Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Henna Karlsson on teknologiayrityksen johtaja ja usein palavereissa ainoa nainen – hän on Suomessa harvinaisuus ja syyt siihen ovat syvällä

Naisten johtamat yritykset saavat murto-osan Suomessa jaettavasta riskirahoituksesta. Kyse ei ole syrjinnästä, vaan ongelma on rakenteellinen.

Yousra Alasaad jätti työnsä ja jäi kotiin, koska uskoi Suomen koronatilanteen olevan sama kuin sisaruksilla Turkissa ja Jordaniassa – maahanmuuttajat jääneet tietopimentoon

Monet maahanmuuttajat ovat olleet kotimaansa ja sukulaisten tietojen varassa, kun koronaohjeistusta ei ole saanut Suomessa omalla kielellä.

TOIVO-hanke panostaa kuhmolaisten yritysten ja työntekijöiden hyvinvointiin koronakriisin keskellä

Keskeiset toimenpiteet keskittyvät fyysisen ja henkisen hyvinvoinnin edistämiseen ja liiketoiminnallisen osaamiseen kehittämiseen.

Keski-Suomen naisyrittäjät alkavat järjestää yhteisiä kahvihetkiä somessa – läsnäoloa halutaan lisätä, vaikka tavata ei voi

Poikkeustilanne poikii myös täysin uusia ideoita: tiettävästi maailman ensimmäiset virtuaaliset kässämessut järjestetään maaliskuun lopulla.

Ylitornion Yrittäjänaiset on vuoden yrittäjäyhdistys – Toiminta ylittää kuntarajojen lisäksi välillä myös valtakunnan rajan

Ylitornion Yrittäjäyhdistys on palkittu aktiivisuudestaan. Se on järjestänyt mm. teatterimatkoja.

Mona Mannevuon kolumni: Haluaisimme ratkaista ihmiskunnan viheliäiset ongelmat nopeasti ja halvalla, ja se tekee meidät alttiiksi huiputuksille

Tutkimustulos ehkä muuttaa maailmaa tai sitten ei, mutta oikoteitä ei ole eikä tutkimusetiikasta voi millään verukkeella tinkiä, kirjoittaa tutkija Mona Mannevuo.

Saimaan yrittäjänaiset eroaa yrittäjänaisten kattojärjestöstä

Synet menetti luottamuksen Suomen yrittäjänaisten toimintaan.

Hannele Kodisoja on Turun vuoden 2018 Yrittäjänainen

Turun Yrittäjänaiset ry valitsee vuosittain ansioituneen Turun Yrittäjänaisen.

Saimaan alueen Vuoden yrittäjänainen on Merja Teitto

Henkilöstöpalvelualan yrittäjä on saanut bisneksensä kukoistamaan.

Maaseudulle syntyy nyt matkailun rinnalle erilaisia palveluyrityksiä

Maaseudulla asuvat naiset hankkivat lisätuloja hyvinvointialan palveluilla.

Lakkautetun yhdistyksen varat Naisten Pankille ja naisyrittäjille

Lakkautettu yhdistys suuntasi yli 7000 euroa eteenpäin maakunnan ja kehitysmaiden naisyrittäjille.

Pohjois-Karjalan Yrittäjänaisten yhdistys lopettaa toimintansa

Lopetuspäätöksen takana on jäsenmäärän jatkuva lasku.

27 työvuoden jälkeen sukkahousutehtaalta irtisanottu perusti oman joogasalin – "Olen aina vannonut, että en ala yrittäjäksi"

Pitkään samassa työpaikassa työskennelleen voi olla irtisanomisen jälkeen vaikea työllistyä uudelleen. 49-vuotias torniolainen Satu Myllymäki karisti pelkonsa yrittäjyydestä ja teki itselleen työpaikan.

Taksiala mullistuu kohta: "Massasta erottuminen pitää tehdä nyt eikä vuoden päästä"

Ensi vuonna voimaan astuva taksilaki on sysännyt yritykset hiomaan brändejään. Rovaniemeläisen taksiyrittäjä Outi Huttusen auto erottuu liikenteessä värityksellään ja jenkkityyppisellä kelta-harmaalla ruutukuvioinnilla.

Naisilla korkeampi kynnys alkaa yrittäjäksi – "Vanhemmat sanoivat, että helpommalla pääset, jos lähdet muihin töihin"

Naisyrittäjyydessä on edelleen haasteita. Naisten yrittäjyys on kuitenkin Suomessa verrattain tuore juttu.

Wednesday’s papers: The 2 faces of Xi, return of a Cold War dinosaur and the costs of a baby

The midweek editions of Finland's newspapers feature previews of Wednesday's meeting between the Chinese and Finnish presidents as well as other items from across the political and human-interest spectrum.

Bloggaajia, tubettajia ja sometähtiä – naisyrittäjyys on nykyään muutakin kuin kauppaa ja hoivaa

Nuoret naiset laventavat naisyrittäjyyden kenttää. Perinteisesti naiset päätyvät yrittäjiksi hoiva-alalle ja kauppaan.

Venäläinen liikenainen ihmettelee suomalaisnaisten itseriittoisuutta: "Rakastamme miehiä voiman takia, naisia heikkouden"

Konservatiivisten arvojen nousu ja heikko taloustilanne nakertavat naisten asemaa Venäjällä. Yhä useampi venäläinen ei hyväksy naisten toimintaa politiikassa.

Kosketus avasi vaietut sotamuistot näytelmäksi – Naisten kokemukset kasvoivat ilmiöksi

Fysioterapeutin hierontapöydällä kerrotuista sotatarinoista syntyneen näytelmän piti saada vain muutama esityskerta. Nyt näytelmää on esitetty yli viisi vuotta.

Trump ja Trudeau edistämään naisten yrittäjyyttä – Ivanka samassa pöydässä

Yhdysvallat ja Kanada perustavat työryhmän edistämään naisyrittäjien asemaa. Presidentin tytär on hankkeen puuhanaisia.

Yrittäjät kiittelevät Suomen ilmapiiriä – "Ei koskaan näin hyvää tilannetta"

Uusi hanke rohkaisee naisia ryhtymään yrittäjiksi. Kolmannes yrittäjistä on naisia.

Pidennetty aukiolo torstaisin jouluun asti, keksivät naisyrittäjät Varkaudessa

Toiveikkain mielin ja asiakkaiden toiveita edelleen kuunnellen. Niin lähtivät Keski-Savon yrittäjänaiset Varkaudessa kokeilemaan torstai-iltaisin liikkeiden aukioloa klo 19:ään saakka. Mukana on yrittäjiä laidasta laitaan ja myös miehiä.

Rovaniemellä rakennetaan ennätyksellinen korttitalo

Sirkus Taika-Ajan ohjaaja Keijo Karvinen yrittää rakentaa Suomen korkeimman korttitalon lauantaina Sampokeskuksessa. Karvisella on jo Suomen nopeusennätys korttitalon rakentamisessa. Lauantaina hän tavoittelee Suomen ennätystä myös korttitalon korkeudessa.

Kierrätysvaatteiden ylitarjonta poikimassa turvapaikanhakijoille oman vaatebrändin?

Kierrätystekstiileistä vaatteita valmistavan Globe Hopen perustajalla Seija Lukkalalla oli erikoinen ongelma: vaatteita tulee niin paljon, ettei niitä ehdi ottaa edes käsittelyyn. Vastaus löytyi kuitenkin lähempää kuin alunperin osasi ajatella eli viereisestä vastaanottokeskuksesta.

Bergön saarella pannaan aprikoosipuutkin kukkimaan – kolme kertomusta itsensä työllistämisestä

Mahdottoman voi tehdä mahdolliseksi, kun on tarpeeksi rohkea ja tekee lujasti töitä. Tämän ovat todistaneet pienen Bergön saaren yrittäjänaiset, jotka ovat valinneet oman tapansa elää.

Jutta Gustafsbergin terveiset A2 Taloustalkoot-iltaan: Avataan kukkaron nyörejä ja lisätään kulutusta

Menestynyt fitness-yrittäjä sanoo osallistuvansa taloustalkoisiin ostamalla palveluita. Työntekijöilleen hän maksaa bonuksia, jotta nämäkin pääsevät kuluttamaan.

Yksinyrittäjät iloitsevat – hallitus lupailee odotettuja parannuksia

Kotkan seudun yrittäjänaisten puheenjohtaja Terhi Kunelius uskoo, että hallituksen lupaamat parannukset toteutuessaan lisäävät yritystoimintaa. Etenkin yksinyrittäjien sosiaaliturva on Kuneliuksen mukaan ollut todella heikko. Myös työntekijän palkkaamiseen liittyvä riski on pelottanut.

Yrittäminen rasittaa – mutta silti työ maittaa

Mikro- ja PK-yrittäjiä koettelee kiire ja raskas työ. Silti lappilainen yrittäjä kokee vahvaa työn imua, kertovat Lapin ammattikorkeakoulun tuoreet opinnäytetöt.

Naisten sotakokemuksista kertovalle näytelmälle on tilausta enemmän kuin sitä pystytään esittämään

Suomussalmen yrittäjänaisten Rakkaudentunnustus Isänmaalle on lähdössä puolentoista vuoden tauon jälkeen kiertueelle Suomessa. Tilausta olisi Italiaa myöden, mutta yrittäjänaisten pitää ehtiä tekemään myös työtään.

Miesvaltaisella musiikkialalla naisjohtaja on kummallisuus

Flow Festivalin toimitusjohtaja Suvi Kallio on Vuoden musiikkialan naisyrittäjä. Miksi naiseutta pitää erikseen tässä yhteydessä korostaa? Kuinka miesvaltainen ala Suomen musiikkibisnes oikein on?

Fitness-Jutta on oppinut, että itselleen voi olla myös lempeä

Televisiosta tuttu fitness-valmentaja Jutta Gustafsberg on onnellinen siitä, että hänen viestinsä ylipainon voittamiseksi otetaan hyvin vastaan. Samalla hän kysyy, mennäänkö kilojen karsinnassa liioittelun puolelle? Perimmiltään kyse on kuitenkin hyvästä olosta.

Täydellisten venäläisnaisten Valeria Hirvonen: "En halua ikinä olla Venäjällä yrittäjänä"

Palkittu toimitusjohtaja Valeria Hirvonen sai pienen kalayrityksen kukoistamaan, vaikka aviomes menehtyi haimasyöpään ja Hirvonen jäi yksin vastuuseen koko firmasta. Venäjällä yrittämisestä hän ei haaveile, sillä Suomessa saa toimia rauhassa ilman korruptiota.

Naisia työllistävä yrittäjä ottaa innolla vastaan vauvarahan: "Kyllä tästä hyvä tulee"

Pitkän linjan naisyrittäjä sanoo, että esitys äidin työnantajalle perhevapaiden jälkeen maksettavasta korvauksesta on tervetullut kädenojennus. Yrittäjäjärjestöt ovat puhuneet perhevapaakulujen tasaamisen puolesta jo kauan.

Yrittäjä on tyytyväinen hallituksen säästöpakettiin – "Voin kuvitella, että työntekijät ovat eri mieltä"

Kajaanilainen yrittäjä Inna Pyykkönen on hallituksen leikkauksiin tyytyväinen, sillä ne toisivat helpotusta pienyrittäjille. Pienyrittäjänä hän on joutunut miettimään esimerkiksi nuorten naisten palkkaamista perhevapaista koituvien kustannuksien vuoksi.

Liki- kansanjuhlassa Lordiaukiolla riitti väkeä

Kansallista yrittäjäpäivää juhlittiin Rovaniemellä paikallisten yrittäjien Liki- kansanjuhlassa. Paikalle oli saapunut kansalaisia satamäärin ja liki kaikki paikalliset Likiyrittäjät. Rovaniemen yriitäjänaisten puheenjohtaja Kerttu Helynen riemuitsi menestyksestä täysin rinnoin.

Pienyrittäjät ryhtyivät vastaiskuun: paikallisuus nostetaan näkyväksi Rovaniemellä

Rovaniemeläiset yrittäjät ovat perustaneet Likiliikkeen, johon kuuluu jo yli 75 yritystä. Likiliikkeen tarkoituksena on korostaa paikallisen yrittäjän merkitystä paikalliselle hyvinvoinnille.

WoVo Rovaniemen lähettilääksi – kaupunki ja naissyrittäjät tukemaan naislentopalloa

Lentopallon Mestaruusliigassa pelaava lentopalloseura Woman Volley ja Rovaniemen kaupunki sekä naisyrittäjät aloittavat yhteistyön. Yhteistyö on osa kaupungin ja naisyrittäjien tavoitetta olla Suomen naisyrittäjäystävällisin kaupunki. Samalla pyritään kehittämään Rovaniemen mainetta naisurheilukaupunkina.

Yrittäjä taistelee viranomaista vastaan – "Risteys on vaarallinen, kun kioski on auki"

Kieltävän päätöksen grillikioskilleen saanut yrittäjä ihmettelee, miksei kioski saa kuuden vuoden jälkeen jatkaa. Naisen takana seisoo vankka tukijoukko, eikä hän aio antaa periksi.

Silmät kiinni ja lappu luukulle – yrittäjän täytyy panostaa myös itseensä

Yrittäjä tekee jotain sellaista, mikä vie häntä eteenpäin ja millä pärjää. Näin ajattelee pienyrittäjien yritysneuvoja ja -sparraaja Sanna Jylänki, joka ei vaihtaisi pohjamudissa tekemäänsä kierrosta mihinkään.

Heli Järvinen teki näyttävän paluun eduskuntaan: "Oppositiopolitiikkaakin voi tehdä hyvin"

Savonlinnasta vihreiden kansanedustajaksi noussut Heli Järvinen on jo kokenut uusi kansanedustaja. Ensimmäisen kerran hän oli eduskunnassa vuosina 2007 - 2011. Viimevuodet hän on ollut Yrittäjänaisten Keskusliiton toimitusjohtajana, mikä on avannut uusia näkökulmia myös poliittisessa työssä.

Vihreiden Heli Järvinen puski puolueelleen paikan Kaakkois-Suomessa

Edellisellä kaudella ilman kansanedustajaa Kaakkois-Suomessa kärvistellyt Vihreät sai nyt läpi yhden kansanedustajan. Savonlinnalainen Heli Järvinen keikautti itsensä eduskuntaan 3586 äänellä.

Jutta kysyy: Pidätkö seitsemän kuolemansyntiä kurissa?

Jutta Gustafsberg on suurelle yleisölle tuttu television armottomista laihdutusohjelmista, mutta nyt hän kiertää Suomea puhumassa mielen hyvinvoinnista. Hän kertoo oppineensa, ettei ihminen ole pelkkä keho.

Hellapoliisi hermostui yrittäjien kyykyttämiseen: "Jokaisella pitäisi olla jokin perusturva"

Naisyrittäjien joukko päätti nostaa #sori15-nettiteemalla kissan pöydälle pienyrittäjien tilanteesta. Hellapoliisi-ruokasivustostaan tuttu Kati Jaakonen on kokenut omassa perheessään sen, miten heikoilla yrittäjän ja hänen puolisonsa sosiaaliturva voi olla.

Jutta Gustafsberg: Aloita päivä kävelemällä kroppa käyntiin

Fitnessvalmentaja Jutta Gustafsberg kerää täysiä saleja kiertäessään luennoimassa motivaatiosta, jota treenaaminen ja elämäntapamuutos vaativat. Ilman tavoitetta moni hänen mukaansa epäonnistuu. Liikunnalliseen starttiin hän suosittelee aamukävelyä.

Kynttilä voi olla niin kaunis, ettei sitä henno sytyttää

Sisustuksen trendit ovat tarkassa seurannassa myös kynttilän valmistuksessa. Käsityönä tehtävien kynttilöiden on sovittava kotien väreihin, sillä usein kynttilöitä ostetaan lahjaksi osaksi sisustusta.

Käytetty merkkimekko on kierrättämisen arvoinen

Käytettyjen vaatteiden myyntiä arastellaan turhaan. Nuori naisyrittäjä haistoi laadukkaissa käyttövaatteissa bisnesraon.

Tulokuningattaret välttelevät verolistojen lukemista – "Olen edelleen Toyota ja toppatakki -linjalla"

Verolistoilta tutut nimet ovat tottuneet odottamaan median yhteydenottoja verotietojen julkistamispäivänä. Vaurastuminen ei muuta ihmistä, sanovat yrittäjinä menestyneet naiset.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle