Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ex-kuntosaliyrittäjälle ehdollista vankeutta

Lappeenrannassa kuntosalia pyörittänyt yrittäjä on tuomittu ehdolliseen vankeustuomioon velallisen epärehellisyydestä. Hänet myös velvoitettiin korvaamaan nostamansa rahat konkurssipesälle.

Presidentin lounaalla - Sata Berliiniä (97/100)

Suomalaisen kokin Petri Räisäsen loihtima herkkupöytä Suomen Berliinin suurlähettilään Päivi Luostarisen virka-asunnolla sai suut muikeaksi niin presidentti Niinistöltä kuin muiltakin kutsuvierailta. Muun muassa lohta, savukalaa,riistaa ja juustoa hienoimmissa muodoissaan. Juomina tarjolla vettä, tuoremehua sekä hyvälaatuista puna- ja valkoviiniä. Maittava ja tyylikkäästi katettu lounaspöytä, hyvä seura, ystävällinen palvelu, hienot tilat ja upea näköala yli Berliiniin, mitäpä muuta arvokkaalta päivältä kaipaa.

Pyhä Martti - Sata Berliiniä (100/100)

Pyhän Martin lyhtykulkue saa Schönebergin kaupunginosassa mukaansa katolisten perheiden lasten lisäksi myös protestanttisten perheiden lapsia. Lapset ovat askarrelleet lyhdyt kotona ja katolisissa päiväkodeissa. Perinteinen Martin päivän illan kulkue vanhoine lauluineen tuo kristillisen tuulahduksen ateistiseen ja monikulttuuriseen kaupunkiin.

Toimittajat Niinistön vanavedessä Bellevuessa - Sata Berliiniä (99/100)

Niinistön Berliinin vierailua seurasi kourallinen suomalaisia ja saksalaisia toimittajia. Heidän tehtävänään oli olla tapahtumapaikalla hyvissä ajoin ennen päähenkilöitä ja odottaa sen jälkeen turvamiesten valvonnassa itse tilaisuuden ja siihen mahdollisesti liittyneen tiedotustilaisuuden alkamista. Saksalaisessa mediassa vierailu ei saanut juurikaan huomiota muutamaa etukäteishaastattelun pohjalta tehtyä juttua lukuun ottamatta. Valtioiden päämiehiä vierailee Berliinissä harva se päivä. Kiinnostamattomuuteen vaikutti myös se, että Suomen, kuten myös Saksan presidentillä on vain rajoitetusti päivänpoliittista valtaa. Arvojohtajina heitä kuitenkin arvostetaan.

Marraskuinen ilta - Sata Berliiniä (98/100)

Yli 3 miljoonan asukkaan kaupungin sydän sykkii voimakkaasti ja lämpimästi syksyisestä sateesta ja illan pimeydestä huolimatta. Tervetuloa mukaan lauantaiselle ilta-ajelulle.

Presidentin kyydissä - Sata Berliiniä (95/100)

Presidentti Niinistön autosaattue Saksan liittopresidentin linnasta Bellevuesta hotellille Potsdamer Platzille. Lehdistön bussi yrittää pysyä mukana vauhdissa rivistön viimeisenä.

Presidentin info - Sata Berliiniä (96/100)

Eurooppa tarvitsee johtajuutta, sanoi presidentti Niinistö suomalaisille toimittajalle Berliinissä hotellin kabinetissa pidetyssä tiedotustilaisuudessa.Saksasta sellainen mielellään tehtäisiin, ja se olisi luontevaa, mutta samalla sitä kuitenkin epäillään.

Niinistö Berliiniin - Sata Berliiniä (94/100)

Presidentti Niinistö saapui illalla sateiseen Berliiniin. Majapaikkana on Ritz Carlton - hotelli Potsdamer Platzilla, mikä on eräs kaupungin uusimmista ja kalleimmista. Virallinen ohjelma tapaamisineen alkaa aamulla.

