Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Sairaanhoitajista ja lähihoitajista huutava pula Seinäjoella, Attendon hoivakoti haki hätäapua somessa – rekrytointi vaikeaa etenkin kotihoidon paikkoihin

Seinäjoella palveluiden tarve on kasvanut, mikä on lisännyt myös hoitajien tarvetta. Työntekijöitä on jouduttu etsimään jopa Facebookista ja muutama vakipaikkakin on täyttämättä. Etenkin kotihoitoon on vaikeaa löytää työntekijöitä.

Vanhustyön hoitajapulasta kärsitään myös Etelä-Savossa – houkuttelisiko parempi palkka ja positiivinen uutisointi työvoimaa?

Vanhustenhoidon hoitajapula on kärjistynyt kuluvan vuoden aikana. Etelä-Savon sairaanhoitopiireissäkin on jouduttu tekemään paljon järjestelyjä, jotta alalla selvitään kesän yli.

Satasairaalassa ei pulaa sijaisista – muualla maassa kesätyöntekijöiden pestaamisessa ollut vaikeuksia

Satasairaalaan on saatu palkattua kesäsijaisiksi riittävästi sairaanhoitajia ja lähihoitajia eikä toimintoja jouduta sulkemaan sijaispulan vuoksi.

Hoitohenkilöstön kesäsijaisten puute pahenee Pirkanmaan kunnissa: vuodeosastot voivat ruuhkautua eikä kotihoitoon ehkä pääse asiakkaaksi

Terveydenhuollon kesäsijaisista on Pirkanmaalla pahin pula pitkiin aikoihin. Pätevien sairaanhoitajien ja lähihoitajien palkkaaminen kesäksi on vaikeutunut selvästi. Sijaispula pakottaa jopa sulkemaan vuodeosastoja ja nipistämään vanhusten palveluista.

Osa koronapotilaita hoitavista kesätyöntekijöistä voi jäädä ilman rokotetta – ”Ei kestä päivänvaloa”

Vaikka nuorilla sijaisilla olisi oikeus rokotteeseen työtehtävänsä puolesta, he voivat jäädä ilman koronarokotetta työsuhteen lyhyen keston vuoksi.

Vaasa jatkaa hoitajien kesäsijaisten hakuaikaa toukokuun loppuun

Kesätöitä on tarjolla lähihoitajille, sairaanhoitajille ja alan opiskelijoille. Sairaanhoitajan tehtäviin edellytetään sairaanhoitajan tutkintoa. Työtä voivat hakea alan opiskelijat, joilla on suoritettuna vähintään 140 opintopistettä.

Kesätöitä ei löydy nyt entiseen malliin – Atria palkkaa kuitenkin aikaisempien vuosien tahtiin

Monen nuoren kesätyöt jäävät pelkäksi haaveeksi tänä vuonna. Kaikilla aloilla koronavaikutus ei kuitenkaan ole ollut yhteneväinen.

Uuden työntekijän perehdyttäminen vaatii etänä kärsivällisyyttä ja aikaa – 5 vinkkiä työn aloitukseen

Etätyö vaatii uudelta työntekijältä vastuun ottamista omasta oppimisesta. Tilanne on haastava myös työnantajalle.

Kauppakamari: Kymenlaakson kesätyötilanne on parempi kuin pelättiin – joka viides jättää silti kesätyöntekijät palkkaamatta

Kesätyöpaikkojen määrään vaikuttavat esimerkiksi lomautukset ja koronatilanteen takia laskenut liikevaihto.

Kuopion lääkäriopiskelijat etäopetuksessa – vuosikurssien opinnot saatava valmiiksi kesätyöntekijöiden riittävyyden takia

Myös sairaanhoitajien valmistuminen pyritään varmistamaan poikkeustilanteesta huolimatta.

Hoitoalan kesäsijaiset ovat kortilla Meri-Lapissa – "Kyllä nyt on hoitajien markkinat"

Yksistään Kemin ja Tornion kunnallisiin hoivakoiteihin ja kotihoitoon tarvitaan noin 150 lähihoitajaa ja sairaanhoitajaa.

Hoitajien tuonti ulkomailta ei ratkaise työvoimapulaa – 5 syytä, miksi Suomi ei houkuttele ulkomaalaisia

Muissa Pohjoismaissa sairaanhoitajille maksetaan huomattavasti parempaa palkkaa kuin Suomessa.

Torstai 18.7.2019 (tv)

Vanhustenhuollon kesäsijaisista on pulaa monissa kunnissa. Nuoret etsivät kesällä apua chateistä, kun monet nuorten palvelut ovat kiinni. Muumit alkavat suojella Itämerta. Säätiedot.

Pula hoitajista käy kesä kesältä pahemmaksi – "Kaikki on palkattu, mitä on kiinni saatu"

Tilanne vaikeutuu vuosi vuodelta, koska uusia tekijöitä ei valmistu sitä tahtia kuin nykyisiä eläköityy.

Hoitoalan kesäsijaisten saaminen on vaikeutunut – "Tuntuu, että sairaanhoitajat katoavat jonnekin"

Hoitajien rekrytoinnit on aloitettu jo syksyllä ja työntekijöiden houkuttelemiseksi on kehitetty uusia keinoja.

Kesäkuukausina pula hoitoalan henkilökunnasta kasvaa

Kanta-Hämeen keskussairaalassa lääkärityövoimaa on saatu riittävästi kaikille tulosalueille, mutta sairaanhoitajia tarvittaisiin enemmän.

Kemi ei saa riittävästi kesäsijaisia – kaupungin kesätöitä haki entistä harvempi

Kesätyöntekijöitä on alkavana kesänä vajaat 240 eli noin 40 vähemmän kuin aiemmin.

Rekry-mummo houkuttelee lähihoitajaopiskelijoita vanhustyöhön Jyväskylässä – kesäsijaistakin puute

Vanhustyöhön tarvitaan kipeästi lisää käsipareja, sillä Jyväskylän kaupungilta eläköityy kahden vuoden sisään 60 vanhuspalveluiden työntekijää.

Sairaanhoitajien sijaiset ovat Lapissa kiven takana, ilmiö tuttu myös muualla Suomessa

Sairaanhoitajien kesäsijaisia on ollut aiempaa vaikeampaa saada Lapin ja Länsi-Pohjan keskussairaaloihin. Lapin keskussairaalaan sijaisia etsitään vieläkin. Osaavaa henkilökunnasta on pulaa paikoitellen ympäri Suomea.

Turun vanhusten kotihoito kärsii työntekijäpulasta – "Jos mitään ei tehdä, koko systeemi kaatuu"

Resurssipulan takia työntekijöillä on työtehtäviä enemmän kuin työvuoron aikana pystyy tekemään.

Torstai 19.4.2018 (radio)

Kansanedustaja Harry Harkimo eroaa kokoomuksesta. Helsinki tarvitsee lisää hoitoalan kesäsijaisia. Hallitus aikoo uudistaa työvoimapalveluja. Romaniassa on kuollut ihmisiä tuhkarokkoon. Perjantai on etelässä lämmin päivä.

Lähi- ja perushoitajaliitto Super: Työntekijät joustavat koko ajan eikä ylitöistä aina makseta

Hoitoalaa uhkaa pula kesälomasijaisista. Hoitajien ammattiliiton Superin mukaan hoiva-ala pyörii hoitajien ylitöiden varassa.

Helsinki huutaa apua! Pääkaupungista puuttuu joka toinen hoitoalan kesäsijaisista, vaikka houkuttimena on asunto

Helsingin kaupungin palkkalistoilta puuttuu yhä 300 hoitoalan kesäsijaista. Tämä sai työvoimasuunnittelijan huutamaan apua Twitterissä.

Ei sijaisia, ei kandeja eikä edes ostolääkäreitä – torniolaisten hoitojonot uhkaavat venyä

Terveyskeskusvastaanotolla työskenteleville lääkäreille ei ole saatu sijaisia edes ostopalveluna. Ensimmäistä kertaa edes kandeja ei ole hakeutunut Tornioon.

Keskussairaaloiden poliklinikoita auki tällä viikolla Lapissa

Kesäsulku päättyy jo tänään maanantaina joidenkin poliklinikoiden osalta Länsi-Pohjan keskussairaalassa. Myös Lapin keskussairaalassa heinäkuussa tauolla olleita vastaanottoja avataan jo tällä viikolla. Täydellä teholla sairaalat pyörivät elokuussa.

HKScanin Forssan tehtaan väki aloitti lakon

Suurin osa HKScanin Forssan tuotantolaitoksen työntekijöistä meni perjantaiaamuna lakkoon. HKScan pitää työtaistelua laittomana. Yhtiön mukaan työntekijät vaativat kesälomittajina toimineiden, SEL:n luottamusmiesten nimeämien henkilöiden määräaikaisten työsuhteiden vakinaistamista sikateurastamossa.

Loma yksillä, urakka toisilla – suosituin kesälomakuukausi sysää kiireen kollegalle

Suomi seisahtuu heinäkuuksi. Kesälomaa toivotaan eniten juuri heinäkuun viikoille. Kun työtoveri toisensa jälkeen aloittaa kesäloman, on keskikesä urakkakuukausi töihin jääville sekä kesäsijaisille.

"Selkäydinnestenäytettä olen päässyt ottamaan" – kesä kasvattaa lääketieteen opiskelijoista lääkäreitä

Lääketieteen opiskelijoille kesä on tärkeää aikaa oman ammattitaidon kannalta. Kesäsijaisena moni pääsee ensimmäistä kertaa tositoimiin.

Imatran terveysmenot ylittymässä

Erikoissairaanhoidon, ensihoidon ja työmarkkinatuen kustannukset ovat arvioitua suuremmat. Myös ostolääkäreiden käyttö lisää terveysmenoja.

Kesälääkäreitä saatu paremmin kuin vuosiin Meri-Lapissa

Meri-Lapin kuntien terveyskeskukset ovat saaneet tänä kesänä erittäin hyvin lääkäreiden kesäsijaisia.

Posarin jakelu on tökkinyt Torniossa

Tunnin, parin myöhästymiset ovat monen asian summa. Muun muassa kesälomittajien kanssa on ollut ongelmia ja varajakajien on pitänyt opetella uusia piirejä.

Vanhusten kuivumista kannattaa nyt kytätä

Kotihoidossa olevien vanhusten selviytymistä helteessä seurataan nyt tehostetusti. Myös hikoillessa poistuneiden suolojen korvaaminen on tärkeää.

Jyväskylä sulkee lähikirjastot heinäkuuksi

Heinäkuussa lainaajia palvelevat Jyväskylässä ainoastaan kaupunginkirjasto sekä Palokan ja Vaajakosken aluekirjastot. Esimerkiksi Korpilahden kirjasto on kiinni koko heinäkuun.

Etelästä houkutellaan sairaanhoitajia pohjoiseen

Pohjoisen sairaanhoitajapulaa yritetään paikata houkuttelemalla hoitajia nyt eteläisestä Suomesta. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiristä kerrotaan, että kiinnostusta muuttaa esimerkiksi Ouluun töiden perässä etelästä on ollut tavanomaista enemmän.

Sairaanhoitajille löytyy kesätöitä monesta suunnasta

Siinä missä monella muulla alalla kesätyöpaikat ovat kiven alla, on sairaanhoitajien tilanne toinen. Esimerkiksi Pohjois-Ruotsin sairaaloissa ja terveyskeskuksissa on suoranainen hoitajapula, eikä Länsi-Pohjan keskussairaalassakaan ole saatu kaikki kesäsijaisuuksia täytetyksi.

Vaasassa kova sijaistarve sosiaali- ja terveyspuolella

Vaasan kaupungin sosiaali- ja terveyspuolella on kova tarve sijaistyövoimalle. Kevätkausi on ruuhkainen jatkuvan sijaishaun sekä kesäsijaisten haun vuoksi. Kaikkiaan sijaisia tarvitaan kesäkaudelle noin 450 henkilön verran.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri palkkaa liki 400 kesäsijaista

Alaa opiskelleiden lisäksi sairaanhoitopiiri tarjoaa töitä myös nuorille.

Paloaseman uusi avara tulevaisuus

Kemin uusi palolaitos on muuttourakkansa päätösvaiheessa. Marraskuussa käyttöön otetun rakennuksen tilavuus yllätti muun muassa asemamestari Harri Virtasen positiivisesti.

Lääkäriopiskelijat valitsevat jo nyt ensi kesän työpaikkojaan

Valtaosa lääketieteen opiskelijoista hankkii seuraavan kesän työpaikan jo näin syksyllä. Työt ja tekijät kohtaavat kunnillekin tärkeissä rekrytointitilaisuuksissa. Kuopiossa eilen illalla järjestetyssä tilaisuudessa oli mukana parikymmentä kuntaa ja lähes 200 lääketieteen kandidaattia.

Tornion vastaanottojonot saatiin puretuksi

Vastaanottoaikaa varaaville on pystytty tarjoamaan aika viimeistään saman viikon aikana, kerrotaan terveyskeskuksesta. Pahimmillaan jono venyi kuukausien mittaiseksi.

Lääkäripulaan löytyi ratkaisu Mikkelissä: kunnon palkka ja hyvät työolot

Samaan aikaan kun muualla kärvistellään lääkäreiden kesäsijaisten pulassa, Mikkelissä niitetään tehdyn työn tuloksia.

Useissa kunnissa on pulaa lääkäreiden sijaisista

Kuopiossa ja Siilinjärvellä tilanne helpottaa syksyllä. Ylä-Savossa kesäsijaisia on saatu paremmin.

Satakunnassa uusi avaus - psykiatrian kesäkoulu

Psykiatrian kesäkoulun suosio ylitti kaikki odotukset. Kesäkoulu on ollut hyvä lääke myös lääkärien sijaispulaan.

Kesät ensiavussa ruuhkaisia - muun muassa ulkopaikkakuntalaiset työllistävät

Vastaanotot ruuhkautuvat Etelä-Savossa muun muassa paikkakunnille saapuvien turistien ja mökkikansan vuoksi. Myös paikallisille sattuu ja tapahtuu kesäisten harrastusten parissa.

Huostaanottojen määrä nousussa Pohjois-Savossa

Lastensuojeluilmoituksia tehdään erityisesti keväällä ja kesällä. Syynä nähdään kuntien sosiaalityön ongelmat ja yleinen ilmoituskynnyksen madaltuminen.

Tays puolitti kesäsijaisten määrän

Tampereen yliopistollisen sairaalan kesäsijaisten määrä on tänä vuonna noin 200 aiemman 400:n sijaan.

Lapin keskussairaala sulkee entiseen tapaan

Lapin keskussairaala sulkee entiseen tapaan joitakin osastoja heinäkuun lomien ajaksi. Johtajaylilääkäri Eva Salomaan mukaan sairaalan sijaistilanne on hieman parempi kuin viime kesänä.

Kesän lääkäritilanne pääosin hyvä Meri-Lapissa

Kemi-Tornio -alueen kunnista ainoastaan Ylitornio kärsii kesällä lääkäripulasta. Pahimmillaan töissä on vain yksi lääkäri.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle