Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Lapset käyttävät tablettia.

Miten Helsingin epäilty jättipetos oli mahdollinen? Sisäisissä ja ulkoisissa tarkastuksissa ei huomattu mitään

Opetuslautakunnan puheenjohtaja Minerva Krohn uskoo rikoksesta epäillyn virkamiehen pystyneen peittämään jälkensä, koska tämä tunsi järjestelmät niin hyvin.

Oikeustalo Helsinki.

Helsinki Education Dept employee suspected of embezzling millions

A high-ranking civil servant at Helsinki’s Education Department has been taken into custody on suspicion of aggravated fraud. He is suspected of embezzling millions of euros by manipulating IT purchases, making the investigation the largest corruption case in history to reach the courts. In the interim, only one-tenth of Helsinki teachers have been supplied with a laptop, for example.

Lapsi käyttää tietokonetta.

Kaikkien aikojen suurin korruptioepäily – Minerva Krohn: "Tässähän varastetaan lapsilta"

Kaupunginlakimiehen mukaan tapaus oli pimennossa, koska opetusvirastossa tehdyt laitehankinnat eivät ylittäneet kilpailutusrajaa. Kaupunki tutkiikin nyt hankintajärjestelmän puutteet.

Odotusaika lääkäreille

THL: Lääkärille jonotetaan kohtuuttoman kauan

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n tilastojen mukaan jonot terveyskeskusten lääkäreille ovat vuoden aikana kasvaneet hieman. Erot hoitoon pääsyssä eri kunnissa ovat kuitenkin suuret. Esimerkiksi Hyvinkäällä kolme neljästä kiireettömästä asiakkaasta pääsee lääkärille viikossa, Keravalla noin puolet.

Ala-asteen oppilaita tunnilla pulpeteissa.

Kouluverkon tarkastelu säilyy toistaiseksi Helsingin kaupunginvaltuustolla

Valtuusto pui keskiviikkona kipakkaan sävyyn esitystä, jonka mukaan päätökset koulujen lakkauttamisista ja yhdistämisistä siirtyisivät valtuustolta opetuslautakunnalle.

yhdeksäsluokkalainen imatralainen tyttö laskee matematiikan tehtäviä.

Helsinkiläiskoulujen sijaiskielto voi vielä kaatua – "muistuttaa heitteillejättöä"

Helsingin koulujen sijaiskielto saattaa vielä kaatua poliittisessa käsittelyssä. Opetuslautakunnan puheenjohtaja Minerva Krohn (vihr.) toivoo, että säästöt etsitään muualta kuin sijaisista. Helsingin opettajien ammattiyhdisyksen puheenjohtajan mukaan suunnitelmat muistuttavat heitteillejättöä.

Skuvlla, távval, koulu, taulu

Helsingin kouluverkon muutokset tarkempaan syyniin

Helsingin kouluverkon muutoksia tarkastelemaan aiotaan perustaa väliaikainen jaosto. Opetuslautakunnan puheenjohtajan Minerva Krohnin mukaan jaoston tehtävänä on varmistaa, että päättäjillä on kaikki tarvittava tieto kouluverkkoa koskevissa päätöksissä. Vanhemmat eri puolilla Helsinkiä ovat vastustaneet äänekkäästi suunnitelmia helsinkiläiskoulujen lakkautuksista ja yhdistämisistä.

Opettaja kirjoittaa taululle musiikintunnilla.

Koulusäästöistä jälleen kiistaa

Helsingin opetuslautakunnan päätös yhdistää ja lakkauttaa kouluja suivaannuttaa oppilaiden vanhempia. Vanhemmat vaativat opetusviraston uusien hallintotilojen remonttirahoja kouluille.

Alppilan lukio ja yläaste Helsingissä.

Helsingin kouluverkon karsiminen jatkuu

Keskiviikkona kaupunginvaltuuston listalla on kolmen koulun yhdistäminen.

Koulu käytävä oppilaat

Koulutiloista tingitään Helsingissä

Helsingin opetustoimen budjetti kiristyy ensi vuonna. Säästöjä haetaan muun muassa vähentämällä useita koulutiloja. Esimerkiksi Tapanilassa vanhemmat ovat huolissaan nopeista muutoksista.

Lumelääkkeet kuvituskuva

Saitko hyvää hoitoa lääkärissä? – Hoitotehosta jopa 40 prosenttia voi olla lumevaikutusta

Hyvä lääkäri voi saada aikaan parempia hoitotuloksia ilman lääkkeitä kuin toinen lääkäri parhaillakaan lääkkeillä. Plasebovaikutus on todellinen, sillä se toimii myös eläimillä.

Infografiikka

Kuntien työntekijät päättävät valtuustoissa omista työpaikoistaan

Kaupunginvaltuutettuna toimiva opettaja, sairaanhoitaja tai kunnalla työskentelevä lääkäri vastustaa todennäköisemmin palvelujen yksityistämistä kuin vaikkapa kauppias tai IT-firman insinööri.

Asiakas kaupan kassalla.

No plans to ban plastic bags in Finland

Los Angeles recently passed a plastic shopping bag ban, but Finnish law prevents cities here from following suit.

Asiakas kaupan kassalla.

Suomen laki ei salli muovipussien kieltämistä

Helsinki tai muutkaan Suomen kaupungit eivät voi kieltää muovipusseja. Yhdysvalloissa muun muassa Los Angeles kieltää muovipussit ruokakaupoista. Suomen lainsäädäntö ei salli sitä.

Helsingin Energian Patolan lämpökeskus.

Valtuusto: Helsingin Energia investoikoon lainarahalla

Helsinkiläisvaltuutetut eivät hyväksy Helsingin Energian suunnitelmia vähentää rajusti kaupungin kassaan siirrettävien voittovarojen määrää. Valtuuston käymässä talousarvion lähetekeskustelussa nousi selvästi esiin se, että investoinnit on syytä tehdä lainarahalla, sillä voitot tarvitaan helsinkiläisten palveluihin jatkossakin.

Havainnekuva Kalasataman keskuksesta katsottuna pohjoisesta.

Pilvenpiirtäjäbuumi uhkaa kansallismaisemaa

Helsinkiin on iskenyt pilvenpiirtäjäbuumi. Suunnitteilla on viisikymmentä korkeaa tornitaloa eri puolille kaupunkia. Toteutuessaan ne muuttavat lopullisesti kaupungin historiallisen imagon.

Laura Räty

Kokoomuksen Laura Rädystä Helsingin apulaiskaupunginjohtaja

Helsingin kaupunginvaltuusto valitsi keskiviikkona sosiaali- ja terveystoimen vastaavaksi apulaiskaupunginjohtajaksi kokoomuksen Laura Rädyn. Vastaehdokas, vihreiden Minerva Krohn hävisi vaalin äänin 49 - 28. Vaalissa annettiin myös yksi ääni Jaana Pelkoselle, viisi tyhjää ääntä ja kaksi hylättiin asiattomien merkintöjen vuoksi.

Helsingin apulaiskaupunginjohtajaehdokkaat Laura Räty (kok.) ja Minerva Krohn (vihr.)

Rädyn ja Krohnin väliltä vaikea löytää näkemyseroja

Helsingin kaupunginvaltuusto valitsee tänään keskiviikkona sosiaali- ja terveystoimen vastaavan apulaiskaupunginjohtajan. Vastakkain ovat kokoomuksen Laura Räty ja vihreiden Minerva Krohn. Kovin jyrkästi naisten visiot toimialansa ongelmista ja vaadituista korjausliikkeistä eivät poikkea toisistaan.

Helsingin kaupungin johtopaikat

Demarit ratkaisevat illan apulaiskaupunginjohtajapelin

Helsingin kaupunginvaltuusto valitsee tänään sosiaali- ja terveystoimen vastaavan apulaiskaupunginjohtajan. Vastakkain ovat kokoomuksen ehdokas Laura Räty ja vihreiden ehdokas Minerva Krohn.

Minerva Krohn.

Krohn mukaan Helsingin apulaiskaupunginjohtajakisaan

Kokoomuksen ehdokas Laura Räty saa ainakin yhden vastaehdokkaan Helsingin apulaiskaupunginjohtajataistoon. Vihreät on päättänyt esittää kaupunginvaltuuston puheenjohtajaa Minerva Krohnia Helsingin apulaiskaupunginjohtajaksi.

Krohn Helsingin valtuuston puheenjohtajaksi

Helsingin valtuusto valitsi täksi vuodeksi puheenjohtajakseen vihreiden Minerva Krohnin. Valinta oli yksimielinen.

Minerva Krohn Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi

Helsingin kaupunginvaltuusto on valinnut Minerva Krohnin (vihr) puheenjohtajakseen. Valinta oli yksimielinen. Kaupunginvaltuustoa aiemmin johtanut Otto Lehtipuu (vihr) siirtyy rivivaltuutetuksi.

Minerva Krohn Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi

Vihreiden Minerva Krohn on valittu Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi. Helsingin Vihreä valtuustoryhmä valitsi Krohnin yksimielisesti kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi.

Parties Draft Familiar Names for 2007 Elections

Finland's political parties are already finalizing their candidate lists for next spring's general elections. As usual, there are quite a few candidates who have made their names outside of politics, or from association with well-known politicians.