun muassa Eppu Normaali Oy.

Villilään nousee 80-luvun yökerho opiskelijavoimin

Timo Koivusalon Vuonna 85 -elokuvan kuvaukset alkavat pian Tampereella ja Nakkilassa. Villilään on noussut, osin opiskelijavoimin, 80-luvun yökerho, ja tarpeistonvalmistuksen ja sisustusompelun opiskelijoilla on riittänyt kiirettä. Pitkää päivää puurtaneet opiskelijat ovat saaneet projektista korvaamatonta työkokemusta ja ammattitaitoa, eikä talvilomakaan keskeytä työntohinaa Villilän studiolla.

”Manserock elää ikuisesti!”

Ohjaaja Timo Koivusalon puntit eivät tutise, kun teatteri-ilmiöksi kasvanutta Vuonna 85 -musikaalia aletaan siirtää valkokankaalle. Sen sijaan Koivusalo puhkuu intoa siitä, että saa levittää katsojia Tampereella villinneen tarinan koko Suomeen. Vuonna 85 -elokuvan kuvaukset alkavat Tampereella 20. helmikuuta.

Huippunäyttelijät vievät vuoteen -85

Timo Koivusalon tuottamasta Vuonna 85 -manserock-elokuvasta ei tehdä musikaalia, vaan rouhea komedia. Elokuvan kuvaukset alkavat Tampereella 20. helmikuuta. Elokuvaa kuvataan myös muun muassa Villilän studioilla Nakkilassa. Tarinan päänelikkoa esittävät Reino Nordin, Malla Malmivaara, Mikko Nousiainen ja Miina Maasola.

Nakkilan Villilä Studioiden työtilanne turvattu

Nakkilan Villilä Studioiden työtilanne on turvattu ensi vuoden loppuun saakka uusien elokuvasopimusten ansiosta. Eilen julkistettiin, että studiot on tehnyt sopimuksen kahdesta uudesta elokuvasta. Timo Koivusalon ohjaama Vuonna 85 pohjautuu Manserockin teatteriversioon. Ella ja kaverit -elokuvan taustalla ovat Timo Parvelan lastenkirjat.

Koivusalo ohjaa elokuvan manserockista

Nakkilassa sijaitseva Villilä Studiot on tehnyt sopimuksen kahden uuden elokuvatuotannon kanssa. Studioilla kuvataan ensi vuoden aikana Vuonna 85 -musiikkielokuvaa ja Ella ja kaverit -lastenelokuvaa. Musiikkielokuvan ohjaa Timo Koivusalo. Molempia tuotantoja on suunniteltu jo pitkään ja kuvaukset tullaan toteuttamaan eri puolilla Satakuntaa.

Kirjailija Annika Idström on kuollut

Kirjailija Annika Idström on kuollut, hän oli 63-vuotias. Idström tunnettiin sekä kirjailijana, kääntäjänä että ohjaaja-dramaturgina, joka työskenteli muun muassa Ylen teatteriosastolle. Idström löi itsensä kirjailijana läpi 80-luvun puolivälissä romaanilla Veljeni Sebastian.

Menestysmusikaalista tehdään versio kesäteatteriin Tampereella

Tampereen Pyynikin kesäteatterin ensi kesän näytelmä on Kuuma Kesä ´85. Näytelmä tuo Pyynikille manserokkia ja tuttuja hahmoja Tampereen Työväen Teatterin menestysmusikaalista Vuonna 85. Pääparina Pyynikillä nähdään Sami Hintsanen ja Kaisa Mattila.

TTT:n näytelmillä suursuosio

Tampereen Työväen Teatterin Suuren näyttämön esitykset myyvät ennätysvauhtia. Musikaalien myyntiaste syksyllä on ollut lähes 100 prosenttia ja keväästäkin on myyty jo yli puolet.

Teatteriliput käyvät kaupaksi

Tampereen teattereiden syysnäytöslippuja on myyty ennätystahtiin. Tampereen Teatterin Puhdistus on loppuunmyyty. Työväen Teatterin Vuonna 85 Remix ja Komisario Koskinen ovat niin ikään lähes täynnä.