Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Legginsit jälleen riidan aiheena: estivät pääsyn lennolle Yhdysvalloissa

Vartalonmyötäisten legginsien käytöstä on tapeltu myös kouluissa ja lehtien yleisönosastoilla.

Mitä ovat treggingsit, flaret ja boyfriendit? Kielitieteilijä selittää, miksi ostat mieluummin leggingsit etkä joustikkaita

Mitä eroa on leggingseillä, treggingseillä ja jeggingseillä? Housujen nimet ja niiden erot eivät avaudu tavan tallaajalle. Vaikka ymmärrettävyys kärsisi, esimerkiksi leggingsejä ei ole psykologisista ja muotisyistä haluttu suomentaa sääryleiksi.

Keksi suomenkielinen nimi boyfriendeille, leggingseille ja muille muotivaatteille!

Kun kauppoihin ilmestyy uusia housumalleja, niitä myydään vieraskielisin nimin. Mom fit myy paremmin kuin äitifarkut – vai onko näin? Ostaisitko mieluummin vaatteita, joita myydään suomenkielisin nimin? Miten suomentaisit flaret ja boyfriendit?

Makia ponnisti kellarista Keski-Eurooppaan – Suomen katuvaatemerkit etsivät menestyskaavaa

Suomessa on tehty katuvaatemuotia jo parinkymmenen vuoden ajan, mutta suuret menestystarinat ovat olleet harvassa. Poikkeuksen tekee lähinnä miesten vaatteita valmistava Makia, joka on kasvamassa kansainväliseksi vaatemerkiksi.

American Apparel hakeutui konkurssiin – mutta leggingsit kestävät

Nuorten vaatettajana ja roiseista mainoskampanjoista tunnettu amerikkalainen muotikauppa on hukkumassa velkoihinsa. American Apparelin ehkä ikonisin vaatekappale on vihatut ja rakastetut leggingsit.

Qatarilaiset aloittivat kampanjan ulkomaalaisten liian vähäistä vaatetusta vastaan – "Legginssit eivät ole housut"

Kampanjoijat alkoivat tällä viikolla jakaa lentolehtisiä ulkomaalaisille. Niillä pyritään levittämään tietoisuutta paikallisista pukeutumistavoista.

Minishortsit valtasivat katukuvan

Nyt on trendikästä kulkea pikku-pikku-lahkeellisissa. Vaan joko lahje on liian lyhyt?

Voimakaksikko veti fiiliksellä finaalin

Toholampinen voimakaksikko Hanna-Maija Jokela ja Ritva Björkbacka tuntevat olevansa voittajia, vaikka voimakaksikoiden valtakunnallisen finaalin voittoa ei irronnutkaan. Urheilukärpäsen puremina molemmat huokuvat hyvää oloaan - urheilu on tullut elämään pysyvästi.

Pärjäisitkö kuukauden kuudella vaatteella?

Yhdysvalloissa on jo pitkään pyörinyt kulutusta hillitseviä kampanjoita ja nyt ne ovat rantautuneet meillekin. Uusi Musta -blogin pitäjät haastavat lukijansa elämään syyskuun ajan kuuden vaatekappaleen voimin.

Muoti suosii sukkahousubisnestä

Nanso Groupin hienosukkatehdas Torniossa on niitä harvoja kotimaisia vaateteollisuuden toimijoita, jotka ovat pystyneet investoimaan ja palkkaamaan uutta henkilökuntaa viime vuosina. Taloustaantuma on jopa suosinut sukkahousubisnestä, samoin vallitseva muoti.

Lasten muoti vaikuttaa nykyään aikuisten muotiin

Nykymuoti ammentaa lasten vaatteista. Tutkija Annamari Vänskän mukaan muotia olevat sukkahousut ja leggingsit kertovat siitä, että nykykulttuurimme palvoo lapsuuden viattomuutta. Lasten ja aikuisten raja onkin tutkijan mukaan nykyään häilyvä.

Suuri leggins-numero

Radio Savon Petri Julkunen arvioi asiantuntemuksella ja maalaisjärjellä muotituulia tässä viikottaisessa muotiblogissaan. Miksikö? Koska jonkun se on tehtävä. Ja se joku on tällä kertaa Julkunen.