Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Eekoon ruokakauppahanke Lappeenrannan Ruoholammelle alkaa – sai kaupungilta luvan tonttiin

Lappeenrannan kaupunkikehityslautakunta puolsi Etelä-Karjalan osuuskauppa Eekoon hakemusta Ruoholammella sijaitsevasta tontista, jolle on tarkoitus rakentaa 500 neliömetrin kokoinen ruokakauppa.

Eekoo suunnittelee ruokakauppaa Lappeenrannan Ruoholammelle – kaupunkikehityslautakunta päättää tontin varaamisesta tänään

Jos Lappeenrannan kaupunkikehityslautakunta puoltaa Ruoholammella sijaitsevan tontin varaamista Eekoolle, alkaa ruokakaupan suunnittelu.

Ota tai anna heijastin Lappeenrannassa – lasten liikenneturvallisuutta kohennetaan neljän heijastinpuun avulla

Eri puolilla Lappeenrantaa alkaa loppuviikosta välkkyä heijastinpuita, joiden toivotaan innostavan erityisesti lapsia heijastimien käyttöön.

Lappeenrannan Ruoholammella anastetaan työkoneita rakennustyömailta – poliisi kaipaa vihjeitä

Lappeenrannan Ruoholammella sijaitsevalta rakennustyömaalta varastettiin viikonloppuna maalämpöpumppu, jonka uskotaan lähteneen matkaan autonosturilla.

Äänestysinnon laskukierre katkesi Lappeenrannassa

Tämän vuoden kuntavaaleissa äänestäjiä kävi vaaliuurnilla himpun verran enemmän kuin vuonna 2012.

Kaksi pakettiautoa varastettu Lappeenrannassa

Lappeenrannassa on parin viime päivän aikana viety kaksi pakettiautoa.

Lappeenranta haluaa muuttaa koulut yhtenäiskouluiksi

Lappeenrannassa on alettu toteuttaa lainsäätäjän ja kouluviranomaisten tahtoa luoda koululaisille yhtenäinen polku peruskoulun läpi. Tavoitteena on muuttaa kaikki mahdolliset koulut yhtenäiskouluiksi.

Lappeenrannan länsialueen koulujen kohtalo selviää tänään

Kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että Kourulan, Lavolan ja Skinnarilan koulut lakkautettaisiin ja koulutyö keskitettäisiin Sammonlahteen ja Ruoholammelle Lappeen kouluun.

Katuvalot aiotaan sammuttaa valoisimmaksi kesäajaksi Lappeenrannassa

Valot sammuisivat Lappeenrannassa kaikkiaan kuudeksi viikoksi. Kokeilulla on tarkoitus vähentää sähkönkulutusta ja pienentää hiilijalanjälkeä.

Vanhemmat ja asukasyhdistykset vastustavat Lappeenrannan jättikoulusuunnitelmaa

Lappeenrannan kouluverkko on myllerryksessä. Yhdessä vaihtoehdossa länsialueella olisi nykyisten viiden koulun sijaan vain kaksi koulua Sammonlahdessa ja Ruoholammella. Lasten vanhempia huolestuttaa, että jättikoulu voi toteutuessaan johtaa muun muassa kiusaamisongelmien syventymiseen ja perheiden arjen hankaloitumiseen.

Omakotirakentajalle löytyy nyt vaihtoehtoja Lappeenrannassa

Omakotitaloa suunnittelevalla on nyt valinnanvaraa Lappeenrannassa. Vapaita tontteja on tulossa tarjolle eri puolilta kaupunkia kaikkiaan yli sata kappaletta.

Lappeenranta karsii vuoroja paikallisliikenteestä

Kannattamattomia vuoroja on kaikilla paikallisliikenteen reiteillä. Vähiten käytettyjen vuorojen lopettaminen tuo noin 84 000 euron säästöt.

Harvinainen suurpeto rantautui Lappeenrantaan

Etelä-Karjalassa Lappeenrannassa on tehty useampikin ahmahavainto. Tuorein havainto pedosta tehtiin maanantaina keskellä kaupunkia omakotitaloalueella.

Lappeenrannan Ruoholammella kadonnut nainen löytyi kuolleena

Nainen löydettiin etsintöihin osallisuneen poliisikoiran avulla.

Poliisi kaipaa havaintoja Lappeenrannassa kadonneesta naisesta

Poliisi ja pelastuspalvelu aloittivat naisen etsinnät tänään.

Pula sopivista tonteista hiljensi rakentamista Etelä-Karjalassa

Rakentamisen uskotaan vilkastuvan tänä vuonna, sillä uusia tontteja on pian tulossa tarjolle Imatralla muun muassa Meltolaan ja Lappeenrannassa Ojala-Tuomelan alueelle kesällä.

Ruoholammelle tulossa kauppa

Lappeenrannan Ruoholammelle on tulossa elintarvikekauppa. Alue on Lappeenrannan nopeimmin kasvavia asuinalueita, eikä siellä ole vielä ollenkaan kaupan alan palveluita.

Sammonlahden alueen tulevaisuutta esitellään asukkaille tänään

Lappeenrannan kaupunki kutsuu kaupungin läntisen alueen asukkaita tänään asukastilaisuuteen, jossa kerrotaan muun muassa Helsingintien leventämisestä ja Sammonlahden alueen kehittämisestä.

Uusi omakotialue Lappeenrannan länsiosaan

Lappeenrannan kaupunki kaavoittaa uutta omakotialuetta länsialueelle. Ruoholammen pohjoispuolelle on tulossa kymmeniä uusia omakoti- ja rivitalotontteja.

Lappeen uudessa koulussa annetaan tilaa leikille

Lappeenrannan Ruoholammella luodaan uudenlaista tapaa opettaa ja oppia. Lappeen koulussa kaikki lähtee uusista koulutiloista, jotka kannustavat oppimaan tekemällä. Opetus koulussa alkoi tänään tiistaina.

Tontit rönsyilevät uusilla alueilla

Uusilla asuinaluilla tonttirajojen ylittäminen on yleisempää kuin vanhemmilla asuinalueilla. Mallia otetaan usein naapurista.

Uusi vuokratalo Ruoholammelle

Lappeenrannan Asuntopalveluille varattavalle tontille on mahdollista rakentaa 3 500 kerrosneliömetriä, jossa olisi 35-40 asuntoa.

Salpalinjan panssarikiviesteet saivat uuden kodin loma-asuntomessuilta

Lappeenrannan Ruoholammelle tehdyn uuden tien kohdalta jouduttiin poistamaan parikymmentä Salpalinjan panssarikiviestettä. Nyt niitä voi ihmetellä loma-asuntomessualueella Lappeenrannan Rauhassa.

Majavapadot uhkaavat sähkönjakelua

Lappeenrannan Skinnarilassa vesi on noussut niin korkealle, että se uhkaa sähköaseman toimintaa. Mikäli sähköaseman toiminta joudutaan katkaisemaan, sähköittä jää noin 8000 taloutta Lappeenrannan länsiosissa.

Lasten ja nuorten bussikortit halvemmiksi

Esimerkiksi alle 12-vuotiaiden kaupunkikortin hinta laskisi nykyisestä 43 eurosta 25 euroon ja nuorten 12-16 -vuotiaiden kaupunkikortin hinta 43 eurosta 35 euroon.

Uusi koulu rakennetaan itiöitä silmällä pitäen

Lappeenrannan Ruoholammen kaupunginosaan valmistuvan uuden koulun rakentamisessa on kiinnitetty erityistä huomiota rakennuksen terveellisyyteen. Lappeen koulun harjannostajaisia vietetään tänään torstaina.

Uusi kirjastoauto starttaa Lappeenrannassa

Kirjastoauto Willitys aloittaa liikennöintinsä keskiviikkona Lappeenrannassa. Parikymmentä vuotta palveluksessa ollut Norppa poistuu käytöstä ja myydään.

Sateet hidastivat Lappeen koulun rakentamista

Mennyt kostea ja myrskyinen syksy on hankaloittanut uuden Lappeen koulun rakentamista Lappeenrannan Ruoholammella. Rakenteilla olevaa koulua esitellään tulevien oppilaiden vanhemmille perjantaina.

Maankaato jatkuu Munteronsuolla

Lappeenrannan tekninen toimi saanee jatkaa maankaatoa Munteronsuolla. Ympäristölautakunta käsittelee tänään maankaadon ympäristölupaa eikä luvan myöntämiselle näytä olevan esteitä.

Lappeenranta laittaa leikkipuistoja kuntoon

Lappeenrannan kaupunki aikoo tänä vuonna kunnostaa useita lasten leikkipuistoja. Kunnostuskohteet valittiin ympäri kaupunkia asukaspalautteen perusteella.

Lappeen koulun rakentaminen alkaa vuodenvaihteeseen mennessä

Lappeenrannan tekninen lautakunta hyväksyi rakentamissuunnitelmat keskiviikkona. Neljän sadan oppilaan koulu nousee Ruoholammen päiväkodin yhteyteen. Koulun kustannusarvio on 9,8 miljoonaa euroa.

Nelilokeroisten jäteastioiden tulevaisuus auki

Kouvolan hallinto-oikeuden päätökset jätteiden kuljetuksista ovat jättäneet auki nelilokerokeräilyn tulevaisuuden Lappeenrannassa. SITA Finlandin kehityspäällikkö epäilee, että harvinainen ja kallis järjestelmä tulisi keskitetyn kilpailutuksen piiriin.

Kouluverkosta lautakuntapäätöksiä

Lappeenrannan Alakylän, Korkea-Ahon ja Kesolan koulujen säilyminen nykyisillä paikoillaan jää kaupunginvaltuuston päätettäväksi. Kasvatus- ja opetustoimi siirtää koulujen kohtalon valtuuston määräraharatkaisuksi korjauslaskelmien pohjalta.

Pallo koulujen kohtalosta kaupunginvaltuustolle

Lappeenrannan Alakylän, Korkea-ahon ja Kesolan koulujen säilyminen nykyisillä paikoillaan jää kaupunginvaltuuston päätettäväksi. Kasvatus- ja opetustoimi siirtää koulujen kohtalon valtuuston määräraharatkaisuksi korjauslaskelmien pohjalta.

Valtio myönsi avustuksia koulujen rakentamiseen

Valtio on myöntänyt Etelä-Karjalaan lähes 5,5 miljoonaa euroa avustuksia koulujen rakennushankkeisiin.

Jätelajittelu neljään lokeroon yleistyy

Lappeenrannassa kokeiltu lajiteltu jätehuolto laajenee. Niin sanottu nelilokerokeräily laajennetaan lähiviikkoina Karhuvuoren ja Hiessillan alueilta Uus-Lavolan ja Ruoholammen asuinalueille. Vuoden loppuun mennessä lajittelun piirissä on noin 2 000 kotitaloutta.

Lappeen kouluun 400 oppilasta

Lappeenrannan Ruoholammelle rakennettavasta Lappeen koulusta suunnitellaan 400 oppilaan opinahjoa.

Uusia pientalotontteja myyntiin Lappeenrannassa

Lappeenrannan kaupunki on laittamassa uusia pientalotontteja haettavaksi. Tekniselle lautakunnalle esitetään, että vuokralle ja myytäväksi laitetaan ensi maanantaista lähtien yhteensä lähes 90 omakotitonttia.

Vedenkeittoa suositellaan edelleen Länsi-Lappeenrannassa

Vesijohtovuodosta aiheutuneen laatuhäiriön vuoksi ruoan valmistukseen käytettävä vesi pitää edelleen varmuuden vuoksi keittää. Keittämissuosituksen kesto tarkentuu keskiviikkona.

Lappeen koulun rakentaminen halutaan aloittaa jo ensi vuonna

Lappeenrannan kaupunki aikoo hakea valtionavustusta Lappeen koulun rakentamisen aloittamiseksi jo ensi vuonna. Ruoholammen lapset eivät mahdu lähialueen kouluihin.

Arkeologiset kaivaukset jatkuvat Munterossa

Viime kesäisten koekaivausten persuteella Munterossa odotetaan nyt löytyvän lisää kampakeraamisen ajan asumuksia.

Ruoholammen Salpalinjaa ryhdytään kunnostamaan

Lappeenrannan kaupunki ja Senaatti-kiinteistöt ovat päässeet yhteisymmärrykseen Salpalinjan osan kunnostamisesta Ruoholammella.

Ruoholammen Salpalinjat vaarallisia

Vanhat bunkkerit ja korsut ovat vaarallisia, sillä niihin on jäänyt mm. kaivoja ja rakennusvaiheen aikaisia harjateräksiä.

Tonttikauppa kävi vilkkaana viime vuonna Lappeenrannassa

Taloutta uhkaava taantuma puri tonttikauppaan loppuvuodesta. Lappeenrannassa on tarjolla tontteja kaikille halukkaille.

Alakylän päiväkodin valmistuminen helpottaa päivähoitotilannetta

Ensi vuonna uusi päiväkoti myös Ruoholammelle.