Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kaikki pohjalaisravintolat eivät aukene asiakkaille heti: "Vaikea ennakoida, miten ihmiset lähtevät liikkeelle"

Osa ravintoloista avaa ovensa tänään maanantaina, osa odottaa juhannuksen jälkeiselle viikolle.

Korona tyhjensi hotellit, mutta nyt majoittujien määrä on pienen pienessä kasvussa – Yrittäjä: "Se on täyshiljaisuuteen nähden jo jotain"

Hotellit näkevät pientä valoa tunnelin päässä, sillä alkuviikkojen majoitusmäärissä on nähtävissä vilkastumista.

Nuorten kesätyöt ratkeavat lähiviikkoina – koronan aiheuttama epävarmuus vaikuttaa työpaikkojen määrään

Moni työpaikka on ottanut aikalisän kesätyöhakemusten käsittelyssä. Nuorelle kesätyöt ovat silti yhä tärkeitä tulojen ja työkokemuksen takia.

FestiVilla peruutetaan ja Rockperry ReLoadille etsitään myöhäisempää järjestämisajankohtaa Vaasassa

Kesäkuussa Hietalahdenpuistossa järjestettäväksi aiotut festivaalit perutaan koronavirusepidemian takia.

Osuuskauppa KPO avaa riskiryhmäläisille laskutustilejä arjen helpottamiseksi

Sukulaiset tai kunnan työntekijät voivat asioida riskiryhmäläisen puolesta kaupassa.

Osuuskauppa KPO aloittaa yt-neuvottelut myös ABC-myymälöissä

Työntekijöiltä kysytään myös valmiutta siirtyä toisiin tehtäviin, sillä ruokakauppapuolella väestä on jopa pulaa.

Majoitus- ja ravitsemusala sekä autokauppa hiljenivät koronaviruksen vuoksi – KPO aloittaa yt-neuvottelut

Kysyntä ja asiakasmäärät ovat vähentyneet hotelleissa, ravintoloissa ja autoliikkeissä.

Uutta kyläkauppatukea saa kahdeksan pohjalaista syrjäseutujen kauppaa: "Tulihan se tarpeeseen isojen kauppojen puristuksessa"

Suuren hakuryntäyksen aiheuttanutta kyläkauppatukea saavat harvaan asutulla maaseudulla sijaitsevat kaupat.

Vaasan Liisanlehdossa puretaan jo rakennuksia kauppojen tieltä

Liisanlehtoon on tulossa uusi Prisma ja Citymarket. Rakentaminen alkaa puolen vuoden kuluttua.

Kassoja huijattu väärennetyillä sosiaalitoimen maksusitoumuksilla Pietarsaaressa

Ainakin Pietarsaaren Prismassa on paljastunut neljä tapausta, joissa tavaraa on ostettu väärennetyillä sosiaalitoimen sitoumuksilla

Osuuskauppa KPO aloittaa ruuan verkkokaupan Prismoissa

Aluksi ostokset noudetaan kaupasta, mutta tavoitteena on kotiinkuljetuspalvelun aloittaminen melko pian.

Isossakyrössä satsataan liiketontteihin

Uuden S-marketin lähelle on valmistumassa useita yritystontteja.

Suurmyymälähankkeet etenevät Vaasassa – HalpaHalli ehtii ensimmäiseksi

HalpaHalli, Ouuskauppa KPO ja Kesko vievät kukin tahoillaan omia rakennushankkeitaan eteenpäin.

Osuuskauppa KPO:lla kesätöitä myös yläkouluikäisille

Nuorimpien kesätyöpaikat ovat harjoittelupaikkoja.

Raivonpurkauksia, nimittelyä, kiinni käymistä – Oletko todistanut asiakasraivoa?

Asiakkaiden epäasiallinen käytös on palvelualoilla jo arkipäivää. Oletko kokenut tai ollut todistamassa asiakasraivoa? Kerro meille – kysymme asiantuntijoilta, miten tilanteissa olisi voinut toimia.

Itsepalvelukassojen yleistymistä jarruttaa niiden tehottomuus – kauppa luottaa vielä ammattilaisten nopeuteen

Päivittäistavarakaupan kokemukset itsepalvelukassoista ovat hyviä, mutta ainakin toistaiseksi niiden ensisijainen tarkoitus on tarjota vain vaihtoehto perinteisille kassoille.

Paikallinen osuuskauppa ei löytänyt todisteita viljelijöiden väitteelle hinnanalennuksista

Pohjalaisviljelijät esittivät eilen, että S-ryhmän sisäänostajat ovat vaatineet tuottajilta vihannesten tuottajahintojen alennusta. Pohjalaiskunnissa toimiva osuuskauppa ei selvityksissä ole löytänyt todisteita tällaisista vaatimuksista.

Ravintolalaskun ja bensatankillisen voi jo maksaa kännykällä

Mobiilimaksaminen yleistyy. Vaasalaisravintolassa voi ensimmäisenä Suomessa maksaa ravintolalaskun kännykällä.

Villa Sandviken herää vuosien horroksestaan – "Tästä tulee uudelleen vaasalaisten olohuone”

Kymmenien vuosien hiljaiselo päättyy Hietalahden Villassa Vaasassa, kun rakennuksen peruskorjaus uudeksi ravintolaksi valmistuu ensi vappuna. Sibeliuksen, Järnefeltin ja Topeliuksen tunnelma leijuu uuden ravintolan saleissa.

Kauppojen pidentyneet aukiolot tehostavat kiinteistöjen käyttöä – mutta lisäävät myös kuluja

Isoilla kauppaketjuilla ei ole vielä tarkkoja tilastoja siitä, kuinka kauppojen pidentyneet aukioloajat ovat vaikuttaneet esimerkiksi energiakustannuksiin. Toisaalta tilat ovat nyt tehokkaammassa käytössä kauemmin.

Ruokaostoksiin tulee lisätunteja – KPO ensijoukoissa aukioloja pidentämässä

Osuuskauppa KPO pitää jatkossa alueen Prismat auki maanantaista lauantaihin kello 8–22. Myös 34 S-Marketin aukioloajat pitenevät. Keskon ja Lidlin päätökset ovat kauppakohtaisia. Siwat ovat jatkossa entistä laajemmin auki juhlapyhinä.

Ura alkuun karkkihyllyllä – kesätyöharjoittelu voi poikia ensimmäisen oikean kesätyön

Tutustu työelämään ja tienaa -kesätyöharjoittelu on monelle ensikosketus työelämään ja tie pysyvämpiin töihin. Reippaasti työskentelevät nuoret jäävät työnantajan mieleen.

"Duunareita on paljon ja monella alalla"

Duunarin määritelmä on viime vuosikymmenten aikana muuttunut. Jos aikoinaan duunari oli raskasta tehdastyötä tekevä mies, on tilanne nykypäivänä toinen. Esimerkiksi työväen historiaa tutkineen emeritusprofessori Seppo Hentilän mukaan duunareiksi voidaan nykyään luokitella esimerkiksi siivoojat, lähihoitajat ja kaupan kassat. Myös naisvaltaisten ammattiliittojen edustajat mieltävät palkansaajansa duunareiksi.

Sisäsuunnistus on taitolaji – säntäillen eksyy

Pätevä maastosuunnistaja saattaa olla niin sanotusti pihalla, kun siirrytään suunnistamaan ulkoa sisälle. Sisäsuunnistuksessa rastit tulevat eteen paljon nopeammassa tahdissa, joten tärkeintä ovat kärsivällisyys ja tarkkuus. Hyvää fysiikkaa ei välttämättä vaadita.

KPO:n hallintoneuvoston uusi puheenjohtaja: Koen tulleeni valituksi henkilönä, en naisena

Osuuskauppa KPO sai naisen hallintoneuvoston johtoon ensimmäistä kertaa 110 vuoteen. Asianajaja Anne Mäkelä toivoo kuitenkin tulleensa valituksi pitkän kokemuksensa ansiosta. Hän kokee edustavansa asiakasomistajaa ja haluaa säilyttää KPO:n hallinnossa hyvän hengen.

Joulumusiikki hiipii kauppoihin asteittain – kertarysähdys koettiin liian raskaaksi

Vielä muutama vuosi sitten kauppojen musiikki muuttui kerralla jouluiseksi. Viime vuosina moni ketju tai myymälä on kuitenkin siirtynyt lisäämään jouluisia säveliä asteittain. Joulumusiikkia pidetään silti tärkeänä tunnelman luojana.

Aiesopimus allekirjoitettiin: Ikean tulo Vaasaan lähempänä kuin koskaan

Vaasan Risön alueelle ryhdytään suunnittelemaan kokonaisuutta, johon tulee Ikea-tavaratalo, Ikano-kauppakeskus sekä Prisma-hypermarket. Yli kymmenen vuotta vireillä ollut hanke Ikean saamiseksi Vaasaan nytkähti eteenpäin, kun Vaasan kaupunki allekirjoitti tiistaina aiesopimuksen Ikean kanssa.

Suurteollisuus ja Osuuskauppa KPO kovimmat yhteisöveron maksajat Kokkolassa

Suurimmat yhteisöveron maksajat Kokkolassa ovat Boliden, KPO-Kiinteistöt ja Freeport Cobalt. Pelkästään Boliden maksoi viime vuonna yhteisöveroa yli 5,7 miljoonaa euroa.

Tuulettimet revitään kauppiaiden käsistä – osa kauppaketjuista nosti kädet pystyyn

Tuuletinkauppa on käynyt kiivaasti viime viikkoina ja yllättänyt kauppaketjut. Kuumien asuntojen asukkaat ovat joutuneet kiertämään tuskaisina marketteja ja rautakauppoja löytääkseen vilvoittajan. Osa kauppojen keskusvarastoista on nostanut kätensä pystyyn: tuulettimet ovat loppuneet koko maasta.

Kim Biskop nousee Osuuskauppa KPO:n toimitusjohtajaksi

KPO:n uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu nykyinen talousjohtaja Kim Biskop. Hän aloittaa tehtävässään huomenna perjantaina.

Arttu Laine SOK:n kakkosmieheksi

Osuuskauppa KPO:n toimitusjohtaja Arttu Laine siirtyy SOK.n palvelukseen kenttäjohtajaksi. Hänen alaisuuteen keskitetään kaikki S-ryhmän ketjuohjaukset. Laine toimii myös pääjohtajan varamiehenä. KPO aloittaa uuden johtajan haun välittömästi.

Osuuskauppamies Laine: Lidl on kova hintakilpailija

Yle Keski-Pohjanmaan tekemässä hintakorivertailussa Lidl osoittautui halvimmaksi ostospaikaksi Kokkolassa. Pohjalaismaakunnissa toimivan Osuuskauppa KPO:n toimitusjohtaja Arttu Laine myöntääkin, että suuri kansainvälinen Lidl on kova haastaja, kun hinnoista puhutaan.

Ravintolat ahtaalla myös Pohjanmaalla

Matkailu- ja ravintola-alan heikko kehitys viime vuonna uhkaa jatkua myös 2014. Uudet veronkorotukset ja valmistelut aukioloaikojen rajoituksista hiertää ravintola-alan yrittäjiä. KPO:n toimialajohtaja ennustaa muutamien ravintoloiden sulkevan ovensa myös pohjalaismaakunnissa.

Suurituloisimpien keskipohjalaisten kärkikymmenikössä kaksi naista

Pääoma- ja ansiotulot yhteenlaskettuna teollisuusputkistoja valmistavan Fineweldin Matti Laitinen ansaitsi viime vuonna eniten Keski-Pohjanmaalla. Metallientyöstöalan yrityksensä myyneet Pasi ja Mika Kero ovat toinen ja kolmas. Kymmenen kärkeen mahtuu myös kaksi naista. Outi Pitkänen on vaurastunut perunayrityksen sukupolvenvaihdoksella, Marja Korpi on apteekkari.

Tässä ovat Keski-Pohjanmaan tulokuninkaat

Keski-Pohjanmaan suuripalkkaisimmat ovat yritysjohtajia – mukaan mahtuu myös yksi erilainen johtaja: kapellimestari Sakari Oramo. Osuuskauppa KPO:n palkkalistoilta kymmenen kärkeen kiilaa kaksi, samoin suurteollisuudesta. Pääomatulojen listan kärkikolmikkoon nousivat lohtajalaissyntyiset Keron veljekset, jotka saivat suuret pääomatulot myytyään Kalajoella toimineen metallityöstöfirmansa LaserMecin.

Vaasan uudesta Prismasta päätös ensi kesänä

Kaupallisten palvelujen sijoittumista koskeva maakuntakaava saatiin Pohjanmaalla hyväksyttyä pitkän odotuksen jälkeen viime perjantaina. KPO ryhtyy heti muokkaamaan suunnitelmiaan alueelle kaavaillusta Prismasta.

Marketit kirittävät toisiaan Kokkolassa

Suuri suurempi hyper - siltä vaikuttaa nyt Kokkolan markettien suunta, kun suurimmat laajentavat kilpaa. Ruokakauppatilanne on siitä harvinainen, että Kokkolassa on varaa valita, missä ostoskorinsa täyttää. Kova kilpailu takaa kuluttajalle halvat hinnat, mutta marketeilta se vaatii jatkuvaa uudistumista.

Yhä useampi auto käy etanolilla

Etanolipohjaisen polttoaineen menekki on Suomessa vielä vähäistä. Käytön uskotaan kuitenkin kasvavan, koska kierrätyspohjaista polttoainetta saa yhä useammasta tankkauspisteestä. Autonvalmistajat ovat myös tuomassa lisää automalleja, joiden tankkiin aine käy.

Kansa jonotti porsaankylkeä MTK:n alekojulta

Keskiviikkona protestoinut tuottajajärjestö MTK ja kauppa ovat tukkanuottasilla ruuan hinnan jakautumisesta. Yksimielisiä ollaan siitä, että yksi syypää suomalaisen ruuan kalleuteen on verottaja. Kuluttajat tukivat viljelijöitä jonottamalla halpaa ruokaa Kokkolassa, Seinäjoella ja Ylivieskassa. 500 peruna-, leipä- ja lihapakettia myytiin Kokkolassa loppuun vajaassa tunnissa. Tuottajat myivät protestiksi ruokaa tuottajahintaan ympäri Suomen.

Ansiotulojen kärki KPO:lta ja suurteollisuudesta

Eniten ansiotuloja keräsi vuonna 2011 Keski-Pohjanmaan maakunnassa Osuuskauppa KPO:n toimitusjohtaja Arttu Laine. Muuten kymmenen kärjessä näkyy vahvasti alueen suurteollisuus.

Kokkolan Prismaan 5 000 neliön laajennus

Kisa kokkolalaisen kaupan asiakkaan eurosta kiristyy. Osuuskauppa KPO vastaa kilpailijoidensa haasteeseen Prisman viiden tuhannen neliön laajennuksella. Sen pitäisi olla valmis vajaan vuoden kuluttua.

Bensan myynnin loppu kuumentaa veteliläisiä

Osuuskauppa KPO rauhoitteli perjantaina polttoainepisteen sulkemispäätöksestä kuumentuneita kyläläisiä Vetelin Räyringissä. Jo 600 henkeä on allekirjoittanut asiaa koskevan vetoomuksen. Väki ei täysin uskonut lupausta myymälän säilymisestä. Myös boikottiasetta väläyteltiin.

Kauppa karsastaa politiikkaa

Osuuskauppa KPO on kieltänyt toimipaikkojensa tonttien käyttämisen puolueiden vaalityöhön, esimerkiksi esitteiden jakamiseen. S-ryhmässä vaalityön sallii ulkoalueilla suurin osa muista osuuskaupoista, samoin monet muut kaupparyhmittymät.

Kirjapainon purkulupa sai lainvoiman

Osuuskauppa KPO on aloittanut Prisman laajennukseen liittyvät työt Kokkolassa. Tontin uudet rakennusjärjestelyt ja kirjapainokiinteistön purkamisen salliva kaupungin lupa sai lainvoiman muutama päivä sitten, kun päätöksestä ei jätetty valituksia hallinto-oikeuteen.

Eteläväylän pulmapaikoista selvitys

Kokkolan Eteläväylän liikenneruuhka saa pian helpotusta. Ennen vuoden vaihdetta Prisman ja Valtatie 13:n liittymän välille rakennetaan kahden uudet liikennevalot, uusia kaistajärjestelyjä ja yksi uusi alikulku.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle