Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kaksi ihmistä loukkaantui henkilöauton ja pakettiauton nokkakolarissa Jalasjärvellä

Onnettomuuspaikan raivaus kolmostiellä on käynnissä. Liikenne on ohjattu Keisarintielle.

Juustoportin liittymää parannetaan Jalasjärvellä

Jalasjärvelle, Kauhajoelle ja Alavudelle on esitetty lisärahaa teiden parantamiseen.

Matkuksen liikenneasema avautui puolentoista vuoden tauon jälkeen

Juustoportin liikenneaseman viralliset avajaiset ovat huomenna torstaina.

Matkuksen liikenneasema avautuu uudelleen helmikuussa

Aseman on määrä avautua ystävänpäivänä.

Kuopion Matkuksen liikenneasema jatkaa toimintaansa uusissa käsissä – edellinen omistaja: "Kyllä on helpottunut olo"

Polttoainejakelu käynnistyy jo syyskuussa. Liikenneasema on ollut tyhjillään vuoden verran.

Vuohet vaihtuivat hevosiin – "Tuntipalkka oli 2–3 euroa, tuskin kovin moni tekisi muuta työtä tuolla hinnalla"

Vuohenmaidolle olisi kysyntää, mutta se ei näy vielä vuohitilojen tuotoissa. Marita Ollila joutui luopumaan vuohista yli 20 vuoden tuotannon jälkeen.

Juustoportti laajenee kesällä Ylöjärvelle

Juustoportti on rakentamassa Suomeen kymmenen yksikön liikenneasemaverkostoa. Edellinen avattiin Kärsämäelle.

Kaura on nyt pop – siihen siirtyvät sekä trendikkäät kuluttajat että viljelijät

Maidon kulutus on vähentynyt jo kauan, mikä tekee markkinoilla tilaa kasvipohjaisille juomille. Jalasjärveläinen Juustoportti alkoi tuottaa maidon rinnalla myös kaurajuomaa, koska haluaa vastata näin trendeihin ja palvella myös entistä tiedostavampia kuluttajia.

Juustoportti valmistautuu vegetehtaan avaamiseen – 10 miljoonan investoinnilla tavoitellaan myös vientiä

Jalasjärveläisen elintarvikeyrityksen vegetehtaan ensimmäinen tuote on kaurajuoma, jonka tuotanto pyritään aloittamaan jo tammikuussa 2018.

Juustoportti palaa valmistamaan Valion tuotteita, tuotantoon erikoisjuustoja ja luomua

Yhtiöt näkevät myös vientimahdollisuuksia. Aiempi yhteistyö katkesi vuoteen 2015 ja kiistaan maidon hinnoittelusta.

Juustoportti onnistui avaamaan erikoisjuustoillaan oven Saksan markkinoille

Juustoportti laajentaa erikoisjuustojensa vientiä. Pääsy Euroopan juustomarkkinoille juontaa juurensa parin vuoden taakse, jolloin eteläpohjalaisyritys voitti juustoillaan kultamitalit kansainvälisessä arvostetussa kilpailussa.

Ultrapuhdas pakkaaminen saa maidon säilymään viikkoja

Maidon säilyvyyteen vaikuttavat useat tekijät. Esimerkiksi pakkauslinjastolla on sen kannalta erityisen suuri merkitys. Tavallinen maito säilyy yleensä noin viikon, mutta uusimpien pakkauslinjojen läpi kulkeva lisäaineeton maito säilyy kotijääkaapissa jopa kolme viikkoa.

Valio: Korkki tuli maitotölkkiin jäädäkseen – toisen linjan valinneet vetoavat säästöön ja palautteeseen

Valio on siirtynyt korkillisiin nestekartonkipakkauksiin suunnitelmiensa mukaan; valtaosassa tölkeistä on nyt muovikorkki. Sitä vieroville on silti jätetty vaihtoehto. Valio näkee korkin kilpailutekijänä, mutta samaa mieltä ovat omasta valinnastaan pienemmät yhtiöt, joissa perusmaidot myydään ilman korkkia.

Juustoportti tuo markkinoille vapaan lehmän maitotuotteita

Rajusti kilpaillut maitomarkkinat pakottavat maitoteollisuuden pohtimaan uusia tapoja toimia. Jalasjärveläinen meijeri Juustoportti tuo elintarvikemarkkinoille maitotuotteita, jotka on jalostettu niin sanotusta vapaan lehmän maidosta.

Pienmeijerit vaativat Valiolta miljoonakorvauksia

Pienmeijerit vaativat Valiolta yli 40 miljoonan euron korvauksia. Syynä on Valion liian alhainen maidon hinta, joka ajoi pienmeijereitä vaikeuksiin. Tämä tapahtui vuosina 2010-12. Vaateiden takana ovat mm. Maitokolmio, Maitomaa, Satamaito ja Juustoportti. Jo kesällä Markkinaoikeus päätti, että Valio on käyttänyt väärin määräävää markkina-asemaansa.

Maitokolmiolta 12 miljoonan korvausvaade Valiolle

Toholampilainen osuuskunta Maitokolmio hakee Valiolta runsaan 12 miljoonan korvauksia. Vaatimus perustuu Markkinaoikeuden kesällä antamaan päätökseen 70 miljoonan euron sakoista. Valion on valittanut asiasta.

HS: Satamaito vaatii 12 miljoonan korvauksia Valiolta

Satamaito katsoo oikeudelle jättämässään vahingonkorvauskanteessa, että Valion saalistushinnoittelu on vahingoittanut yhtiötä. Helsingin Sanomien mukaan myös useat muut pienmeijerit vaativat Valiolta korvauksia.

Juustoportin investointi tuplasi tuotannon - Raakamaidosta pulaa

Jalasjärveläinen Juustoportti on tuplannut meijerituotantonsa. Yli kymmenen miljoonan euron investointi pitää sisällään meijerirakennuksen laajennuksen, uusia tuotantolaitteistoja sekä tuotekehityksen lisäystä. Laajennuksesta johtuen Juustoportti on ajautunut maitopulaan.

Juvalainen luomumeijeri hakeutui konkurssiin

Virheelliset ratkaisut ja maitoraaka-aineen hinta löivät juvalaisyhtiötä korville.

Juvan Luomun maidonjalostus siirtyy Pohjanmaalle

Juvan Luomu Oy siirtää luomumaidon jalostustoiminnan Pohjanmaalle. Tuotanto jatkuu huhti- toukokuussa Jalasjärvellä Juustoportti Oy:n laitoksilla. Kaikki neljä työntekijää voivat halutessaan siirtyä tuotannon mukana.

Juustoportin meijerilaajennus mahdollistaa tuotannon tuplaamisen

Jalasjärveläinen Juustoportti lisää tuotantoaa vuosi vuodelta. Parhaillaan yhtiö remontoi JAKK:ilta tyhjäksi jäänyttä hallia. Ensimmäisenä valmistuu lisää varastotilaa.

Suomalaisten syömästä juustosta jo puolet tulee ulkomailta

Suomalaiset syövät yhä enemmän tuontijuustoja. Gallup Elintarviketiedon keräämien tilastojen mukaan alkuvuoden juustonkulutuksesta jo 46 prosenttia on tuontitavaraa. Suurta tuontia eivät selitä suomalaisten lisääntyneet herkutteluhalut vaan tuontijuustojen halvat hinnat.

Juha Tapion sivuprojektien vuosi

Laulaja ja lauluntekijä Juha Tapio saapuu tänään synnyinpaikkakunnalleen Vaasaan. Kyseessä on konserttikiertue, jossa Juha Tapio esiintyy tällä kertaa yksin kitaran kanssa. Samalla konserttikiertue on myös tuoreen kirjan julkistamiskiertue.

JAKKin tilamuutokset vaativat lisämäärärahaa

Mm. kuljetus- ja maanrakennusalan koulutukset siirtyvät uusiin tiloihin, jotka muutetaan tarkoitukseen sopiviksi. Muuttaminen tehdään vaiheittain kesän ja syksyn aikana.

JAKKilta halli Juustoportille

Jalasjärvellä JAKKin niin sanotun M-hallin myynti etenee. Kunnanvaltuustolle esitetään kaupan ja kauppakirjan hyväksymistä, jolla kunta myy tilan Juustoportti Oy:lle.

Juvan Luomu yhteistyöhön Juustoportin kanssa

Juvan Luomu Oy on solminut yhteistyösopimuksen jalasjärveläisen Juustoportti Oy:n kanssa luomumaidon jalostamisesta, markkinoinnista ja myynnistä. Yhteistyö kattaa koko luomumaitoketjun pellolta kauppaan.

Työnjohtaja sai sakkoja laiminlyönnistä

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus on tuominnut rakennustyömaan vastaavana mestarina toimineen työnjohtajan sakkorangaistukseen työturvallisuusrikoksesta.

Luomumaidosta on pulaa

Jalasjärveläinen Juustoportti lähti valmistamaan luomutuotteita jo kymmenisen vuotta sitten, mutta menekki ei ollut riittävä. Nyt tilanne on muuttunut, mutta raaka-ainepula vaivaa luomutuotteiden valmistusta.

Juvan Luomun tuotanto kasvaa hitaasti

Juvan Luomun tuotannon laajentaminen takkuaa. Toimitusjohtaja Kari Partanen arvioi, että tuotannon täysi kapasiteetti on käytössä vasta vuoden loppupuolella.

Juustoportti osti enemmistön savolaisyrityksestä

Kuopiolaisesta Kasvis Galleria Oy:stä tulee Juustoportin tytäryhtiö. Kaupan myötä yrityksen toimiala laajenee. Ostolla haetaan pääsyä laajemmille markkinoille.

Kasvis Galleria pohjalaisomistukseen

Kuopiolainen kasvisruokaa valmistava Kasvis Galleria Oy vaihtaa omistajaa. Jalasjärveläinen Juustoportti Oy on ostanut enemmistöosakkuuden Kasvis Galleriasta.

Vuohenmaidon tuottaminen kiinnostaa monia

Halukkaita vuohenmaidon tuottajia löytyy. Ongelmana uusien tilojen kohdalla ovat kuitenkin pienet markkinat ja se, että vuohenmaidon kysyntä ja tarjonta ovat tällä hetkellä tasapainossa.

Ympäristöhankkeita toteutetaan elvytysrahalla

Pohjalaismaakunnissa käynnistetään parikymmentä hanketta. Niistä suurimmat sijaitsevat Lappajärvellä, Jalasjärvellä ja Lestijärvellä.

Liikekiinteistö liekehti Mäntsälässä

Tulipalo on vaurioittanut liikekiinteistöjä Mäntsälässä.