Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Halkeamat rakenteissa johtivat kerrostalon evakuointiin Australiassa – asukkaat vaativat parempaa kuluttajansuojaa

Lasku korjaustöistä jää asukaille, sillä kymmenen vuotta sitten valmistuneen talon takuuaika on umpeutunut.

40-vuotias yleiskone toimii yhä: "Jos hajoaa, ei kannata takuuseen pistää" – EU aikoo säätää lain, että kaikki koneet pitää voida korjata

Euroopan unioni yrittää parhaillaan saada aikaan sellaisen säädöspaketin, että nykykoneita voisi korjata ja niihin löytyisi varaosia.

EU pidentää sähkölaitteiden käyttöikää – korjauskelvottomia kodinkoneita ei enää päästetä myyntiin

EU edellyttää jatkossa, että eniten myydyt sähkölaitteet on kyettävä korjaamaan.

Sodankylässä käräjöidään talonrakennusvirheistä

Asentopuulaaki Oy nosti kanteen urakoitsijaa vastaan Peuranpalaksen vuokrataloissa tehdyistä rakennusvirheistä.

Nykytekniikka ei olekaan kertakäyttötavaraa? Korjaaminen onnistuu, mutta helpoksi sitä ei ole tehty

Elektroniikkakorjaaja törmää työssään erikoisuuksiin ja melkein kiivastuu kun asiat on tehty vaikeaksi jo suunnitteluvaiheessa.

Kuluttajaliitto huolissaan: Lisävakuutuksien myyjät jättävät kertomatta vakuutuksien huonot puolet

Kuluttajaliiton lakimiehen mukaan tavaroiden lisävakuutuksia kaupitellaan kertomalla asioista vain toinen puoli. Monesti lisävakuutuksen hankkiminen on myös turhaa, koska kotivakuutus ja takuu korvaavat rikkoutuneen esineen.

Kodinkonekorjaaja ei ostaisi alle 500 euron pyykkikonetta: "Semmoista yhtälöä ei ole, että kone olisi halpa ja kestävä"

Kodinkonehuollon ammattilaisten mukaan laatulaitteesta hyötyvät asiakas ja ympäristö. Huoltoliikkeet odottavat innolla uusia EU-toimia, jotta koneiden korjattavuus paranee.

Paperisista kassakuiteista luopuminen varovaisesti liikkeelle S-ryhmässä

Kassa ei ehdota digikuittiin síirtymistä. Lain mukaan kuitin voi tarjota myös sähköisesti.

Tämä talo kestää sata vuotta: "Muovia ei ole yhtään"

Porin Pietniemeen taloa huolellisesti rakentava Juha-Pekka Ristmeri ihmettelee nykyisin myytävien talopakettien lyhyttä takuuaikaa. Hän aikoo itse tehdä talon, joka kestää vähintään sata vuotta.

Listasimme vinkit sähköpyörästä haaveilevalle – Ilmaisia ajokilometrejä ei ole

Suomalaisia yritetään nyt saada sähköavusteisten polkupyörien ystäviksi rajulla hintakilpailulla. Halpa sähköpyörä tulee kuitenkin halvaksi yleensä vain, jos sillä ei aja. Sähköpyörässä akku voi lopulta tulla maksamaan enemmän kuin itse pyörä.

Pitkistä takuuajoista pidetään kiinni: "Kuittien pienet printit voivat lisääntyä"

Tuotteelle annettu pitkäaikainen takuu varmistaa, ettei kuluttajan tarvitse ostaa jatkuvasti uutta tavaraa. Useimmiten takuu toimii myös ilman kuittia. Toiset tuijottavat kuitenkin pientäkin printtiä.

Jalkarannan uudessa monitoimitalossa sisäilmaongelmia – urakoitsija lupaa tutkia

Jalkarannan uuden monitoimitalon muovimattojen alta on lyödetty kosteutta. Henkilökunta on kärsinyt sisäilmaongelmista. Talo on ollut käytössä puoli vuotta.

Siilotalojen korjaamiseen löytyi tarvittavat rahat – korjauksiin riittää 1,5 miljoonaa

Vakuus riittää korjausten tekemiseen koska rakentamisaikaista vakuutta ei koskaan vapautettu, vakuuttaa asunto-osakeyhtiön hallituksen puheenjohtaja.

Ehdotus: Suomesta digikuittien edelläkävijä – paperikuitit historiaan?

Neljässä yrityksessä tehdyssä yhteishankkeessa perustellaan, että digitaalisista kuiteista tulisi Suomeen miljardisäästö.

Rengasliikkeet menettävät asiakkaita Venäjälle – "Ei se koskaan hyvältä tunnu"

Venäjän puolelle suuntautuva autojen rengas- ja varaosakauppa vie asiakkaita itäsuomalaisilta rengasliikkeiltä. Renkaat saa itärajan toiselta puolelta tällä hetkellä noin puolet halvemmalla kuin kotimaasta ruplan heikon kurssin vuoksi. Joensuulainen rengasliike on vuoden aikana menettänyt muutamia prosentteja asiakkaistaan itänaapuriin.

Hajosiko pesukone liian pian? Kuluttajan odotukset ovat usein liian korkealla

Monien kodinkoneiden käyttöikä on lyhentynyt, mutta kuluttajien odotukset ovat pysyneet takavuosien tasolla. Tämä aiheuttaa usein riitatilanteita, jotka päätyvät kuluttajariitalautakunnan pöydälle. Käytännössä tarkan käyttöiän määrittäminen yksitäisillä tuotteille on tällä hetkellä lähes mahdotonta.

Oikeustieteilijä: Rakennusvirheistä vaikea saada korvauksia

Julkisen rakennuttajan voi olla vaikea saada korvauksia rakennusvirheistä enää muutaman vuoden jälkeen tilan käyttöönotosta. Suurten toimijoiden välillä käytetään yleisiä rakennusalan sopimusehtoja, joissa tilaajan oikeudet ovat jopa huonompia kuin lainsäädännössä, arvioi oikeustieteiden tohtori Mika Viljanen Turun yliopistosta.

"Hyvää ja halpaa ei ole olemassa" – vanha sananlasku on nykypäivää kodinkonehuollossa

Kokenut kodinkonekorjaaja tietää, että tuotteen hinta kertoo myös laitteen laadun. 1 700 euron hintaisen pesukoneen voi olettaa kestävän seuraavat 20 vuotta. Jos ”yks ysi ysi” pesukone kestää koko 2 vuoden takuuajan, silloin kannattaa jo lotota, sillä olet ollut onnekas.

Takuu kattaa Kuutostien urakorjaukset

Kuutostiellä Lappeenrannassa on parin viikon ajan tehty päällystetöitä. Vuonna 2010 valmistuneen nelikaistatien takuu on päättymässä, joten urakoitsija viimeistelee tien asialliseen kuntoon.

Saako autokaupan purkaa takuuaikana, jos autossa on VW-konsernin manipuloitu dieselmoottori?

VW-konserni on tunnustanut tahallisen teon. Onko asiakkaan nyt tyydyttävä valmistajan esittämiin korjaustoimenpiteisiin? Saako auton palauttaa kauppaan, jos kokee tulleensa huijatuksi tai auton ominaisuudet muuttuvat korjauksen jälkeen?

Moni suomalainen käyttää rahaa hövelisti – kuitti alkaa kiinnostaa, kun ostos maksaa yli 20 euroa

Suomalaiset eivät ole turhan tarkkoja ostoskuiteistaan. Etenkään pienistä ruokaostoksista ei usein haluta kuittia.

Alle vuosi avajaisista – Keva tutkii kauppakeskus Goodmanin epäillyt sisäilmaongelmat

Kauppakeskuskiinteistön omistava Keva käynnistää sisäilmamittaukset kauppakeskus Goodmanissa Hämeenlinnassa. Keva haluaa selvittää mahdollisimman pikaisesti, mistä väitetyissä kiinteistön sisäongelmissa on kyse. Goodmanin johto tai rakentajayhtiö NCC eivät sen sijaan ryhdy toimenpiteisiin ennen kuin ovat saaneet virallisia ilmoituksia sisäilmaongelmista.

Kaukametsän erikoislaatat joudutaan vaihtamaan – "Hinta on yli 50 000 euroa"

Alunperin tarkoituksena oli korvata vain Kaukametsän auditorion seinästä irronneita laattoja uusilla, mutta koska samoja laattoja ei saa, koko seinäpinta joudutaan uusimaan. Opiston käyttöä syyskuun loppuun kestävä urakka ei estä.

Uimahallin huoltotauko ei venynyt suunnitteluvirheiden takia – "Monet tänne tulleet ovat odottaneet pääsevänsä sinne"

Kajaanin vesiliikuntakeskus Kaukavesi avaa ovensa elokuun alussa huoltotauon jäljiltä. Kaukavesi on Kajaanin matkailun kärki, ja pitkähköksi venynyt huoltotauko on näkynyt muun muassa läheisessä hotellissa.

Kamerasi tai tietokoneesi takuu voi olla pitempi kuin luulit

Kuluttajaviranomaiset saavat vuosittain tuhansia valituksia tietokoneiden ja kännyköiden takuuajoista.

Ostitko puhelimelle tai pesukoneelle tuotevakuutuksen? Kuluttajaliitto: “Silkkaa huijausta”

Kuluttajan on syytä ottaa tuotevakuutus vasta, kun on perehtynyt tarkasti ehtoihin. Myöskään kattavaa kotivakuutusta ei kannata unohtaa.

Pähkinöille annettiin takuukuitti: "Ei ole koskaan aiemmin tullut vastaan"

Porilaismies sai yllättäen käteensä takuukuitin pähkinäostoksesta. Keskon viestinnästä kerrotaan, että tällaista takuukuittia ruokaostoksista ei ole aiemmin tullut vastaan.

Kuluttajaoikeusneuvojan vinkki elektroniikan ostoon: Pidä kuitti tallessa

Itä-Suomen maistraatin kuluttajaoikeusneuvoja Martti Suhonen suosittelee ottamaan selvää takuuajasta ja takuun antajasta ennen elektroniikkatuotteen ostamista. Takuuasiat sujuvat neuvojan mukaan mallikkaasti Suomessa.

Takuu vaatii lampun valaisemaan useita vuosia

Osalle kodin valaisimiin ostettaville lampuille myönnetään nykyään takuu. Takuuaika kestää muutaman vuoden, mutta lampun kestoikä voi olla yli 10 vuotta.

Vastikään remontoidulla Korpilahti-talolla vesivuoto

Jyväskylän Korpilahdella entisen virastotalon vastaanottoon valui vettä rikkoutuneesta käyttövesilinjasta.

Kovaa peliä pyöräkaupassa – yksivaihteisen pyörän ensihuolto maksaa jopa 85 euroa

Pitääkö polkupyörä käyttää myyjäliikkeen maksullisessa ensihuollossa, jotta sen takuu säilyy? Jos kauppias sanoo kyllä, hän saattaa olla väärässä. Pyörän saa huoltaa vaikka itse, ellei käyttöohjekirjassa toisin sanota.

Kuopion torikannen vesivuoto saattaa olla tekniikkakaivossa

Kuopion torin alla alla olevan kauppakeskuksen katon vesivuoto saattaa sijaita tekniikkakaivossa. Vuoto ilmeni keskiviikkoyön rankkasateiden jälkeen. Samaa kohtaa on korjattu aiemminkin.

Nuorisotakuu ei toteudu Lapissa

Lapissa ei ole pystytty toteuttamaan nuorisotakuuta. Sen pitäisi taata jokaiselle kouluttamattomalle tai vastavalmistuneelle nuorelle työtä tai esimerkiksi opiskelupaikka viimeistään kolmen kuukauden kuluttua työttömäksi ilmoittautumisesta. Tavoite ei ole onnistunut, vaan monen nuoren työttömyys pitkittyy ilman tietoa tulevasta.

Saarela vapaaksi jo huomenna? – Valmistelut loppusuoralla

Se, mitä Venäjällä vangittuna olevalle Greenpeace-aktivisti Sini Saarelalle tapahtuu vapauttamisen jälkeen, on vielä epäselvää. Vastausta eivät välttämättä tiedä edes venäläisviranomaiset.

Saarela helpottunut - vapauttamispäivä ei vielä tiedossa

Asianajajan mukaan on mahdollista, että Saarela pääsee vankilasta vapauduttuaan Suomeen, kertoo Suomen Pietarin-konsuli Virpi Hanhikoski.

Kesällä valmistunut koulu heti remonttiin Mäntsälässä

Heinäkuun lopussa valmistuneessa Saaren koulussa Mäntsälässä on tapahtunut laaja vesivahinko. Vuoto kasteli suuren määrän luokkahuoneita, ajoi oppilaat evakkoon ja aiheutti yli 50 000 euron vahingot. Parhaillaan selvitetään, kenellä on vastuu tapahtuneesta.

Kangasniemen kunta ei lähde oikeuteen koulu-urakoitsijoiden kanssa

Kangasniemen kunta ei lähde perimään oikeusteitse korvauksia Kankaisten koulun epäonnistuneista korjauksista.

Urakoitsija uuden koulun sisäilmaongelmista: Vastuu kannetaan, maksut asia erikseen

Hämeenkosken kunta vaatii rakentajayhtiö NCC:tä korvaamaan kaikki korjauksista aiheutuvat suorat ja välilliset kulut, sillä rakennuksen takuu on vielä voimassa. NCC:n työnjohtajan Matti Mäkelän mukaan vielä on liian varhaista puhua kustannusten jakautumisesta.

Tulli epäilee: Suomalaisfirma välitti luvatta pimeänäkölaitteita Espanjaan

Kyseiset laitteet on luokiteltu sotilastarvikkeiksi ja niiden kauttakuljetukseen Yhdysvalloista Espanjaan olisi tarvittu lupa, jota yritys ei ollut hankkinut.

Opiskelijoista pieni piikki toimeentulohakemuksiin

Toimeentulotukihakemuksia on tullut Lappeenrannassa toukokuussa viime vuotista enemmän. Myös Imatralla opiskelijat ovat nostaneet hetkellisesti toimeentulotuen hakijoiden määrää.

Takuuaika saattaa joustaa kuluttajan hyväksi - jätä neuvottelu huollolle

Esimerkiksi kännyköiden ja taulutelevisioiden yleinen takuuaika on kaksi vuotta. Joillakin laitevalmistajilla takuu on vain vuosi, minkä saattaa reklamoimalla saada tuplattua. Huoltoyrittäjä vinkkaa, että neuvottelut laitevalmistajan kanssa kannattaa jättää huollolle.

Komposiittimaila kovilla kaukalossa - kulut satoja euroja kaudessa

Puun syrjäyttänyt komposiitti tekee jääkiekkomailasta kevyen ja parantaa pelituntumaa. Kiekkoisän mukaan komposiittimailassa on kyse myös imagosta.

Alle kaksivuotiaan Musiikkitalon katto tihkuu vettä

Konserttivieraat väistelivät keskiviikkoiltana ämpäreitä Musiikkitalon aulassa. Saaveihin pyydystettiin välikatosta tippuvaa vettä. Syy vuotoon löytyi tällä kertaa yläkerran keittiöstä. Suurempi ongelma on kuitenkin lasikattoon tiivistyvä vesi, joka kastelee rakenteita jatkuvasti.

Uusi käänne Pistoriuksen oikeudenkäynnissä – Tutkinnanjohtaja vaihtui rikosepäilyn vuoksi

Oscar Pistoriuksen tapauksen tutkinnanjohtajana toiminut Hilton Botha siirrettiin syrjään tehtävästään.

Oikeus ei tehnyt päätöksiä - hämmentävä aamu väritti Pistoriuksen takuukäsittelyä

Torstain kovin uutinen Oscar Pistoriuksen takuuoikeudenkäynnistä tulikin yllättäen poliisin tutkinnanjohtajasta, jota epäillään murhayrityksestä.

Omakotitalon tekniikkaa uimahallissa

Ilmalämpöpumppu, mutta omakotitaloa isommassa mittakaavassa kierrättää lämpöä myös Impivaaran uimahallissa. Peruskorjatussa talossa lämpö saadaan aiempaa tehokkaammin talteen.

Kuntaliitto: Rakentajan vastuuta pitää kiristää

Rakentamisen laatuongelmat ovat todellisia, myöntävät Rakennusteollisuus, Rakennusliitto ja Kuntaliitto. Professorin mukaan suomalaisen rakentamisen kulttuuri on kelvoton.

Kysely: Uusienkin kotien laatu järkyttää usein rakennuttajia

Työmaan valvojat istuvat pullakahveilla rakennusmiesten kanssa, kosteudesta ei välitetä ja viimeistely on ”sinne päin”. Näin vastattiin, kun Yle Uutiset kysyi suurilta asuntorakennuttajilta, kuinka paljon rakentamisen laadussa lipsutaan?

Villi kännykänkorjaaja huoltaa puhelimen kuntoon pikavauhtia

Rikkinäisen kännykän korjauttaminen puhelinvalmistajan virallisen huoltokanavan kautta on yleensä kallista ja aikaa vievää puuhaa. Valtuuttamaton kännykänkorjaaja huoltaa puhelimesi pikavauhtia ja samoilla varaosakomponenteilla kuin merkkihuolto.

Kittilän Koivukodissa kosteutta

Palvelutalo Koivukodista on löytynyt kosteusvaurioita Kittilässä. Kunnan omistaman uudehkon palvelutalon vauriot havaittiin rakennuksen takuuajan jälkitarkastuksessa. Kosteusarvot ylittyivät alakerran lattioissa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle