Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Sairaanhoitajaopiskelijat odottavat tulevaisuuden työelämältä hyvinvointia ja arvostusta: "Jos olot eivät olisi kunnossa, vaihtaisin työpaikkaa"

Sairaanhoitajaopiskelijat odottavat tulevaisuuden työelämältä inhimillisiä työoloja ja hyvinvoivia kollegoita. Kajaanin ammattikorkeakoulun opiskelijat kokevat, että jos työolot eivät kohtaa omia odotuksia, työpaikka lähtee vaihtoon.  

Koulutuskeskus Salpaus käynnisti lähihoitajan verkko-opinnot – opiskelut etenevät joustavasti töiden ohessa

Verkkopainotteisen teoriaopiskelun lisäksi opintoihin kuuluu myös myös esimerkiksi käytännön oppimista työpaikalla.

Kristiinankaupunki satsaa lähihoitajakoulutukseen, syynä pahentunut työvoimapula

Kristiinankaupungissa alkaa lähihoitajakoulutus, joka on kaksikielinen. Koulutuksen avulla on tarkoitus helpottaa hoitoalan henkilöstöpulaa.

Päijät-Hämeen keskussairaalan päivystysosasto sai tunnustuksen ansiokkaasta koronahoitotyöstään

Päijät-Hämeen keskussairaala on yksi kolmesta Ihmisen parhaaksi 2021 -palkinnon saajasta.

Hämeenlinnassa työskentelevä hoitaja Hanna Jokinen hoitoalan kuormittavuudesta: "Pohditaan, pääsisikö työhön, jossa ei ole vastuussa ihmishengistä"

Suojavarusteissa työskenteleminen ja huoli altistumisesta koronataudille ovat uuvuttaneet hoitotyön ammattilaisia korona-aikaan. Stressiä lisäävät myös työvuorojen nopeat muutokset sekä sijaispula. Työpaikan hyvä yhteishenki nostaa hoitajien mielialaa.

Kesäasukkaat toivovat Keski-Karjalaan parempia tietoliikenneyhteyksiä helpottamaan etätyön tekemistä

Lähes puolet vastaajista tekee tai on tehnyt mökillä etätöitä. Suurimmaksi työnteon esteeksi koettiin huonot nettiyhteydet. Vajaa kymmenen prosenttia olisi myös valmis myymään omaa osaamistaan mökkikuntaan.

Inari varautuu iäkkäiden asukkaiden määrän kasvuun

Kunta aikoo lisätä kotihoidon tukemista ja ostaa palveluasuntopaikkoja yksityisiltä yrityksiltä.

Isojoki aikoo tukea sote-työntekijöiden rekrytointia tarjoamalla alkuun ilmaista asumista

Jos kunnanhallitus hyväksyy Tuu töihin Isojoelle -kampanjan, paikkakunnalle sote-töihin muuttava saisi asua vuoden aikana kuusi kuukautta ilmaiseksi Isojoen kunnan vuokra-asunnossa.

Laitila etsii neljä lähihoitajaksi koulutettavaa kansainvälisen osaajatuonnin kautta

Yhteistyötä tehdään WinNovan kanssa. Tavoitteena on aloittaa lähihoitajan oppisopimuskoulutus elokuussa 2022.

Muoviala työllistää yhä enemmän Pohjois-Karjalassa, kovin työvoimapula vaivaa hoito- ja sosiaalialaa

Tuoreen ammattibarometrin mukaan maakunnassa toimivat muovialan yritykset ovat edellisen vuoden aikana palkanneet paljon uusia työntekijöitä, ja kasvun odotetaan jatkuvan. Samoin metallialalla esimerkiksi hitsaajia tarvitaan vastaisuudessa töihin nykyistä enemmän.

Yksinhuoltajalla oli vihdoin varaa kokeilla kallista adhd-lääkitystä – osa koronatestaajista on tehnyt hyvän tilin ylitöillä, mutta pian se loppuu

Työntekijöitä on houkuteltu näytteenottoon ja muuhun koronatyöhön paremmalla palkalla. Nyt runsain ylitöiden aika näyttää kuitenkin olevan ohi, sillä koronatestimäärät ovat puolittuneet uusien linjausten takia.

Hoitoalan maine on kärsinyt, tulijoita on silti – Jaana Mikkola halusi palata sairaanhoitajaksi 25 vuoden tauon jälkeen

Moni harkitsee hoitoalalta lähtemistä, mutta alalle palaava näkee vetovoimatekijöitä ja uskoo kestävänsä kiireisen arjen paineet. "Kaikissa ammateissa on myös niitä kovia paikkoja", Jaana Mikkola sanoo.

Tuusniemi irtisanoi lähihoitajan työsopimuslain vastaisesti – irtisanotulle 12 000 euron korvaus

Kunta irtisanoi lähihoitajan työsuhteen koeaikapurkuna vaikka työsopimuksessa ei ollut koeaikaa. Myös työntekijän kuulemisessa oli puutteita.

Kukaan ei tiedä, monellako hoivatyöntekijällä on koronarokote – nyt THL:n pääjohtaja ajaa heille rokotevaatimusta, lähihoitajat kavahtavat

Terveysviranomainen ja hoitajaliitto ovat eri mieltä siitä, pitäisikö vanhusten tai syöpäsairaiden kanssa työskenteleviltä hoitajilta edellyttää koronarokotetta. Nyt kukaan ei tiedä, kuinka moni hoitajista on ilman suojaa.

Kuka meitä hoitaa tulevaisuudessa? Konkarit eläköityvät eikä hoitotyö houkuttele nuoria – vakituisiinkaan paikkoihin ei tule hakemuksia

Tampere tarvitsee yli 600 uutta hoitoalan ammattilaista lähivuosina. Jo nyt tekijöistä on pula, eikä ala vedä nuoria opiskelijoita. Valmistuvien hoitajien määrä vähenee koko ajan.

THL:n seuranta: Vanhusten hoivayksiköiden henkilöstömäärissä alimitoitusta myös Kanta-Hämeessä

Kanta-Hämeessä yhdeksän vanhusten ympärivuorokautisen hoivan yksikköä ei täyttänyt THL:n kevään seurannassa vaatimuksia henkilöstömitoituksesta. Koko maassa mitoituksen alittaneiden yksiköiden määrä lisääntyi neljä prosenttiyksikköä marraskuusta.

THL: Lakiin sidotun vanhuspalveluiden henkilöstömitoituksen alittaa 10 prosenttia ympärivuorokautisista yksiköistä

Osa ei pääse edes edellisen vuoden velvoitteeseen. Rekrytointiongelmat voivat jatkuessaan THL:n mukaan johtaa siihen, että yksiköt laskevat asiakasmääriään, jotta mitoitus saavutetaan.

Lähihoitajaksi haki Samiedulla keväällä vain neljä henkeä – oppisopimuskoulutukseen hakijoita oli yli kymmenkertaisesti

Samiedun lähihoitajakoulutukseen haki kevään yhteishuassa ainoastaan neljä ihmistä. Jotta hoitajia saataisiin koulutettua lisää on nyt keksitty oppisopimuskoulutus, joka on kerännyt selvästi enemmän kiinnostusta.

Filippiiniläishoitajat toivat hoivakotiin iloa ja energiaa: koulutuspilotissa luodaan mallia, jotta Alona Lee Evalaroza saisi seuraajia Suomeen

Suomen hoitajapulaan haetaan helpotusta Filippiineiltä. Pirkanmaalaisessa koulutuspilotissa on rekrytoitu 20 filippiiniläistä sairaanhoitajaa, joista koulutetaan hoiva-avustajia Suomeen. Ensimmäiset työpäivät ikäihmisten yksikössä sujuivat hyvin.

Työttömyys laski Kanta-Hämeessä vuodentakaisesta – eniten vapaita työpaikkoja on muun muassa lähihoitajille ja vartijoille

Kanta-Hämeessä oli heinäkuun lopussa lähes 8 800 työtöntä työnhakijaa. Laskua viime vuoden vastaavaan ajankohtaan on yhdeksän prosenttia.

Lempäälä haluaa palkata hoitotyöhön lisää vakituisia sijaisia

Hoitajapula vaikeuttaa sijaisten saantia äkilliseen tarpeeseen, joten suuntaus on kohti sijaispankkia.

Mikkelissä aletaan kouluttaa lähihoitajia – jatkoa ministeriön muuallakin Etelä-Savossa tukemalle koulutukselle

Koulutuksella tavoitellaan lisää lähihoitajia alueelle. Opetus- ja kulttuuriministeriön tukema koulutus alkaa Mikkelissä syyskuussa ja koulutukseen osallistuvien arvioidaan valmistuvan ammattiinsa syksyllä 2023.

Vaasassa halutaan saada TE-toimiston työnhakijoita takaisin hoitotyön pariin jatkokoulutuksen avulla

Elokuussa TE-toimiston työnhakija-asiakkailla on mahdollisuus hakea koulutukseen, jonka avulla avautuu työsuhde Vaasan kaupungin palveluksessa. Vaatimuksena on jonkinasteinen hoitoalan koulutus.

Ajokortti ei riitä, omaa autoa vaaditaan varsinkin hoitoalalla – Superin puheenjohtaja: "Aikamoinen vaade, kun vuotuinen bruttopalkka on alle 30 000"

Omaa autoa vaaditaan yllättävään moneen työpaikkaan. Tyypillisiä ovat kotihoito, rakennus- ja korjausalan työt ja siivous. Tasavertaisista työnhakijoista voidaan valita se, jolla on oma auto käytössään.

Sairaanhoitajien rekrytointi Päijät-Hämeeseen käynnissä Filippiineillä

Akuuttiin hoitajapulaan nyt rekrytoitavat hoitajat eivät ehdi apuun, sillä muun muassa kielikoulutus vie aikaa.

Hoitajapula kurittaa myös kotihoitoa – lahtelaisyritys irtisanoi yli 10 sopimusta, koska väki ei riitä

Työvoimaa ei valmistu oppilaitoksista tarpeeksi, ja sijaisia on vaikea löytää.

Attendo tyhjentää hoivakotinsa Kuopion maaseudulla, kun viranomaiset puuttuivat paikan hoitajapulaan – uusia työntekijöitä ei löytynyt

Attendon hoivakodin vanhukset siirretään hoitajapulan vuoksi pois Muurutvirran palvelukodista. Kuopion kaupunki järjestää vanhuksille korvaavan hoitopaikan. Kehitysvammaisten hoito jatkuu yksikössä entiseen tapaan.

Viisi yleisön suosikkijuttua sunnuntaiaamuusi: lähihoitaja kertoo, miten menetti tuhansien palkkasaatavat, tapasimme Kuhmosta pelastetun karhunpennun

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle lukijoitamme eniten kiinnostaneita juttuja, jotka saatoit viikolla arjen kiireessä ohittaa.

Siilinjärven kunta vakinaistaa hoitoalan työntekijöitä

Vakinaistaminen koskee pitkään sijaisuuksia tehneitä työntekijöitä.

Sairaanhoitajista ja lähihoitajista huutava pula Seinäjoella, Attendon hoivakoti haki hätäapua somessa – rekrytointi vaikeaa etenkin kotihoidon paikkoihin

Seinäjoella palveluiden tarve on kasvanut, mikä on lisännyt myös hoitajien tarvetta. Työntekijöitä on jouduttu etsimään jopa Facebookista ja muutama vakipaikkakin on täyttämättä. Etenkin kotihoitoon on vaikeaa löytää työntekijöitä.

Ikäihmiset haluavat elää kotona, mutta hoitajista on huutava pula – “Jatkuvasti tehdään yli 14 tunnin työvuoroja”, sanoo lähihoitaja Emilia Vilokkinen

Pelkästään Helsingin, Tampereen, Turun ja Jyväskylän kesähoitajien vaje on 500 työntekijää. Töissä olevien hoitajien päivät venyvät ja taukojen pitäminen tekee tiukkaa. Kotihoidossa pelätään, että tilanne vain pahenee hoitajamitoituksen kiristyessä.

Essote kouluttaa ammattilaisia kotihoitoon – luvassa varma työpaikka

Essotella on huutava pula kotihoidon ammattilaisista. Kuuden viikon koulutuksesta uskotaan olevan apua raskaaseen tilanteeseen.

Kuopio yrittää torjua lähihoitajapulaa ottamalla kesän ajaksi käyttöön ylimääräisiä korvauksia

Kuopion kaupunki lupaa kesälomansa peruvalle lähihoitajalle 400 euron kertakorvauksen sekä ylimääräisestä työvuorosta 160 euron korvauksen. Muutos on voimassa syyskuun puoliväliin saakka.

Satasairaalassa ei pulaa sijaisista – muualla maassa kesätyöntekijöiden pestaamisessa ollut vaikeuksia

Satasairaalaan on saatu palkattua kesäsijaisiksi riittävästi sairaanhoitajia ja lähihoitajia eikä toimintoja jouduta sulkemaan sijaispulan vuoksi.

Hoitohenkilöstön kesäsijaisten puute pahenee Pirkanmaan kunnissa: vuodeosastot voivat ruuhkautua eikä kotihoitoon ehkä pääse asiakkaaksi

Terveydenhuollon kesäsijaisista on Pirkanmaalla pahin pula pitkiin aikoihin. Pätevien sairaanhoitajien ja lähihoitajien palkkaaminen kesäksi on vaikeutunut selvästi. Sijaispula pakottaa jopa sulkemaan vuodeosastoja ja nipistämään vanhusten palveluista.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä valitsi kumppanin filippiiniläishoitajien rekrytointiin

Tavoitteena on turvata työvoiman riittävyyttä vanhuspalveluissa.

Sote-alalla kova työvoimapula Etelä-Savossa

Sosiaali-ja terveysalalla on selvä työvoimapula. Lisäksi muun muassa hitsaajista on pulaa. Myyjiä tuntuu olevan maakunnassa sen sijaan enemmän kuin tarpeeksi.

Riihimäki palkkaa nopealla aikataululla 10 lähihoitajaa

Rekrytoinnit liittyvät muun muassa itäisen alueen kotihoidon siirtoon Stella Kotipalvelut Oy:ltä kaupungin palveluksi. Siirtoon liittyen kaupunki perustaa uuden kotihoidon tiimin, johon rekrytoidaan lähihoitajien lisäksi myös sairaanhoitaja.

Vaasa jatkaa hoitajien kesäsijaisten hakuaikaa toukokuun loppuun

Kesätöitä on tarjolla lähihoitajille, sairaanhoitajille ja alan opiskelijoille. Sairaanhoitajan tehtäviin edellytetään sairaanhoitajan tutkintoa. Työtä voivat hakea alan opiskelijat, joilla on suoritettuna vähintään 140 opintopistettä.

Työttömiä työnhakijoita on Etelä-Karjalassa viime vuotta vähemmän – suhteellisesti eniten työttömien määrä laski Parikkalassa

Suurimmassa osassa kaakkoissuomalaisia kuntia työttömien määrä laski maaliskuussa verrattuna viime vuoteen. 

Enää viikko hakuaikaa 40 lähihoitajan oppisopimuskoulutukseen

Työpisteet sijaitsevat Juuassa, Nurmeksessa, Lieksassa, Ilomantsissa, Kiteellä, Rääkkylässä ja Tohmajärvellä.

Muusikosta tuli lähihoitaja ja ravintola-ammattilaisesta puutarhuri – tapasimme kaksi tyytyväistä korona-ajan ammatinvaihtajaa

Koronan riepottelema työtilanne on vienyt monet koulun penkille, uuteen ammattiin ja yrittäjäksi.

Hoitajapula piinaa yhä vakavammin – Keski-Suomessa vanhusten hoivakoti sulkee ovensa, koska pätevää ja pysyvää henkilökuntaa ei ole saatu

Esimerkiksi Keski-Suomessa on ollut paikoin jo pitkään vaikeuksia saada vanhustenhoitoon pätevää ja pysyvää henkilökuntaa.

Siun soten hoitajille maksetaan 100 euron hälytyskorvaus

Pohjois-Karjalan hoitajapulaan pyritään kehittämään ratkaisuja.

Oulun kaupunginsairaalan hoitajille suunnitellaan palkkiota raskaista työviikoista koronakriisin keskellä

Kaupungin johdon kokouksessa 15. huhtikuuta on tarkoitus linjata, minkä suuruisella palkkiolla hoitohenkilöstöä huomioidaan.

Raportti: rakennusalan työntekijöillä nyt isoin riski sairastua koronaan – Katso lista suurimmassa tartuntavaarassa olevista ammattiryhmistä

Terveydenhuollon työntekijät ja opettajat eivät ole enää suurimmassa koronariskissä olevien ammattiryhmien joukossa.

Yli sata sai tartunnan ja 19 kuoli, kun korona teki tuhoa sairaalassa Oulussa – hoitajat ovat johdon kanssa eri mieltä siitä, miksi näin kävi

Oulun kaupunginsairaalan koronarypäs on otettu selvitykseen Pohjois-Suomen aluehallintovirastossa.

Lomautettujen määrä nousi Kaakkois-Suomessa 100 prosenttia viime vuodesta – avoimia työpaikkoja on nyt lähes 20 prosenttia viime vuotta enemmän

Työttömien työnhakijoiden määrä on kasvanut viime vuodesta, mutta toisaalta avoimia työpaikkoja on nyt tarjolla lähes viidenneksen viime vuotta enemmän.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle