Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Nikki Haley

Entinen YK-lähettiläs Nikki Haley aikoo haastaa Donald Trumpin republikaanien esivaalissa

Haley on ensimmäinen Trumpin haastajaksi ilmoittautunut republikaanipoliitikko. Hänen kannatuksensa on kuitenkin kaukana Trumpista.

Jäätanssijat Juulia Turkkila ja Matthias Versluis liukuvat kohti tuomareita.

Maanantai 30.1.2023 (tv)

Tuulivoima. Trump. Jäätanssista mitali Suomeen. Sää.

Trump puhuu, taustalla USA:n lippu.

Analyysi: Trumpin matka tuntematonta kohti on alkanut – päätyykö se Valkoiseen taloon tai vankilaan?

Kiistelty entinen presidentti Donald Trump ei ole kampanjapuheensa perusteella muuttunut, mutta hänen olosuhteensa ovat, kirjoittaa Ylen Yhdysvaltain-toimittaja Juri von Bonsdorff.

Donald Trump.

”Tiekartta oikeuden toteutumiseksi” – Yhdysvaltain kongressin tutkintakomitea suosittaa syytteiden nostamista Trumpia vastaan

Komitean seitsemän demokraattijäsentä ja kaksi republikaanijäsentä olivat sitä mieltä, että entinen presidentti Donald Trump pitäisi asettaa rikossytteisiin vajaan kahden vuoden takaisista tapahtumista.

Erikoissyyttäjäksi nimetty Jack Smith istuu harmaassa oikeussalissa.

Yhdysvalloissa oikeusministeri asetti erikoissyyttäjän hoitamaan Trumpiin kohdistuvia tutkintoja

Entinen presidentti Trump sanoo Bidenin hallinnon yrittävän estää hänen valintansa presidentiksi. Valkoisen talon mukaan nykyinen presidentti Biden ei tiennyt oikeusministerin ratkaisusta etukäteen.

Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump ja puoliso Melania Trump saapuvat yhdessä lehdistötilaisuuteen.

Analyysi: Trump pyrkii jälleen presidentiksi, koska hyökkäys on paras puolustus

Vaikka Trumpin presidenttipyrkimykset varmistuivat tiistai-iltana, entisen presidentin poliittinen tulevaisuus on kaikkea muuta kuin selvä, kirjoittaa Ylen Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Iida Tikka.

Trump osoitteli sormellaan laatumediaa ja syytteli sitä tuttuun tapaansa valemediaksi.

Trump koetti varastaa huomion välivaaleissa – lue tästä, millaisia keinoja entinen presidentti käyttää päästäkseen uudelleen valtaan

Donald Trump mollasi "valemediaksi" kutsumiaan tiedotusvälineitä. Tämä ei ole sattuma, vaan tietoinen taktiikka varmistaa omien väitteiden läpimeno.

Mary Peltola miehensä ja kampanjaväkensä kanssa pöydän ääressä.

Alaskan kongressiedustajaksi valittiin ensi kertaa alkuperäiskansan edustaja – Mary Peltola voitti Sarah Palinin "hellittämättömän positiivisella" kampanjallaan

Mary Peltola löi vaalissa paluuta politiikkaan tehneen, entisen republikaanien varapresidenttiehdokas Sarah Palinin. Suomalaisesta sukunimestään huolimatta Peltola edustaa Alaskan jupik-alkuperäiskansaa.

Donald Trumpin kuva heijastuu valkokankaalle kongressin istuntosalissa.

Trumpin kosto – näin kovia ovat kokeneet Liz Cheney ja muut entistä presidenttiä vastaan nousseet republikaanit

Kymmenestä Donald Trumpin virkarikostutkintaa tukeneesta republikaanisesta kansanedustajasta vain kaksi näyttää pystyvän nyt jatkamaan poliittista uraansa.

Liz Cheney Wyomingin osavaltion vaalipiiristä hävisi tiistaina republikaanipuolueen esivaalin

Trumpin kärkevä kriitikko hävisi tärkeät vaalit – entinen presidentti juhli puoluetoverinsa tappiota

Entisen varapresidentin tytär Liz Cheney tunnetaan entisen presidentin Donald Trumpin kärkevänä vastustajana republikaanipuolueessa.

FBI teki Trumpin Mar-a-Lagon kartanolle kotietsinnän – nyt perusteita vaaditaan julki.

Oikeusministeri yrittää paljastaa Trumpin bluffin – Trump kehottaa julkistamaan kartanonsa etsintäluvan välittömästi

Trumpin kartanon etsinnälle lupaa hakenut oikeusministeri pyysi oikeuden päätöksen julkistamista sen jälkeen, kun asiasta nousi kohu. Trump ehtii halutessaan vielä vastustaa julkistamista.

Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump käsi pystyssä.

Trump ei suostunut vastaamaan New Yorkin osavaltion syyttäjän kysymyksiin

Trump oli kuultavana New Yorkissa liittyen osavaltion syyttäjän tutkintaan siitä, oliko Trumpin perheen omistama yhtiö paisuttanut kiinteistöjen arvoja ja toisaalta välttänyt myös veroja.

Trumpin kannattajat tuomitsivat FBI:n tekemän kotietsinnän

FBI teki kotietsinnän Donald Trumpin kartanoon – ex-presidentin kannattajat pitävät kohtelua törkeänä: "He pelkäävät, että hän voittaa taas"

FBI teki Yhdysvaltojen entisen presidentin Donald Trumpin kartanoon kotietsinnän. FBI ei ole vielä kommentoinut etsinnän tarkoitusta.

Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken

Yhdysvaltain ulkoministeri Blinken antoi ymmärtää Suomen haluavan Naton jäseneksi

Blinken kommentoi Suomen jäsenyyshaluja yhdysvaltalaiskanavan haastattelussa.

Collage av två bilder. Till vänster syns Donald Trump-anhängare utanför Capitolium 6.1.2021. Till höger syns Donald Trump som tittar åt sidan och ler.

Trump yritti estää Capitolin valtaukseen liittyvien papereiden luovuttamisen – oikeus hylkäsi pyynnön: "Presidentit eivät ole kuninkaita"

Valkoisen talon dokumentteja kongressitalon valtaukseen liittyen on 770 sivua. Entinen presidentti Donald Trump aikoo valittaa oikeuden päätöksestä luovuttaa paperit tutkintakomitealle.

Trumpin kohupuhe

Yksi lause paljasti fasismia tutkineelle historioitsijalle, millainen johtaja Donald Trump on: "Vain yksinvaltias puhuu ihmisen ampumisesta"

Amerikkalainen Ruth Ben-Ghiat liittää kirjassaan Mahtimiehet Donald Trumpin samaan joukkoon fasisti Mussolinin ja sotilasdiktaattori Pinochetin kanssa. Hänen mukaansa Trump yritti Yhdysvalloissa vallankaappausta.

Bill Clinton osallistui Joe Bidenin virkaanastujaisseremoniaan.

Yhdysvaltain ex-presidentin Bill Clintonin on määrä päästä sairaalasta sunnuntaina

Clinton joutui sairaalaan tiistaina tulehduksen vuoksi.

Kamala Harris.

Kirjeenvaihtajalta: Varapresidentti Kamala Harrisista tuli krooninen alisuorittaja

Kamala Harrisin piti olla Joe Bidenin hallinnon valovoimainen tähti, mutta hän on jäänyt parrasvalojen varjoon ja epäkiitollisiin tehtäviin, arvioi Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Mika Hentunen.

Nainen istuu tiistaina Sears-baarissa New Yorkissa samalla, kun Cuomoa koskeva tiedotustilaisuus on meneillään televisiossa.

Yhdysvalloissa kärkipoliitikko joutunee eroamaan seksuaalisen ahdistelun takia – eikä kuvernööri Andrew Cuomo suinkaan ole ensimmäinen tapaus

New Yorkin demokraattikuvernöörin ero on todennäköisesti vain ajan kysymys sen jälkeen, kun osavaltion oikeusministerin raportti syytti häntä 11 naisen seksuaalisesta ahdistelusta ja presidentti Joe Biden vaati häntä eroamaan.

Donald Trump

Yhdysvaltain oikeusministeriö: Ex-presidentti Trumpin pitkään panttaamat verotiedot annettava kongressille

Yhdysvaltain edellisen presidentin Donald Trumpin verotiedoista on kiistelty jo vuosia. Kongressin verovaliokunta on vaatinut tietoja selvittääkseen, oliko entinen presidentti noudattanut verolakeja. Trumpin hallinto kieltäytyi luovuttamasta tietoja.

Poliisit kertovat väkivallasta kongressimellakan yhteydessä

Trumpin kannattajien hyökkäys kongressiin oli "turistikierros" ja "rakkausjuhla" – näillä valheilla historiaa yritetään kirjoittaa uusiksi

Merkittävät republikaanipoliitikot ovat esittäneet useita perättömiä väitteitä kongressitalon tammikuisesta valtauksesta. Väkivaltaisia tapahtumia pyritään vähättelemään ja syytä tapahtuneesta vierittämään demokraattien niskoille.

Kongressin valtaajia lippuineen pyörii ja huutaa kongressin sisällä.

Kongressitalon valtausta tutkivasta erityiskomiteasta tuli poliittinen kiistakapula – tästä Yhdysvaltain poliittisissa kahinoissa on kyse

Demokraatit kannattivat puoluerajat ylittävää erityiskomiteaa, joka tutkisi loppiaisen tapahtumia. Republikaanit suhtautuivat komitean perustamiseen nihkeästi. Loppujen lopuksi demokraattien toivoma erityiskomitea saatiin aikaiseksi, mutta kovalla hinnalla.

Allen Weisselberg saapumassa oikeuden eteen New Yorkissa.

Trumpin konsernin talousjohtajan rikossyytteet julki – Trump: tämä on poliittisen noitavainon jatkoa

Syytteet voi vahingoittaa Trumpin yrityksen suhteita pankkeihin ja yhteistyökumppaneihin merkittävästi, sekä vaikeuttaa Trumpin tulevaisuutta politiikan parissa.

Trump International Hotelin julkisivu Washington D.C.:ssä kuvattuna metalliaidan läpi.

Mediat: Trumpin konsernia ja sen talousjohtajaa vastaan on nostettu syytteet New Yorkissa

Syytteiden kerrotaan liittyvän väitteisiin, joiden mukaan konsernin johdon etuuksista ei olisi maksettu veroja.

Donald Trump kampanjatilaisuudessa Wellingtonissa, Ohiossa.

Trump ei kertonut selkeästi tulevaisuuden aikeistaan ensimmäisessä kampanjatilaisuudessa Washingtonista lähtönsä jälkeen

Trump toisti tuttuja perättömiä väitteitään vaalivilpistä ja maalaili dystooppisia näkymiä demokraattien hallitsemasta valtiosta. Trump myös vain vihjaili, että hän voisi harkita ajatusta yrittää Valkoiseen taloon uudelleen.

William Barr

Trumpin-aikainen oikeusministeriö urkki salaa demokraattien ja toimittajien viestitietoja – Bidenin oikeusministeriö aloitti tutkinnan

Urkinnan tavoitteena oli tunnistaa Trumpin hallinnon sisäisiä tietovuotajia. Senaatin demokraatit vaativat Trumpin-aikaisia oikeusministereitä kuultavaksi asiassa. Entinen oikeusministeri William Barr sanoo, että ei muista kuulleensa asiasta aikoinaan mitään.

Kamala Harris Guatemalassa: "Älkää tulko Yhdysvaltoihin"

Kamala Harris Väli-Amerikan siirtolaisille: "Älkää tulko Yhdysvaltoihin – teidät käännytetään takaisin"

Varapresidentin mukaan Yhdysvallat pyrkii torjumaan paperittomien siirtolaisten saapumista paneutumalla ilmiön juurisyihin Väli-Amerikan maissa. Joe Bidenin maahanmuutopolitiikkaa kritisoivat sekä republikaanit että vasemman laidan demokraatit.

Matt Walton johtaa Lincoln Project -järjestön toimintoja Virginiassa.

Nuori republikaanien toisinajattelija Ylelle: “En näe mahdollisuuksia puolueen yhdistymiseen” - Republikaanien kriitikot uhkaavat perustaa uuden puolueen Trumpin takia

Republikaanipuolue on menettänyt viime kuukausien aikana tuhansia vaikutusvaltaisia jäseniään. Donald Trumpin ote puolueesta on pysynyt tiukkana.

Liz Cheney republikaanien tiedotustilaisuudessa 14. huhtikuuta.

Republikaanipuolue potki Liz Cheneyn pois johtajistosta – Yle listasi viisi kysymystä ja vastausta Trumpin vastustajaksi kääntyneestä kongressiedustajasta

Yhdysvaltain kongressin edustajainhuoneen republikaaniryhmä on äänestänyt Liz Cheneyn johtajistosta erottamisen puolesta. Cheneyn kohtalo osoitti, kuinka tiukasti Yhdysvaltain republikaanipuolue on yhä kytköksissä Donald Trumpiin.

Maski kasvoillaan oleva Liz Cheney seisoo yksin kongressin istuntosalissa.

Republikaanieliittiin kuuluva Liz Cheney uhmasi Trumpia ja nyt hänet yritetään syrjäyttää – trumpilaiset vahvistavat asemiaan puolueessa

Kongressin edustajainhuoneen republikaanien johtoon kuuluva Liz Cheney on menettämässä paikkansa Donald Trumpin tukijoiden masinoimassa kisassa. Syrjäyttäminen olisi viimeisin osoitus republikaanipuolueen muuttumisesta trumpilaisten puolueeksi.

Donald Trump puhuu.

Trump julkaisi sivuillaan viestitoiminnon – Facebookilta odotetaan päätöstä ex-presidentin tilin jatkosta

Trump oli aiemmin kertonut avaavansa uuden sosiaalisen median alustan. Trumpin avustajan mukaan viestiketju ei ole kyseinen alusta. Trumpin sosiaalisen median käyttäjätilit ovat olleet suljettuina keväästä lähtien.

Walter Mondale

Jimmy Carterin varapresidentti Walter Mondale on kuollut

Mondale tuki horjumatta edistyksellisiä poliittisia arvoja.

 Annegret Kramp-Karrenbauer ja Lloyd Austin

Yhdysvallat peruu Trumpin aikeen vetää joukkoja Saksasta – sinne lähetetäänkin 500 sotilasta lisää

Edellisen presidentin Donald Trumpin hallinto suunnitteli vetävänsä Saksasta noin 12 000 sotilasta.

Donald Trump osoittaa sormella puhuessaan.

Trump aikoo perustaa oman sosiaalisen median palvelun – ex-presidentin avustaja povaa palvelulle kymmeniä miljoonia käyttäjiä

Neuvonantaja ennusti Fox Newsin haastattelussa Trumpin vetävän alustalleen kymmeniä miljoonia ihmisiä.

Presidentti Joe Biden ja varapresidentti Kamala Harris puhuvat Emory -yliopistolla.

Presidentti Biden ja varapresidentti Harris antoivat tukensa Yhdysvaltain aasialaistaustaisille: “Vaikeneminen on osallisuutta”

Varapresidentti Harrisin mukaan aasialaistaustaista väestöä kohtaan on hyökätty ja heistä on tehty syntipukkeja.

Trump vilhjaili pyrkivänsä vielä presidentiksi

Kirjeenvaihtajalta: Trumpin ensiesiintyminen ex-presidenttinä oli lässähdys, mutta konservatiivien kokous teki selväksi republikaanien tärkeimmän päämäärän

Trumpin vaalivilppivalheet määrittävät republikaanien tärkeintä poliittista tavoitetta, vaalilain uudistusyrityksen kaatamista, kirjoittaa Ylen Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Iida Tikka.

 Trump puhuu ensi kertaa julkisuudessa vallanvaihdon jälkeen

Trump vihjaili pyrkivänsä uudelleen presidentiksi – katso tallenne puheesta

Donald Trump kertoi myös, ettei aio perustaa uutta puoluetta.

Ravintolapäällikkö Esa Kvist kuivasi lattiaa, vuoropäällikkö Tuomas Kolu tyhjensi hanasta valutetun tuotteen viemäriin.

Herätys: Koronarajoitukset kiristyvät monin paikoin, bitcoinin louhinnasta jää valtava hiilijalanjälki, Trump kertoo poliittisesta tulevaisuudestaan

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Yhdysvaltain ent. presidentti Donald Trump.

New Yorkin syyttäjät ovat saaneet haltuunsa Donald Trumpin verotiedot

Trumpia epäillään muun muassa veronkierrosta ja petoksista.

 Mitch McConnell kasvomaskiin suojautuneena.

Trump kehottaa republikaaneja vaihtamaan johtajaa senaatissa

Mitch McConnell tuomitsi Donald Trumpin toiminnan puheessaan lauantaina.

Puhallustesteri ja älypuhelin lähikuvassa

Maanantai 15.2.2021 (tv)

Donald Trump. Koronatesti. Hiihtolomat. Sääennuste.

Yhdysvaltain ent. presidentti Donald Trump.

Kirjeenvaihtajalta: "Moraalisesti vastuussa, mutta ei kuitenkaan vastuussa" – Trumpin oikeudenkäynti näytti, miten sekaisin USA:n politiikka on

Donald Trump on nyt vapaa mies pyrkimään uudestaan poliittisiin virkoihin, Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Mika Hentunen kirjoittaa.

Yhdysvaltain kongressirakennus 24. tammikuuta 2020.

Donald Trump oli tyytyväinen lakimiehiinsä – perjantain virkarikosistunto päättyi sankaripoliisin palkitsemiseen

Trumpin virkasyytetuomiosta saatetaan äänestää jo lauantaina iltapäivällä paikallista aikaa.

Kansalliskaarti Capitolilla.

Trumpin virkarikosoikeudenkäynnissä korostettiin vaalivilppipuheita sekä yllytystä Capitolin valtaukseen: "Osa Trumpin kannattajista halusi tappaa Pencen!"

Puolustus ja syyttäjä rakentavat kantojaan seuraavat neljä päivää. Istunnossa esitettiin uutta turvakamerakuvaa.

Donald Trump

Trump tuohtunut puolustuksensa esityksestä virkarikosoikeudenkäynnissä – katso, miten Maon Pieni punainen kirja viuhui ja muut kohokohdat

Varsinainen virkarikosoikeudenkäynti alkaa keskiviikkoiltana, koska sen perustuslaillisuus saatiin vahvistettua tiistain istunnossa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle