Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Suomen Pankin vastuut eurojärjestelmässä ovat kymmeniä miljardeja euroja – Jos Italia eroaisi eurosta, muut voisivat joutua maksamaan

Euromaiden yhteisvastuu toteutuu jo yhteisen valuutan kautta. Lue jutusta, miksi yhden maan EU-ero voisi aiheuttaa vaikeuksia muille.

Kiina kiistää virittävänsä velka-ansaa Afrikalle – mutta mitä se tekee, jos Afrikan maat eivät pysy maksamaan lainojaan takaisin?

Monilla Afrikan mailla on paljon kiinalaista velkaa, ja kansainvälinen valuuttarahasto IMF varoittaa orastavasta velkakriisistä. Afrikan kehityspankin johtaja kutsuu sitä pötypuheeksi.

Investointipankki Lehman Brothers kaatui 10 vuotta sitten

Lehman Brothersin kaatumista seurasi globaali taantuma ja lopulta Euroopan velkakriisi

Luottoluokittaja antoi optimistisen ennusteen Kreikan talouden elpymisestä

Standard & Poor's arvelee muun muassa, että Kreikan julkiset rakennushankkeet piristävät maan matkailua, ja tuovat sitä kautta pontta talouskasvulle.

Maailmanhistorian suurin tukipaketti päättyy – Saako Suomi Kreikalle antamansa lainat takaisin?

Kreikan kolmas rahoitusohjelma päättyy pian. Kaikkinensa tuet ovat olleet yli kaksinkertaiset verrattuna esimerkiksi Yhdysvaltain Marshall-apuun Euroopalle sotien jälkeen. Lue, miten Kreikka selviää kuiville.

Study: Interest in NATO waning, faith in EU stable

A new opinion poll suggests that Finns are less keen on joining NATO than a year ago, and express anxiety over terrorism and climate change.

Kiinan luottoluokitukset laskivat velan takia – Hallitus: Velalla luodaan talouskasvua

Kiinan velkaantuminen huolettaa asiantuntijoita. Velkakriisi voi järisyttää paitsi Kiinaa, myös koko maailmaa.

Euroryhmä suivaantui eläkeläisten joulurahasta ja jäädytti Kreikan velkahelpotukset

Kreikan hallituksen päätös maksaa eläkeläisille joulubonuksia sai euroryhmän keskeyttämään Kreikalle sovitun velkahelpotusohjelman lisäselvitysten ajaksi.

Eläketurvakeskus: Paine työeläkemaksun väliaikaiseen korottamiseen kasvaa

Korotuksella paikkaillaan oletettua pienemmäksi jäävää maksutuloa ja sijoitustuottoja.

Korkman Brexitistä: Pankkien mahdollisuudet murenevat

Sixten Korkmanin mukaan Euroopan integraation syveneminen on pysähtynyt Brexitin seurauksena. Hän ei kuitenkaan usko, että markkinoilla syntyy vastaavaa paniikkia kuin globaalin finanssi- ja velkakriisin pahimpina hetkinä.

Kreikka taipui ottamaan IMF:n mukaan lainaohjelmaan

Kansainvälisen valuuttarahaston osallistuminen Kreikan velkaohjelmaan on varmistunut. Troikka eli lainoittajien edustajat matkustavat pian Kreikkaan arvioimaan uudistusten onnistumista.

Stubb vastaa Lipposelle: Yksittäisiä syyllisiä ei kannata etsiä

Hallituksia on ollut monenlaisia, Stubb muistutti.

Tsipras: Velkakriisi on historiaa viimeistään vuonna 2019

Kreikan uuden hallituksen akuuteimmat talousongelmat ovat entiset: velkataakka ja horjuva pankkijärjestelmä.

Valtiovarainministeriö päivitti Kreikka-luvut: Suomen osuus kasvoi 4,29 miljardiin

Vakuusjärjestely kattaa reilun viidenneksen Suomen Kreikalle antamista lainoista.

Tutkija: Kreikan lainaohjelmaan lähteminen rikkoisi IMF:n omia sääntöjä

Kansainvälinen valuuttarahasto IMF halutaan pitää mukana Kreikan kolmannessa lainaohjelmassa, mutta järjestö ei ole halukas osallistumaan pelastuspakettiin ilman Kreikalle myönnettäviä velkahelpotuksia.

Hollande haluaisi euroalueelle oman hallituksen ja parlamentin

Ranskan presidentti François Hollande esittää lehtihaastattelussa euroalueelle hallinnollista elintä, joka pystyisi valvomaan yhteisvaluuttaa paremmin. Hän myös toivoo ihmisten uskon euroon palaavan Kreikan velkakriisin jälkeen.

"Spirit of Helsinki" strained by Ukraine crisis

An event commemorating the 1975 Helsinki Summit on Friday heard expressions of serious concern about the state of European security. Finland's Foreign Minister Timo Soini told the gathering that the most immediate task is to de-escalate and implement the Minsk agreements fully, unconditionally and promptly.

Velkakriisi syö myös jalkapalloa – Kreikassa kausikorttien alennusmyynnit

Kreikan jalkapallomestari Olympiakos Piraeus on pudottanut kausikorttiensa hintoja lähes puolella. Syynä on maan yhä syvenevä velkakriisi.

Tsipras: Kreikka on valmis palaamaan neuvotteluihin

Kreikan pääministeri Alexis Tsipras ylisti ei-äänten voittoa sunnuntain kansanäänestyksessä.

Euromaiden johtajat koolle Kreikan tilanteesta

Euromaiden johtajat kokoontuvat tiistai-iltana keskustelemaan Kreikan velkakriisistä. Euroalueen valtiovarainministerit käsittelevät Kreikan tilannetta jo aiemmin tiistaina.

Kyynelten aukiolta vallan vararikkoon – Kreikan tragedian seitsemän näytöstä animaationa

Kreikan velkakriisin käänteet on raportoitu Ylen sivuilla ja lähetyksissä tarkoin. Velkaneuvotteluiden loputon venkoilu on tiedossa. Seuraavassa etsimme kriisille uusia selityksiä Kreikan lähimenneisyydestä. Yle Uutiset ylpeänä esittää 7-näytöksisen mykän tragedian "Kyynelten aukiolta vallan vararikkoon".

Professori: Kreikka tarvitsee velkahelpotuksen, nykytilanne ei hyödytä ketään

Professori Jussi Pakkasvirran mukaan lainoittajien vaatima tiukka talouskuri ei ole auttanut Kreikkaa.

Euron arvo pudonnut alle 1,1 dollarin

Kaupankäynnin alettua Aasian markkinoilla euron valuuttakurssi putosi alimmilleen lähes kuukauteen.

Banks, ministry advise tourists: "Take cash to Greece"

Against the backdrop of the deepening debt crisis unfolding in Greece, Finnish banks, travel agents and other officials are advising tourists to be prepared to pay for goods and services entirely in cash. Vacationers heading to the popular holiday destination are also being cautioned to ensure that their travel insurance offers full coverage.

Thursday’s papers: Greek debt crisis, Gaza flotilla, woodpecker rebound

Finnish newspapers’ Thursday-morning editions look at the matters such as the ongoing Greek loan saga, a new attempt to break the Gaza blockade, the naming of a new national police chief and a bungled lottery draw.

Kreikka lähetti väärät paperit – taas uusi esitys

Velkakriisiä käsitellään useissa kokouksissa. Kreikan yöllä lähettämä esitys ei vakuuttanut EU:ta vaikka saikin myös myönteisiä arvioita.

Junckerin kabinettipäällikkö: Kreikan ehdotus on edistysaskel

Euromaiden pääministerit yrittävät löytää ratkaisua Kreikan tilanteeseen maanantaina Brysselissä.

Suuri valiokunta kokoontuu Kreikan kriisin takia ylimääräiseen kokoukseen

Suomessa hallituksen ministerit tarvitsevat eduskunnan suuren valiokunnan mandaatin, jotta ne voivat hyväksyä mahdollisen Kreikan lainanmaksun. EU-komission tiedottajat kertoivat maanantaina aamuyöllä Twitterissä, että Kreikan ehdotus lainaohjelman ehdoista on saatu Brysseliin.

Tsipras: Maanantain hätäkokous myönteinen kehitys

Euromaiden pääministerit kokoontuvat maanantaina Brysseliin hätäistuntoon. Kreikka ja EU eivät ole löytäneet yksimielisyyttä velkakriisin hoidosta.

Kreikan kriisi siirretään pääministereiden ratkaistavaksi

Euromaiden pääministerit kokoontuvat maanantaina hätäistuntoon. Kreikka ja EU eivät ole vieläkään löytäneet yksimielisyyttä velkakriisin hoidosta.

Kreikan valtiovarainministeri vertaa Kreikan euroeroa maahan osuvaan komeettaan

Valtiovarainministeri Varoufákis ei pidä Kreikan eroa eurosta todennäköisenä

Stubb:  Ilman muuta pakotteet jatkuvat

EU-huippukokous puhuu illalla Venäjän talouspakotteista. Uusia päätöksiä ei tehtäne. Kreikan velkakriisiä varten huippukokouksessa on oma sivupalaverinsa.

#Grexit Twitterissä – mikä Kreikan lainaneuvottelujen takaraja oikein on?

Kreikka on totisen paikan edessä: siltä uhkaavat loppua rahat ja lainoittajien luottamus. Rahoitusneuvotteluja käydään Brysselissä, mutta myös Twitterissä pallotellaan erilaisia vaihtoehtoja Kreikan kohtalosta.

Espanjan kuningas kiristi vyötä ja leikkasi palkkaansa

Suurtyöttömyyden kanssa ponnistelevan Espanjan uudistusmielinen kuningas Felipe VI aikoo nostaa viidenneksen vähemmän palkkaa kuin isänsä, joka luopui kruunusta viime kesänä.

Juncker: Kreikkalaisten näkemykset otetaan huomioon, kaikkea ei muuteta

Junckerin mukaan EU:n on otettava huomioon vasemmistolaisen Syrizan valtaan äänestäneiden kreikkalaisten demokraattinen mielipide, mutta demokraattista valintaa ei ole tehnyt vain yksi EU:n jäsenmaa.

Krugman: Lopettakaa Kreikan painajainen

New York Times -lehden arvostettu kolumnisti Paul Krugman haluaa muun Euroopan lopettavan Kreikan kurjistamisen ja antavan uudelle pääministerille mahdollisuuden päästää maa painajaisestaan. Krugman ei säästele tiistaina julkaistussa kolumnissaan Kreikkaa kurittanutta troikkaa.

Portugalin entisen pääministerin vangitsemista jatkettiin

Portugalin entistä pääministeriä Jóse Sócratesia epäillään korruptiosta, veronkierrosta ja rahanpesusta. Tutkintatuomari päätti jatkaa hänen vangitsemistaan. Lehtitietojen mukaan Sócrates olisi ottanut vastaan miljoonia euroja lahjuksina.

Portugalin sisäministeri eroaa "kultaisten viisumien" lahjusjupakan vuoksi

Laajassa lahjus- ja rahanpesututkinnassa on tehty useita pidätyksiä ja kotietsintöjä eri puolilla Portugalia.

Irlannin talous taas kovassa vauhdissa

Kasvua pönkittää vauhdittuva vienti, eritoten Yhdysvaltoihin ja Britanniaan. Osansa on myös kuudella perättäisellä säästöbudjetilla.

Argentiinan uhkaava velkakriisi tiukassa solmussa

Argentiinan on heinäkuun loppuun mennessä päästävä sopuun velkojiensa kanssa, jotka vaativat yli 10 vuotta vanhoja velkoja oikeusteitse. Neuvottelijat poistuivat ilmeettöminä perjantaina – ilman ratkaisua.

Pankkien stressitestit ja Kreikka voivat kasvattaa eurokriisin riskejä veronmaksajille

Suomalaisten veronmaksajien riskit eurokriisin hoidossa voivat vielä kasvaa. Valtiovarainvaliokunnan puheenjohtajan Kimmo Sasin (kok.) mukaan pitää varautua siihen, että eurooppalaisten pankkien stressitestit tai Kreikan tilanne voivat johtaa uusiin tukipyyntöihin Euroopan pysyvälle kriisirahastolle.

Talousviisaat: Valtion ylimääräiset tulot investointeihin, ei velanmaksuun

Ylen aamu-tv:n haastattelemat asiantuntijat pitävät tärkeänä, ettei elvytysvaroja "heitellä tuuleen", vaan suunnataan järkevästi. Valtiolla ei heidän mielestään ole akuuttia velkakriisiä. Talousviisaat lähettivät terveisiä myös uudelle valtiovarainministerille, Antti Rinteelle.

Kreikan keskuspankin edessä räjähti pommi

Autopommi aiheutti jonkin verran aineellista vahinkoa, mutta poliisin mukaan kukaan ei haavoittunut.

Euroalueen budjettivaje lähes sallitun rajoissa

Euromaiden hallitusten budjettivajeet supistuivat 3,1 prosenttiin bruttokansantuotteesta. Nyt ollaan jo lähellä sovittua – yhteisen sopimuksen mukaan vaje saisi olla jäsenmaissa enintään 3 prosenttia.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle