Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Partiolaisten päätös luopua journalistisesta lehdestä sai nykyiset päätoimittajat eroamaan – puheenjohtaja: "Osa kritiikistä aiheellista"

Suomen Partiolaiset lakkauttaa painetun jäsenlehden vuoden 2022 lopussa ja siirtyy tekemään digitaalista jäsenviestintää.

Partio-lehden paperiversio lopetetaan vuoteen 2022 mennessä, päätoimittajat irtisanoutuivat

Lehden päätoimittajien mukaan hallitus on päättänyt lehden luopuvan Julkisen sanan neuvoston jäsenyydestä.

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä huolissaan partiolupauksen sisällöstä

Jumala-sanan poistamisen tekstistä pelätään heikentävän uskontokasvatuksen asemaa partiotyössä.

Suomen partionuorilla suurtapahtuma Riihimäellä

Valtakunnalliseen Explo-tapahtumaan saapuu noin 1500 partiolaista eri puolilta Suomea.

Partiolaiset vaihtoivat solmut kaupungin budjettiin – yhteiskuntalaaksossa opetellaan, miten Suomi toimii 

Perinteisten partiotaitojen rinnalla partiossa opetellaan entistä enemmän yhteiskunnallisia asioita. 

Noin 2 400 partiolaista kokoontuu Nurmekseen

Ryske19-leirin tukikohtana toimii Hyvärilän nuoriso- ja matkailukeskus.

Metsä vetoaa kaupunkilaisiin – Pääkaupunkiseudun partiolippukuntiin jonotetaan jopa vuosia

Partiotoiminta kasvattaa suosiotaan, mutta ryhmien vetäjistä on etenkin pääkaupunkiseudulla huutava pula. Ohjaaksi voi ryhtyä, vaikkei olisi partiotaustaa.

Suomen ensimmäiset partioylioppilaat valmistuvat Pihtiputaan lukiosta – opiskelijoita Oulun ja pääkaupunkiseudun väliseltä alueelta

Muun muassa johtamistaitoja painottava partiolinja alkoi Pihtiputaan lukiossa vuonna 2015.

Turkulainen Maria Ruohola aloittaa partiolaisten puheenjohtajana ensi vuonna

Ruohola on kaikkien aikojen nuorin partiolaisten puheenjohtaja.

Partionuoret täyttävät Evon – luvassa globaalikasvatusta ja ulkoilmabileitä

Hämeen Partiopiirin pari sataa nuorta seikkailee Riihimäeltä Lammin Evolle.

Partiolaiset yrittävät tavoittaa yksinäisiä lapsia Turun seudulla – erityisesti maahanmuuttajaperheiden lapsia toivotaan partioon

Elokuussa partiolaiset järjestävät lapsille kesäkerhoja ja vievät heitä purjehduksille.

Partio siirtyi nykyaikaan – järjestävät jättimäisiä leirejä sosiaalisessa mediassa

Nettileirille osallistuu vuosittain miljoona partiolaista ympäri maailmaa.

Näillä helpoilla solmuilla pärjäät kesän maalla ja merellä – Katso videolta ohjeet kolmen solmun tekoon

Lomailijan on hyvä opetella muutama helppo solmu, joilla selviää monesta kesällä eteen tulevasta tilanteesta.

Partiolainen menehtyi sairaskohtaukseen Roihulla

Partiolaisten suurleiri Roihulla Lammin Evolla on sattunut kuolemantapaus. Nuori partiolainen menehtyi sairaskohtaukseen myöhään sunnuntai-iltana.

Miehen pakkasesta pelastanut lukiolaistyttö sankariksi: "112-sovellus kannattaa ladata puhelimeen"

Suomen Partiolaiset on myöntänyt riihimäkeläiselle Julia Sinivuorelle hengenpelastamisesta sankarimerkin. Partiolaisuus on opettanut rohkeutta tarttua toimeen, sanoo Julia, joka pelasti ajoradalla maanneen miehen pakkasesta viime tammikuussa.

Valtion avustuksella Evolle rakennetaan ulkoilma-auditorio

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Lammin Evon nuorisoleirialueen kehittämiseen 150 000 euroa. Avustuksella alueelle rakennetaan muun muassa ulkoilma-auditorio.

Evon leirialueesta halutaan entistäkin monipuolisempi retkeilyalue

Suomen Partiolaiset ja Hämeenlinnan kaupunki sekä Linnan Kehitys Oy ovat allekirjoittaneet monivuotisen sopimuksen Evon leirialueen kehittämisestä. Yhteistyön tavoitteena on edistää muun muassa Evon alueen käyttöä ja elinvoimaisuutta.

"Suomessa ei ymmärretty avautuvien luukkujen ideaa vielä 40-luvulla" – adventtikalenterin historia yltää pitkälle

Adventtikalenterin rantautuessa Suomeen siitä ei tullut heti hittiä. Nykyisin kalenterin luukusta paljastuu suklaata, karkkia ja leluja. Jos yllätysarvosta ei välitä, voi vanhan kuvakalenterin kierrättää.

Piirileiri keräsi Puumalaan tuhatpäisesti partiolaisia

Partiolaisten suurleiri Puumalassa toi Pistohiekan alueelle lähes 2 000 partiolaista, joista suuri osa tulee Keski-Suomesta. Saimaan rannalla leirin päätösjuhlaa vietetään tiistaina.

Vaasalaislähtöinen Johanna Nyman Euroopan Nuorisofoorumin puheenjohtajaksi

Euroopan Nuorisofoorumin, YFJ:n puheenjohtajaksi on valittu vaasalaislähtöinen, 25-vuotias Johanna Nyman. Hänet valittiin puheenjohtajaksi nuorisofoorumin vuosikokouksessa Romanian Cluj Napocassa, jonne on kokoontunut yli 200 nuorta Euroopasta.

Pihtiputaan lukio uskoo yhä erikoistumiseen

Pihtiputaan lukio aikoo yhdistää opetussuunnitelmaansa partiolaisten oppeja ensi syksynä alkavalla johtamislinjalla. Lukio esittelee erikoistumislinjaa tänään alkavan road show -kiertueen aikana Helsingissä, Jyväskylässä ja Oulussa. Myöskään suunnitelmia keihäslukiosta ei ole kuopattu.

Partion jäsenmäärää yritetään kasvattaa tosi-tv:n avulla

Viime syksynä Ylellä esitetty Partiomestari-televisiosarja keräsi liki miljoonayleisön ja kasvatti Suomen Partiolaisten jäsenmäärää 10 prosenttia. Sarjan toista tuotantokautta kuvataan parhaillaan Turussa ja Kemiönsaaressa. Mukana on ryhmä 12–15-vuotiaita nuoria, jotka ratkovat leirioloissa partiolaisten taitoja hyödyntäviä tehtäviä.

Eksyjän tärkein ohje: Älä panikoi!

Herkimmin eksyy maastossa, jota pitää tuttuna ja jonka luulee tuntevansa. Kokenut partiolainenkin eksyy välillä. Mutta eksymiseenkin voi varautua. Tärkeintä on, ettei hätäänny ja tee jotakin tyhmää. Rauhoituttua voi muistella ohjeita eksymisen varalle.

Partiojohtaja: Uskonnollisuuskysymystä ei lakaista maton alle

Suomen Partiolaisten edustaja korostaa uskonnollisten yhteyksien olevan positiivista vapautta.

Wanted: Immigrants and teens to join guides and scouts

Finland is seeing a surge in popularity for girl guides and boy scouts, but the organisation wants more immigrants and teens to join. The youth movement lamented the tendency for guides and scouts to leave the organisation as young adults.

Partio etsii maahanmuuttajia ja teinejä

Partio on nyt suosittua, mutta mukaan halutaan myös teini-ikäisiä sekä maahanmuuttajia. Aktiiviharrastajien mukaan on valitettavaa, että monet jättävät partion nuorina aikuisina.

Valepartiolaiset myivät joulukalentereita Joensuussa

Järvi-Suomen Partiolaiset ry:n mukaan Joensuussa on kulkenut kaksi 16-vuotiasta poikaa partiolaisina esiintyen. He ovat kaupanneet joulukalentereita 10 euron hintaan.

Yhdysvaltain partioliike valmistautuu historialliseen äänestykseen homokiellosta

Amerikkalaisen partioliikkeen johto äänestää tänään siitä, saavatko homoseksuaaliset nuoret liittyä partioon. Yhdysvaltain partio on perinteisesti kieltänyt homoseksuaaleja osallistumasta järjestön toimintaan. Suomessa partio on avoin kaikille, muistuttaa Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Aamu-tv:ssä.

Nykyajan partiossa puhutaan hiilijalanjäljestä ja kestävästä kehityksestä

Suomen Partiolaisten uuden puheenjohtajan Harri Länsipuron mukaan partiolaisten liikkuminen luonnossa on kehittynyt paljon siitä, mitä se oli hänen partiouransa alussa 70-luvulla.

Hymyilevä Hannes ei enää juokse Vänärillä alasti

Partiolaiset piristivät kuopiolaispatsaiden ja historiallisten ajoneuvojen päivää Nenäpäivän hengessä.

Nenäpäivän haastekonsertti soi Radio Hämeessä koko päivän

Nenäpäivää vietetään Radio Hämeessä pitkin päivää. Radiossa soi klo 9 -16 perinteinen haastekonsertti. Viime vuonna sen tuotto oli lähes 3600 euroa. Uutuus klo 11-13 järjestettävä lounasdisko Hämeenlinnan Verkatehtaan Suistolla.

Suihku ja bajamaja ovat partiolaiselle luksusta

Puumalan Pistohiekan maastossa telttailee viikon aikana lähes 2000 partiolaista. Järvi-Suomen Partiolaisten piirileirin osanottajajamäärä vielä kaksinkertaistuu vierailupäivänä, uskoo leirinjohtaja Janne Costiander.

Haapajärven seurakunnalle luontopalkinto

Haapajärven seurakunnalle on myönnetty valtakunnallinen luontopalkinto. Viime vuonna haettiin suojeltaviksi erityisesti ilmastonmuutoksen hidastamiseksi tärkeitä, hiiltä varastoivia alueita.

Partiolaiset aloittavat yt-neuvottelut

Partion keskusjärjestö Suomen Partiolaiset aloittaa yt-neuvottelut sopeuttaakseen keskusjärjestön kulurakennetta tulopohjaa vastaavaksi. Keskusjärjestön palveluksessa on 29 työntekijää.

Partiolaisilla viestikisat Joensuussa

Järvi-Suomen Partiolaisilla on kevätkilpailupäivä lauantaina. Eri puolilla piiriä käytäviin partiotaitokisoihin on ilmoittautunut yhteensä 140 joukkuetta. Isompien partiolaisten kisat pidetään Kontiolahdessa, jossa metsään kirmaa nelisenkymmentä vartiota.

Nuorisojärjestöille 13 miljoonaa euroa

Valtakunnalliset nuorisojärjestöt saavat tänä vuonna 12,8 miljoonaa euroa yleisavustuksina. Avustuksia saa yhteensä 68 järjestöä.

Nuorisojärjestöjen yleisavustukset jaettu

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt vuotuisina yleisavustuksina yhteensä 12,8 miljoonaa euroa valtakunnallisille nuorisojärjestöille. Avustusta vuodelle 2011 sai kaikkiaan 68 järjestöä.

Luontohaaste ei sytyttänyt pohjalaisia

Seinäjoen kaupunki osallistui ainoana pohjalaiskuntana luonnon monimuotoisuuden teemavuoden Luontohaaste-kilpailuun. Seinäjoki suojeli 25 hehtaaria maata, pääasiassa vanhoja metsiä eri puolilla kaupunkia.

Saapaslamminharju ja Hakovuori suojelun arvoiset

Hämeenlinna aikoo suojella kaksi merkittävää luontokohdettaan. Kohteet ovat Saapaslamminharju Kalvolassa ja Hakovuori kanta-Hämeenlinnassa. Samalla Hämeenlinna osallistuu LUMO2010-luontohaastekilpailuun.

Partioliike valitsi johtokolmikon

Suomen Partiolaisten puheenjohtajaksi kaudelle 2011 - 2012 on valittu Heidi Jokinen. Varapuheenjohtajaksi valittiin Jussi Lares ja partioneuvoston puheenjohtajaksi Petteri Juusola.

Nuorten luontokuvapalkinto Saksaan

Itämeren maiden suurimman nuorille tarkoitetun luontokuvakilpailun on voittanut saksalainen Herman Hirsh. 17-vuotiaan nuorukaisen herkkä kuva valikoitui voittajaksi 1456 kuvan joukosta. Suomalaiset olivat mukana innolla.

Meripartiotoiminta palkittiin turvallisuuskasvatustyöstä

Meripartiot palkittiin torstaina merenkulun turvallisuuspalkinnolla. Vuosittain jaettava Sea Sunday myönnettiin tänä vuonna meripartiotoiminnalle sen ansioista turvallisuuskasvattajana.

Yhdessä vietetty aika on nuorelle arvokasta

Anna mulle aikaa! -kampanja haastaa tänään aikuiset viettämään aikaa nuorten kanssa. Päivän aikana tapahtumia järjestetään ympäri maata. Tutkimusten mukaan nuoret toivovat aikuisilta kiireetöntä yhdessäoloa ja tavallisia asioita kuten television katselemista yhdessä, ruuanlaittoa tai yhteistä liikuntaa.

Tänään annetaan aikaa nuorille

Useat pohjalaiskunnat osallistuvat tänään Anna mulle aikaa -päivään. Valtakunnallisen kampanjan tarkoituksena on herättää aikuinen antamaan nuorisolle huomiota.

Kilke-leirin vierailupäivät ruuhkauttavat liikennettä Lammin seudulla

Suomen Partiolaisten suurleirillä Kilkkeellä Evolla vierailee lauantain ja sunnuntain aikana noin 15 000 henkilöä. Vierailupäivät näkyvät myös viikonlopun liikenteessä. Suurimpien ruuhkien arvioidaan olevan teillä numero 10 ja 53 välillä Hämeenlinna-Padasjoki.

Evon partiolaisten suurleiriä voi seurata radioaalloilla

Partiolaisten suurtapahtuma perustaa oman tapahtumaradio Kilkkeen, joka kuuluu ympäri Suomen. Partiolaisten suurleiri Kilke järjestetään Hämeenlinnan Evolla 28.7.-5.8.2010.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle