Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Venäläinen laiva etsii Jäämereltä reittiä kaapelille, joka yhdistäisi mantereita historiallisesti pohjoisen kautta

Ankkurit, maanvyörymät ja arktisella alueella jäävuoret ovat vaaraksi valokuitukaapeleille.

Kaustisen seutukunta haluaa olla maaseutualueiden ykkönen nopeissa 5G-yhteyksissä

Seutukunta tarjoaa eurooppalaisittainkin ainutlaatuisen testialustan telealan toimijoille.

Kehäradan junaliikenne palautunut normaaliksi

Pasilassa torstain vastaisena yönä vaurioitunut valokuitukaapeli saatiin osittain korjattua alkuillasta.

Raahen Kuitu sai valtiontuen valokaapeliverkon rakentamiseen

Valtiontukea myönnettiin enintään 1 952 280 euroa tai 33 prosenttia toteutuneista tukikelpoisista kustannuksista.

Chile ei kavahda Huaweita – Maa pyrkii etujoukkoihin 5G-verkon käyttöönotossa

Chile toimii porttina koko Latinalaisen Amerikan teknologiamarkkinoille.

Käsivarresta vedettiin valokaapeli Norjaan – nopeat yhteydet voivat houkutella datakeskuksia

Amerikkalaisyhtiö on aiemmin väläytellyt rakentavansa datakeskuksia muun muassa Tornioon ja Sotkamoon.

Kelankylän matkapuhelinyhteysongelmat ovat jatkuneet jo lähes viikon

Elisan mukaan ongelma pyritään korjaamaan mahdollisimman nopeasti.

Nettiyhteys pikavauhtia ja katuja repimättä – Vaihtoehtoinen asennustapa nopeuttaisi töitä, mutta kestääkö lähelle maanpintaa jäävä valokuitu talvea?

Pientaloalueella ei välttämättä tarvitse repiä koko katua auki nopean nettiliittymän vuoksi. Uusi asennustapa nopeuttaa töitä, mutta kunnat epäilevät sitä.

Savitaipaleella netti poikki pariltasadalta ihmiseltä

Saimaan Kuidun maanrakennustyöt vaurioittivat runkokaapeleita, joten netti on lauantaihin saakka poikki pariltasadalta savitaipalelaiselta.

Lemillä ei sijaa pakolaisille, valokuitukaapelin hinta hirvittää – näin Kuntakarusellissa keskusteltiin

Ainoastaan yksi panelisteista ottaisi pakolaisperheitä. Valokuitukaapeli jakaa ehdokkaita.

Eikö nettiyhteys toimi? 6 yleisintä syytä ja muutama ratkaisu hidasteluun

Olet juuri hankkinut mielestäsi huippunopean laajakaistan ja asettunut katsomaan lempisarjaasi suoratoistopalvelusta, kun kuva hyytyy. Mitä tapahtui ja miksi? Otimme selvää.

Operaattori arvioi kiinteän laajakaistan nousevan uudelleen – "Virtuaalitodellisuus räjäyttää datan kulutuksen"

Supernopeiden valokuituliittymien määrä kasvaa, mutta niitä on yhä vähän verrattuna 4G-verkossa toimiviin mobiililaajakaistaliittymiin.

Selvitys: Koillisväylän tietoliikennekaapelilla kansainvälistä kannatusta

Kirkkoniemestä Kiinaan kulkevan kaapelihankkeen poliittisia edellytyksiä selvittivät Paavo Lipponen ja Reijo Svento. Selvityksen mukaan teknisiä tai poliittisia esteitä ei ole.

Suomi idän ja lännen valokuidun solmukohdaksi? Tiedon valtatiet ovat uusi rautatie

Tietoliikennekaapelit ovat haavoittuvaisia meressä ja maalla, mutta jos niiden solmukohta on turvallisessa paikassa, ei yhden kaapelin häiriö vie monen mantereen yhteyksiä. Kainuu kilpailee kovasti saadakseen idän ja lännen valokuitukaapeleiden solmukohdan.

Paavo Lipponen selvittää Koillisväylän valokuitukaapelin rakentamista

Entinen pääministeri Paavo Lipponen ja tietotekniikan keskusliiton FiComin entinen toimitusjohtaja Reijo Svento selvittävät, onko Koillisväylän kaapelin rakentamiselle olemassa kansainvälisen yhteistyön edellytyksiä. Hankkeessa rakennettaisiin uusi nopean tietoliikenteen valokuitukaapeli Koillisväylää pitkin Aasian ja Euroopan välille.

Nopea netti jo tuhannessa taloudessa Kouvolan syrjäkylillä

Valokuitukaapelien rakentaminen alkoi Kouvolan seudulla kolme vuotta sitten. Tänä vuonna yhteyksiä on rakennettu muun muassa Jaalan kirkonkylälle ja Kimolaan.

Yhdysvallat: Venäjän sukellusveneitä huomiotaherättävän lähellä tärkeitä viestintäkaapeleita

Kaapeleiden katkaisu tukkisi merkittävät viestikanavat Yhdysvaltain ja sen eurooppalaisten liittolaisten välillä.

"Koko firma on verkon varassa" – valokuitukaapelin takkuaminen kismittää pikkukunnassa

Pohjois-Satakunnan seutuverkon valokuituhanke uhkaa jäädä kesken Laviassa Porin empiessä rahoituskuvioita. Kymmenet asukkaat ovat kuitenkin jo maksaneet liittymänsä etukäteen.

Viljami tekee luontokirjoja Ilomantsissa – "Pihakoivussa kiipeili iso karhu"

Pohjois-Karjalaan 10 vuotta sitten muuttanut graafikko ja tekstintekijä Viljami Ovaskainen elää perheensä kanssa luontoa kunnioittaen. Uudesta valokuitukaapeliyhteydestä on suuri ilo kirjojen työstämisessä.

Mahdollinen sabotaasi pysäytti Katalonian luotijunaliikenteen

Lähes 10 000 ihmisten matkanteko myöhästyi tai peruuntui, kun kaikki junaliikenne piti pysäyttää turvallisuussyistä. Espanjalaisen El País -lehden mukaan poliisi pitää sabotaasia todennäköisimpänä vaihtoehtona.

German web provider picks chilly Finland for data centre site

The exact location of Hetzner’s Finnish data centre is yet to be determined.

Tiedon valtatiellä erikoinen ongelma Intiassa – apinat syövät valokuitukaapelit

Makakit tekevät tyhjäksi internetyhteyksien saamiseksi tehdyn työn Varanasin kaupungissa.

Nettikatkos Rovaniemen työterveysliikelaitoksella päättynyt

Rovaniemen kaupungin työterveysliikelaitos joutui keskiviikkona nettipimentoon, kun läheiset kaivuutyöt katkaisivat valokuitukaapelin. Yhteydet palautuivat puoli kahden maissa normaaliksi.

Nettikatkos Rovaniemen kaupungin työterveysliikelaitoksella

Rovaniemen kaupungin työterveysliikelaitos joutui keskiviikkona nettipimentoon, kun läheiset kaivuutyöt katkaisivat valokuitukaapelin.Työterveyteen on vian vuoksi vaikea saada puhelinyhteyttä.

Sähkö turvaan maan alle, kaveriksi valokaapeli

Sähkön toimitusvarmuus paranee Etelä-Savossa. Linjojen siirtäminen myrskyiltä suojaan maan alle on edennyt suunnitelmien mukaan. Yhteistyössä puhelinyhtiöiden kanssa samoihin ojiin vedetään myös tietoverkon valokuitukaapeleita.

Sodankylän kunnan tietoliikenne toimii taas - terveyskeskus palaa normaalitoimintaan

Sodankylän kunnan nettiyhteydet olivat poikki torstaina. Lapin Kansan mukaan nettiyhteys saatiin korjatuksi torstaina iltapäivällä, joten katkos ei haittaa enää esimerkiksi terveyskeskuksen toimintaa.

Suomen datakeskukset herättävät kiinnostusta ulkomailla

Uutistoimisto AFP:n mukaan Suomi on kääntänyt kylmän ilmastonsa ja vakaan yhteiskuntansa kilpailueduksi luodessaan houkuttelevan kohteen kansainvälisten IT-firmojen tarvitsemille palvelinkeskuksille, joissa varastoidaan valtavat määrät kansainvälisen tietoliikenteen dataa.

Valokuitukaapeli kiemurtelee hitaasti maaseudun koteihin

Nopea nettiyhteys on monelle maaseudun asukkaalle vielä kaukainen haave. Valokuituverkon rakentaminen on hankalassa kierteessä. Ihmisten pitäisi kiinnostua valokuituyhteydestä, jotta se kannattaa rakentaa. Mutta miten saada väki innostumaan, kun verkon rakentamisesta ei ole takuita ja liittyminen maksaa maltaita?

Lahtelaiskirkko saa harvinaiset etäsoitettavat urut

Siirrettävällä koskettimistolla kanttori voi soittaa myös kirkon etuosasta ja osallistua aiempaa paremmin meneillään olevaan tilaisuuteen. Joutjärven kirkon urut otetaan käyttöön syksyllä.

Syrjäseudulla asuvat eriarvoisia internet-yhteyksissä – ratkaisuksi osuuskuntien valokuituverkot

Internetin kehittyvät palvelut vaativat yhä nopeampia verkkoyhteyksiä. Suuret teleoperaattorit eivät kuitenkaan ole kiinnostuneita vetämään valokuitua syrjäseuduille, sillä toiminnasta saatavat voittoprosentit eivät ole riittävän suuria. Ratkaisuksi asiaan ovat muodostuneet osuuskuntien ylläpitämät verkot.

Kilpailu laajakaistayhteyksistä kiristyy Riihimäellä

Elisa saa Peltosaareen haastajakseen Ainacomin. Yksityisten asiakkaiden sijasta yhtiöt kilpailevat taloyhtiöistä. Valokuitukaapelien rakentaminen alkaa keväällä.

Valokaapelille jättipotti maataloustukea

Maataloustukien kärkeen on Pohjois-Karjalassa noussut yllätystaho. Maaseutuviraston maksamiin tukiin kuuluvat perinteisten viljelijätukien lisäksi myös muun muassa hanke- ja rakennetuet. Rääkkylään valokuitukaapelia rakentava Pohjois-Karjalan Tietoverkko-osuuskunta nappasi suurimman potin.

Etelä-Karjalaan halutaan lisää valokaapeliosuuskuntia

Tietomaakunta eKarjala toivoo, etä tänä vuonna käynnistettäisiin useita uusia valokaapeliosuuskuntia. Savitaipaleen kokemukset ovat olleet positiivisia.

Luotettava ja nopea nettiyhteys helpottaa etätöiden tekemistä

Kiinteä kuituverkko kiinnostaa yrityksiä aiempaa enemmän. Etenkin peliteollisuudessa ollaan kiinnostuneita etätyömahdollisuuksien parantamisesta.

Valokuidun rakentaminen kylille vaatii tahtotilaa

Valokuituhankkeet Meri-Lapissa vaativat kyläläisten yhteistä tekemistä. Projektipäällikkö Aimo Honkavuori kertoo, että Tornion Kaakamossa tilanne on ihanteellinen ja siellä kyläläiset ovat tarttuneet valokuituasiaan ripeästi.

New Baltic data cable plan unfolding

Details are shaping up of a plan for a new government-backed high capacity data cable between Germany and Finland. The data transmission cable is aimed at making Finland one of the world's most attractive ICT regions.

Ministeri: Huippunopea merikaapeli maksaa noin sata miljoonaa

Omistajaohjausministerin Pekka Haaviston mukaan kolmannes rahoituksesta tulisi valtiolta, kolmannes institutionaalisilta sijoittajilta ja kolmannes yksityisyrityksilltä.

The Guardian: Ruotsi tärkeässä osassa urkinnassa

The Guadian huomauttaa lisäksi, että Saksan, Ranskan ja Espanjan hallitukset ovat olleet vihaisia kansalaistensa urkinnasta, mutta Ruotsin hallitus on pysynyt hiljaa.

Nopea netti valtaa vauhdilla Pohjois-Kymenlaakson kyliä - jo 1200 tilausta

Kymijoen kyläkuitu pysyy valokuitukaapelin vedossa edelleen aikataulussaan. Vuodenvaihteeseen mennessä on tavoitteena saada nostettua nopean netin talouksien määrä 800:aan. Asiakkailta tullut palaute on hyvää.

The Guardian: Britannia valvoo salaa verkkoa ja puheluita

Lehden saamien asiakirjojen perusteella vaikuttaa siltä, että Britannian ja Yhdysvaltain viranomaiset ovat analysoineet valtavan määrän tietoa ilman kansalaisten hyväksyntää.

Valokuitukaapeliverkon vetäjä Pielisen Karjalaan on valittu

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto on valinnut Pielisen Tietoverkko-osuuskunnan Juuan, Lieksan ja Nurmeksen laajakaistahankkeiden toteuttajaksi. Reilun 10 miljoonan euron hankkeiden vetäjäksi ei löytynyt määräaikaan mennessä muita halukkaita.

Pienet kylät säilyvät hengissä asukkaiden omalla ponnistuksella

Pienet kyläyhteisöt voivat säilyä elinvoimaisina, vaikka lähes kaikki palvelut ovat niistä jo loppuneet. Tämä vaatii kuitenkin kyläläisten omaa aktiivisuutta ja periksiantamattomuutta. Raumalaisessa Sorkan kylässä käärittiin hihat oma kylän hyväksi.

Jo 50 syrjäkylän taloutta nauttii nopeasta netistä Kouvolassa

Kymijoen kyläkuidun valokaapelin veto on edennyt aikataulussaan ja tavoitteessaan. Talven aikana on kytketty viitisenkymmentä laajakaistaa, mutta sujuvampaa surffailua mahdollistavan kaapelin alueella asustaa jo yli 80 ihmistä.

Haja-asutusalueet jäävät valokuidun ulkopuolelle

Operaattorit eivät ole kiinnostuneet valokuituverkon rakentamisesta haja-asutusalueille eikä hankkeisiin riitä yhteiskunnan rahaa. Joidenkin kylien asukkaille jäisi maksettavaksi tuhansia euroja valokuitukaapelista.

Rääkkylässä juhlitaan valokuitua

Historian lehteä käännetään jo toistamiseen lyhyen ajan sisällä Rääkkylässä. Valokuitukaapelilla otetaan ensimmäiset yhteydet maailmalle syyskuun lopussa.

Utsjokelaiset ostaneet laajakaistaa innolla

Nopea laajakaistayhteys on saanut suuren suosion Utsjoella. Tällä hetkellä nopeaa valokuitua markkinoiva hankeaktivaattori kiertää Inarin Kaamasen kylän taloja ja uskoo, että suurin osa talouksista ottaa sujuvan nettiyhteyden.

Kauppalehti: Utsjoki houkuttelee etätyöntekijöitä etelästä

Utsjoki haluaa etätyöntekijöitä etelästä, kertoo Kauppalehti. Kriisikunnan statuksen kanssa kamppaileva Utsjoki on kaavoittanut yrityksille tontteja, joihin niiden toivotaan rakentavan taloja etätyöntekijöitä varten. Etätyön mahdollistavat nopeat verkkoyhteydet vedettiin Utsjoelle viime kesänä.

Maaseutu siirtyy hiljalleen valokuitukauteen

Nopeista tietoliikenneyhteyksistä on voitu tähän asti vain haaveilla Keski-Suomen haja-asutusalueilla. Tänä vuonna haaveet tulevat monella kolkalla todeksi valokuitukaapelia pitkin.

Oulunsalossa varrotaan sadan megan joululahjaa

Laajakaistaoperaattorin yritys maksattaa huippuhintoja valokuitukaapelin vetämisestä jo rakennetulle asuinalueelle kimpaannutti Oulunsalossa rakentamaan oman verkon. Sen odotetaan valmistuvan joulun tienoilla.

3G-tukiasema ja laajakaista Inarin Lismaan

Sonera rakentaa 3G-tukiaseman ja vetää valokuitukaapelilla yhden megan internetyhteyden Inarin Lismaan. Viestintäministeri Kiuru toivoo, että Lismasta tulee ennakkotapaus lain vaatiman yleispalveluvelvoitteen hoitamisesta haja-asutusalueilla.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle