Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kirjaston tiedote DVD-hyllyssä

DVD-levyjen jatkuva katoaminen pakotti Kokkolan kaupunginkirjaston tiukalle linjalle: Jos varastelu ei lopu, kotimaisia tv-sarjoja ei enää hankita

Kirjaston DVD-hyllyistä alkoi puolisen vuotta sitten kadota levyjä. Pitkäkyntisten suosiossa on ollut sairaalasarja Syke.

Leena Pöysti tietää syyn sairaala- ja poliisisarjojen suosioon: "Elämän ja kuoleman kysymyksiä"

Näyttelijä Leena Pöysti poliisi- ja lääkärisarjojen suosiosta: “Elämän ja kuoleman kysymyksiä”

Leena Pöysti haluaa toimia kuvauksissa kuin oikea ammattilainen. Syke-rooliaan varten hän valmistautui näpertelemällä pihtejä autossaan ja ompelemalla tikkejä vaahtomuoviin.

Kaksi naista ja mies katsovat kameraan päin

Lääketieteen opiskelijat bongasivat tv:n sairaalasarjoista useita virheitä ja ihmeellisyyksiä: "Ohjelmissa ei potilaita hirveästi tutkita"

Pyysimme opiskelijoita arvioimaan sairaalasarjoja ja kertomaan, miten hyvin tai huonosti ne vastaavat todellisuutta.

Jani Halme

Jani Halmeen kolumni: Sisar hento valkoinen-sanonnan voi huoletta haudata, nyt on hurjien hoitajien vuoro

Vinoutuneet käsitykset hoitotyöstä ovat johtaneet siihen, etteivät poliitikot kykene tekemään viisaita päätöksiä, joissa näkyisivät hoitotyön todellinen arvo, kirjoittaa Jani Halme.

Marina Meinander.

Kotikadun ex-tuottaja Lilla Teaternin pomoksi

Marina Meinander on valittu helsinkiläisen Lilla Teaternin taiteelliseksi johtajaksi. Hän aloittaa Helsingin kaupunginteatterin ruotsinkielisen näyttämön vetäjänä tammikuussa 2017.

Neljä Syke sairaalasarjan näyttelijä-sairaanhoitajaa.

Näyttelijä Iina Kuustonen: "Luovuus tarvitsee lomaa"

Iina Kuustonen on juossut kesän aikana roolista rooliin. Alkukesästä hän oli mukana uudessa Downshiftaajat-sarjassa. Välillä hän hyppäsi tekarit suussa valmisteilla olevaan Rölli-rooliin ja on taas pian valmiina pistämään ihmisiä, kun Ylen suositun sairaalasarjan Sykkeen kolmannen tuotantokauden kuvaukset alkavat.

Kuvassa tv-sarja Syke

Tv-sarjojen katselu kokenut murroksen – jaksoja ahmitaan putkeen

Alle kolmekymppisistä jopa 80 prosenttia haluaa katsoa lempisarjaansa useita jaksoja putkeen.

Neljä Syke sairaalasarjan näyttelijä-sairaanhoitajaa.

Käsikirjoittaja Petja Peltomaa: Syke on toteutunut unelma

Huippusuosittu sairaalasarja Syke on edennyt puoliväliin. Draamasarja on herättänyt paljon keskustelua myös hoitohenkilökunnan keskuudessa.

Neljä Syke sairaalasarjan näyttelijä-sairaanhoitajaa.

Sairaalasarja Syke huippusuosittu - Areenassa katsojaennätys

Yle TV2:lla alkanut uusi suomalainen sairaalamiljööseen sijoittuva Syke-draamasarja on kerännyt miljoonayleisön. Sarjan ensimmäistä osaa seurasi tv:stä ja Areenasta yhteensä 1 159 000 katsojaa.

Neljä Syke sairaalasarjan näyttelijä-sairaanhoitajaa.

Hoitaja uudesta sairaalasarjasta: "Leikkaussalin ovi kävi kuin hollituvassa"

Teho-osastolla työskennellyt sairaanhoitaja toivoo, että television sairaalasarjat tehtäisiin mahdollisimman tarkkaan todellisuutta vastaaviksi. Ammattilaisen silmään ottaa, jos potilas kuolee, mutta elintoimintoja mittaava monitori näyttää ihan päinvastaista.

Miikko Oikkonen.

Televisiosarjan kuvaaminen on jatkuvaa taikatempun tekemistä

Televisiosarjan kaksiviikkoiset kuvaukset aloitettiin tiistai-iltana Kajaanissa. Ohjaaja Miikko Oikkonen on häärännyt sarjan parissa jo pidemmän aikaa, sillä hän on myös toinen sarjan käsikirjoittajista.

Kainuun keskussairaalan ramppi

Kajaanissa kuvataan tv-sarjaa – etsinnässä vielä valkoinen hiiri ja sylivauva

Kajaanissa kuvattavaan sairaalasarjaan haetaan avustajia, ja näyttelijöille asuntoa pikaisella aikataululla. Cloudberry Services – elokuvan ja median palvelukeskuksen mukaan järjestelyt ovat sujuneet sutjakkaasti.

Tony Von Pervieux

Lost-sarjan musiikkipäällikkö innostui suomalaisesta tangosta – katso video

Viikonloppuna Espoossa järjestettävä Sync Summit Finland 2014 tuo Suomeen ulkomailta esimerkiksi televisio- ja elokuva-alan musiikkipäälliköitä, jotka tutustuvat tapahtumassa suomalaisiin artisteihin. Lost- ja Greyn anatomia -sarjoihin musiikkia valinnut Tony Von Pervieux kuunteli suomalaisia artisteja Ylen aamu-tv:n Tähtihetken haastattelussa.

Tabloid-kokoisen Helsingin Sanomien pääkirjoitussivu aamukahvipöydässä Helsingissä 8. tammikuuta 2013.

Tuesday's papers: passport penalties, curbing beer sales, health sector reform and a slick new tv series

Tuesday's print dailies serve up a mixed menu of stories and cover everything from penalties paid by airlines for overlooking fraudulent passports and other travel documents, to the expensive state-of-the-art medical equipment taking centre stage in a new medical television series to air on Yle next autumn.

House-tv-sarjan mainos.

TV:n lääkärisarja House pelasti saksalaismiehen hengen

Kaksi sydänspesialistia pääsi selittämättömän sairauden jäljille muistaessaan oireet ja niiden syyn television lääkärisarjasta.

sairaanhoitaja työntää kärryjä

Tutkimus: Tv-sarjat pilaavat miesten halut sairaanhoitajiksi

Tutkimusryhmä katsoi viittä TV:n sairaalasarjaa. Tyypillisesti miessairaanhoitajat olivat niitä hahmoja, joille kuuluu nauraa tai joihin suhtautua alentuvasti. Tämä voi vaikeuttaa miesten rekrytoimista tai pysymistä hoitoalalla, tutkijat sanovat.

Curitiban evankelinen sairaala.

Teho-osastojen murhatutkinta laajenee Brasiliassa

Viranomaiset tutkivat satoja kuolemantapauksia murhista epäillyn lääkärin johtamalla teho-osastolla.

Defibrillaattori.

Elvystyslaitteesta halutaan kauppakeskusten vakiovaruste

"Kansalais-defibrillaattoreiden" tuomisesta kauppakeskuksiin ja urheilupaikkoihin puuhataan lakialoitetta. Jyväskylä on etulinjassa laitteiden käyttöön otossa, kaupungissa on jo useita laitteita ja niiden käyttöön koulutuksen saaneita vartijoita.

Patrick Demspey nojaa kilpa-autoon.

Tähtinäyttelijät pelastavat pulaan joutuneita taviksia

Sairaalasarjan unelmavävy Patrick Dempsey pelasti teinipojan kolariautosta. Aiemmin arkipäivän supersankarina yllätti Hollywood-nimi Ryan Gosling.

Sähköelvytin saa sydämen takaisin tahtiin

Sairaalasarjoista tuttu defibrillaattori yleistyy yritysten ja jopa yksityisten käytössä. Sydämen rytmin korjaava laite on kuulunut jo lähes vuoden ensiapukurssienkin kalustoon.

Neloselta vaaditaan selvitystä rajusta Greyn anatomia -jaksosta

Viestintävirasto on pyytänyt Neloselta selvityksen viime viikolla nähdyn rajun Greyn anatomia -sarjan jakson esittämisestä. Ammuskelua sisältänyt jakso lähetettiin kanavalla ennen iltayhdeksää, mikä on rajana lapsilta kielletylle materiaalille.

Ismo Alanko kokoaa kesäkeikoille Teho-osaston

Joensuulaislähtöinen laulaja-lauluntekijä Ismo Alanko viettää tulevana kesänä uransa 30. festivaalikesää. Alangon kesäksi kokoamaa bändiä kuullaan muun muassa Joensuun Ilosaarirockissa 17.7.2010. Kokoonpano kantaa nimeä Ismo Alanko & Teho-osasto.

Sairaalasarjoissa tehdään paljon virheitä

Amerikkalaisissa sairaalasarjoissa tehdään paljon vääriä toimenpiteitä. Kanadalaistutkimuksen mukaan tv-yleisön näkemistä ensiavusta ja leikkauksista lähes puolet on tehty virheellisesti.

George Clooney

Teho-osaston viimeistä jaksoa seurasi yli 16 miljoonaa

Suositun sairaalasarjan Teho-osaston viimeistä jaksoa seurasi Yhdysvalloissa yli 16 miljoonaa ihmistä. 15 kautta NBC-kanavalla pyörinyt sarja päättyi torstaina.

George Clooney mukaan Teho-osaston hautajaisiin

Näyttelijä George Clooney palaa vielä kerran tv-sarja Teho-osaston lääkäriksi. 15 vuotta televisiossa esitetyn sairaalasarjan päätösjaksot nähdään Yhdysvalloissa keväällä.

Käsikirjoittajien lakko voi vaikuttaa tv-sarjojen esittämiseen Suomessa jo keväällä

Yhdysvalloissa edelleen jatkuva käsikirjoittajien lakko alkaa näkyä Suomen tv-tarjonnassa aikaisintaan keväällä. Tv-sarjoista uudet jaksot loppuvat ensimmäisenä MTV3:n esittämästä Teho-osastosta. Yhdysvalloissa suosikkisarjojen tilalla aletaan vuodenvaihteen jälkeen näyttää tosi-tv-ohjelmia ja uusintoja.