Miesten pelit - Sata Berliiniä (92/100)

Gatowin lentokentälle on koottu kattava kokoelma saksalaista sotilaslentohistoriaa ja -kalustoa. Bundeswehr ei juurikaan mainosta näyttelyään, koska armeija ei ole saksalaisten suosiossa. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Sisupussi - Sata Berliiniä (93/100)

Berliinissä järjestetään vuodessa yli 1000 mielenosoitusta. Tunnetuin ja pitkäkestoisin niistä on turkkilaisen Aydin Akinin jokapäiväinen protesti sitä vastaan, ettei hänellä ja toisilla EU:n ulkopuolelta tulleilla maahanmuuttajilla ole edes kunnallista äänioikeutta.

Mieltä poliisia vastaan - Sata Berliiniä (91/100)

Berliiniläiset syyttävät poliisia salailusta paikoilleen juuttuneissa uusnatsimurhien tutkimuksissa. Monet epäilevät sisäisen tiedustelupalvelun ja poliisin sotkeutuneen tapaukseen. Uusnatsit murhasivat vuosina 2001-2007 kymmenen ihmistä, joista kahdeksan turkkilaisia pienyrittäjiä. Saksan suojelupoliisilla on uusnatsien joukossa omia agenttejaan.

Luftwaffe - Sata Berliiniä (90/100)

Lentoliikenteeltä suljetulle ja turistivirroista syrjässä sijaitsevalle Gatowin lentokentälle on koottu näyttely Saksan ja Saksojen ilmavoimista kautta aikojen. Yli 70 lentokoneen lisäksi esillä ilmatorjuntakalustoa sekä tietoa Bundeswehrin toiminnasta ennen ja nyt. Lentokenttä toimi Berliinin saarron aikana 1948-1949 Tempelhofin kentän rinnalla Länsi-Berliinin toisena henkireikänä.

Erdogan - Sata Berliiniä (89/100)

Saksassa asuvat kurdit ja armenialaiset vaativat Berliinissä vierailulla olevaa Turkin pääministeriä Erdogania vapauttamaan poliittiset vangit ja kunnioittamaan ihmisoikeuksia ja mielipiteenvapautta. He muistuttavat, että turkkilaisissa vankiloissa on tällä hetkellä 750 poliittista vankia syömälakossa, mutta Erdogan ja turkkilainen media vaikenevat asiasta. Saksassa asuu kurdeja runsaat puoli miljoonaa ja armenialaisia noin 30 000.

Nälkälakko - Sata Berliiniä (88/100)

Joukko pakolaisia osoittaa Brandenburgin portilla mieltään huonoa kohtelua vastaan. Poliisi yrittää häätää mielenosoittajia takavarikoimalla heidän leiriytymis- ja yöpymisvälineitään.

Murha Alexanderplatzilla - Sata Berliiniä (87/100)

Brutaalit potkimiset ja päällekäymiset ovat lisääntyneet Berliinin kaduilla ja maanalaisen asemilla. Lokakuun 14. päivänä nuorisojengi potki Alexanderplatzilla kuoliaaksi diskosta poistuneen 20-vuotiaan Jonnyn ja hakkasivat myös hänen ystävänsä sairaalakuntoon. Osa tekijöistä on saatu kiinni. Ainakin yksi hakkaajista on paennut Turkkiin. Kaupunkilaiset ovat peloissaan ja tyrmistyneitä silmittömän väkivallan lisääntymisestä.

Merkel & Co - Sata Berliiniä (84/100)

Saksan korkein johto osallistui Romanien holokaustimuistomerkin avajaisiin. Itse muistomerkin luo päästettiin vain kutsuvieraat. Yleisölle vuosia valmisteilla ollut muistomerkki avataan perjantaina.

Pakolaisleiri Kreuzbergissä - Sata Berliiniä (83/100)

Yli 600 km Würzburgista Berliiniin kävelleet pakolaiset haluavat parantaa mielenosoituksella elinolojaan ja jouduttaa pysyvän turvapaikan saamista. Sudanilaisella Jasserilla on vaimon ja neljän lapsen lisäksi mukanaan sisar lapsineen. He pakenivat aluksi Italiaan, josta jatkoivat matkaa Saksaan. Jasser perheineen ja sadat toiset pakolaiset protestoivat myös sitä, että eivät saa poistua tuvapaikkahakemuksen käsittelyn aikana heille määrätyltä majoitusalueelta.

Turvapaikanhakijat - Sata Berliiniä (82/100)

Yli 600 km Würzburgista Berliiniin mielenosoitukseen taivaltaneet turvapaikanhakijat vaativat vapaata liikkumisoikeutta, karkotusten lopettamista, pakolaisleirien sulkemista ja enemmän inhimillisyyttä pakolaisasioiden hoitamiseen. Saksaan tuli viime vuonna yli 53 000 turvapaikanhakijaa. Useimmat heistä ovat kotoisin Afganistanista, Irakista, muualta Lähi-Idästä sekä Itä- ja Pohjois-Afrikasta. Tämän vuoden elokuun loppuun pakolaisia on tullut laillisesti yli 39 000. Noin joka toinen turvapaikanhakija saa jäädä.

Syksy - Sata Berliiniä (81/100)

Syksy ja sateet luovat suurkaupunkiin oman erikoisen tunnelmansa ja usein myös liikenneruuhkat.

Turkulaisupseerit aikamatkalla - Sata Berliiniä (79/100)

Turun upseerikerhon jäseniä puolisoineen tutustui journalistisella aikamatkalla Berliiniin, sen historiaan ja historian vaikutuksiin nykypäivän elämään.

Kansallispäivä - Sata Berliiniä (80/100)

Kymmenet poliisit suojelivat Saksan kansallispäivänä muistokirkon aukiolla pientä, itseään patriooteiksi kutsuneiden kansalaisten ryhmää. Vasemmistoautonomeilta muistuttavat henkilöt joutuivat poliisien piirittämiksi. Poliisin antikonfliktitiimi oli valmiina tyynnyttelemään kansallispäivän kuumentamia tunteita.

Ministeri - Sata Berliiniä (78/100)

Saksan ympäristöministeri Peter Altmaier (CDU) vakuutti eilisessä tiedotustilaisuudessaan, että Saksan kilpailukyky pysyy ja jopa paranee, kun maa panostaa atomivoiman sijasta uusiutuvaan energiaan.

Islamistivaara - Sata Berliiniä (76/100)

Levottomuudet islamilaisissa maissa ovat tiuketaneet turvatoimia myös Berliinissä. Erityisen tarkkaan vartioidaan juutalaiskohteiden lisäksi USA:n ja Ison Britannian suurlähetystöjä.

Tänään otsikoissa - Sata Berliiniä (75/100)

Pertti Rönkön lehtikatsaus Berliinistä perjantaina 14. syyskuuta 2012.

Koiran elämää (74/100)

Koiria, ihmisiä, ihmiskoiria ja koiraihmisiä. Roolileikit kuuluvat Fuggerstrassen katujuhlien perinteeseen.

Metro (73/100)

U-Bahn (metro) ja S-Bahn (kaupunkijuna) muodostavat Berliinissä julkisen liikenteen rungon. Liikenne on sujuvaa ympäri vuorokauden.

Katujuhla - Sata Berliiniä (71/100)

Berliinin Fuggerstrassella pidetään joka syyskuun toisena lauantaina katujuhla, jonka tuotolla rahoitetaan läheisen erityispäiväkodin toimintaa. Tapahtuma vetää väkeä Berliinin lisäksi koko Saksasta ja myös ulkomailta.

Ole mitä olet - Sata Berliiniä (72/100)

Berliinin monenkirjavuuteen ja sallivuuteen kuuluu myös kautta koko Euroopan kuuluisaksi tullut nahka- ja kumifetissistien Fuggerstrassen katujuhla.

Vaatteet on aatteet - Sata Berliiniä (70/100)

Saksalaisessa ajattelutavassa moniin asuihin ja yksittäisiin vaatekappaleisiin liitetään poliittisia merkityksiä. Hotelleja ja ravintoloita opastetaan tunnistamaan asiakkaiden joukosta äärioikeistolaisesti ajattelevia.

Bunkkeri (69/100)

Sodan jäljet näkyvät kaikkialla Berliinissä. Erikoisimpia jäänteitä ovat osittain maan päälle rakennetut pommisuojat.

Arabiaa (68/100)

Schönebergissä on muutama turkkilainen ja arabialainen alue. Väestöryhmille on tarjolla yhteisiä kerhotiloja, joissa tutustutaan myös korttelissa puhuttaviin kieliin sekä puolin ja toisin naapurien kulttuureihin.

Tegel (67/100)

Suljettavaksi määrätty Tegelin lentokenttä sai jatkoaikaa, koska Berliinin kansainvälisen Schönefeldin suurlentokentän valmistuminen lykkääntyi hamaan tulevaisuuteen. Uuden kentän avajaiset piti olla kesäkuun 3. päivänä.

Lounas (66/100)

Ruokapaikkoja Berliinissä on tuhansia. Vain saksalaiset ravintolat ovat vähissä. Kallistakin löytyy, mutta muutoin hintataso yltää harvoin suomalaisiin korkeuksiin. Kesällä syödään terassilla, jos suinkin mahdollista.

Pussy Riot (65/100)

Nuoret naamioituneet naiset osoittivat sunnuntaina mieltään venäläisortodoksisen kirkon edessä Putinin hallinnon epädemokraattisuutta ja Moskovan Pussy Riot- ryhmäläisten tuomioita vastaan. Järjestäjiä harmitti vähäinen osanotto. Paikalla oli enemmän poliiseja ja toimittajia kuin mielenosoittajia.

Stalinismin uhrit (64/100)

Valkoiset ristit valtiopäivätalon viereisen puiston aidassa muistuttavat Saksan toisen diktatuurin uhreista.

Kainin merkki (63/100)

Peter Eisenmanin suunnittelema holokaustimuistomerkki muistuttaa eurooppalaisten juutalaisten kohtalosta natsien kynsissä. Alueen vieressä on oma muistomerkkinsä natsien murhaamille homoille.

Hätätie (62/100)

Berliinissä ja monilla muilla saksalaisilla paikkakunnilla epätoivoinen äiti voi työntää vastasyntyneen lapsensa vauvaluukkuun. Berliinissä niihin on jätetty 57 lasta. Tällä viikolla vauvalukkuun jätti pienen tyttärensä muun perheensä ja myöhemmin myös itsensä surmanut liikemies.

Brandenburgin portilla (61/100)

Kylmän sodan ja jaetun Berliinin symbolista Brandenburgin portista on kehittynyt kaupungin kuhinapiste. Portin editse kaartaneesta muurista kertoo enää katuun upotettu tiilivana. Portin ympärillä ja sen välittömässä läheisyydessä ovat toisen maailmansodan voittajavaltioiden USA:n, Ison Britannian ja Venäjän sekä niiden kanssa Saksaa miehittäneen Ranskan suurlähetystörakennukset. Kiveheiton päässä ovat valtiopäivätalo Reichstag ja holokaustimuistomerkki.

Asemalla (60/100)

Berliinin monikerroksisella päärautatieasemalla pysähtyy päivittäin yli 1000 junaa. Asemaa käyttää päivittäin yli 300 000 ihmistä. Miljardi euroa maksanut rakennus toimii myös viikonloppuisin avoinna olevana kauppakeskuksena. Osa kaukojunista saapuu aseman kellarikerrokseen tunneleita pitkin. Rakennus kuuluu Euroopan suurimpiin asemarakennuksiin. Se valittiin vuonna 2007 Euroopan parhaaksi juna-asemaksi.

Tunneli (59/100)

Berliinin erikoisimpiin maanalaisiin kulkuteihin kuuluu Köpenickissä vilkkaasti liikennöidyn salmen alittava jalankulkutunneli.

Berliini +36 (58/100)

Sunnuntai oli Berliinissä kesän kuumin päivä. Spreejokeen kuuluva Müggelsee kaupungin kaakkoiskulmassa tarjosi virkistystä tuhansille ihmisille.

Mielenosoitus (57/100)

Berliinissä järjestetään vuodessa yli 1 000 mielenosoitusta. Lauantaina mielet kuohuivat maahanmuuttajakaupunginosassa Neuköllnissä, jossa islamkriittisen Pro Deutschland - puolueen Muhammed -pilakuvamielenosoitus nostatti myös vastamielenosoituksen.

Unihiekkaa (56/100)

DDR:n television nukkumatti Sandmann on viskonut unihiekkaa maailman lasten silmiin yli 52 vuotta. Suomessa hänet hyllytettiin, mutta muualla maailmassa suosiolle ei näytä olevan loppua. Babelsbergin elokuvapuistossa esitellään nukkumatin syntyhistoriaa ja monia hänen sadoista kulkuneuvoistaan.

Elokuvapuisto (55/100)

Babelsbergin elokuvapuisto Potsdamissa Berliinin kainalossa avaa elokuvien ja tv-ohjelmien tekemisen maailmaa. Niukasta annista peritään aikuisilta 21 euroa.

Eläkeläiset valtasivat talon (54/100)

Eläkeläiset miehittävät Berliinissä Pankowissa sijaitsevaa toimintakeskustaan kesäkuusta lähtien. He yrittävät estää kaupunkia lopettamasta keskuksen toiminnan. Talo ja sitä ympäröivä puutarha on ollut heidän käytössään 15 vuotta.

Katupelurit (53/100)

"Mökkipelissä" (Hütchenspiel) itäeurooppalaiset roistokoplat houkuttelevat ohikulkijoita arvaamaan, minkä laatikon alle kuula vilahtaa ja voittamaan panoksensa tuplana takaisin. Pelihimoa nostattaa havainto, että edelliset pelaajat näyttävät voittavan kerta toisensa jälkeen.

Ensimmäinen koulupäivä (52/100)

hkaensimmäinen koulupäivä on berliiniläislapsille suurta juhlaa. Kouluun saapuvat vanhempien ja sisarusten lisäksi ukit ja mummit, kummit, muita sukulaisia ja usein naapureitakin. Päivän jännitystä lieventää pienillä lahjoilla ja makeisilla täytetty tötterö. Myös pikkuveljet ja -siskot saavat omat pikkutötterönsä. Ekaluokkalaisille koulu alkoi tänään lauantaina 11. elokuuta, muille koululaisille jo viime maanantaina.

Kännykkätarinoita Berliinistä (51/100)

Kännykkätarinoista Berliinistä puolet takana ja puolet edessä. Välineet mediaaliseen maailmanvalloitukseen löytyvät lähes jokaisen taskusta.

Puna-armeijan muisto (50/100)

Berliinissä on useita suuria hautamuistomerkkejä Berliinin valtauksessa 1945 kaatuneille Neuvostoliiton sotilaille. Suurin niistä sijaitsee Treptowin puistossa. Kaatuneille saksalaissotilaille ei ole muistomerkkiä.

Kreuzberg (49/100)

Elämää pursuava Kreuzbergin kaupunginosa on tunnettu vaihtoehtoväestään, vasemmistoautonomeistaan, kaooteistaan, turkkilaisistaan, taiteilijoistaan, työttömistään ja rajuista vappumellakoistaan. Asukkaat yrittävät puolustautua aktiivisesti kaupunginosan juppiutumista ja siitä seuraavaa vuokrien nousua vastaan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle