Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Venäläisestä kivestä odotetaan pelastusta Suomen vesistöille: "Olemme huomanneet mikromuovinkin jääneen siihen kiinni"

Venäläiset sotilaat puhdistivat aikoinaan juomavetensä shungiitilla, jota nyt kokeillaan vesistöihin tulevien sadevesien puhdistamiseen.

Tavallista järeämpi huolto sulki Kokkolan VesiVeijarin neljäksi viikoksi

Ison altaan vesi siirretään maauimalaan, hyppyallas pidetään täynnä, ja muut altaat on tyhjennetty Suntiin.

Shelter Box sisältää tilapäisen kodin – Rotary-klubit toimittavat katastrofiapua perheille

Englanninkielellä shelter box voi tarkoittaa suojalaatikkoa. Mutta nyt ei ole kyse laatikosta. Shelter Boxista löytyy nimittäin tarvikkeet kokonaisen perheen suojaksi.

Vantaan yrityshautomossa tehdään suihkuvedestä juomakelpoista

Kuukauden toimineessa Vantaan Turbiini-yrityshautomossa toimii jo seitsemän yritystiimiä. Yksi näistä tiimeistä tähyää kansainvälisille markkinoille veden puhdistamisella. Joukkoon ovat tervetulleita myös ei-vantaalaiset, kunhan firma pistetään pystyyn kaupungissa.

Valtio varaamassa Talvivaaralle 65 miljoonaa euroa – tarvittaessa lisää

Hallitus on hyväksynyt jo käytetyn 10 miljoonan euron kulun. Lisäksi se esittää eduskunnalle 55 miljoonan euron varaamista Talvivaara Sotkamon asioiden hoitoon. Valtionvarainministeriö varautuu lisärahoitukseen jo ensi vuoden alussa.

"Usko alkaa olla lopussa" – kansanliike kokoontuu Talvivaaran takia

Stop Talvivaara -kansanliike järjestää tulevana viikonloppuna kansalaisten kaivosleirin Pohjois-Savossa. Viikonlopun aikana pohditaan esimerkiksi väkivallattoman kansalaistoiminnan mahdollisuuksia.

Talvivaara vakuuttaa pystyvänsä vedenpuhdistukseen ilman valtion väliintuloa

Kainuun ELY- keskus päätti tiistaina hankkia Talvivaaran kaivosalueelle vedenpuhdistuslaitteistoja valtion rahalla, koska yhtiö ole kehotuksista huolimatta osoittanut puhdistamohankinnan etenemistä. Kaivosyhtiö vakuuttaa pystyvänsä investoimaan ilman valtiota.

Valtio tarttuu Talvivaaran jätevesien hoitoon

Kainuun ELY-keskus hankkii noin 4 miljoonalla eurolla vedenpuhdistuslaitteita puhdistamaan Talvivaaran jätevesiä. Kaivosyhtiö maksaa laitteet myöhemmin valtiolle takaisin.

Uhanalaisen raakun tilanne hälyttävä

Suomen jokihelmisimpukan eli raakun kanta on paljastunut odotettuakin huonommaksi. Tämä selviää Metsähallituksen vetämässä Raakku! -hankkeessa. Raakun lisääntyminen ei riitä lajin säilymiseen kuin parissa latvapurossa. Raakkujen kasvatusta laboratorioissa ja luontoon istuttamista ehdotetaan raakun pelastamiseksi.

Talvivaara haluaa salata vesienpuhdistusinvestoinnin asiakirjoja

Yhtiö on toimittanut maanantaina Kainuun ELY-keskukselle tietoja vedenpuhdistuslaitteisto- ja vesiallassuunnitelmista. Yhtiön toivoo, että Kainuun ELY-keskus salaisi asiakirjat.

Pakkotoimet lähellä Talvivaarassa - Valtio uhkaa teettää puhdistustyöt ulkopuolisin voimin

Kainuun ELY-keskus vaatii kaivosyhtiöltä pikaisesti dokumentteja vedenpuhdistuslaitteistojen hankintasuunnitelmista ja veden varastokapasiteetin lisäyksestä, muuten valtio teettää työt ulkopuolisilla. Kaivosyhtiön piti esittää suunnitelmat jo alkuviikosta. Yhtiö vetosi määräajan umpeutuessa, että suunnitelmien toteuttamiseen tarvittaisiin rahaa.

Talvivaara selviää keväästä, mutta sitten tulee kesä

Talvivaaran kaivoksen vesitilanne jatkuu vaikeana, mutta vaihteeksi ei epätoivoisena. Kevättulvat ovat jäämässä huomattavasti normaalia pienemmiksi. Liikavesistä yhtiö ei kuitenkaan ole pääsemässä eroon. Tiukentuneet päästörajat tuovat uusia ongelmia.

Kehitysavulla koulutusta ja perusinfraa

Suomi antaa kehitysapua yli miljardi euroa vuodessa. Yle Uutisten verkkokeskustelussa nousi esiin kaksi peruslinjaa, joihin keskustelijat haluaisivat panostaa.

Estellen suomalaiset on tavoitettu

Suomalaiset jo yöllä tavannut konsuli jatkaa keskusteluja kaksikon kanssa aamupäivällä. Expressen-lehden mukaan Israelin sotilaat olisivat käyttäneet laivan valtauksessa etälamauttimia.

Ashdodiin saatetun Estellen suomalaisiin ei vielä yhteyttä

Ashdodin satamassa Israelissa on meneillään henkilöiden tunnistus. Tunnistamisen jälkeen Israelin viranomaiset ovat yhteydessä Suomen suurlähetystöön ja niiden maiden suurlähetystöihin, joiden kansalaisia aluksella on.

Israelin sotilaat saattavat Estelleä satamaan

Armeijan mukaan Estelleä yritettiin käännyttää kehotuksin, mutta miehistö ei näitä noudattanut.

Gazaan pyrkivän avustuslaiva Estellen lähellä neljä tunnistamatonta alusta

Estellen päällikön mukaan Suomen ulkoministeriö varoitti alusta perjantaina puolilta päivin, että Israel on uhannut pysäyttää aluksen kansainvälisillä vesillä.

Mitä mieltä olet Estellen matkasta Gazaan?

Suomen lipun alla purjehtiva avustuslaiva Estelle jatkaa matkaansa kohti Gazaa Israelin varoituksista huolimatta. Suomen ulkoministeriö ei aio auttaa miehistöä, jos laiva joutuu ongelmiin. Mitä ajattelet tilanteesta?

Estellellä matkaavat avustajat yrittävät olla provosoimatta Israelia

Avustuslaiva Estellen miehistö ja matkustajat ovat varautuneet käyttäytymään rauhallisesti, jos Israelin joukot nousevat alukseen, kertoo laivan miehistön jäsen Ylen aamu-tv:n haastattelussa. Laiva matkaa kohti Gazaa, jonne sen arvioidaan saapuvan ensi viikolla.

Mitä mieltä olet Talvivaaran ympäristöinvestoinneista?

Sotkamon Talvivaaran kaivos investoi ympäristöteknologiaan yli 13 miljoonaa euroa. Mitä mieltä olet Talvivaaran ympäristöinvestoinneista?

Talvivaaran kaivoksella mittavat ympäristöinvestoinnit

Sotkamon Talvivaaran kaivos investoi ympäristöteknologiaan yli 13 miljoonaa euroa. Kaivokselle tulee muun muassa uusi käänteisosmoositeknologiaan perustuva vedenpuhdistuslaitteisto, joka otetaan käyttöön marraskuun loppuun 2012 mennessä.

Kaviaarihallia rakennetaan Ilomantsissa

Ilomantsin tulevassa kaviaarin tuotantohallissa paiskitaan täyttä päätä rakennustöitä. Entisen Mölnlycken tehdashalliin rakennetaan muun muassa sammen kasvatusaltaita ja vedenpuhdistuslaitteistoja.

Suolavedestä juotavaa nanoteknologian avulla

Nanoteknologiaa voidaan lähiaikoina käyttää meriveden puhdistamiseen. Uuden teknologian avulla vedenpuhdistuslaitteiden koko ja hinta laskevat selvästi.

Chilessä kolmen päivän suruaika

Chilessä lasketaan liput tänään puolitankoon, kun maassa alkaa kolmen päivän kansallinen suruaika. Maanjäristyksen ja ja tsunamin seurauksena kuoli satoja ihmisiä.

Haiti tarvitsee apua vielä pitkään

Köyhyys ja sekasortoinen yhteiskuntajärjestys estävät tuhoisan maanjäristyksen kokenutta Haitia nousemasta omille jaloilleen. Avun tarve Haitissa ei lopu maanjäristyksen jälkien korjaamiseen.

Kuolleiden hautaamisella kiire Haitissa

Haitin maanjäristyksen uhrien auttamisen lisäksi kuolleiden hautaamisella on kiire, sanoo Luterilaisen maailmanliiton Haitin-ohjelman johtaja Sylvia Raulo Port-au-Princestä.

Kirkon Ulkomaanapu toimittaa vedenpuhdistuslaitteita Haitiin

Kirkon Ulkomaanapu lähettää Haitiin vedenpuhdistuslaitteita yhdessä norjalaisen sisarjärjestönsä kanssa. Laitteet kuljetetaan huomenna rekoilla Saksan Düsseldorfiin, josta ne lennätetään Dominikaaniseen tasavaltaan. Rahdin rahoittaa Suomen ulkoministeriö.

Suomi ei lähetä hätäapua Italiaan

Italian Punainen Risti on ilmoittanut ettei se tarvitse kansainvälistä apua pelastustöissä. Sairaansijat, hätämajoitus ja kenttäkeittiöt on pystytty toimittamaan ripeästi omasta takaa.

Apua vähitellen Salomonsaarten tarvitseville

Avustustyö tsunamista ja maanjäristyksestä kärsineillä Salomonsaarilla on alkanut sujua paremmin. Syrjäisten saarten suurimman asutuskeskuksen Gizon lentokenttä avattiin torstaina ja pystyy ottamaan apua vastaan.