Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Koira hyppää ihmisen kättä vasten

Pohditko hankkivasi koiran? Huomioi vähintään nämä 4 asiaa ennen ostopäätöstä

Ennen koiran hankkimista kannattaa miettiä ainakin, millainen rotu ja millainen koira persoonaltaan olisi juuri sopiva.

Ylöspäin katsova koira

Koirasi alkaa valehdella sinulle, jos et ole sille reilu

Koirat oppivat manipuloimaan ihmisiä nopeasti.

Kuvituskuva

Testaa – Jos suomalaisia olisi sata: kuinka moni juo lauantaina, hankkii koiran tai katsoo Linnan juhlia?

Minkälainen porukka suomalaiset olisivat, jos 5,5 miljoonan kansalaisen ominaisuudet tiivistettäisiin vain sataan ihmiseen?

Englanninspringerspaniel Klaara.

Aikuinen koira voi reagoida kodinvaihtoon yllättävästi – "Aloite on annettava eläimelle"

Kun hankkii aikuisen koiran, on tärkeää tietää, että pystyy itse sitoutumaan koiraan. Arka koira voi saada uudessa kodissa itseluottamusta.

Nainen ja koira lumisessa maisemassa.

Koiran omistaminen ikääntyneenä kannattaa – pian koulutetaan tukikoiria erityisesti vanhuksille

Tukikoira ei avusta päivittäisissä askareissa, vaan sen pääasiallisena tarkoituksena on pitää omistaja aktiivisena.

koira ja omistaja

Sääli on huono syy ottaa koditon koira – ulkomailta adoptoitujen koirien määrä on moninkertaistunut

Sekä laillisesti että laittomasti Suomeen maahantuotujen kodittomien koirien määrä on kasvanut huimasti. Varsinkin laittomia polkuja maahan tulleet eläimet saattavat tuoda mukanaan tauteja.

Kanadasta kotoisin oleva Don nauttii kesästä Pyynikin uimarannalla.

Rescue orgs: Forget the ads if you want to adopt a dog

The world is full of abandoned and rejected animals in need of loving homes, and growing numbers of Finnish residents are choosing to adopt unwanted adult dogs in order to mitigate the problem. Two of the country’s dog rescue organisations appeared on Yle's TV1 Thursday morning to discuss the proper way to go about adopting a homeless dog in Finland – and what to avoid.

Katarina Wallin

Haluatko adoptoida koiran? "Lehti-ilmoitus laittaa heti hälytyskellot soimaan"

Pelastetaan koirat ry:n Katarina Vallin ja Koirien Vanhainkoti Tähtilampun Jon West keskustelivat Ylen aamu-tv:ssä muun muassa siitä, mitä kannattaa ottaa huomioon, kun haluaa adoptoida hylätyn koiran.

Tyttö kävelyttää koiraa.

Lemmikin voi myös lainata – "Lapsi oppii ottamaan vastuuta ennen oman lemmikin hankintaa"

Omasta lemmikistä huolehtiminen voi olla useissa perheissä hankalaa, siksi idea vaikkapa kaverin lemmikin lainaamisesta on toimiva.

Suomenpystykorva seisoo kuuraisella ruohikolla

Poliisi joutuu usein ratkomaan koiriin liittyviä riitoja – ”Syy on poikkeuksetta omistajassa”

Irrallaan juoksentelevat tai kerrostaloasunnossa haukkuvat koirat aiheuttavat päänvaivaa poliisille viikoittain. Salpausselän kennelpiirin puheenjohtaja huomauttaa, että syy koiran huonoon tai vaaralliseen käytökseen on poikkeuksetta omistajan.

Lamagnolo-rotuinen koira Saana istuu ruohikolla keltaisten kukkien keskellä.

Koira voi vähentää lapsen diabetesriskiä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimuksessa muilla kotieläimillä ei havaittu vastaavia vaikutuksia. Suosituksia koiran hankkimisesta ei kuitenkaan tässä vaiheessa anneta.

Adoptoitu koiranpentu trekkasi Mount Everestille

Kaatopaikalta pelastettu koiranpentu kiipesi uuden omistajansa kanssa Mount Everestin perusleiriin. Entinen ammattilaisurheilija hehkutti koiransa saavutusta "suureksi harppaukseksi koirien suvulle".

Eviran tautipelko ei ole tätä päivää, väittää Kulkurit ry:n Taija Jolanki.

Evira pysyy lujana koirajärjestöille: "Ulkomainen tuontieläin on aina riski"

Ulkomaiset koira-adoptiot lisääntyvät vauhdilla. Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran mukaan kaikkiin tuontieläimiin liittyy aina sairausriski, vaikka niiden tuonti olisi miten sääntöjen mukaista tahansa. Koiria pelastavat järjestöt vaativat Eviralta näyttöä riskeistä.

Mies tilasi hevosen netistä – ei kuulunut hirnahdustakaan

Päijät-Hämeen poliisin tietoon on tullut tämän vuoden aikana kahdeksan nettipetosta, joissa maksu on mennyt ulkomaille. Netissä väitetty lottovoittokin voi muuttua 15 000 euron laskuksi.

Professori: Liian sairaaksi jalostetun rodun koiraa ei pitäisi hankkia

Professori, eläinlääketieteen tohtori  Marjatta Snellmanin mukaan koiranomistajat ja -kasvattajat eivät aina ymmärrä koiransa kärsivän. Suomessa tilanne koiranjalostuksessa on mennyt parempaan suuntaan, mutta paljon on vielä tehtävää.

Löytökoira odottaa häkissä omistajaansa

Koirien pahoinvointi on lisääntynyt

Valtakunnallisen koirapäivän takaa löytyy myös lemmikin omistamisen kurja puoli. Ammattilaiset ovat huolissaan koirien kohtelusta, muun muassa lihottaminen on yleistä. Koiran esineellistäminenkin saa eläinten kanssa työskentelevät huolestuneeksi.

Tanja Karpela.

Koirakouluttaja Tanja Karpela: Halvalla saa kalliin koiran

Moni ajattelee tekevänsä hyvää ostaessaan koiran huonoista oloista, mutta houkutteleekin lisää yrittäjiä pentutehtailijoiksi, sanoo Karpela.

Koira imettää kissanpentua

Koira adoptoi orvon kissanpennun

Kymmenvuotiaan Rusetti-koiran äidinvaistot heräsivät hetkessä, kun isäntä toi kotiin hylätyn kissanpennun. Koiran maito ja hellä hoiva pelastivat heiveröisen pennun hengen.

Valkoinen ja musta villakoira ihmisten jalkojen juuressa.

Yksinäinen sinkku, hanki koira!

Oletko kokeillut kaikki keinot napakympistä minuuttitreffeihin ja lehti-ilmoituksiin löytääksesi oman rakkaan? Eikö löydy? Harkitse oman koiran hankkimista.

Koira makaa lattialla

Eroahdistus voi tehdä koirasta täystuhon

Kotona voi odottaa ikävä yllätys, kun koira kärsii yksinolosta. Ahdistunut karvakuono purkaa turhautumistaan ja osoittaa mieltään yksin jäämisestä sotkemalla koko huushollin. Loma ei tämän vuoksi ole paras mahdollinen ajankohta koiran hankinnalle.

Pavel

Espanjan löytökoirat kokoontuivat Turussa

Suomalaiset ovat avanneet sydämensä ja kotiensa ovet laiminlyödyille koirille myös maamme rajojen ulkopuolella. Suomeen on adoptoitu kuuden viime vuoden aikana 600 espanjalaista löytökoiraa. Yksivuotias Pavel on yksi niistä, joiden adoption suomalaispariskunta Jon ja Satu West ovat järjestäneet.

Koiranpentu Piski

Koiranpennun ei pitäisi olla hetken huuma

Koiran hankkiminen on puheenaihe monissa perheissä. Koiraharrastajat muistuttavat, että hankintapäätöstä ei missään nimessä kannata tehdä suin päin.

Ilmari Virtanen ja Wieso-koira.

"Koirille on pantava progressiivinen verotus"

Porilainen koirankasvattaja ja -kouluttaja Ilmari Virtanen vastustaa ajatusta koira-ajokortista. Sen sijaan Virtanen panisi koirat progressiiviselle verolle, joka olisi sitä suurempi, mitä lähempänä keskustaa koira omistajineen asuu.

Koirakoulutusta

Koira vie ja omistaja vikisee

Palveluskoiraharrastajat ovat huolestuneita koirien lisääntyvästä häiriköinnistä. Milloin ne uutisten mukaan käyvät sauvakävelijöiden tai hiihtäjien kimppuun, milloin raatelevat toisiaan. Häirikkökoiralta puuttuu johtaja, sanovat harrastajat.

Pikkukoiria lenkitetään suojavaatteissa.

Ihminen on koiran paras ystävä

Koirien pitäessä kiinni ykkössijastaan kodin lemmikkinä, komentojärjestys on laitettu joissain kodeissa uusiksi. Koiranomistajien tulisi muistaa, kuka laumaa kuuluisi oikeasti johtaa.

Koira adoptoi hylätyt tiikerinpennut

Koiraemo on adoptoinut neljä emonsa hylkäämää valkoista tiikerinpentua kiinalaisessa eläinpuistossa. Kiinan valtiollisen median mukaan nelosten syntyminen yllätti tiikeriemon niin täydellisesti, että tämä jätti pennut hoidotta.

Koira ja ohjaaja palveluskoirakisoissa

Koiruuksien syyt lähes aina hihnan yläpäässä

Lähes poikkeuksetta syy koiran ongelmiin löytyy taluttimen yläpäästä, sanoo Hämeenlinnan palveluskoirien MM-kilpailujen johtaja Paavo Rapila. Jokainen ihminen haluaa koiralleen parasta, mutta usein kouluttamisen tieto-taito puuttuu, huomauttaa Rapila.

Chihuahuat Sissi ja Remu.

Riemukkaat Sissi ja Remu tekevät arjesta iloisen

Kun Päivi Laitinen pohti puolisonsa Karin kanssa koiran hankkimista, oli alusta asti selvää, että pieni koira sopisi arkeen parhaiten. Roduista sopivimmaksi osoittautui nopeasti maailman pienin koirarotu eli chihuahua.

Perhoskoira

Kautokeinosta kadonnut koira löytyi vuoden kuluttua

Kautokeinossa kadonnut pienikokoinen perhoskoira löytyi vuoden kuluttua Tromssasta. Koiralle löytyi yllättäen kaksi omistajaa.

Tähtihetki: Marley ja minä

Tarmo Poussun mukaan Marley ja minä on tunteellinen draamakomedia ihmiselon iloista ja murheista. Satu Linnapuomi joutui puolestaan nielemään ennakkoluulonsa Owen Wilsonista.

Puppy Mills on the Increase

The high price of puppies has led to an increase in puppy-breeding factories. Authorities recently uncovered two breeding assemblies in southern Finland.