Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Hiekkaranta Kreikassa.

Ulkomaanmatkailu on palautunut jo pandemiaa edeltävälle tasolle, sanoo TUI - moni suomalaisten suosikkikohde on luopunut koronapassin käytöstä

Koronarajoitusten lieventyminen on helpottanut matkustamista, mutta paikalliset rajoitukset on varmistettava kohdemaasta. EU:n koronatodistus on voimassa toistaiseksi kolmen rokoteannoksen jälkeen.

Ilmakuva Mikkelin lentokentästä. Kiitorata ja lähiympäristön rakennuksia.

Pelastavatko sähkölentokoneet pienet maakuntakentät? Mikkelin kentän pelastukseksi ehdotetaan reittejä Pohjoismaiden pääkaupunkeihin

Mikkelin lentokenttä on kaupungin säästölistalla. Liikenne- ja viestintäministeriön strategiassa nostetaan esiin lentoasemien merkitys Järvi-Suomen matkailun kehittämisessä.

kiireisiä matkustajia Helsinki-Vantaan lentoaseman tuloaulassa.

Nämä asiat kannattaa ottaa huomioon, jos haluat matkustaa ulkomaille koronaturvallisesti

Kesämatkailua suunnittelevan on syytä esimerkiksi ottaa selvää sekä kohdemaan että mahdollisten kauttakulkumaiden rajoituksista.

Henkilö odottaa saapuvaa kumppaniaan kukkakimppu kädessä Helsingin lentokentällä.

Mielikuva Suomesta pysyi turvallisena Venäjän sotaisuudesta huolimatta – turismi etenkin Saksasta kovassa kasvussa

Helsingin hotellien käyttöaste nousi merkittävästi maaliskuussa, vaikka normaalisti kuukausi on hotelleissa yksi vuoden hiljaisimmissa. Erityisesti saksalaisten ja amerikkalaisten tekemien huonevarausten määrä on lisääntynyt.

Nainen ottaa kuvaa puhelimella Hagia Sofian moskeijan edessä Istanbulissa.

Ulkomaanmatkojen kysyntä kasvaa – Aurinkomatkojen toimitusjohtajan mukaan koronan kanssa on siirrytty "uuteen aikaan"

Matkanjärjestäjien mukaan sota Ukrainassa ei ole juurikaan vaikuttanut valmismatkojen kysyntään Euroopassa. Lisääntyneestä matkustushalukkuudesta huolimatta vielä ei olla samalla tasolla kuin ennen koronapandemiaa.

Matkustajia poistumassa Budapestista saapuneesta lentokoneesta Lappeenrannassa.

Venäläisiä matkailijoita ei ole, mutta pieni lentokenttä itärajalla uskoo kasvuun: "Korvaavat matkustajat ovat jo löytyneet"

Lappeenrannan lentoasemalla venäläismatkailijat ovat vaihtuneet keskieurooppalaisiin. Lentoaseman toimitusjohtaja uskoo, että Saimaan alueelle riittää matkailijoita.

Asuntovaunuja Pistohiekan leirintäalueella.

1970-luvun legendaarinen bileranta herätetään uudelleen henkiin – nyt vetonaulana ovat luonnonrauha ja saimaannorppa

Puumalan Pistohiekka uinui liki luonnontilaisena monta vuosikymmentä. Aiemmin nuorison bileistä tunnettu paikka halutaan nyt nostaa matkailukohteeksi etenkin luontoarvojen avulla.

Järvimaisema Saimaalla toukokuussa 2021. Etualalla kalliota.

Venäläisten turistien määrä romahti Mikkelissä kymmenistä tuhansista kuuteen sataan – nyt turisteja houkutellaan Euroopasta

Venäläisiä turisteja on parhaimmillaan ollut Mikkelissä 67 000 tuhatta vuodessa, kun viime vuonna heitä oli 600. Sekä Mikkelissä, että Savonlinnassa suunnataan markkinointia nyt enemmän Keski-Eurooppaan.

Nainen kantaa matkalaukkua John F. Kennedyn lentokentällä, taustalla seinällä luminen metsämaisema hiihtohisseineen mainostapetti.

Suomeen tulee tänä vuonna kymmeniätuhansia turisteja Pohjois-Amerikasta – Finnairilla ennätysmäärä reittejä Yhdysvaltoihin

Uusien reittien ansiosta Suomeen odotetaan tänä kesänä lähes ennätysmäärää matkailijoita Yhdysvalloista. Finnair siirtää kalustoa Kiinan-lennoilta Yhdysvaltoihin, koska matkustajalennot eivät pääse toistaiseksi alkamaan Kiinaan.

Lahti-puuteos Vesijärven rannassa. Lunta maassa ja maisema järvelle taustalla.

Lahden seutu valittu Euroopan 9. parhaaksi matkakohteeksi

Samalla Lahden seutu valittiin Euroopan parhaaksi kestävän matkailun matkailukohteeksi.

Ihmisiä lentokentällä.

Omikron-virusmuunnos lamauttaa lentoliikennettä – yli 2 000 lentoa peruutettiin jouluaattona

Yhdysvalloissa lentojen peruutukset ruuhkauttivat kenttiä jouluaattona. Korona-ajan rajoituksiin kyllästyneet amerikkalaiset haluavat silti vaihtaa maisemaa juhlakauden alkaessa.

Puiden ympäröimä katu Lahdessa Vesijärven rannassa. Ihmisiä kävelylenkillä kadulla, lunta vähän maassa, aurinko paistaa.

Lahden seutu on ehdolla Euroopan parhaaksi matkakohteeksi

Voittaja valitaan 20 kohteen joukosta helmikuun 2022 aikana.

AirBalticin Airbus A220-300 -matkustajakone Tampere-Pirkkalan kentällä joulukuussa 2021

Analyysi: Tampere-Pirkkalasta avautuvat suorat reitit voivat kannattaa vain jos turisteja saadaan Keski-Euroopasta Suomeen

Lentoyhtiö Air Baltic alkaa lentää ensi keväänä Tampere-Pirkkalan kentältä suoria lentoja eri puolille Keski-Eurooppaa. Euroopan lentoliikenteessä on käynnissä murros, joka tarjoaa myös maakunnille uudenlaisia mahdollisuuksia houkutella keskieurooppalaisia Suomi-lomille, kirjoittaa Ylen ilmailutoimittaja Jari Tanskanen.

Joulukoristeet Marian aukiolla Lappeenrannassa

Lappeenrantaan laskeutuu joulukuussa joka viikko 10 lentokoneellista matkailijoita Keski-Euroopasta

Lappeenrannan sataman hiekkalinnan alueelle rakennetaan talvilinna ja talvipuisto tammi-maaliskuulle.

Siirtolaisia Puolan ja Valko-Venäjän rajalla.

Perjantai 12.11.2021 (radio)

Valko-Venäjän siirtolaiset. Matkailu Euroopassa. Koronarokotukset. Isyysvapaa. Korkeasaaren karhut. Sää.

Helsinki-Vantaa lentoasema. 26.3.2021

Matkalle pääsystä tuli painetesti, Britanniassa leimahti matkustusraivo: Jos lähdet korona-aikana matkalle, muista ainakin nämä viisi asiaa

Maahantulovaatimukset voivat muuttua lyhyellä varoitusajalla. Britanniassa puhkesi jo matkustusraivo, kun kansalaiset hermostuivat erilaisiin nettilomakkeisiin.

Lauri Valkeinen ja Jouni Harhala lentokentällä

"Henkilökunta ei erottanut Latviaa ja Liettuaa" – 300 työmatkaa tehnyt Kai Myrberg kuvaa matkustusohjeistusta kaoottiseksi ja kehottaa kaikkia jäämään kotiin

Eri maiden matkustusvaatimukset muuttuvat nopeasti, eikä lennolle pääse ilman tarvittavia todistuksia. Muutamia matkustajia jää lennoilta joka viikko, kerrotaan Finnairilta.

Woltin toimitusjohtaja Miki Kuusi.

Analyysi: Woltin miljardikauppa kertoo siitä, että Suomessa osataan rakentaa modernin bisneksen onnistumisia – Mutta miksi yhtiö ei mennytkään pörssiin?

Alustatalous ei ole lupa painaa rahaa. Woltin on parempi yhdistää voimat yhdysvaltalaisyhtiön kanssa kuin päätyä kilpailemaan verissäpäin sitä vastaan, kirjoittaa taloustoimittaja Juha-Matti Mäntylä.

Matkustajia Lappeenrannan lentokentällä

Lappeenrannan lentokentän matkustajamäärä lähti nousuun – koronapassi on sujuvoittanut matkustamista

Lentoliikenteen määrä Lappeenrannan lentokentällä kaksikertaistuu marraskuussa verrattuna elo-lokakuuhun, vaikka marraskuu on perinteisesti melko hiljainen matkustuskuukausi ja Venäjän raja on kiinni.

Wallis' Karaoke Bar -ravintolassa tarkastettiin asiakkaiden koronapassit tartuntatautilain muutoksen tultua voimaan perjantain ja lauantain välisenä yönä Helsingissä 16. lokakuuta 2021.

Oikeusoppineet ovat erimielisiä siitä, voisiko koronapassia laajentaa jo nyt – HUSin Lehtonen: On perusteltua asettaa rokotetut ja rokottamattomat eri asemaan

Terveysoikeuden professorin Lasse Lehtosen mielestä koronapassi pitäisi ottaa laajempaan käyttöön välittömästi. Julkisoikeuden professorin Tomi Voutilaisen mukaan nykyinen laki ei tätä sallisi.

Riikka Lehtonen ångar på i EM tillsammans med Niina Ahtiainen.

Uskomaton ura on ohi! Lentopallo- ja beach volley-legenda Riikka Lehtonen lopettaa ammattilaisena

Lentopallossa ja beach volleyssa huiman uran tehnyt Riikka Lehtonen on päättänyt lopettaa uransa.

Presidentti Joe Biden vaimonsa Jill Bidenin kanssa ennen Italiaan lähtöä.

Biden saapui Roomaan G20-kokoukseen – toivottu poliittinen sopu kotikentillä ennen Euroopan-matkaa jäi haaveeksi

Bidenin hallinnon käsiä sitovat poliittiset riidat presidentin omassa puolueessa.

Rovaneimen Koskikadulla on useita isoja ja pienmpiä aitoja joulukuusia

Yrittäjät pystyttivät joulukaupunki Rovaniemen keskustaan yli 200 kuusta – Lapin joulusesongista on tulossa vilkas

Lapissa on käynnistymässä vilkas joulusesonki, paikoin liki yhtä vilkas kuin ennen koronapandemiaa. Pelkästään Enontekiölle on tulossa lähes sata tilauslentoa ja liki 17 000 brittimatkailijaa.

Timo Lappi

Matkailu- ja ravintolayrityksiä edustava MaRa kantelee oikeuskanslerille valtioneuvoston päätöksestä, joka koskee ilmaantuvuuslukua

Koska valtioneuvoston asetuksista ei voi valittaa hallinto-oikeuteen, yhdistys kanteli oikeuskanslerille.

Kasvomaskiin pukeutunut nuori kävelee joulukoristeilla koristellussa ostoskeskuksessa.

Onko Suomen kansainvälinen joulumatkailu jo menetetty tiukkojen rajatoimien takia? Visit Finland: "Venäläisetkin tähyävät etelänmatkoja"

Keskuskauppakamarin mielestä Suomen muita EU-maita tiukemmat rajatoimet ovat vaikeuttaneet kohtuuttomasti matkailun elpymistä. Esimerkiksi venäläisturistien saapuminen Suomeen on tällä hetkellä lähes mahdotonta.

Teriberka

Jäämeren reunalla sijaitseva Turjanperä elää uutta nousua – Yle kuvasi matkailuhitiksi nousseen arktisen kalastajakylän karua kauneutta

Teriberkan kalastajakylä ui vastavirtaan muuten näivettyvillä Pohjois-Venäjän alueilla. Kuolemaa tehnyttä paikkakuntaa kehitetään nyt matkailun ehdolla.

En buss står utanför Vasa flygplats. Två personer med resväskor går över vägen. Det är blött på marken.

Vaasasta pääsee jälleen suoralla lomalennolla etelään – ensimmäinen lento Rhodokselle lauantaina

Rhodoksen syyslomamatkan jälkeen joulukuussa alkavat suorat lennot Kanarialle. Myös reittilentojen määrä Helsinkiin lisääntyy. Joulukuussa lentoja on kaksi päivässä, mikäli kysyntää riittää.

Anna ja István Galik Unkarista ovat matkalla Tallinnaan. Anna tutkistelee läppäriään, István seuraa.

Mitä kaikkea pitää ottaa huomioon, jos matkustaa syyslomalla? Rajanylitykset, rokotetodistukset, lentokentät, sairastuminen? Kokosimme tärkeät vinkit

Matkustaminen vilkastuu, mutta varsinkin ulkomaille reissaaminen vaatii edelleen tavallista enemmän selvittelyä. Helpointa matkustaminen on molemmat koronarokotteet ottaneille.

Laura Haallamaa / kolumnisti / Pasila 20.02.2019

Laura Hallamaan kolumni: Kuulkaahan lentokoneet, te olette syy suurimpaan eettiseen ristiriitaani

Mitä enemmän yhteiskunta avautuu, sitä kiivaammaksi yltyy matkakuume. Vapaa toimittaja Laura Hallamaa kirjoitti kirjeen lentokoneille. Kolumnin voi myös kuunnella.

Дед Мороз

Venäjän kauppa pääsemässä yli koronasta – matkailu odottaa yhä rajojen avautumista

Koronapandemia on vaikuttanut Suomen ja Venäjän väliseen kauppaan eri tavoin eri aloilla. Parhaiten ovat pärjänneet yritykset, joilla on toimintaa Venäjällä. Eniten on kärsinyt matkailu.

Lomailijat käyvät Ukko-Kolin huipulla ihastelemassa maisemia ja ottamassa valokuvia.

Ulkomaan pakettimatkoille myydään ei oota, mutta risteilyillä tilaa riittää – syyslomat alkavat, katso viisi vaihtoehtoa lomalle lasten kanssa

Kylpylälomat ovat suosittuja syyslomien aikaan ympäri Suomea. Kotimaan hotellilomaa miettivälle hotelliketjuista vinkataan valitsemaan kohde, jossa ei ole aiemmin käynyt. Loma kannattaa sijoittaa viikon alkuun, jolloin huoneita on paremmin tarjolla.

Runsaasti matkustajia Dulles Washington International Airportin tiloissa 14. elokuuta 2021.

Euroopan ja Yhdysvaltojen välisten lentojen kysyntä räjähti – lukemattomat pandemian erottamat perheet tapaavat vihdoin jouluna

Yhdysvallat sallii rokotettujen EU-kansalaisten maahantulon marraskuusta alkaen. Päätös on kolminkertaistanut lentoyhtiöiden saamat varaukset monilla USA:n ja Euroopan välisillä reiteillä.

Golfari Matilda Castren odottaa vuoroaan LPGA-kiertueen kisassa.

Matilda Castren putosi kärkikamppailusta LPGA-kiertueen kisassa

Golfin suomalaistähti Matilda Castren pelasi toisella kierroksella tuloksen kolme yli parin ja lähtee päätöspäivään jaetulta sijalta 45. Eroa kärkeen on yhdeksän lyöntiä.

Kuvassa Tuomas Perheentupa (vasemmalla, kehittämisjohtaja, Suomen Kylät) Saimi Hoyer ja Petri Rinne (puheenjohtaja, Suomen Kylät). Saimin palkintopuhe kuvattiin kesällä Hotelli Punkaharjulla.

Entinen malli ja matkailuyrittäjä Saimi Hoyer nimitettiin valtakunnalliseksi maaseutukasvoksi – "Koen itseni hyvinvoivaksi maaseudulla"

Perustelujen mukaan Saimi Hoyer on tuonut maaseutua myönteisesti esiin julkisuudessa. Tunnustuksen myönsi Suomen Kylät ry. "Uskallan sanoa, että nyt palkittiin oikeassa asiassa", hän toteaa.

Ihmiset katselevat kuumailmapallon kuoren suulla ylöspäin maassa olevan pallon sisälle.

Vain kolme ihmistä lentää kuumailmapalloa ammatikseen Suomessa, ja heillä on aina sama juoma lennolla – nyt yksi heistä paljastaa miksi

Hämeenlinnalainen Olli Luoma on yksi kolmesta kuumailmapalloilun ammattilaisesta Suomessa. Ennen nousua hän tarkistaa lentokieltoalueet, tuuliennusteet ja asiakkaidensa painon.

Passagerare stiger på ett av WizzAirs rosa-lilafärgade flygplan på Åbo flygplats.

Turun lentokentän matkustajamäärät edelleen alhaiset – joulukuussa alkavien Kanarian lentojen odotetaan houkuttelevan lisää matkanjärjestäjiä

Erityisesti Gdansk kiinnostaa Turussa. Wizz Air lisää viikkovuoroja Puolaan marras-joulukuussa.

Saapuvien aula Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Helsinki-Vantaan lentokenttää uhkaa täydellinen kaaos, sanoo kaupunginjohtaja – "Kaikkia ei voida tarkastaa, rajoille saatava eurooppalainen malli"

"Me jäimme lähtötelineisiin seisomaan. Kesän kansainvälinen matkailu jo menetettiin. Vaarana on, että tätä menoa menetetään myös joulunajan tärkeää liikennettä", sanoo Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen.

Hyrynsalmen Hakokylän metsää syyskuussa 2020.

Nuorten pikamatkalentojen Eurooppaan toivotaan vaihtuvan Kainuussa matkailuun – syksy näyttää hyvältä

Korona-aikana löytyi myös uusia kohderyhmiä kotimaan matkailuun. Esimerkiksi nuorten aikuisten uskotaan jatkavan kotimaan koluamista Euroopan pikamatkailun sijasta muun muassa kasvavan ympäristötietoisuuden vuoksi.

Tulivuori purkautuu Kanariansaariin kuuluvalla La Palmalla

Espanjalaisministeri: La Palman tulivuorenpurkaus on "suurenmoinen näytös", jota kannattaa hyödyntää turistinähtävyytenä

Tuhannet ihmiset ovat joutuneet pakenemaan taloja tuhonnutta tulivuorenpurkausta Kanariansaarilla. Monet suuttuivat Espanjan turismiministerin aikomuksesta markkinoida purkausta turisteille.

Yleisöä Ursus Factoryn Tavastian keikalla 15.7.2021.

Tällainen on viivästynyt koronapassi: Alaikäisten testaaminen ilmaista, muut maksavat itse, käyttö rajattu yrityksiin

Koronapassi on vaihtoehto rajoituksille. Esimerkiksi ravintolat, yleisö- ja kulttuuritapahtumat voivat vaatia yli 12-vuotiailta asiakkailtaan passin käyttöä, jos alueella on voimassa rajoituksia. Käyttö voi lopulta tosin olla vähäistä rajoitusten purkamisen takia.

Thaimaasta palannut lentokone Oulun lentoasemalla.

Ulkomaanmatkoille kovaa kysyntää ja kotimaan vuokramökit menevät kuumille kiville – kotimaan hotellivarauksissa matkaa vuoteen 2019

Lomamökkejä on varattu syyslomaviikoille kaksinkertainen määrä, kerrotaan Lomarenkaasta. Aurinkomatkat kertoo kysynnän olevan kovaa myös vuoden lopulle ja tammikuulle.

Janne Toivonen

Eurooppa-kirje: Mepit palasivat hapankaalipatojen äärelle Strasbourgiin – nyt trendaa #AUKUS, joka kertoo EU:n kasvoille lyödystä märästä rätistä

Saat olennaiset jutut Euroopan unionista perjantaisin suoraan sähköpostiisi, kun tilaat Ylen Eurooppa-uutiskirjeen. Tilauslomakkeen löydät jutun lopusta.

Ihmisiä terassilla syömässä Tallinnassa.

Ulkomaille ensimmäistä kertaa sitten pandemian? Maskit ja todistukset mukaan, vakuutus kuntoon – katso lista eri maiden koronakäytännöistä

THL muistuttaa, että on erityisen tärkeää perehtyä kohdemaan koronatilanteeseen. Käytännöt voivat vaihtua nopeasti. Ruotsiin voi matkustaa ilman rajoituksia, eikä siellä ole yleistä suositusta käyttää kasvomaskia.

Vaalimaan raja-asema Vaalimaalla Virolahdella.

Matkustaminen Venäjälle helpottuu – suomalaisturistit pääsevät maahan e-viisumilla Vaalimaan ja Nuijamaan kautta, kunhan pandemia hellittää

Venäjän hallituksen aikaisempi päätös mahdollisti e-viisumin käytön vain lentomatkustajille. Allegron osalta päätöstä vielä odotellaan.

Ihmisiä nousee Ryanairin lentokoneeseen Lappeenrannan lentoasemalla.

Euroopan lentoliikenteessä tapahtui dramaattinen käänne elokuussa – liikenne elpyy odotettua nopeammin, ja voittajia ovat halpalentoyhtiöt

Irlantilainen lentoyhtiö Ryanair arvioi lentävänsä loppuvuodesta jo yhtä paljon kuin ennen koronapandemiaa. Myös Finnair ennakoi Euroopan sisäisen lentoliikenteen elpyvän nopeammin kuin odotettiin.

 Aso Yildirim, Veronika Tomova, Mert Yildirim, Kaan Yildirim (nuorin)

Aso Yildirimin perhe lähti ensimmäiselle matkalle kahteen vuoteen – Lentoasema ruuhkautui, kun moni uskaltautui nyt matkalle pitkästä aikaa

Lentoasemalla liikkuu nyt noin 15 000 matkustajaa päivittäin. Turvatarkastus on ruuhkautunut henkilöstöpulan vuoksi, vaikka matkustajia on vielä vähän verrattuna pandemiaa edeltävään aikaan.

HJK:n kannattajat Mestarien liigan karsintaottelussa ruotsalaista Malmöä vastaan.

HJK aloittaa Konferenssiliigan syyskuussa, otteluohjelma tarkentuu myöhemmin – päävalmentaja Toni Koskela: "Urheilullisesti meille mielekäs arpa"

Helsingin Jalkapalloklubin päävalmentaja Toni Koskela on tyytyväinen joukkueensa lohkoarpaan. Hänen mukaansa matkustamisessa Armeniaan ja Israeliin on hyvät ja huonot puolensa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle