Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Hovioikeus pohtii seuraavaksi, turmelivatko keskipohjalaiset elintarvikeyritykset ympäristöä jätevesillään

Pohjanmaan käräjäoikeuden tammikuisesta tuomiosta ovat valittaneet syyttäjä ja Ely-keskus. Käräjäoikeus hylkäsi Finn Springiä ja kolmea muuta yritystä koskeneet syytteet.

Lähdevesijätti Finn Spring sai puhtaat paperit: kaikki syytteet ympäristön turmelemisesta hylättiin käräjäoikeudessa

Oikeuden päätös ei ollut yksimielinen. Syyttäjä pitää eriävää mielipidettä hyvin perusteltuna ja harkitsee valittamista.

Syyttäjä alensi vaatimuksiaan ympäristön turmelemisjutussa: rikoshyöty laski vajaaseen miljoonaan, ehdollista vankeutta ei enää vaadita

Yrityksiä ja niiden vastuuhenkilöitä syytetään ympäristön turmelemisesta, kun tuotannon jätevesiä on päästetty luontoon vaillinaisesti käsiteltyinä.

Energian kausivarastoinnilla kysyntäpiikki – startup-yritys kaipaa kipeästi leveämpiä hartioita

Kokkolalainen Heliostorage on vuosikausia yrittänyt kaupallistaa teknologiaansa. Kesällä kysyntä vihdoin loikkasi uudelle tasolle.

Lestijärvi haluaa Finn Springiltä tarkemmat jätevesisuunnitelmat: heilahteleva sokerin määrä saatava hallintaan

Tikan tehtaan prosessijätevesiä aiotaan johtaa jatkossa myös kunnan viemäriverkkoon. Lestijärvi haluaa hakemukseen täydennyksiä.

Kokkolasta energiavarastoratkaisu Kiinaan

Ylijäämälämmön varastoinnista maaperään on kokemusta muun muassa Finn Springin tehtailta Toholammilta.

Lähdevesien markkinajohtaja Finn Spring on johtanut jätevesiä ojiin vuosikausia – toisella tehtaista ei ole ympäristölupaa lainkaan

Ely-keskus kiinnitti huomiota Finn Springin jätevesiin vuonna 2016. Tilanne on sen jälkeen kohentunut.

Nyt kasvaa "hipsterivesien" myynti, sanoo kauppias – suomalaiset haluavat vettä, jonka pitäisi piristää, virkistää ja kaunistaa

Kauppojen hyllyille on ilmestynyt yhä enemmän vesiä, joihin on lisätty vitamiineja, hivenaineita tai jopa ryppyjä silottelevaa kollageenia.

Finn Spring investoi liki 2 miljoonaa euroa Lestijärvelle

Juomavalmistaja rakentaa automaattisen, seitsemänkerroksisen varaston.

Finn Springillä ennätysvuosi

Kasvua on sekä kotimaassa että viennissä.

Onko suomalaisissakin pullovesissä mikromuoveja? Sitä ei vielä tiedetä – Tutkimusmenetelmiä vasta kehitetään Suomessa

Pullovesissä on runsaasti pienen pieniä muovihiukkasia kansainvälisen tutkimuksen mukaan. Suomalaiset pullovesien valmistajat eivät halua vetää yhtäläisyysmerkkejä tutkimuksesta Suomeen.

Vuoden yrittäjät ohjeistavat - näillä vinkeillä yritys menestyy

Usko omaan ideaan ja tekemiseen johtaa menestykseen, kertovat valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon saaneet yrittäjät.

Sokerin karttelu näkyy vesien myynnissä: Finn Spring voi tuplata tuotantonsa lähivuosina

Lähdevesipohjalaisia juomia valmistava keskipohjalainen Finn Spring on tehnyt miljoonainvestoinnit tuotantolaitoksiinsa. Nyt juomien valmistus voidaan kaksinkertaistaa Lestijärvellä.

Hiljaiset markkinat jarruttavat vesitehtaan avaamista Lestijärvellä

Toholampilainen juomavalmistaja Finn Spring on vuosia valmistellut uuden juomatehtaan avaamista Lestijärven Yli-Lestille. Rakennukset ovat pystyssä ja hanketta varten on otettu lainaakin, mutta uuden tehtaan avaamista saa vielä odotella. Matalasuhdanteessa ei tunnu riittävän kysyntää uudelle tuotteelle.

Suomalaista vettä Saksan vesimarkkinoille

Suomen suurin lähdevesipullottaja Finn Spring on saanut vuosien työn jälkeen pään auki Saksan laajoille markkinoille. Keskipohjalaisyrityksen odotukset ovat korkealla.

Viranomaisvaatimus toi uimahallin syrjäkylälle

Harva 500 asukkaan sivukylä voi ylpeillä omalla uimahallilla. Toholammin Sykäräinen voi. Viranomaisten vaatimus sammutusvesien varastoinnista synnytti idean uimahallista. Lämpimään lähdeveteen tullaan polskuttelemaan kauempaakin.

Isojen tuki valuu myös pienille yrityksille

Yle MOT-ohjelman keräämien tietojen mukaan valtion yritystuet kohdentuvat erityisesti suuriin yrityksiin. Nämä miljoonatukien saajat voivat olla tukilistalla jopa vuosittain. Pienet yritykset eivät jää kokonaan ilman. Tuki leviää ison kautta myös pienemmille alihankkijoille sekä tutkimuslaitoksille.

Blogi: Finn Spring

Suomen kevät ei tule nopeasti tai helpolla, vaan sitä pitää odottaa. Sitä odottavat erityisesti suunnistajat ja muut luonnossa liikkujat.

Toholammin Härkänevalle lisää työntekijöitä

Kolme Toholammin Härkänevalla toimivaa yritystä laajentaa toimintaansa. Vesi- ja virvoitusjuomayritys Finn Spring, energiapatukoita valmistava Leader Snack Factory sekä erikoisjuomia valmistava Bulberry Oy palkkaavat yhteensä viisitoista henkilöä lisää.

Finn Spring osti ruotsalaisyhtiön

Toholampinen Finn Spring on laajentanut toimintaansa yrityskaupalla Ruotsissa. Suomen suurimman lähdevesipullottajan Finn Springin tytäryhtiö Nyspring Ab on ostanut ruotsalaisen Guttsta Källa Ab:n osake-enemmistön.

Helteeseen haetaan helpotusta vesipullosta

Pitkä ja kuuma kesä on nostanut pullotettujen vesien myynnin kovaan kasvuun. Toholampilaisen Finn Springin toimitusjohtaja Hannu Ali-Haapala kertoo, että kasvua on tänä kesänä jopa 25 prosenttia verrattuna viime vuoteen, joka sekin oli reipas kasvuvuosi. Edellisen kerran vastaavia kasvuprosentteja nähtiin 2000-luvun alussa, kun pullovedet löivät läpi Suomessa.

Maustetut vedet kasvattavat suosiotaan

Virvoitusjuomatehtailla eletään vuoden kiireisintä aikaa. Kuluttajat nauttivat lähdevesien sijaan yhä useammin mauste- sekä kivennäisvesiä. Esitys virvoitusjuomaveron ulottamisesta pullovesiin herättää alalla närkästystä.

Lestijärvi ei ole toipunut tulipalosta

Lestijärvi toipuu hitaasti Hirviset Oy:n tehdaspalosta. Korvaavien työpaikkojen luominen kolme vuotta sitten palaneiden tilalle on kangerrellut pahasti. Tavoitteena oli 40 työpaikkaa, niitä on syntynyt vain pari.

Lähdeveden pullottaminen saattaa jatkua Lestijärvellä

Konkurssiin ajautunut Lestin Lähdevesi on saamassa jatkajan. Kiinteistö siirtyy toholampisen Finn Springin kanssa samaan yritysryppääseen kuuluvan Spring Marketing Oy:n omistukseen 550 000 euron kauppahinnalla.