Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Museot avautuvat viimein tauon jälkeen – näin kävijöitä suojellaan koronalta

Kun suurin osa museoista avaa ovensa kesäkuun alussa, saa riskiryhmäläinen erityiskohtelun.

Talvisodan muistomerkin luonut kuvanveistäjä Pekka Kauhanen on kuollut

Ilmeikkäistä metalliteoksista tunnettu taiteilija menehtyi 65-vuotiaana.

Michael Jacksonista kertova jättinäyttely ei ylistä pop-tähteä, vaan tutkii tämän alati muuttuvaa imagoa: "Jacksonista on vaikeaa saada pitävää otetta"

Lontoon ja Pariisin kautta Espoon EMMAan tullut On the Wall -kiertonäyttely esittelee erilaisia tulkintoja Michael Jacksonista peräti 48 taiteilijan voimin.

Porin Rosenlew-museossa voi tehdä kurkistuksen menneen maailman tulevaisuusvisioihin

Futuromania-näyttely kertoo puolen vuosisadan takaisista kaupunki- ja asumisideoista.

Aaron Heino nappasi Suomen taideakatemian palkinnon: 25 000 euroa ja oma näyttely EMMAan

Palkinto on rahallisesti yksi suurimmista kuvataiteelle myönnettävistä palkinnoista Suomessa.

Heikkilä, Heino ja Simonsson kisaavat Suomen suurimpiin kuuluvasta taideakatemian palkinnosta

Jaossa on 25 000 euron palkintoraha ja näyttely Espoon modernin taiteen museossa.

Espoo museum presses ahead with Michael Jackson exhibition despite Leaving Neverland furore

A museum in Espoo has confirmed it is still planning to show a Michael Jackson exhibition in the autumn despite renewed controversy about the singer.

Kohudokumentti Michael Jacksonista kuohuttaa, mutta espoolaismuseo ei taivu – järjestää näyttelyn pop-jumalasta: "Emme peittele asioita"

Michael Jacksonista kertova näyttely on Espoon modernin taiteen museon vuoden päänäyttely.

Saastamoisen säätiön teoksia on esillä Kuopiossa vuosien tauon jälkeen

Kuopion taidemuseossa on esillä nykytaidetta Saastamoisen säätiön kokoelmasta Espoon modernin taiteen museosta. Säätiö sai alkunsa Kuopiossa, mutta kokoelma siirtyi Espooseen kovan keskustelun jälkeen 2000-luvun alkupuolella.

Taiteilija Outi Pieski solmii tuhannesta hapsusta valtavan saamenhuivin – Pieskin näyttelyssä luonto on tärkein: ”Se on kotiseutu ja koti”

Kuvataiteilija Outi Pieskin palkintonäyttely Espoon Emmassa ottaa kantaa pohjoisen luonnon ja ihmisten puolesta.

Vuoden museo 2018 on Espoon modernin taiteen museo EMMA

Espoo ja Tornio loistivat kirkkaina tähtinä museopalkintogaalassa Vaasassa.

Harvoihin naissurrealisteihin kuulunut Meret Oppenheim vähät välitti sukupuolesta: "Ihmismieli on androgyyni"

Legendaarinen Meret Oppenheim uudisti surrealismia. Hän toi miehiseen taidesuuntaukseen herkkyyttä, leikkisyyttä ja feminismin.

Tapio Wirkkalan ja Rut Brykin elämäntyö on nyt pysyvästi esillä – EMMA valottaa rakastetun taiteilijaparin teosten lisäksi niiden syntyä

Taiteilijapariskunnan elämäntyön esittely Espoon modernin taiteen museo EMMAssa antaa laajalle kokoelmalle erikoiset puitteet.

Mittava palkinto saamelaistaiteilijalle – Outi Pieski ei tee taiteellaan politiikkaa

Kuvataiteilija Outi Pieskin taiteen erityisyys, ainutlaatuisuus ja ajankohtaisuus toivat hänelle Suomen taideakatemian mittavan rahapalkinnon, 25 000 euroa.

Nokia teki suurlahjoituksen Espoon modernin taiteen museolle

Lahjoitus kartuttaa EMMAn kokoelmia merkkiteoksilla.

Espoo Ciné tarjoaa eurooppalaisen nykyelokuvan kermaa – Tässä viisi vinkkiä festivaalille

Kevääsen siirretty elokuvafestivaali näyttäytyy tänä vuonna yli sadan pitkän elokuvan voimalla laajempana kuin koskaan. Ohessa muutama mielenkiintoinen poiminta ohjelmistosta.

Kolikkoveistokset, videot vai saameinstallaatiot? Taideakatemian palkintoehdokkaat julki

Kuvataiteilijat Emma Rönnholm, Jani Ruscica ja Outi Pieski on valittu Suomen Taideakatemian palkintoehdokkaiksi.

Unohda ankeat vuodeosastot – 5 asiaa, jotka muuttavat sairaalamaailmaa

Espoon vastavalmistuneessa kuntouttavassa sairaalassa tavoitteena on katkeamaton hoitoketju, kuin liukumäki, jota pitkin asiakas pääsee pian kotiin.

Nykytaiteen supertähti Olafur Eliasson Suomessa: Taiteen merkitys kasvaa, kun luottamus politiikkaan on mennyt

Islantilais-tanskalainen Eliasson tutkii ihmisen ja ympäristön suhdetta, tekee jättimäisiä installaatioita ja pitää runoutta aktivismina.

Kulttuuritoimitus valitsi vuoden 10 koskettavinta ilmiötä – tällainen taide sai kyyneliin

Kokosimme listan vuoden 2016 liikuttavimmista taiteilijoista ja teoksista. Mukaan mahtui eläviä ja kuolleita, kuvaa ja sanaa, teknoa ja klassista.

Uusi maamerkki Helsinkiin: teräkseen haarniskoitu puu

Antti Laitisen teräksinen Armour-haarniska on tehty turkulaisen puun ympärille. Se nostettiin pystyyn Helsingin Töölönlahden puistossa.

Kymmenvuotias EMMA etsii nykyaikaa ja kysyy katsojalta tukalia

Espoon modernin taiteen museo EMMA pohtii kymmenvuotispäivänään sitä, millainen on moderni ihminen ja mihin ihmeeseen se oikein on matkalla.

Pilkkukuumetta, pitkäkaulaisia naisia ja Lady Gaga – tärpit syksyn taidenäyttelyihin

Taidemuseoissa on esillä pitkästi toista sataa näyttelyä. Poimimme syksyn näyttelykalenterista kiinnostavia tärppejä, vaikkapa museokortin vinguttamiseen.

Saako taidemuseo tuhota teoksia? Aihe on yhä arka vaikka seinät tulevat jo vastaan

Taidemuseoiden kokoelmat karttuvat, mutta tilat ja määrärahat eivät. Onko kaikkea syytä säilyttää, jos siihen ei ole tiloja tai rahaa? Aiheesta on keskusteltu Suomessa 1990-luvulta asti. Kysymys on edelleen arka.

Rut Bryk oli hermoherkkä graafikko, josta kasvoi keramiikkataiteen uudistaja

Espoon modernin taiteen museon Emman Taikalaatikko-näyttelyssä on esillä yli 200 Rut Brykin teosta. Taikalaatikko on Rut Brykin 100-vuotisjuhlanäyttely. Esiin piirtyy keramiikkataiteen uudistaja, joka haki töihinsä keinoja ja elementtejä niin grafiikasta, kuvanveistosta kuin arkkitehtuuristakin.

Luovuuden puuska löytyi Atlantin tyrskyistä – Camilla Vuorenmaa aloittaa Emman juhlavuoden

Espoon modernin taiteen museo Emma täyttää kymmenen vuotta. Juhlavuosi käynnistyy maalaus- ja veistotaidetta omaperäisesti yhdistelevän Camilla Vuorenmaan näyttelyllä.

Hyljeksitty taiteilija maksoi kampaajalaskut tauluillaan – nyt teokset mullistavat taidehistoriaa

Iäkäs Pablo Picasso harmitteli, ettei ehtinyt tuntea italialaistaiteilija Carol Ramaa. Rama on jäänyt tuntemattomaksi myös suurelle yleisölle, vaikka hänen taiteensa on mullistavaa. Espoon modernin taiteen museo EMMA esittelee Carol Raman suurnäyttelyssään.

Taiteilija Carol Rama on kuollut

Carol Raman Polte-näyttely avautuu ensi kuussa Espoon modernin taiteen museossa.

Jättiläiset taivaltavat illalla Senaatintorille – video

Jättiläisiä on rakennettu työpajoissa Helsingissä ja Espoossa. Tänään 8-metristen jättien kulkua voi seurata Senaatintorilla.

Mäntylevylle maalaava Camilla Vuorenmaa sai Suomen Taideakatemian palkinnon 2015

Joka toinen vuosi jaettava palkinto annetaan parasta luomiskauttaan elävälle taiteilijalle. Palkinto on suuruudeltaan 25 000 euroa ja siihen sisältyy yksityisnäyttely Espoon modernin taiteen museo EMMAssa.

Tähtilippusohva ja naistuoli ovat EMMAn pop-taidenäyttelyn helmiä

Espoon modernin taiteen museossa EMMAssa avautuu näyttely, joka esittelee pop-taiteen ja designin yhteistä historiaa.

Optisen taiteen isä Victor Vasarely: Taide on kaikkien omaisuutta

Espoon modernin taiteen museo EMMA esittelee op-taiteen luojana pidetyn unkarilais-ransakalaisen Victor Vasarelyn taidetta.

Rudolf Steinerin tavoitteena oli hyvä elämä

Rudolf Steiner oli merkittävä ajattelija, joka vaikutti 1900-luvun alkupuolella. Hänen vaikutuksensa näkyy edelleen vahvana muotoilussa ja arkkitehtuurissa. Ekologisuus ja hyvinvointiin keskittyminen ovat tehneet Steinerista jälleen ajankohtaisen. Espoon modernin taiteen museossa Emmassa on avattu laaja Steinerin vaikutusta valottava näyttely.

Helsingin kaupunki kutsui koolle Guggenheim-kokouksen

Helsingin kaupungin apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mari Puoskari ovat kutsuneet taidealan vaikuttajia keskustelemaan Guggenheim-hankkeesta.

Tuomas A. Laitiselle Suomen Taideakatemian palkinto

Taideakatemia perusti tammikuussa uuden palkinnon suomalaisen kuvataiteen edistämiseksi. Kuvataiteilijalle myönnettävä palkinto on suuruudeltaan 25 000 euroa ja se jaetaan joka toinen vuosi. Palkinto myönnetään yhteistyössä EMMA – Espoon modernin taiteen museon kanssa.

Kolme tekijää tavoittelee uutta isoa taidepalkintoa

Suomen taideakatemian palkinto on yksi Suomen suurimmista kuvataiteen palkinnoista. Palkinnon tarkoituksena on palkita kuvataiteen nousevia nimiä.

Lapset haluavat kosketeltavaa taidetta

Museot houkuttelevat hiihtolomalaisia lapsille suunnatulla ohjelmalla. Moni museo suhtautuu kuitenkin lapsikävijöihin ristiriitaisesti: perheitä halutaan asiakkaiksi, mutta pieniä museokävijöitä vahditaan tiukasti. Lapset itse toivovat, että museoesineitä saisi koskettaa enemmän.

Ateneumiin pääsee taidematkalle Google Artin avulla

Ateneumin taidemuseo Helsingissä aloittaa yhteistyön Google Art –palvelun kanssa. Taidemuseoon ja sen teoksiin voi tulevaisuudessa tutustua vaikkapa kotona tietokoneen ääressä.

Emma Gaalassa palkitaan ensimmäistä kertaa levynkansi

Vuosittaisessa musiikkialan palkintojenjakotilaisuudessa, Emma Gaalassa valitaan ensimmäistä kertaa paras levynkansi. Tunnustusta jaetaan kuluneen vuoden aikana kotimaisen musiikin saralla ansioituneimmille tekijöille.

Aineen taidemuseolle huomattava taidelahjoitus

Merkittävän suomalaisen modernistin, Paavo Kauramäen laajasta tuotannosta saatiin Tornioon edustava parinkymmenen teoksen otos. Perikunta tarjosi töitä vain Kiasmalle, Espoon modernin taiteen museolle ja Aineelle.

WDC events: Something for everyone?

Helsinki's year in the spotlight offers a range of design encounters and experiences.

Museokauppa kannattaa imagosyistä

Museokauppojen merkitys museoiden toiminnassa on kasvanut viime vuosina. Vaikka kaupat eivät välttämättä ole kovin tuottoisia, niillä on merkittävä rooli museoiden imagon rakentajina. Museokaupoissa myydään nykyisin perinteisten postikorttien ja kirjojen lisäksi kaikkea mahdollista saippuasta sateenvarjoon.

Aira Samulin Lahden museoiden keulakuvaksi

Museot kirkastavat mielikuvaansa, pyrkivät pois pölyistä ja tavoittelevat uusia yleisöjä. Lahden museot uudistaa ilmettään ja tekee itseään tunnetuksi mittavalla markkinointikampanjalla. Museokamaa-kampanjan keulakuvaksi on valjastettu Aira Samulin.

Katso miksi Mirón veistoksiin kannattaa tutustua nyt

Espoon modernin taiteen museossa on avautunut laaja Joan Miró-näyttely. EMMAn johtaja Markku Valkonen kertoo haastattelussa, mikä tekee Mirón taiteesta ajatonta, mielenkiintoista ja ainutlaatuista.

Joan Mirón veistotaide vyöryy EMMAan

Espoon modernin taiteen museon Miró-näyttely keskittyy taiteilijan harvoin Suomessa nähtyihin veistoksiin. Humoristisia ja leikitteleviä teoksia leimaa omalaatuinen symboliikka ja toisinaan 500 kilon raskas pohjavirekin.

Artium Cultori -palkinto EMMAn Markku Valkoselle

Uudenmaan taidetoimikunta on myöntänyt Artium Cultori -palkinnon museonjohtaja Markku Valkoselle. Palkinto myönnetään huomionosoituksena taiteen ja kulttuurin hyväksi tekemästä työstä.

Miró avaa EMMA:n ensi vuoden

Espoon modernin taiteen museo EMMA avaa ensi vuoden katalonialaisen Joan Mirón näyttelyllä. Miró tunnetaan surrealistisista maalauksistaan, veistoksistaan ja tekstiiliteoksistaan.

Taidetta projekteilla nuorille ja vanhuksille

Espoon modernin taiteen museo EMMA vie projekteillaan taiteen osaksi elämää niin Tapiolan SOS-lapsikylän nuorille kuin Helsingin Kustaankartanon vanhuksillekin. Vanhoja taide auttaa muistelemaan, nuoria kasvamaan.

Candice Breitz ammentaa taiteensa populaarikulttuurista.

Kulttuurikulma kurkistimme tällä kertaa nykytaiteen ja tarkemmin videotaiteen pariin. Jussi-Pekka Rantanen haastatteli eteläafrikkalaista videotaiteilijaa Candice Breitziä. Hän tutkii teoksissaan muun muassa Hollywood-elokuvien piilomerkityksiä ja pop-musiikin fanikulttuuria.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle