Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ylämaalla on päivittäistavarakauppa Sale ja apteekki.

Eekoon ruokakauppahanke Lappeenrannan Ruoholammelle alkaa – sai kaupungilta luvan tonttiin

Lappeenrannan kaupunkikehityslautakunta puolsi Etelä-Karjalan osuuskauppa Eekoon hakemusta Ruoholammella sijaitsevasta tontista, jolle on tarkoitus rakentaa 500 neliömetrin kokoinen ruokakauppa.

S-market

Eekoo suunnittelee ruokakauppaa Lappeenrannan Ruoholammelle – kaupunkikehityslautakunta päättää tontin varaamisesta tänään

Jos Lappeenrannan kaupunkikehityslautakunta puoltaa Ruoholammella sijaitsevan tontin varaamista Eekoolle, alkaa ruokakaupan suunnittelu.

Lappeen päiväkodin lapset menossa ulkoilemaan

Ota tai anna heijastin Lappeenrannassa – lasten liikenneturvallisuutta kohennetaan neljän heijastinpuun avulla

Eri puolilla Lappeenrantaa alkaa loppuviikosta välkkyä heijastinpuita, joiden toivotaan innostavan erityisesti lapsia heijastimien käyttöön.

Mies työntöö kottikärryjä.

Lappeenrannan Ruoholammella anastetaan työkoneita rakennustyömailta – poliisi kaipaa vihjeitä

Lappeenrannan Ruoholammella sijaitsevalta rakennustyömaalta varastettiin viikonloppuna maalämpöpumppu, jonka uskotaan lähteneen matkaan autonosturilla.

Äänestyslippua leimataan

Äänestysinnon laskukierre katkesi Lappeenrannassa

Tämän vuoden kuntavaaleissa äänestäjiä kävi vaaliuurnilla himpun verran enemmän kuin vuonna 2012.

Poliisimuseon Poliisi filktiossa -näyttely

Kaksi pakettiautoa varastettu Lappeenrannassa

Lappeenrannassa on parin viime päivän aikana viety kaksi pakettiautoa.

Oppilaiden kädet pöydällä

Lappeenranta haluaa muuttaa koulut yhtenäiskouluiksi

Lappeenrannassa on alettu toteuttaa lainsäätäjän ja kouluviranomaisten tahtoa luoda koululaisille yhtenäinen polku peruskoulun läpi. Tavoitteena on muuttaa kaikki mahdolliset koulut yhtenäiskouluiksi.

Lappeen koulu

Lappeenrannan länsialueen koulujen kohtalo selviää tänään

Kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että Kourulan, Lavolan ja Skinnarilan koulut lakkautettaisiin ja koulutyö keskitettäisiin Sammonlahteen ja Ruoholammelle Lappeen kouluun.

Lappeenrannan keskustan valoja.

Katuvalot aiotaan sammuttaa valoisimmaksi kesäajaksi Lappeenrannassa

Valot sammuisivat Lappeenrannassa kaikkiaan kuudeksi viikoksi. Kokeilulla on tarkoitus vähentää sähkönkulutusta ja pienentää hiilijalanjälkeä.

Takkeja koulun naulakossa.

Vanhemmat ja asukasyhdistykset vastustavat Lappeenrannan jättikoulusuunnitelmaa

Lappeenrannan kouluverkko on myllerryksessä. Yhdessä vaihtoehdossa länsialueella olisi nykyisten viiden koulun sijaan vain kaksi koulua Sammonlahdessa ja Ruoholammella. Lasten vanhempia huolestuttaa, että jättikoulu voi toteutuessaan johtaa muun muassa kiusaamisongelmien syventymiseen ja perheiden arjen hankaloitumiseen.

Lempukan asuntoalue

Omakotirakentajalle löytyy nyt vaihtoehtoja Lappeenrannassa

Omakotitaloa suunnittelevalla on nyt valinnanvaraa Lappeenrannassa. Vapaita tontteja on tulossa tarjolle eri puolilta kaupunkia kaikkiaan yli sata kappaletta.

Ihmisiä nousemassa linja-autoon

Lappeenranta karsii vuoroja paikallisliikenteestä

Kannattamattomia vuoroja on kaikilla paikallisliikenteen reiteillä. Vähiten käytettyjen vuorojen lopettaminen tuo noin 84 000 euron säästöt.

Ahma haaskalla.

Harvinainen suurpeto rantautui Lappeenrantaan

Etelä-Karjalassa Lappeenrannassa on tehty useampikin ahmahavainto. Tuorein havainto pedosta tehtiin maanantaina keskellä kaupunkia omakotitaloalueella.

Lappeenrannan Ruoholammella kadonnut nainen löytyi kuolleena

Nainen löydettiin etsintöihin osallisuneen poliisikoiran avulla.

Poliisi kaipaa havaintoja Lappeenrannassa kadonneesta naisesta

Poliisi ja pelastuspalvelu aloittivat naisen etsinnät tänään.

Talon rakentaminen.

Pula sopivista tonteista hiljensi rakentamista Etelä-Karjalassa

Rakentamisen uskotaan vilkastuvan tänä vuonna, sillä uusia tontteja on pian tulossa tarjolle Imatralla muun muassa Meltolaan ja Lappeenrannassa Ojala-Tuomelan alueelle kesällä.

Ruoholammen omakotitaloalue

Ruoholammelle tulossa kauppa

Lappeenrannan Ruoholammelle on tulossa elintarvikekauppa. Alue on Lappeenrannan nopeimmin kasvavia asuinalueita, eikä siellä ole vielä ollenkaan kaupan alan palveluita.

Sammonlahden uimaranta

Sammonlahden alueen tulevaisuutta esitellään asukkaille tänään

Lappeenrannan kaupunki kutsuu kaupungin läntisen alueen asukkaita tänään asukastilaisuuteen, jossa kerrotaan muun muassa Helsingintien leventämisestä ja Sammonlahden alueen kehittämisestä.

Talonrakennusta  Ruoholammen asuinalueella

Uusi omakotialue Lappeenrannan länsiosaan

Lappeenrannan kaupunki kaavoittaa uutta omakotialuetta länsialueelle. Ruoholammen pohjoispuolelle on tulossa kymmeniä uusia omakoti- ja rivitalotontteja.

Lappeen koulu

Lappeen uudessa koulussa annetaan tilaa leikille

Lappeenrannan Ruoholammella luodaan uudenlaista tapaa opettaa ja oppia. Lappeen koulussa kaikki lähtee uusista koulutiloista, jotka kannustavat oppimaan tekemällä. Opetus koulussa alkoi tänään tiistaina.

Rakennustyömaa

Tontit rönsyilevät uusilla alueilla

Uusilla asuinaluilla tonttirajojen ylittäminen on yleisempää kuin vanhemmilla asuinalueilla. Mallia otetaan usein naapurista.

Uusi vuokratalo Ruoholammelle

Lappeenrannan Asuntopalveluille varattavalle tontille on mahdollista rakentaa 3 500 kerrosneliömetriä, jossa olisi 35-40 asuntoa.

salpalinjan kiviä on esillä loma-asuntomessuilla

Salpalinjan panssarikiviesteet saivat uuden kodin loma-asuntomessuilta

Lappeenrannan Ruoholammelle tehdyn uuden tien kohdalta jouduttiin poistamaan parikymmentä Salpalinjan panssarikiviestettä. Nyt niitä voi ihmetellä loma-asuntomessualueella Lappeenrannan Rauhassa.

Majavan patoama puro

Majavapadot uhkaavat sähkönjakelua

Lappeenrannan Skinnarilassa vesi on noussut niin korkealle, että se uhkaa sähköaseman toimintaa. Mikäli sähköaseman toiminta joudutaan katkaisemaan, sähköittä jää noin 8000 taloutta Lappeenrannan länsiosissa.

Matkustajat nousevat linja-autoon skinnarilassa.

Lasten ja nuorten bussikortit halvemmiksi

Esimerkiksi alle 12-vuotiaiden kaupunkikortin hinta laskisi nykyisestä 43 eurosta 25 euroon ja nuorten 12-16 -vuotiaiden kaupunkikortin hinta 43 eurosta 35 euroon.

Viittaava käsi

Uusi koulu rakennetaan itiöitä silmällä pitäen

Lappeenrannan Ruoholammen kaupunginosaan valmistuvan uuden koulun rakentamisessa on kiinnitetty erityistä huomiota rakennuksen terveellisyyteen. Lappeen koulun harjannostajaisia vietetään tänään torstaina.

Lappeenrannan uusi kirjastoauto.

Uusi kirjastoauto starttaa Lappeenrannassa

Kirjastoauto Willitys aloittaa liikennöintinsä keskiviikkona Lappeenrannassa. Parikymmentä vuotta palveluksessa ollut Norppa poistuu käytöstä ja myydään.

liitutaulu ja sieni

Sateet hidastivat Lappeen koulun rakentamista

Mennyt kostea ja myrskyinen syksy on hankaloittanut uuden Lappeen koulun rakentamista Lappeenrannan Ruoholammella. Rakenteilla olevaa koulua esitellään tulevien oppilaiden vanhemmille perjantaina.

Maankaato jatkuu Munteronsuolla

Lappeenrannan tekninen toimi saanee jatkaa maankaatoa Munteronsuolla. Ympäristölautakunta käsittelee tänään maankaadon ympäristölupaa eikä luvan myöntämiselle näytä olevan esteitä.

Lappeenranta laittaa leikkipuistoja kuntoon

Lappeenrannan kaupunki aikoo tänä vuonna kunnostaa useita lasten leikkipuistoja. Kunnostuskohteet valittiin ympäri kaupunkia asukaspalautteen perusteella.

Koululainen täyttää tehtäväkirjaa.

Lappeen koulun rakentaminen alkaa vuodenvaihteeseen mennessä

Lappeenrannan tekninen lautakunta hyväksyi rakentamissuunnitelmat keskiviikkona. Neljän sadan oppilaan koulu nousee Ruoholammen päiväkodin yhteyteen. Koulun kustannusarvio on 9,8 miljoonaa euroa.

Seppo Honkanen Sita Oy

Nelilokeroisten jäteastioiden tulevaisuus auki

Kouvolan hallinto-oikeuden päätökset jätteiden kuljetuksista ovat jättäneet auki nelilokerokeräilyn tulevaisuuden Lappeenrannassa. SITA Finlandin kehityspäällikkö epäilee, että harvinainen ja kallis järjestelmä tulisi keskitetyn kilpailutuksen piiriin.

Välitunti Kimpisen koulussa.

Kouluverkosta lautakuntapäätöksiä

Lappeenrannan Alakylän, Korkea-Ahon ja Kesolan koulujen säilyminen nykyisillä paikoillaan jää kaupunginvaltuuston päätettäväksi. Kasvatus- ja opetustoimi siirtää koulujen kohtalon valtuuston määräraharatkaisuksi korjauslaskelmien pohjalta.

Oppilaat viettävät osan koulutunneista ulkona kunnes muutto on saatu tehtyä.

Pallo koulujen kohtalosta kaupunginvaltuustolle

Lappeenrannan Alakylän, Korkea-ahon ja Kesolan koulujen säilyminen nykyisillä paikoillaan jää kaupunginvaltuuston päätettäväksi. Kasvatus- ja opetustoimi siirtää koulujen kohtalon valtuuston määräraharatkaisuksi korjauslaskelmien pohjalta.

Valtio myönsi avustuksia koulujen rakentamiseen

Valtio on myöntänyt Etelä-Karjalaan lähes 5,5 miljoonaa euroa avustuksia koulujen rakennushankkeisiin.

Jätelajittelua neljään lokeroon

Jätelajittelu neljään lokeroon yleistyy

Lappeenrannassa kokeiltu lajiteltu jätehuolto laajenee. Niin sanottu nelilokerokeräily laajennetaan lähiviikkoina Karhuvuoren ja Hiessillan alueilta Uus-Lavolan ja Ruoholammen asuinalueille. Vuoden loppuun mennessä lajittelun piirissä on noin 2 000 kotitaloutta.

Lappeen kouluun 400 oppilasta

Lappeenrannan Ruoholammelle rakennettavasta Lappeen koulusta suunnitellaan 400 oppilaan opinahjoa.

Omakotitalo

Uusia pientalotontteja myyntiin Lappeenrannassa

Lappeenrannan kaupunki on laittamassa uusia pientalotontteja haettavaksi. Tekniselle lautakunnalle esitetään, että vuokralle ja myytäväksi laitetaan ensi maanantaista lähtien yhteensä lähes 90 omakotitonttia.

Sammonlahden putkivuoto

Vedenkeittoa suositellaan edelleen Länsi-Lappeenrannassa

Vesijohtovuodosta aiheutuneen laatuhäiriön vuoksi ruoan valmistukseen käytettävä vesi pitää edelleen varmuuden vuoksi keittää. Keittämissuosituksen kesto tarkentuu keskiviikkona.

Ruoholammen asuinalue

Lappeen koulun rakentaminen halutaan aloittaa jo ensi vuonna

Lappeenrannan kaupunki aikoo hakea valtionavustusta Lappeen koulun rakentamisen aloittamiseksi jo ensi vuonna. Ruoholammen lapset eivät mahdu lähialueen kouluihin.

Uusi hautalöytö Lappeenrannan Huhtiniemessä. Hauta erottuu tummempana maa-alueena.

Arkeologiset kaivaukset jatkuvat Munterossa

Viime kesäisten koekaivausten persuteella Munterossa odotetaan nyt löytyvän lisää kampakeraamisen ajan asumuksia.

Bunkkerin tähystysaukko

Ruoholammen Salpalinjaa ryhdytään kunnostamaan

Lappeenrannan kaupunki ja Senaatti-kiinteistöt ovat päässeet yhteisymmärrykseen Salpalinjan osan kunnostamisesta Ruoholammella.

Salpalinjan bunkkeri Ruoholammella

Ruoholammen Salpalinjat vaarallisia

Vanhat bunkkerit ja korsut ovat vaarallisia, sillä niihin on jäänyt mm. kaivoja ja rakennusvaiheen aikaisia harjateräksiä.

Omakotitalon rakennustyömaa.

Tonttikauppa kävi vilkkaana viime vuonna Lappeenrannassa

Taloutta uhkaava taantuma puri tonttikauppaan loppuvuodesta. Lappeenrannassa on tarjolla tontteja kaikille halukkaille.

Lapsi leikkii

Alakylän päiväkodin valmistuminen helpottaa päivähoitotilannetta

Ensi vuonna uusi päiväkoti myös Ruoholammelle.