Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Alkuvuoden myrkytystapauksiin ei liittynytkään rikosta ja vaarallisia huumeita – tapahtumien samanaikaisuutta selittää vain sattuma

Poliisi varoitti helmikuussa pohjalaisia alueella mahdollisesti liikkuvista, vaarallisista huumeista.

Huumeiden yliannostuksesta johtuvat kuolemat yleistyvät Suomessa – huumemyrkytykseen kuollaan aiempaa vanhempina

Islannissa ja Ruotsissa on Pohjoismaista eniten huumeiden yliannostuksesta johtuvia kuolemia väkilukuun verrattuna.

Hovioikeus hylkäsi vanhuksia myrkyttäneen hoitajan vaatimuksen päästä ehdonalaiseen vapauteen

Hovioikeuden mukaan rikokset olivat niin törkeitä, että 12 vuotta vankeutta ei ole riittävä rangaistus naiselle.

Myrkytystietokeskus on keskeyttänyt tehtaan juhlat ja varautunut teollisuusvakoiluun – Internet-ajalla ihmiset haluavat yhä kuulla tärkeät neuvot toiselta ihmiseltä

Vuonna 1961 perustettu Myrkytystietokeskus vastaa vuosittain lähes 40 000 puheluun. Viime vuosina puheluiden määrä on ollut pienessä kasvussa.

Hermomyrkytyksistä tunnetuksi tulleessa brittikaupungissa uusia myrkytysepäilyjä – kaksi sairastui ravintolassa

Brittilehti Daily Mailin mukaan ravintolassa sairastuneet henkilöt ovat venäläisiä.

Britannian turvallisuusministeri: Vladimir Putin perimmiltään vastuussa Salisburyn myrkytyksistä

Britannian syyttäjäviranomaiset kertoivat keskiviikkona nostavansa kahta venäläismiestä vastaan syytteet Sergei Skripalin, tämän tyttären Julian ja brittipoliisin murhayrityksestä.

Novitšok-myrkyn uhrit luulivat ainetta parfyymiksi

Myrkytyksestä selvinnyt brittimies kertoo antaneensa löytämänsä parfyymipullon lahjaksi kumppanilleen. Tämä kuoli myrkytykseen.

Kemiallisten aseiden kieltojärjestö tutkii Amesburyn hermomyrkkytapausta Britanniassa

Britannian mukaan Amesburyssa tapahtuneen naisen myrkkykuoleman oletetaan liittyvän aiemmin tapahtuneeseen venäläisen ex-vakoojan Sergei Skripalin ja tämän tyttären myrkytystapaukseen.

Tutkimus: Ilman reseptiä hankitut lääkkeet usein mukana myrkytyskuolemissa

Myrkytyskuolemista 71 prosentissa havaittiin lääkkeiden reseptitöntä käyttöä, ilmenee Helsingin yliopiston ja THL:n tuoreesta tutkimuksesta.

Porin Kirjurinluodon eläinten kiusaamisesta nousi kohu: "En usko, että niitä on vahingoitettu tahallaan"

Lehdessä esitetty väite siitä, että lintuhäkissä asuva riikinkana olisi myrkytetty tahallaan, ei luultavasti pidä paikkaansa.

Liikkuuko Tampereella koirien myrkyttäjä? Mustaterrieri Eddie kuoli maksamyrkkyyn Ryydynpohjassa

Tamperelaisen Camilla Kalevon koira kuoli äkillisesti helmikuun alussa. Eviran tutkimuksissa kuolinsyyksi paljastui maksaan vaikutava myrkky.

Jo yli 70 kuollut Siperiassa metanolimyrkykseen – lääkealkoholi aiotaan siirtää apteekkeihin

Ihmiset olivat juoneet metanolia sisältävää kylpynestettä. Alkoholia sisältäviä tuotteita koskevaa lainsäädäntöä aiotaan kiristää.

A-klinikkasäätiön ylilääkäri Mikkelin myrkytyskuolemista: "Joko nyt taas"

Ylilääkäri Pekka Salmelan mukaan Mikkelin kaltaiset tapaukset ovat tiedettyä yleisempiä. Päihdemarkkinat ovat menneet villeiksi: myyjä ei tiedä mitä hän myy ja ostaja ei tiedä mitä hän ostaa.

Nikotiininesteitä ja saunatuoksuja – monia kodin myrkkyjä ei myrkyiksi heti tunnista

Kodissa on arkikäytössä päivittäin paljon kemikaaleja, joista voi saada hyvin vakaviakin myrkytysoireita. Myrkytystietokeskus on joutunut neuvomaan ihmisiä viime aikoina myrkytysepäilyissä, joissa vääriin käsiin on joutunut esimerkiksi sähkötupakan nesteitä ja paineenalaisia kertapakattuja pesuainekapseleita.

23 kuoli myrkyllisiin makeisiin Pakistanissa

Makeiset olivat saastuneet tuholaistorjunta-aiheesta.

Venäläiset eivät usko Litvinenkon murhatutkimusten tulokseen

Valtaosa venäläisistä ei ole myrkytysmurhasta kuullutkaan. Yli puolet niistä, jotka siitä tiesivät, ei usko Venäjää syylliseksi.

Salon myrkkyhoitajan tuomio pysyi hovioikeudessa

Käräjäoikeus tuomitsi 55-miehen elinkautiseen. Hovioikeus yhtyi näkemykseen siitä, että hoivapalveluyrittäjänä työskennellyt mies myrkytti 84-vuotiaan naisen syksyllä 2014 Salossa.

Pää sekoitetaan yhä enemmän pillereillä ja viinalla – silti myrkytyskuolemat ovat vähentyneet

Myrkytyskuolema on yhä harvemmin suomalaisvainajan kuolinsyy. Myrkytyskuolemien määrä on vähentynyt, vaikka samanaikaisesti lääkkeiden väärinkäyttö lisääntyy. Mistä se johtuu, sitä eivät asiantuntijatkaan osaa selittää.

Muuntohuumeet eivät syrjäytä Subutexia – "Sillä on vakiintunut käyttäjäkunta, joista monet eivät edes muuntohuumeisiin koskisi"

Huumemyrkytyskuolemat ovat lisääntyneet viime vuosina jyrkästi, samalla kun opioidiriippuvaisten määrä on kasvanut. Korvaushoidoissa käytettävä buprenorfiini on kuitenkin myös yleisin katukaupassa laittomasti myytävä huumausaine ja tärkein myrkytyskuolemien aiheuttaja. Vaikka uusia muuntohuumeita on helposti saatavilla netin kautta, ne eivät ole syrjäyttäneet Suomen yleisimmin käytettyä huumausainetta eli Subutexia.

Salon myrkkyhoitaja valitti hovioikeuteen

Kyseessä on hoivapalveluyrittäjänä toiminut 55-vuotias mies, jonka Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi toukokuussa elinkautiseen vankeusrangaistukseen murhasta, murhan yrityksistä sekä väärennysrikoksista.

Mafian naiset

Ilmiantajiksi ryhtyneet mafiaperheiden naiset ovat kokeneet julman kohtalon Italiassa.

Hämeenlinnan myrkkymurhaaja järkytti aikoinaan maailmaa

Hämeenlinnan historian tunnetuin murha, lehtori Ferdinand Sainion kuolema strykniiniin, pysyy jatkuvasti muistissa tapahtumakaupungissa. Lisäksi se levisi kohu-uutisena pitkin maailmaa. Sen muisto on levinnyt tänä vuonna maailmalle näytelmänä. Tietävätköhän Minna Canthin 170-juhlavuonna Sylvi-näytelmää katsovat, että aikanaan yleisö kävi tirkistelemässä miten kirjailija käsitteli kohumurhaa.

Britit tutkivat sittenkin myrkytetyn vakoojan tapauksen

Entinen venäläisagentti kuoli poloniummyrkytykseen Britanniassa vuonna 2006.

Ranskalaistutkijat: Jasser Arafat ei kuollut myrkytykseen

Ranskalaiset tulivat päinvastaiseen lopputulokseen kuin sveitsiläistutkijat viime kuussa. Sveitsiläiset eivät sulkeneet pois polonium-myrkytyksen mahdollisuutta Arafatin kuolinsyynä. Heidän mukaansa poloniumin suuri määrä viittasi ulkopuoliseen tekijään.

Brittihallituksen tahto voitti: Litvinenkon myrkytyskuoleman tutkimustulokset salataan

Entinen venäläisagentti myrkytettiin poloniumilla Lontoossa. Hänen kuolemansyynsä tutkija ja perheensä toivoivat, että tutkimusasiakirjat tuotaisiin avoimesti julki.

Kokin epäillään myrkyttäneen 22 ihmistä Pakistanissa

Vaaleissa tappion kärsineen miehen epäillään maksaneen kokille, jotta tämä myrkyttäisi ruoan hänen kilpailijansa kotona.

Rehuvarasto paloi Kainuussa - 150 lammasta ja yksi sonni kuolivat

Eläimet kuolivat myrkytykseen tulipalon savukaasuista. Yksi karitsa selvisi liekeistä elossa.

Poliisi: Koira ei kuollut myrkytykseen

Poliisi tutki viime viikolla mahdollista koiran myrkytystä Kajaanin Lehtikankaalla. Tarkemmissa tutkimuksissa on selvinnyt, että koiran kuolemaan on luonnollinen selitys

Beninin presidentti pelastui myrkkymurhalta - veljentytär ja lääkäri pidätetty salajuonesta

Länsiafrikkalaisen Beninin presidentin Thomas Boni Yayin murhaa myrkyttämällä suunnitelleet veljentytär, lääkäri ja entinen ministeri on pidätetty ja asetettu syytteeseen.

Lähteet: Ranska tutkii Arafatin kuolemaa

Syyttäjäviranomaiset tutkivat lähteiden mukaan palestiinalaisjohtaja Jasser Arafatin väitetyn polonium-myrkytyskuoleman.

Kuolenko vai selviänkö hengissä?

Kuolenko myrkytykseen? Pääsenkö ikinä luovutukseen? Miksi juuri minä? Synkät ajatukset vetivät pohjamutiin, kun diabetes tuhosi kokkolalaisen Sirpa Läspän munuaiset. Tänään Sirpa voi hyvin ja haluaa kannustaa muitakin näkemään valon tunnelin päässä.

Poliisit myöntävät suojelleensa poliitikon vaimoa murhaepäilyiltä

Kohutun oikeudenkäynnin sivujuonteessa neljää poliisia syytetään murhan peittelystä Kiinassa. Entisen huippupoliitikon Bo Xilain vaimon Gu Kailain epäillään myrkyttäneen brittiläisen liikemiehen.  Aluksi miehen väitettiin kuolleen sydänkohtaukseen. 

Poliisien epäillään suojelleen murhasta syytettyä poliitikon vaimoa Kiinassa

Kohutun oikeudenkäynnin sivujuonteessa neljää päällikköasemassa ollutta poliisia syytetään murhan peittelystä. Entisen huippupoliitikon Bo Xilain vaimon Gu Kailain epäillään myrkyttäneen brittiläisen liikemiehen. Aluksi miehen väitettiin kuolleen sydänkohtaukseen.

Ylitornion koirakuolemissa ei rikosta

Rikoskomisario Janne Koskela kertoo, että koirakuolemien tutkiminen on lopetettu, koska poliisilla ei ole syytä epäillä tapahtuneen rikosta. Koskelan mukaan yksi koira tutkittiin myrkytysepäilyn vuoksi, mutta tutkimuksissa ei löytynyt viitteitä myrkystä.

Talvivaaran linnut kuolivat myrkytykseen

Kaivosalueelta löytyneiden lintujen kuolinsyy paljastui Eviran Oulun laboratoriossa tehdyissä tutkimuksissa. Talvivaaran prosessivesialtaasta löydettiin kymmeniä kuolleita lintuja huhtikuun lopussa.

Pitkä matka sairaalaan voi maksaa myrkytyspotilaan hengen

Myrkytystapausten hoidossa valttia on nopea toiminta, johon suomalaisia on tuloksellisesti jo 50 vuoden ajan opastanut Myrkytystietokeskus. Pikkulasten myrkytyskuolemat ovat lähes loppuneet, mutta uusia haasteita tulee koko ajan. Esimerkiksi pidentyvät sairaankuljetusmatkat ovat uhka myrkytyspotilaalle.

Epäily: Fentanyyli tappoi taas

Keski-Suomen poliisi tutkii nuoren henkilön kuolemaa, jonka epäillään aiheutuneen fentanyyliä sisältävästä kipulaastarista irrotetun lääkeaineen suonensisäisestä käytöstä.

Takahuhdissa surmattu kuoli myrkytykseen

Poliisi on saanut lisää tietoa Takahuhdissa tapahtuneesta murhasta. Tutkimusten mukaan 50-vuotiaan uhrin epäillään kuolleen myrkytyksen seurauksena.

Ruotsissa nuoret naiset yrittävät itsemurhaa särkylääkkeillä

Ruotsissa tavallisista särkylääkkeistä on tullut nuorten naisten yleisin tapa yrittää itsemurhaa, kertoo Svenska Dagbladet -lehti. Maan suurimpaan akuuttivastaanottoon, Tukholman Södersjukhusetiin, on tuotu tänä vuonna jo 30 särkylääkkeiden yliannostustapausta.

Poliisi pääsi fentanyylin jäljille Keski-Suomessa

Poliisi on selvittänyt, mistä Keski-Suomessa kahteen myrkytyskuolemaan johtanut fentanyyli oli peräisin. Fentanyylilaastarit olivat lähtöisin Äänekoskella asuneen kuolemansairaan potilaan lääkkeistä.

Fentanyyli tappanut Keski-Suomessakin

Keski-Suomessa on löydetty fentanyyliä kolmen myrkytyskuoleman yhteydessä kahden viime vuoden aikana. Poliisi on pidättynyt tällä viikolla törkeään huumausainerikokseen epäiltyinä useita henkilöitä, joiden epäillään osallistuneen fentanyylilaastareiden välittämiseen Äänesseudulla ja Jyvässeudulla.

SARJAMURHAOIKEUDENKÄYNTI

Helsingin sarjamurhaoikeudenkäynnissä on tänään kuultu myrkytyksen uhria. Syyttäjän anti oli kuitenkin niin heikko, että juttua ei tehty. Tässä kuitenkin tiedot, jotka irtosivat.

Lääkkeiden väärinkäyttö on lisääntynyt

Lääkeaineet aiheuttavat Suomessa jo enemmän myrkytyskuolemia kuin alkoholi. Haitallisimmat yhdistelmät saattavat syntyä jo yleisesti käytettävien kipulääkkeiden yhteiskäytöstä. Päihdelääkärin mukaan lääkkeiden väärinkäyttö on lisääntynyt myös Pohjois-Suomessa perimmäistä Lappia myöten.

Poliisi puntaroi Vapon osuutta pellettisiilokuolemassa

Poliisi ja syyttäjä harkitsevat viime vuoden marraskuussa sattuneen pellettisiilokuoleman lisätutkimuksia. Päätös tutkimusten aloittamisesta tehdään elokuussa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle