Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

nainen ratsastaa simulaattorilla, valmentaja katsoo vierestä

Suomen ensimmäinen ravisimulaattori parantaa sekä ratsastajan että hevosen turvallisuutta – oikeaan tunnelmaan sillä ei silti pääse: "Hirnuu, mutta ei ymmärrä puhetta"

Oikeaa hevosta muistuttava ravi- ja montesimulaattori on opetuskäytössä Kaustisella Keski-Pohjanmaalla. Simulaattorissa opiskelija totuttelee hevosen käsittelemiseen ja opettaja voi keskittyä muuhun kuin vahinkojen torjumiseen. Harjoittelusta hyötyvät molemmat.

Gamvik heasttat

Finnmarken: Inarilaiselle yrittäjälle vankeutta hevosten nälkäkuolemista

Itä-Finnmarkin käräjäoikeus on antanut tuomion tapauksessa, jossa Pohjois-Norjan Gamvikin kylästä löytyi kaksi nälkään kuollutta hevosta. Hevosten omistaja, inarilainen matkailuyrittäjä tuomittiin oikeudessa vankeuteen. Yrittäjä kiisti kaikki häneen kohdistuneet syytteet.

Yllin Kyllin ja Henna Halme

Yllin Kyllin on valmiina kuningatarkilpaan - katso video

Viikon päästä ravattavien Kuninkuusravien kuningatarkisaan osallistuva Yllin Kyllin tahtoo voittaa. Hevosen hoitaja Henna Halmeen mukaan kevään jalkavaivat ovat taaksejäänyttä elämää ja kaikki on kunnossa tulevaa viikonloppua varten.

Hevonen ojassa.

Hevosen nostamiseen ojasta tarvittiin kaivuria

Lappeenrannan pelastuslaitos nosti hevosta ojasta useita tunteja Lasolan kylässä. Ojaan ilmeisesti päivunilta kierähtänyt polle saatiin ehjänä takaisin laitumelle.

Yle Areena logo.

Charme Asserdal ravasi Irmelin hoidosta Suomen kansan sydämiin

Kun ravikansa kävelee Lahden Jokimaan ravikeskuksen pääportista sisään, jää Suomen kenties maineikkaimman ravurin hauta oikealle puolelle. Siinä lepää Charme Asserdal, joka mullisti suorituksillaan suomalaisen raviurheilun ja juoksi meidät maailmankartalle. Irmeli Lehtioksalla oli vahva suhde hienoon tammaan.

Ilves tappoi karitsan Lopella

Ilveksen uskotaan tappaneen pihatossa olleen lampaan Lopella. Tapaus sattui keskiviikkona ennen joulua Lopen Nyynäisissä. Puolivuotias karitsa löytyi heiniin peitettynä ja kurkku auki revittynä, kertoo katraan omistaja, eläinlääkäri Satu Olkkonen.

Saran Salama hakee jo neljättä kuninkuutta

Kolme ravikuninkuutta jo voittanut Saran Salama on jälleen kunnossa. Hevosen hoitaja Satu Juntunen pitää huippuhevosen hoitamista lähes uskomattomana kokemuksena.

Maaseutuopetuksella kova imu Perhossa

Perhon maaseutuoppilaitos on viime vuosien aikana laajentunut reippaasti. Opiskelijoiden määrä nousee tänä vuonna, 30-vuotisjuhlavuoden syksyllä, uuteen ennätykseen.

Raviopistosta neljännesvuosisata hevosoppia

Kaustisen raviopisto on vastannut ajan haasteisiin kehittämällä aikuiskoulutusta. Nyt opisto tutkii mahdollisuuksia perustaa hevoskuntoutuskeskus.