Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Haaveiletko lomamatkasta? Äkkilähtötarjouksia turha hakea, hinnat jopa tuplaantuivat viime vuodesta – näin paljon halvimmat hinnat pomppasivat

Matkanjärjestäjien mukaan patoutunut matkakuume pitää huolen siitä, että viime hetken alennusmyynteihin ei turvauduta tänä kesänä.

Joensuu-päivän vauva on pikkuneiti Vantaalta

Joensuu-päivän vauva päätti tulla maailmaan äidin kyläillessä entisessä kotikaupungissaan. Isälle tuli pikalähtö Helsingistä Joensuuhun.

Sunnuntai 14.7.2019 (radio)

Ruotsin lento-onnettomuudessa on kuollut 9 ihmistä. Viileä sää on lisännyt äkkilähtöjä etelään. Selkäydinvammainen voi saada liikuntakyvyn takaisin uuden implantin avulla. Manhattanilla on ollut laaja sähkökatko. Tangomarkkinoiden kuninkaalliset on valittu.

Harmittaako viileä kesäsää? Näistä etelän kohteista löytyy vielä edullisia paikkoja

Kolea heinäkuu saa monet tarttumaan etelän äkkilähtöihin. Huoli ilmastonmuutoksesta ei näy matkatoimistojen myynnissä.

Miten mahdollisimman halvalla lomalle ulkomaille? Lennä keskellä viikkoa, harkitse täyden palvelun matkaa – katso matkanjärjestäjien neljä vinkkiä

Kreikka on lomakohteista suomalaisten suosikki vuosi toisensa perään. Viidesosa valmismatkoista on vielä varaamatta.

Houkuttaako äkkilähtö kaukomaille? Tarkista ensin onko rokotesuojasi kunnossa

Sairastuminen pilaa tehokkaasti odotetun matkan, oli kyseessä sitten malaria tai ärhäkkä turistiripuli. Onneksi matkailija voi itse tehdä paljon tautien ehkäisemiseksi.

Suomalaiset palasivat kesälomilta – Syksyn ja talven valmismatkojen myynnissä heti piikki

Kehno kesä ja talouden elpyminen vauhdittavat syksyn ja talven pakettimatkojen myyntiä. Suurin osa syksyn matkoista on jo myyty, kertovat Aurinkomatkat, TUI ja Tjäreborg.

Näitä suomalainen ostaa kylmänä kesänä: Elokuvia, etelänmatkoja, käsityötarvikkeita ja jäätelön perhepakkauksia

Jos sää ei lämpene, tuulettimet, puutarhatavarat ja hellevaatteet voivat olla pian alennuksessa, kauppiaat kertovat.

Kasvokkain: Aurinkomatkojen Timo Kousa, myhäiletkö räntäsateella?

Aurinkomatkojen toimitusjohtaja Timo Kousa seuraa säätä tosimielellä. Surkea sää saa ihmiset unelmoimaan etelän lomasta, mutta päätös loman ostamisesta lykätään useimmiten tuonnemmaksi.

Etelän lomalentoja paketoidaan nyt reittilentoihin – vähentää viime hetken hinnanpudotuksia

Suoran lennon sijaan kohteeseen mennään kolmella eri lennolla. Reittilentoja käyttämällä matkanjärjestäjä vähentää riskiä, joka sille jää tilauslennoille myymättömistä paikoista.

Suomalaisfanit voitonvarmoina Moskovassa: ”Punaisella torilla tavataan!”

Leijonia kannustavien suomalaisten joukko Moskovan Jääpalatsin kupeessa on harva, mutta voitontahtoinen. Viisumin puute estää suurimmalta osalta äkkilähdön Suomesta, mutta loppuotteluun on saapunut moni Pietarissa asuva suomalainen.

Pakolaisuus ei katso palkkapussia – yksi yöpyy matkallaan rekassa, toinen hotellissa

Irakilaismies otti äkkilähdölleen mukaansa vain passin. Matkalla hän osti vaihtovaatteita ja nukkui hotelleissa. Nyt hän asuu Helsingin vastaanottokeskuksessa. Hyvin toimeentulevat turvapaikanhakijat ovat ehkä matkustaneet Suomeen muita tyylikkäämmin, mutta syy paeta on usein sama. Täällä heitä odottavat eri ongelmat.

Nyppiikö kolea kesä? – Näihin paikkoihin pääset kohta kesän halvimpaan hintaan

Lentoja vertailevan sivuston tekemän selvityksen perusteella Italian- ja Saksan-matkat ovat huokeimmillaan elokuun alussa.

Eläinhoitolaan tulee ruuhkaa, kun isäntä lähtee lomalle

Viileä sää saa lemmikkienkin omistajat lähtemään lomalle lämpimiin maihin. Kun lemmikkien omistajat reissaavat ahkerasti, eläinhoitoloissa on ruuhkaa.

Missä ovat Euroopan kätketyt helmet? – Katso ammattilaisten suosikkikohteet matkalle

Kylmä ja sateinen kesäsää on saanut suomalaiset haikailemaan varman auringon perään, ja pakettimatkojen kauppa käy vilkkaasti. Mutta entä jos haluaa jotain muuta, jotain uutta?

Konkursseja, rallitähtiä ja 19 euron lippuja – suomalaisen lentoliikenteen historia on lyhyt mutta värikäs

Suomalaiset lentoyhtiöt ovat olleet pääsääntöisesti tilauslentoyhtiöitä. Historiaan ovat jääneet esimerkiksi sellaiset yhtiöt kuin Air Finland, KarAir, Finncomm Airlines, Spear Air, Flying Finn ja Finlantic. Vuosittain Liikenteen turvallisuusvirastolta Trafilta lentotoimintalupaa kaupalliseen matkustajaliikenteeseen hakee muutama uusi lentoyhtiö.

Passi taskussa - vaan riittääkö voimassaolo matkallesi?

Passin voimassaolon pituus kannattaa tarkastaa ennen lomamatkalle lähtöä. Pahimmassa tapauksessa maksettu matka saattaa muuttua edestakaiseksi lentoreissuksi.

Äkkilähtömatkat käyvät nyt hyvin kaupaksi

Kylmä kesä on saanut monet harkitsemaan äkkilähtöä aurinkomatkoille. Myös risteilyjä ja kylpylämatkoja kysytään normaalia enemmän, todetaan vaasalaisesta matkatoimisto Tourneesta.

Aurinkomatkat pani toimitusjohtajan vaihtoon

Viime vuonna Finnairiin kuuluvien matkatoimistojen tulos romahti jopa 68 prosenttia. Finnair kiittää Tuomo Meretniemen panosta "hyvin vaikeassa kaupallisessa ympäristössä".

Kannattaa myydä bilettäjät ja perheet eri hotelleihin – Finnmatkoille ennätystulos

Suurimpien matkatoimistojen mukaan äkkilähtöjen hintataso on viime aikoina ollut "luvattoman halpa". Finnmatkat voi kuitenkin hehkuttaa kaikkien aikojen parasta tulosta sekä asiakastyytyväisyyttä.

Halvat äkkilähdöt etelään enää vain unelma

Halpojen äkkilähtöjen varaan lomasuunnitelmiaan tekevät saattavat joutua pettymään. Pikaisella lähdöllä saattaa saada hintaa hieman alas, mutta erityisen halvoiksi hinnat eivät useinkaan enää laske. Joensuulaisesta matkatoimistosta kerrotaan, että tarjonta on saatu vastaamaan kysyntää melko hyvin.

Kolea keli lennättää suomalaiset nopeasti ulkomaille

Matkatoimistoista kerrotaan, että esimerkiksi Oulussa lähes kaikki kesän pakettimatkat hajapaikkoja lukuunottamatta on jo myyty. Suorat lennot maakunnasta lomakohteeseen ovat ollet suosittuja. Suoria lomalentoja aiotaankin lisätä Oulusta syksyllä.

Äkkilähtö vai suunniteltu pakettimatka?

Viime kesänä etelän matkat olivat sateisen sään vuoksi vuoksi kalliita. Tänä kesänä alle parin sadan euron äkkilähtöjä voi löytyä vielä esimerkiksi Bulgariaan tai Turkkiin. Äkkilähtö vai suunniteltu pakettimatka?

Lentojen hinnat outoa salatiedettä - jopa välimuisti voi vaikuttaa

Lennon hinnassa voi vähälläkin vaivalla ja vertailulla säästää paljon. Hinnat vaihtelevat muun muassa vuodenaikojen ja varaustilanteen mukaan.

Finnairin tekniikka marssi ulos - satoja lähti kotiin

Mekaanikkojen äkkilähtö saattaa johtaa lentojen perumisiin. Ulosmarssi johtuu 310 työpaikan leikkausilmoituksesta torstaina.

Syysloman suorat lennot täynnä

Äkkilähtö etelän lämpöön syyslomalle ei enää onnistu suoraan Joensuusta. Syysloman suorat lennot on myyty loppuun jo kuukausia sitten.

Älä jää odottamaan äkkilähtöjä, jos mielit jouluksi muualle

Hyvät uutiset: Tänä vuonna voi helposti pitää pitkän joululoman. Ja ei-niin-hyvät uutiset: Jos haluaa viettää joululoman ulkomailla, matka kannattaa varata nyt. Ja siitä on oltava valmis maksamaan.

Kymenlaaksolaiset lähtevät aurinkorannoille sadetta karkuun

Kesän ilmat ovat vaikuttaneet äkkilähtöjen myyntiin kaikkialla Suomessa. Myös kymenlaaksolaiset pakkaavat mielellään varvassandaalit mukaan ja lähtevät lämpimämpiin maisemiin. Tuttujen kohteiden lisäksi risteilyistä on tullut viimeaikoina suosittuja.

Äkkilähtijä voi törmätä valuuttapulaan

Äkkilähdöt houkuttelevat edullisuudellaan, mutta kohdemaan käteisvaluutan vaihtaminen saattaa osoittautua odotettua mutkikkaammaksi. Pankkien konttorit suosittelevat tilaamaan vieraat valuutat etukäteen ja niiden toimitusaika voi venyä matkalaisen hermoja kiristäen. Hyvällä onnella valuuttaa voi suuremmissa konttoreissa olla.

Matkanjärjestäjät luopuvat painetuista hinnoista

Matkanjärjestäjät siirtyvät valmismatkojen myynnissä dynaamiseen hinnoitteluun. Se tarkoittaa sitä, että suurimmat matkanjärjestäjät luopuvat painettavista hinnastoista ja jatkossa valmismatkan hinta voi vaihdella päivittäin kysynnän mukaan.

Finavian Haapasalo: Minut irtisanottiin

Finavian entinen toimitusjohtaja Samuli Haapasalo kertoo YLE Uutisille, ettei hän lähtenyt omasta halustaan yhtiöstä. Finavia tiedotti maanantaina yllättäen toimitusjohtajan vaihtumisesta. Finavian mukaan yhtiön hallitus ja Haapasalo olivat sopineet, että Haapasalo jättää tehtävänsä maanantaina.

Suomalaiset matkaavat Karibialle ja Afrikkaan

Suomalaisten kiinnostus kaukomatkoihin on palannut. Matkojen kysyntä on palautunut talouskriisiä edeltäneelle tasolle. Entistä harvempi jää odottelemaan äkkilähtöä.

Äkkilähdöt ja venäläiset Lapin matkailun pelastus

Brittien tehomarkkinointi ja venäläiset uuden vuoden juhlijat ovat pelastamassa Lapin joulun. Jouluchartereita myydään nyt äkkilähtöhintaan 25 prosenttia halvemmalla. Venäläiset lisäsivät lentoja viime tipassa.

Suorat lomalennot Lappeenrannasta suosittuja

Kaikki suorat lomalennot Lappeenrannan kentältä ovat toteutuneet tänä vuonna. Muualla Suomessa lentoja maakuntakentiltä on vähäisen kysynnän vuoksi peruttu.

Äkkilähdöt hurjassa suosiossa

Kysyntää selittävät hintojen raju putoaminen sekä Suomen epävakaiset ilmat ja koululaisten loma.

Etelän äkkilähdöt myyty melkein loppuun

Kolea kesäsää on lisännyt halpojen etelänmatkojen suosiota. Matkatoimistojen mukaan halpoja matkoja on myyty niin paljon, että esimerkiksi alle 600 euron hintaisia äkkilähtöjä on enää vaikea saada.